Любители на кучета - 113

• 30 669
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря, Кришка! От ветеринарна аптека ли?

Мери, как и определяш грамажа за деня от готвеното?
От човешка.
Ами според килограмите. Тя е около 36 кг, храната трябва да е около 3.6% от теглото. Демек трябва да яде 1.269 кг на ден. Аз ги закръглям на 1.1-1.2кг. Ако давам само месо със зеленчуци и слагам 2 пъти по 560-600гр. Ако има ориз или друго въглехидратно слагам по-малко. Между 500-560гр на хранене.

Ясно, също като при готовите консерви май е съотношението тегло:дневна дажба
Ами от консерва е по-малко. Аз и давах на Nuevo - с нея овкусявах гранулата. Според техните таблици за нейните килограми трябваше да яде по 800 гр на ден, ако е само консерва. Което е с 400 гр по-малко, и съответно не знам точно какво има вътре. Освен парчетата които виждах (гръклян, дроб, сухожилия). Така поне виждам какво слагам 😀

# 196
  • тук-там
Не знам дали не бъркаш за процента. При подрастващи е 3-4% от теглото, но за кучета над годинка е 2%. Поне аз съм хранила до сега така с готвено, а и при БАРФ е такава схемата.

# 197
Точно за грамажа щях да ви питам. Значи, Хари 15 кг трябва да яде по 500гр на ден готвено. За сега слагам на око. Искрено  се надявам и гранули да може да яде  защото не си представям да готвя и за нея постоянно. Ние за разлика от семейството на Бари сме само жени. Аз с две дъщери, женско куче и женски робот прахосмукачка. Децата се смилиха над ММ и играчката куче на Хари - Бау-бау е мъжко.

# 198
Аз се водя по нея.Тя е в норма, не е слаба, нито дебела. Значи и е достатъчно. Още е в активен растеж,здрава и корава 😁.. и мисля след 1.6г да намалям.

# 199
  • Sofia
Те колитата покрай Ласи,далматинците по едноимения филм,джакчетата покрай Маската....а бе все от някои филм тръгва модата явно Blush
Едно време имахме коли,страхотно животно и умно и с осанка. Умря от старост точно на Ивановден. Баща ми (Иван) плака за него,много се обичаха.
Преди това имахме Сибирска лайка. Беше я разменил от едни руснаци за 2 домата и бучка сирене по корабите Blush И то бе уникално куче,доживя до дълбока старост.
И сега аз,хоп Джак-Дивак. Обичам големите породи,но и моята дивачка не я заменям Heart

Относно храненето,аз мнение не мога да дам,още се уча дет се вика. Смених й храната на Alleva и съм доволна. Спряха газовете,а откакто яде риба и агнешко и косопада много намаля. Сега й взех риба и пиле.
Обаче диването само си отказва яденетата и яде само 1 път на ден,това от малко преди да се разгони. Мислех че е от това,да ама не. Мина й разгонването и пак не иска Thinking

Днес докато пазарувах,младежа  ме информира,че ще вдигат цените на доста от гранулите,производителите масово ги вдигали.

# 200

От днешната разходка.Размазва се от кеф,когато има сняг.

# 201
  • София
Добре дошъл, Бари! Heart Eyes страхотен сладур!
На последната снимка ми прилича на Ричард Гиър Joy

# 202
Добро утро на всички! Да, верно прилича хаха не се бях замислила Simple Smile а като споменахме филми за кучета се сетих, че скоро не сън виждала далматинец.. толкова красиви и грациозни кучета са. За сметка на това на всяка крачка виждам френчи. Те също са сладки много. Явно има някаква мода за домашни любимци. Спомням си като бях малка баща ми гледаше един огромен бял пудел от тогава не съм виждала такъв.

# 203
  • Пловдив
хаха, наистина.
Отчет от тази сутрин - първата голяма работа била оформена, втората - вода. Изпихме си пробиотика с триста зора (като малко дете му отварям устата и шъшкам с една спирнцовка (по 2мл) сто пъти). Лудите ме хванаха. Няма апетит все още.
Снощи живна, игра, но сега сутринта лежи при човешкия принц и доспиват.
станах да ви ги снимам
Имаме пробиотик за 5 дни. Чудя се довечера дали да не го заведа пак.

# 204
Здравейте, любители! Харесала съм си кученце от Украйна, но нямам възможност да ида и да го взема лично, затова търся информация за превоз на кучето до България. Някой да е ползвал подобни услуги и да сподели впечатления от конкретни превозвачи?
Благодаря предварително!

# 205
хаха, наистина.
Отчет от тази сутрин - първата голяма работа била оформена, втората - вода. Изпихме си пробиотика с триста зора (като малко дете му отварям устата и шъшкам с една спирнцовка (по 2мл) сто пъти). Лудите ме хванаха. Няма апетит все още.
станах да ви ги снимам
Бързо възстановяване ви пожелавам! Сладури ♡

# 206
  • sofia
хаха, наистина.
станах да ви ги снимам
Обади се на докторите, за да си спокойна. Вероятно нещо дразни коремчето му...

# 207
  • Бургас
При нас има наводнения и в общината щели да съкращават чиновниците и на тяхно място да назначават бобри, защото знаели как да строят бентове. Подадох СV, дали ще ме вземат?

# 208
Добре дошли на новите любимци,големи сладури са.
Дай на Саско разтворена Смекта поне половин прахче.
Нашата оня ден като бяхме на разходка на центъра се изходи рядко,та с ръкавица как се чисти,не е истина. Дадох човешки пробиотик и за сега е добре.

# 209
  • Пловдив
Елзичка, направо за бригадир на бобрите може да подаваш CV!
pisenxeto, той пие Fortiflora на Purina Proplan. Не знам дали е удачно дасе смесва. После мислих един хидрасек да му дам, защото не пие особено вода, а пък си е стабилно разстроен. Ти кой човешки пробиотик даваш?
Довечера записах час за лекар за7 ч.

Общи условия

Активация на акаунт