Любители на кучета - 113

• 30 669
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • тук-там
Иланг, той и на дължина и височина не е порастнал последния месец. Менюто му явно не е ок. Нямам друго обяснение. Майката и таткото са доста по-едри от Мокка, а той все още е по-дребен от нея. Вече купих Барф, дано има ефект! Още се чудя за захранването, как да го въвеждам. Едни казват дуректно (като пропуснем една вечеря), други да слагам и увеличавам съотношението със старата храна, а трети да минем първо на консерва и после на Барф. Иди разбери?!

# 76
  • Бургас
maq-mi, аз не бих чистила уши без нужда, че и със спрей. Знам, че ветеринарите препоръчват, на нас също ни пробутаха един, когато беше Елза бебе, но с чистенето ще създадеш проблеми там, където ги няма. Ушите имат функцията да се самопочистват, проверявай ги отвреме-навреме и забърсвай с мека кърпа само вътрешната част, ако е много мръсна. Вътре в канала недей.
След къпането можеш да го направиш. И с къпането не прекалявай, да не настине Кая!
Скрит текст:
Имам много добър приятел УНГ, който постоянно се кара, че си бъркаме в ушите с клечки. "В други отвори на тялото как не си бъркаш да чистиш, оставете ги на мира тези уши!"

# 77
mtz избери си един съвет завъвеждането на БАРФ и действай спрямо него. Най-много да го хване малко разстройство 😁 Дано му повлияе добре на момъка.

Уши и аз чистя при някакъв проблем или страшна мизерия. Понякога веднъж годишно, а може и по-рядко да е, промивам точно с Епи Отик. Капвам вътре, захлупвам ухото и масажирам. После кучето се изтръсква и излиза каквото има да излиза. Хубаво е тази процедура да се прави вън, защото хвърчат пръски и по стените 😁

# 78
Отчитаме се с моята Кая и давам един линк към ФБ, който има и ако се открие някой да помогне https://www.facebook.com/100001304785082/videos/3687774301276026/

# 79
maq-mi, вътре в самото каналче и аз не бих чистила, ако няма проблем или е много мръсно. Иначе точно с Епи Отик позабърсвам ушната мида на Маги, напоявам с разтвора памучно тампонче за грим и почиствам само ушната мида без да бъркам в каналчето.
За реда - според мен би следвало да е първо къпането и после чистенето на ушаците. Simple Smile Ама в тоя студ бих поотложила къпането на бебето, ако съм на твое място и е възможно....

По темата "фурминатор" - вдигам и двете си ръце "за"! Чудна работа върши, с предния ми булдог се видях в чудо, докато не го открих (не че космите изчезнаха напълно). Нашият е М размер за късокосмести, сега с Маги ползвам същия след позачистване със спирт. Тя обаче не му е хич фен и не нястоявам много тъй като скубането не е крайно зле за сега... или пък аз вече свикнах да си ходя с кучешки косми по дрехите Smile
Най-обичам някой като ми каже: Ааа няма страшно - ти си с късокосместо куче, лесно ти е... Ама много ми е лесно, разбира се - малки, твърди и остри косъмчета, които се забиват по почти всички материи и н-я-м-а-т махане! Close

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 15:49 от Stella Docheva

# 80
  • Sofia
Каква копринена хубавица е тази Кая!

Аз да ви развеселя малко... то не знам да се смея ли да плача ли вече, ама...
Днес сутринта бая му се поскарах на Чоки. Не стига, че заледено навсякъде и стъпвам като по яйца, ами и той не спря да се дърпа и да не слуша. На два пъти изскочи пред кола, аз едва не паднах, абе поскарах му се. След разходката не му дадох награда и не му казах чао, както обикновено.
И заварвам преди малко какво? Всичките обувки пренесени от антрето по средата на дневната, една четка за дрехи разпарчетосана на трески и една особено ценна маска за каране полуизядена... и нашият наврян под масата... хем сърдит, хем виновен...
Значи Аман от чувствителни мъже! То да не смееш нищо да кажеш вече!

Само да кажа, че от не знам кога не е правил бели. Но си е цял ритуал излизането ми от къщи, и не само моето - то не са приказки, целувки, обещания за скорошни срещи...

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 17:17 от Tari Tasartir

# 81
Тари, много ме усмихна. Чоки е голяма работа. Изобщо кучетата са големи актьори, много са добри! Smiley

# 82
  • тук-там
Излизането от вкъщи не бива да се афишира по никакъв начин. Кучетата нямат представа от време и не бива да знаят, че излизаме. Като се приберем, също не бива да показваме бурна радост, нито да поощряваме тяхната. Така кучето свиква, че е нещо нормално да излизаме и да се връщаме. Добре е и да са ограничени в периметъра, когато са сами - там, където няма каква беля да направят. И да им оставите безопасни играчки. Важно условие е да сте ги разходили преди това - послушното куче е измореното куче. Не се карайте като се приберете - то не знае за това, а така ще създадете лошо преживяване, което ще направи още по-тревожно кучето, когато го оставяте сами. Може да дресирате кучето да остава само - крийте се за известно време и когато стане тревожно, се появете с лакомство. Увеличавайте времето - така кучето ще свикне да очаква прибирането ви и ще стане по-малко тревожно.

# 83
  • sf
Изпуснала съм ви. Ето данъка. Снегът му действа като наркотик и хич не слуша навън. 😄

# 84

Най-обичам някой като ми каже: Ааа няма страшно - ти си с късокосместо куче, лесно ти е... Ама много ми е лесно, разбира се - малки, твърди и остри косъмчета, които се забиват по почти всички материи и н-я-м-а-т махане! Close
Същите сме,  няма чистене от тях,но на мен не ми прави вече впечатление,вярно при нас има разнообразие от летящи пухчета от котката .
А фурминаторите ги разгледах ,единствено дръжката е по различна.

# 85

А за мен нищо ли няма?

# 86
Ауу колко красотии 🥰.. Тука вече няма сняг. 2см онзи ден и това е. Ще му се радваме само на снимки и по телевизията 😤
Да видите на мъжо как позира.. 😁
Скрит текст:
Между другото телефона ми се оправи. Водата магически се изпари🤔.. Явно няма да си купувам нов скоро 😂.. [spoiler/]

# 87
  • Bарна, морето, сините вълни
Ах, този Чоки! Помисли си следващият път дали ще му кажеш "чао" или не. Stuck Out Tongue Winking Eye

Сиви, като прочетох за белите живи червеи, които е изял Макс ми се обърнаха червата. Joy Голяма скица е, как пък му се е сторило апетитно.

Радвам се, че не сме имали никакви такива случки с Ерос, че сигурно няма да го прибера вкъщи, ще го мия с някой маркуч на улицата. Kissing Heart От време на време се задушва по някой боклук на улицата, ама като му се скарам и се секва. Гледам да съм внимателна, че скоро ни предупредиха за отрова около блока. Ненормалниците никога не спят.

# 88
Лека нощ от едно дупе - да ме прощавате за ъгъла на снимката 😆😆

# 89
  • sf
Хаххах ееей, да го нащипеш това дупе. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт