Любители на кучета - 113

• 30 662
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Иланг, той и на дължина и височина не е порастнал последния месец. Менюто му явно не е ок. Нямам друго обяснение. Майката и таткото са доста по-едри от Мокка, а той все още е по-дребен от нея. Вече купих Барф, дано има ефект! Още се чудя за захранването, как да го въвеждам. Едни казват дуректно (като пропуснем една вечеря), други да слагам и увеличавам съотношението със старата храна, а трети да минем първо на консерва и после на Барф. Иди разбери?!
А какъв е тоя Барф..?
Да се запиша и аз че от последното ми писане си стоя в старата тема и се опитвам да пиша там и не ми дава 🤣🤣🤣че мили дами от групата ме светна ха за новата тема 🤣🤣🤣🤣
Още една чаша на малкия брак 🤣🤣🤣🤣, да ви разсмея.
Цъкам аз в старата тема мъча се да цетирам и отговарям но неможе,.
Вика ми не мойте да пишете, вайкам се аз, ко стана що немога пробвам  пробвам  не и накрая ме светна ха. Ама аз съм във филма, понеже ме махнаха от една фейсбук група понеже изразих мнение в защита на кучета мелези, понеже се подиграваха със снимки взети от профил на хора, и се издразних, че и ми заявиха че не трябвало да си заплождам кучето такива мелези не трябвало да се развъждат. Аз гордо заяви че дори Чери си има кандидат, и порода. Обясниха ми че били любители на чистите породи и едва ли не мелезите нетрябва да се вземат и купуват и накрая ме махнаха.
Ама къде отивам аз собственик на куче от месец😜🤣🤣.
Та влезнах във филма викам си явно инот тук ме махнаха 🤣🤣🤣🤣. Жена в майчинство какво друго да измисли 🤣🤣🤣.

# 91
  • тук-там
Сладки сънища от нашата глутница в днешния снежно-студен ден:

# 92
Mtz, приемате ли гости?
Направо много ми се ще да ги натоваря тия моите в колата и да отидем някъде на сняг. Пък и с други кучета да поиграят.. мечтиии, мечти!

# 93
  • София
Аз да покажа няколко пораснали бишкотки

А наскоро майка им имаше и рожден ден, който малко не отбелязахме, но пък тя знае че е обичана Simple Smile

И малко снежна красота от прабаба Лили

# 94
Аз да покажа няколко пораснали бишкотки

А наскоро майка им имаше и рожден ден, който малко не отбелязахме, но пък тя знае че е обичана Simple Smile

И малко снежна красота от прабаба Лили

Оле за колко кратко време колко много са пораснали.

# 95
  • тук-там
Страхотни са бишкотките! Растат като гъбки!
Хибискус, заповядай! Ние се подвизаваме главно на пътеката Бистрица - Железница.
Момичета, днес дадох първата порция барф. Нъки я излапа на екс, а Мокка я плюе и ме гледа изненадано. В крайна сметка и дадох гранули. Май не е редно да я нанасилвам.

# 96
  • Пловдив
Мокка, Нъки, бишкотки ... Heart
mtz, моля споделяй как им се отразява новото хранене. Аз нямам възможност да храня така, защото нямам фризер. Но пък е интересно и полезно да видим как се се приема от Нъки.

Саске и вчера не яде почти нищо, сутринта само близна от на Томас пауча. И вода много не пие, снощи му давах Хидрасек със спринцовка. Много умърлушен, лежи основно.
И вече се стреснах. Днес сутринта в 7,30 бяхме строени на лекар. Боцнаха му деган, бусколизин и аналгин. Няма температура, стомахът му бил спокоен.
Дадоха ни пробиотик Fortiflora за 5 дни. Гастроентестинална храна.
Довечера сме на преглед пак.
ето го в клиниката.

# 97
Страхотни снимки!

mtz, коя марка БАРФ избрахте? С какво  меню  започнахте?

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 10:43 от Vanillа

# 98
Стела само за щипкане е тоя задник на Маги 🥰
Деспи а представяш ли си аз като трябваше да събера и изхвърля постелката какво ми е било. Всякакви такива гадинки са му ужасно гнусни, а моя взел че ги излапал с някаква мърша. 🤢 Добре, че отдавна спря с тия изпълненияю
Коте как бих си ги взела всиките бишкотки, само да си стояха такива малки 🥰
Иланг стискаме палци да му мине на Саско неразположението и да вземе да се спре с тоя боклук вече 😁
denityty въпреки, че и двете ми кучета са мелези, аз лично съм против продължаването на тази порочна практика и то единствено от гледна точка на това, че за тях намирането на дом е ужасно трудно. Дори и без пари да се дават, хората си търсят породисто куче.

# 99
Mtz, на Мока можеш леко да свариш/запечеш порцията докато свикне. Аз когато въвеждах си спомням, че на места препоръчваха ако отказва кучето да яде, да се минава през лека термична обработка и постепенно да се дава в по-суров вариант.
Има ли много хора уикенда по пътеката? Тук сняг няма, на Ком има, но там има много хора, а някои се плашат от Кая, че е по-едричка. Тя не ги отразява, освен ако някой не реши да и се радва, но гледам да се съобразявам и да ги водя пуснати само на места с малко хора.

# 100
  • тук-там
През седмицата няма хора. А през уикенда ходим по актернативни и закътани. Ако се решиш, ще ти покажем.

# 101
иланг, стискам палци за милия Саске бързо да му мине неразположението, ама много сериозен на снимките от клиниката - страх ли го е от посещенията там?

Ох, а бишкотките са само за целувки! Sparkling Heart Коте, колко са на брой?

Да ви питам има ли някой, който да се е сблъсквал с кожен проблем и да е доволен от адекватен ветеринар в София?
Маги има на едното задно краче (малко над лапата, около глезена) като белег - неравна, удебелна кожа без козина.. Мислех, че е белег от трудния й живот преди, понеже тя не се опитва да го чеше или ближе.. Обаче снощи забелязах, че на другото задно краче на абсолютно същото място й пада козината (малки участъци) и отдолу се показва същата удебелена суха кожа. Отделно, че има няколко мазоли по предните лапи и забелязах, че започва да отделя пърхут по гръбчето... Уж яде висок клас суха храна със сьомга точно за поддържане на добра козина и кожа, капя й всяка седмица (днес сложих 4та доза) и едни пипети на Дермосцент за кожа и козина... Не виждам обаче положителен резултат от нито едното от двете и май ще трябва да вземем по-сериозни мерки... Споделих миналата седмица във ветеринарната клиниката, но не ме отразиха особено - казаха ми да мажа участъците с Тридерм маз и толкова... Не съм доволна някак от този им отговор, знам че милото има по-големи здравословни проблеми, но някак неглижират останалите по-добрени и се ядосвам..

# 102
Милият Саско... бързо да се оправя и да е все така весел и жизнен!

# 103
Стела да не е като мазол. При Макс също има тук таме подобни покрай лактите на предните лапи, без козина и дебела и груба на пипане кожа. Мисля, че е от лежане на твърда повърхност. Аз като се сетя мажа с кокосово масло. Ама това е толкова рядко, че ефект не съм видяла още. 😁

# 104
Sivi, мазоли има и тя на предните лапи на лактите от живота й на двор. И тях мажа с Тридерм-а. Обаче това на задните крачета е по-различно, самата кожа стои като надъвкана (неравна) и удебелена на местата където козината опадва. За това и първоначално реших, че е белег от бой с друго куче примерно... Ще се опитам да снимам довечера и да покажа какво се опитвам да обясня...

Общи условия

Активация на акаунт