Любители на кучета - 113

• 30 536
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Първа среща между Американка и Японка 😁🥰

# 556
maq-mi,  не е хубаво никак да се прави такава рязка промяна на гранулите особено пък при бебе (можеш да й докараш сериозно разстройство, ако й е по-чувствително коремчето) - при смяна се прави захранване нова и стара гранула поне седмица в различни съотношения. И Педигри не са никак качествена гранула(да не кажа, че са пълен боклук), с която да се храни голямо куче, камо ли пък такова което сега тепърва расте... Пробвай с някоя бебешка висок клас гранула, примерно в zooplus има варианти на добри цени и смесвай постепенно старата и новата гранула, докато премине изцяло на новия вид. Няма куче, което само да се е уморило от глад  - сутринта като не яде, чакаш 15-20 мин и прибираш гранулите, вечерта пак - максимум на втория ден ще прояде... тя е бебе все пак, те са лакоми обикновено, ако всичко здравословно й е ок. Както са писали и другите момичета може да пробвате и с игра да я прилъгвате, за да изяжда цялата си дажба.  Обаче продължите ли да давате и готвено, то шанса да продължи да капризнични е голям, щото знае че на мама ще й дожалее и ще смени "гадните" гранули с готвено Wink
Be_Special, ох че хубав Бейли! И ние сме така, когато съм първа смяна се разхождаме с Маги в 6:30ч и тя милата едвам се влачи, свършва си всичко и директно се обръща и тръгва към вкъщи да си доспи Laughing
khaleesi_x, чудни са - и японката и американката! Sparkling Heart

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 11:18 от Stella Docheva

# 557
  • Бургас
Боже, само ние ли можем да изядем всички видове гранули, готвено, неготвено, човешко, конско и каквото видим по земята... Няма такова прасе непретенциозно.
Бейли и Арес са пълно копие на Елза... Или тя на тях.
Пускам един линк към статия кои видове нагръдници трябва да се ползват, а кои не са препоръчителни. На руски е, но по снимките ще се ориентирате. Гледам масово, че у нас се ползват на К9, а реално и те притискат гръкляна като нашийниците.
https://djilda.ru/articles/poleznoe/619-pravilnaya-shlejka-dlya-sobak.html

В Зооплюса всяка събота дават някакъв подарък или награда. Може да сте видели, ама да кажа:)

# 558
Тинтина, и ние сме така.

# 559
  • sf
Нейо има съквартирантка за известно време, бебе на 3м. Много са смешни, тя му скача по главата, а той я ръмжи само ако се закача с мен или децата. Открадна й няколко играчки и се занимава с тях сякаш никога не е виждал играчка. 😂

# 560
Момичета, благодаря за отговорите Hug
Педигри беше авариен вариант една вечер към 8 часа, когато отказа съвсем Хилс. Искахме да пробваме дали няма апетит или не харесва гранулите. Като смесихме двата вида гранули, тя съвсем умишлено сякаш си пробираше Педигрито. Иначе веднага поръчахме от д- р Стефанов allpaws и всеки момент чакаме да дойде. Знаем, че рязката промяна дразни стомахчето, но тя отказва категорично да яде старата си храна. Ако пък продължим с ориза, съвсем ще я обезсърчим  да яде гранулите.
Какъв пробиотик да и дадем да пие малко, ако имате лични впечатления, споделете, моля.

# 561
  • UK
Джинкс също е голямо прасе и яде всичко, което му сложа.
Биляна, от два дни не е спряло да вали сняг в Шотландия и Джинкс е на седмото небе - бягане, пръхтене, ровене, много е доволен.

Шошко изглежда с много наранени чувства на втората снимка. Laughing

# 562
Някой сбучайно да знае къде в България има развъдник на корги?

# 563
Да, корги България(сайт и фб. страница), според момчето ми.

# 564
Tintina, брой и Маги в клуба на всеядните прасета Smile Последно снощи изпуснах няколко парченца маруля, докато си правех салата - ми, изяде ги..
maq-mi, какво значи отказва да си яде старата храна? Колко време е стояла гладна, ама без да давате ориз с пиле или да тичате извънредно за друг вид гранули? Wink- не се заяждам, само питам, понеже се чудя вие ли глезите милото бебешорче или има реален проблем с гранулата на Хилс. Аз пробиотик без да има здравословен проблем /разстройство и да ми го е изписал ветеринар не съм давала, така че тук не мога да се включа с препоръка..
sigma, виж тук https://www.facebook.com/corgiclubbulgaria/

