Любители на кучета - 113

• 30 602
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Chihuahuha Mom, наистина много полезна информация даваш. Но хайде без тази агресия, моля те, тук уж влизаме, за да разтоварим и да споделим/подкрепим. Голяма работа, че Нелика се объркала за капките, има много по-цивилизован начин да й посочиш грешката.

# 496
Chihuahuha Mom, наистина много полезна информация даваш. Но хайде без тази агресия, моля те, тук уж влизаме, за да разтоварим и да споделим/подкрепим. Голяма работа, че Нелика се объркала за капките, има много по-цивилизован начин да й посочиш грешката.

ToniShu, нека не бъркаме аргументираната критика с агресия! Аз съм изключително търпелив и културен човек Simple Smile

В случая не става въпрос за капките! Те са поредното неадекватно включване... Ако прехвърлиш темите ще ти направи впечатление, че Nelika не за първи път се вкопчва с непрестанни въпроси от типа “Защо е този антибиотик?”, “Защо са тези капки с антибиотик?”, “Защо кортикостероиди?” и т.н. В рамките на една тема още от патилата на Шошо, та до Бари... В случая собствениците и на двете животинки са адекватни и посещават ветеринари, борят се, притесняват се и за мен не е нормална такава намеса от човек, който на момента не може да даде решение чрез алтернативна медицина, което гарантирано да даде резултат! Както виждаш и аз давам мнения и насоки, но те не крещят: “ветеринарят ти не става, с това ще си убиеш кучето”, а са базирани на факти, доста лекари, които са работили върху “някакви” трудове и са залагали имената си. Идеята е НЕ да кажеш на човек, че греши, а да му отвориш вратичката към нещо, което ти е известно и да НЕ го демотивираш, защото все пак дава немалко от себе си! След като реагирам така- има защо! Nelika още от самото начало искаше да дава тиквени семки на кучето с цел превенция на паразити и оттогава си започна с пропагандата срещу лекарствата... Фокусът не може да е единствено и само върху “вредата на медикаментите”. Ако беше така нито щяха да се налагат операции, нито намеса на доста специалисти! Уважавам всяко мнение, което не се състои от няколко думи, в повечето случаи съставляващи въпрос! Когато Нелика си заведе кучето на лекар за точно такъв проблем, лечението с тези капки не даде резултат и го реши алтернативно, след което е достатъчно добра да даде подробна информация за всяка стъпка- дори би било похвално! Но само да внасяш напрежение с въпроси, да даваш наставления дали бил гледал докторът за червеи в очите и да не допринасяш с нищо... нещо не ги виждам “разтоварването и подкрепата” тук!
Хармонията е доста имагинерна, особено във форум, в който всеки изразява мнение... Между другото, аз се включвам в темите от доста години и винаги е било цивилизовано... да, аргументираните забележки също са цивилизовани 😊

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 01:55 от Chihuahuas Mom

# 497
Всички ние които имаме кучета, или каквото и да е друго животинче, гледаме максимално добре да се грижим за тях!
В интернет има прекалено много информация, и е нормално всеки да чете и да се опитва по някакъв начин да подобри качеството на живот на любимците си.
Всеки има право да гледа животинчето си както иска и му е удобно. На едното ще му влияе едно лечение, на другото друго. Тук можем само да си даваме съвети, и да обясняваме кой, как, какво и защо е дал и направил за кучето си, но не и да натрапваме мнения!
Всеки от групата е достатъчно голям и умен, сам да си преценя.
Мисля, че е излишно да влизате в разни дразги (очевидно стари).
Хубав ден на всички 🍀🥰

# 498
  • sofia
Аз не съм съгласна всеки да гледа кучето си както иска, ако това включва жестокост и немарливост. Може, разбира се, но това не значи, че аз съм съгласна.
Най-важното е, когато се вземе животно е, да се помисли за моментите, когато ще има нужда от помощ и грижа. И да му се осигури адекватен ветеринар. Както при децата.

# 499
Аз не съм съгласна всеки да гледа кучето си както иска, ако това включва жестокост и немарливост. Може, разбира се, но това не значи, че аз съм съгласна.
Най-важното е, когато се вземе животно е, да се помисли за моментите, когато ще има нужда от помощ и грижа. И да му се осигури адекватен ветеринар. Както при децата.
Отгоре съм написала, че се грижим за тях максимално добре.Аз не отричам ветеринари, напротив постоянно се съветвам с тях. Мисълта ми е, че не трябва да натрапваме мнението си на останалите.
Пример:По последната тема за очите.
Дай му/сложи му еди какво си!
А не-Аз когато... Направих еди какво си, и така ме посъветва вет-а... И т.н

# 500
  • Пловдив
Не трябва да превръщаме темата в за и против лекарствата.

Занимавала съм се малко с токсикология. Повечето лекарства (особено аб, кортикостероиди) са добре проучени. Тези, при които има кратковременна експозиция са приемливо зло. Организмите успяват да се справят с негативите в повечето случаи.

По скоро според мен проблем може да дойде от медикаменти, с които третираме дългосрочно. Защото те могат да доведат до мутагенност, канцерогенност, токсичност за репродукцията (ваксини, вътрешни паразити, външни паразити). Но пък те са задължително зло.

Не можем да избегнем медикаментите. Всеки за себе си решава кога може да направи компромис, кога - не.
Въпреки проучвания, изчисленията за безопасни дози и т.н във всеки един индивидуален случай може да възникне проблем.
Аз лично видях, че Шошо без аб не се оправи. Щом след приема на аб се подобрява, това означава, че е имало необходимост да се даде. Но също така цяла зима не го обезпаразитявам външно, защото искам да му спестя допълнителен товар с нежелани хим.вещества.

Съгласна съм с Chihuahuas Mom, че всеки трябва да намери лекар, на когото има доверие. Тук сме за проверка, второ мнение и опит. Всеки има глава на раменете си и следва да взима отговорни решения.
Крайните изказвания и възприятия за и против - на никого не помагат.

# 501
И отново моето по-различно мнение за термина "лечение" стана повод за дразги.
Chihuahuha Mom, явно отдавна пишеш тук, но от както напоследък се включваш виждам, че си от хората, които смятат само своето мнение за правилно. И да, може би и аз съм от тях, но съм доста по-обрана от теб от към даване на съвети. Мислех да не ти отговарям на лошия тон, но явно стана драма и с другите участници. Ако забелязваш, аз споделям личен опит, а не казвам на хората какво да правят или не.
Да, попитах за тиквените семки, но не съм ги давала, защото получих отговори и предупреждения, че може да е вредно за кучето.
Да, не вярвам на повечето доктори, защото от личен опит съм разбрала, че по-голямата част от тях са търговци, а не лекари. За щастие все още има останали истински човеци сред тях. Само за протокола, имам две деца, които не са близвали лекарства и имат завиден имунитет. Но явно според теб това е най-грешното нещо на света.
Да, не вярвам и на ветеринари, защото без да правят изследвания са готови да набодат кучето с всичко познато, "за всеки случай". Както правят и човешките лекари в повечето случаи.
Да, опитвам се да мисля логично какво може да причини дадено състояние, защото аз най-добре познавам децата и кучето си. Все още не съм попаднала на "моя" ветеринар, но вярвам че ще го намеря, както направих и с децата след доста грешни опити и изхвърлени в кофата рецепти.
Повечето За и Против, които съм писала в темата по повод кучета са получени от възрастен професор по ветеринарна медицина, чието мнение е коренно различно от ветеринарите по клиниките. Както и споделяне на личен опит с децата, понеже и ветеринарите казват, че много често кучетата се лекуват като хората. Позволих си да дам глас за сребърната вода, защото съм лекувала конюктивит с нея и с екстракт от лайка, докато другите майки веднага последваха съвета на педиатрите и започнаха да капят антибиотичните капки. Резултатът беше, че моето дете се оправи напълно, а при другите деца след една седмица проблема се появи отново. В никакъв случай не отричам антибиотиците. Те са спасили човечеството от много болести. За съжаление поради изписването и прилагането им "за всеки случай" много скоро ще спрат да действат. Виждам, че се интересуваш и четеш. Сигурна съм че си попадала и на тази информация. Отдавна се алармира за тази опасност в световен мащаб.
Виждам, че останалите са благодарни за информативните ти постове. Аз също ги чета с интерес и ще продължа да го правя. Но не е нужно да се заяждаш с някой, който си е позволил да изкаже различно от твоето мнение.
Извинявам се на всички, че станах причина за неприятните отклонения в тази позитивна тема!