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 12:47 от Stella Docheva

# 565
Здравейте, нова съм в този раздел. Имахме ... казвам имахме ротвайлер на 10 месеца. Вчера сутринта ММ е чул че кучето диша много тежко, а от няколко дни не искаше да яде. Веднага е извикал ветеринар, но той му е бил инжекция за освобождаване на газове и против повръщане. Като е казал, ако не му се подобри дишането, да го вдигаме за София, защото сме от провинцията. Е вдигнах ме се за София, отидохме първо във ВК"ММ", там го прегледаха, с 300 зора измъчи се горкият ... Казаха ни, че по спешност да вървим в ЦВК за рентген, защото май е с обърнат стомах. Хайде натоварихме го, отидохме, той беше изтощен вече, но не е позволил да му направят рентген, казвам така, защото на мен не ми дадоха да вляза, а само ММ. В последствие след дълго чакане, казаха, че го оставят за наблюдение, защото предположенито на лекарите бе, че или има вроден дефект на сърцето или има вода в белия дроб, което не било по-добро от обърнат стомах. Казаха, че ще го включат на системи за отводняване, сложи ли са му абокат ... А като се обадихме в първата клиника само дето не ни се накараха, че сме го оставили там. Аз им обяснявам , че не са могли да го снимат за да го върнем пак при тях. Само казаха, че левкоцитите са му много високи.
Е в 00:05 ч. ни се обадиха от ЦВК да кажат, че не е оцелял. Не знам ... Ние ли сгрешихме нещо. Преди това гледахме 11 години друг Ротвайлер. И бяхме с огромни очаквания за този, и детето се привърза ....

Всъщност не знам, просто май исках да си изкажа болката ... Наистина ми е много болно ...

# 566
  • sofia
Много съжалявам за болката ви...Направили сте каквото е трябвало...Много е тъжно, когато кучетата си отиват, особено когато са още малки...

# 567
maq-mi, какво значи отказва да си яде старата храна? Колко време е стояла гладна, ама без да давате ориз с пиле или да тичате извънредно за друг вид гранули? Wink- не се заяждам, само питам, понеже се чудя вие ли глезите милото бебешорче или има реален проблем с гранулата на Хилс. Аз пробиотик без да има здравословен проблем /разстройство и да ми го е изписал ветеринар не съм давала, така че тук не мога да се включа с препоръка..

[/quote]

Стела, не е стояла гладна повече от 7-8 часа, като през това време е имала наградки, та може би ние си я глезим. Blush  Ще я оставя до довечера гладна и ще и предложа пак Хилс.

# 568
  • София
maq-mi Възможно е да не й е понесла старата храна нещо, но както са ти казали рисково е веднага да минеш на нова. Ще споделя моя мъничък опит - от седмица - две решихме да захраним нашия куч с нова гранула - не ни се получи, едно, че не си изяждаше с желание смеската, друго, че получи леко разстройство - ветеринаря ни даде прахчета пробиотик / Forti Flora /, оставихме си го на старата храна и си е ок. Но е най-добре да се консултираш с ветеринар /ако и познава кучето ти - ще е чудесно/. Аз съм решила вече да не правя експерименти - като ме смущава нещо - отивам при нашия квартален и споделям, пък както ни упъти. Разбира се, при по-сериозни проблеми ще се иска и второ мнение ...
Sad_Brown_Eyes`R Съжалявам за загубата Ви, тежко е - част от семейството ви си е отишла ... Не се обвинявай, направили сте, каквото сте могли в тази ситуация ... Sad

# 569
  • София
Мноого, мнооого съжалявам, Sad Brown eyes! Не знам какво да ти кажа, освен да потвърдя, че не ми звучи вие да сте сгрешили нещо. Над някои ситуации и преживявания имаме лимитиран контрол, не се е случило заради вас! Събрала се е душичката с другите тичащи по зелените полета горе Sad

В рентгеновия кабинет не могат да те пуснат без предпазно облекло, за останалото не бих коментирала, защото моят опит не е всевалиден.

Общи условия

Активация на акаунт