# 502
Chihuahuas mom не е крайна и е далеч от груба, винаги е била полезна с много информативни мнения и винаги подкрепени с факти, а не “един човек ми каза”.
Нелика отдавна натрапва мнение като на всеки, който е дал аб повтаря, че не трябва и как тя е спасила децата си от аб. Едно е да споделиш вижданията си и да ги подкрепиш със статии, личен опит и мнение на ветеринар, друго е да тропнеш с крак и да отсечеш - “отрови”.Аз тая тема отдавна я затворих, защото видях, че няма смисъл, минахме през ваксини, тиквени семки, антибиотици и видях, че няма смисъл. Не дразни изказването на мнение, а това, че не е подплатено с нищо друго освен шесто чувство. Когато не искаш да се дава нещо на кучето/детето ти без да е изследвано.. ами изследвай го! Много трудно да се сетиш.. Сигурна съм, че изобщо причината за лирическото отклонение не е сребърната вода, аз също я ползвам за промивки, не е там въпросът.. Ама да сме живи и здрави, аз все си повтарям, че няма смисъл да повдигам темата, но пък като си замълча остава впечатлението, че съм на същото мнение, коетоо.. не е точно така Simple Smile

Интересна статия за нашийниците и нагръдниците. За съжаление по-едрите/дърпащи се кучета са като “впрегнати” с нагръдници и понякога не е възможно да избираме по-малкото зло. За малки породи и обучени кучета -да.
А аз имах предвид, че обратното кихане го имаше и във времето в което сме ползвали само нагръдник, нашийникът не е причината, но със сигурност може да е помогнал за влошаването на състоянието.

# 503
  • sofia
Аз забелязах, че когато Леон е с нагръдник от този тип-
,
се дави и задъхва. Явно тази презрамка отпред минава през вратлето му. Сега ползвам такъв, тип жилетка-
.

# 504
Била е с нагръдник като  малка,нооо и отесняха и не съм търсила друг.Рядко да не кажа повече от 2-3 пъти за тези близо 4 години както е при нас се е случвало това кашляне при дърпане ,но то минава бързо.Защото тя спира да се дърпа.Ама онази вечер просто ни стресна.А тази информация никой не е споменавал,дори ветеринаря на който бях казала като сме ходили в  клиниката.Аз си мислих, че е от наранената трахея от кастрацията,което и скриха тогава от нас.Чак вечерта по телефона като се обаждах за трети път ми го съобщи, че е възможно колегата да не е вкарал правилно тръбата....
Сега и да се случи  поне ще знам как да реагирам.Въпреки че преди съм и разтривала вратлето  за да диша. Бе стрес си е като при дете.
А  вяра  нямам както на личните лекари,изпатих си и от едните, и от другите.Като имахме проблем с каишката  ,тогава предложиха да пробваме с капките.Попитах нали е същия състав, няма ли да направи пак алергия,ми пробвайте, е полудя кучето да се чеше 30 минути след капките .3 часа се чеше и въртя , въпреки че я изкъпахме  я измъчих ...Та винаги подхождам с недоверие вече. Предпочитам да попитам тук и тогава да вземам решение,с изключение когато е спешен случай.

# 505
  • Пловдив
Моят опит в козметиката показва, че всяко вещество в зависимост от честотата на използването и количество може да се окаже небезопасно.
Колкото и среброто да ви звучи "красиво", изобщо не е безопасен вариант. В момента е предмет на обсъждане и го предлагат за забрана. Отделно нано колоидното сребро под 100 nm като всяка нано съставка може да има голям негативен ефект. Най-малкото металното сребро при дългорсрочна експозиция води до аргирия (което е необратимо оцветяване на кожата в син цвят).

Скрит текст:
Sweden has submitted a CLH dossier in support of classifying silver metal as Repro cat 1B, muta cat 2, Skin Sens. 1 and environmental classification: Aquatic Acute 1, Aquatic Chronic 1.

This could result in a potential loss of ingredient SILVER CI 77820 coloring agent, authorized in annex IV/ 142 at the CPR in case of hazard based CMR classification. This classification has been proposed in the context of BPR and a similar intention was published for silver nitrate in December 2018 and is expected for silver chloride soon. Based on the read-across strategy supported by the REACH registration dossiers, these different proposals might impact other silver compounds used in cosmetics in the future.

Аз също го използвам, дори давам на котката си да пие нано сребро (40 nm, 400 ppm), като последно отчаяно средство срещу остеосаркома. Лекарката се облещи като й споделих. Естествено не е съгласна с мен.

По отношение на връзката тест - лечение. Много хора изобщо не могат да си позволят сумите по тестовете и лечението. Тук няма здравна каса.
За ваксините например - следва да се прави тест за антитела всяка година за всяко заболяване, защото имунитетът можел да продължи до 2-3 години. И поставянето на нова ваксина е излишно. Но у нас няма кой да прави такива изследвания, следва да се пращат проби в чужбина. За всички е по-лесно просто да се сложи поредната ваксина.

За това е най-важно да имаме доверие на читав лекар. Той също ще взима решения на база опит, не винаги основани на тестове. Но пък и за това са лекари.

# 506
  • София
ToniShu, нека не бъркаме аргументираната критика с агресия! Аз съм изключително търпелив и културен човек Simple Smile

В случая не става въпрос за капките! Те са поредното неадекватно включване... Ако прехвърлиш темите ще ти направи впечатление, че Nelika не за първи път се вкопчва с непрестанни въпроси от типа “Защо е този антибиотик?”, “Защо са тези капки с антибиотик?”, “Защо кортикостероиди?” и т.н. В рамките на една тема още от патилата на Шошо, та до Бари... В случая собствениците и на двете животинки са адекватни и посещават ветеринари, борят се, притесняват се и за мен не е нормална такава намеса от човек, който на момента не може да даде решение чрез алтернативна медицина, което гарантирано да даде резултат! Както виждаш и аз давам мнения и насоки, но те не крещят: “ветеринарят ти не става, с това ще си убиеш кучето”, а са базирани на факти, доста лекари, които са работили върху “някакви” трудове и са залагали имената си. Идеята е НЕ да кажеш на човек, че греши, а да му отвориш вратичката към нещо, което ти е известно и да НЕ го демотивираш, защото все пак дава немалко от себе си! След като реагирам така- има защо! Nelika още от самото начало искаше да дава тиквени семки на кучето с цел превенция на паразити и оттогава си започна с пропагандата срещу лекарствата... Фокусът не може да е единствено и само върху “вредата на медикаментите”. Ако беше така нито щяха да се налагат операции, нито намеса на доста специалисти! Уважавам всяко мнение, което не се състои от няколко думи, в повечето случаи съставляващи въпрос! Когато Нелика си заведе кучето на лекар за точно такъв проблем, лечението с тези капки не даде резултат и го реши алтернативно, след което е достатъчно добра да даде подробна информация за всяка стъпка- дори би било похвално! Но само да внасяш напрежение с въпроси, да даваш наставления дали бил гледал докторът за червеи в очите и да не допринасяш с нищо... нещо не ги виждам “разтоварването и подкрепата” тук!
Хармонията е доста имагинерна, особено във форум, в който всеки изразява мнение... Между другото, аз се включвам в темите от доста години и винаги е било цивилизовано... да, аргументираните забележки също са цивилизовани 😊
Аз не съм отдавна в темата и разбирам, че ти си имаш авторитет (не е учудващо, личи си по постовете ти, че имаш опит) Simple Smile Но на Нелика коментарите не са ми направили впечатление да са обвиняващи, докато ти ми прозвуча малко агресивно - даже се изненадах, понеже предишните ти постове ме караха да мисля "леле, знаещ човек, че и способен да обясни търпеливо". Не знам какво си отредила като мнение за мен, четейки отстрани, но мога да заявя с чиста съвест, че съм абсолютен привърженик на професионалното мнение, слушам си ветеринарите, не харесвам бабини илачи и винаги бих търсила повече от едно мнение за сериозните лечения (пък става ли дума за кучето ми, всички лечения са ми сериозни).
Исках просто да отбележа, че тук е неспециализиран и непрофесионален форум; и да, може да научим нещо, а може и да се възмутим от нещо. Не значи, че е полезно да си държим сметка една на друга. Според мен по-скоро можем да опитваме да си даваме гледни точки. Всеки сам избира кое мнение да приеме и кое да не. Човек, който има личен опит с алтернативна "медицина", едва ли ще го убедиш, че бърка. Както тя няма да убеди теб. Така че "четеш еди-как-си", "неадекватна" и подобни изрази просто няма да спомогнат за общото просвещение относно най-доброто за другарите ни. Така мисля аз, изобщо не искам да налагам на никого нищо. Ще си ви чета и двете, и ако показвате другарчетата си, ще им се радвам Simple Smile

# 507
  • о`майна лунна нощ е
Нещо ми нагарчате тази сутрин. То всъщност е от по-отдавна и силно се надявам, след като проведохте битките, вече да е дошло време за позитивните ви постове.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 12:39 от `ТуиГ

# 508
  • sofia
Две деца от мен:

Ползвам ги като гълъби на мира!

# 509
  • София/Севлиево
Аз ще ви покажа това

Моята дългоочаквана бременност започна преди няколко дни.Бях ви споменала.Малко да ви поразсея.
И между другото Рекс като че ли усеща още от сега-по-малко скача и се боричкаме и е някак си по-деликатен.

Общи условия

Активация на акаунт