Любители на кучета - 113

• 30 533
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Стела, не е стояла гладна повече от 7-8 часа, като през това време е имала наградки, та може би ние си я глезим. Blush  Ще я оставя до довечера гладна и ще и предложа пак Хилс.

Ами май ми намирисва на глезене, щом е имало и наградки - явно не е била гладна или пък другия вариант е да си имате малка хитруша, която се опитва да ви научи да я храните с готвено. Wink Satisfied

Sad_Brown_Eyes`R, съжалявам и аз за загубата ви Disappointed Relieved Изключително трудно е когато загубиш любимеца си, почваш да се вайкаш и чудиш къде сбърках, можех ли повече да направя.... преживях го миналото лято и ви съчувствам искрено... Не се обвинявайте - направили сте каквото е зависело от вас и вярвайте, че вече не го боли и е на по-добро място.

# 571
Благодаря на всички! Просто ме гложди постоянно ... не ме оставя на мира мисълта, че го измъчихме, качване, слизане ... Даже първия път като обърнаха по гръб за да му направят ехография, толкова много се мята, дишането му стана много грубо и видимо се бореше да се завърти за да може да диша, явно наистина проблема  е бил в белите дробове или сърцето ....

Като се сетя, че през цялото време го галех докато пътувахме и му повтарях, че всичко ще е наред, че няма да го оставя и после като се приберем у дома ще играем и .... Знаете какво е ... Просто беше още бебе ...

# 572
Благодаря на всички! Просто ме гложди постоянно ... не ме оставя на мира мисълта, че го измъчихме, качване, слизане ... Даже първия път като обърнаха по гръб за да му направят ехография, толкова много се мята, дишането му стана много грубо и видимо се бореше да се завърти за да може да диша, явно наистина проблема  е бил в белите дробове или сърцето ....

Като се сетя, че през цялото време го галех докато пътувахме и му повтарях, че всичко ще е наред, че няма да го оставя и после като се приберем у дома ще играем и .... Знаете какво е ... Просто беше още бебе ...
Ох,много е тъжно наистина Cry Съжалявам за загубата ви! Не се обвинявай,вярвай,че там където е ще тича волно по големи зелени поляни! CryHeart

# 573
  • София
Sad_Brown_Eyes`R, съжалявам за загубата ви... Направили сте каквото сте могли, потърсили сте помощ. Оттам нататък нещата не са в нашите ръце...

# 574
  • о`майна лунна нощ е
Sad_Brown_Eyes`R, много съжалявам за загубата ви. Не се обвинявайте, момичетата са прави - сторили сте възможното, но явно друго е било отредено. Вечни ловни полета ...

# 575
Съжалявам за загубата!!!
  Когато почина първото ни куче,аз не исках да гледам ММ като го изнесе,не намерих сили да ида да го видя за последно.Не исках!Достатъчно ми беше да гледам как децата плачат.
   Това е една от основните причини никога да не съм искала домашен любимец,още повече куче.Но сега се радвам на две.
   Днес,докато бях на двора,забравих един от зайчарниците отворен.Киара отиде и застана пред него,а аз спокойно си садя чесън в градината.Съседката я видя и ми каза,изтръпнах.А тя милата стои и пази и ме гледа така обвинително!   
   Толкова е мила и добра,само с Айра не намери общ език.
   По тв върви реклама на Икея с Нъки и Мока.В действителност не знам те и са,но са същите сладури.

# 576
  • Sofia
Sad_Brown_Eyes`R, каквото е зависело от вас сте го направили,другото е Божа работа. Съжалявам за загубата ви Hug

Белята както ядеше по един път на ден,откакто мъничето е в нас почна да яде по 3 пъти. Че и бебешките гранули посяга да яде,днес отнесе едно каране.
Бела яде бебешките Pro Plan,бебешора яде Alleva за големи,кучешка им работа  Stuck Out Tongue Winking Eye станах пъдар в нас.
Иначе бебешока (Бети) се отпусна и вече вилнеят из апартамента,хапане,ръмжене,дърпане на играчки. Даже се опита масата да ми яде,та ходих за играчки.

Опитва се да й ръмжи на Бела,но тя или го игнорира или се крие,малко е страхлива

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 16:21 от Margaritka_2014

# 577
  • Варна
Как добре те разбирам, Тъжни очи...прегръщам те ❤

# 578
Sad_Brown_Eyes`R, съжалявам много за загубата ви, това е един от най-големите ми страхове и понякога като се сетя, че кучетата живеят толкова малко си поплаквам тайно. А и вашият куч е бил още бебе. Но поне може да сте спокойни, че сте направили всичко възможно. Ще ви кажат ли причината?

Margaritka_2014, страхотни са двамата, определено е много забавно за кучетата, когато си намерят приятелче в игрите Simple Smile Вашите в къщи ли ще я гледат Бети?

Аз днес имах кошмарна случка, като се сетя и още потрепервам. Излязох да ги разходя на една по-дълга разходка, защото времето беше уникално приятно и реших да не сложа на Бела дрешка отдолу, защото щеше да ѝ е топло. В момента ползваме за нея стария нагръдник на Кари, размер S, регулиран до последно до най-тесния му размер и пак и е леко свободен, но с дрешка отдолу е точно. Нагръдника е много хубав и удобен, на Хънтър - https://m.media-amazon.com/images/I/71izivqTmwL._AC_SL1500_.jpg и тъй като не е много евтин, а и не знам дали Бела няма да порасне още малко, реших да не поръчвам по-малък, а да си кара с него. По едно време се бях навела да събирам изпражненията на Кари и като се надигнах усетих, че единия ми повод го усещам много лек и че никой не ме дърпа там. Поглеждам към него - нагръдника празен и Бела я няма. В следващия момент виждам Бела да бяга  хаотично точно към шосето, което е супер натоварено /за варненци - бул. Левски/. Започнах да крещя името ѝ доста истерично /голяма грешка/, при което тя се стресира още повече и вече си представях как я удря някоя кола, но след около тридесет-четиридесет секунди, които ми се сториха цяла вечност, тя дойде при мен. В момента, в който я сграбчих, се разплаках и в същото време я гушках и разцелувах. Веднага отидохме до ОВК, където купих нагръдник по мярка и така си продължихме разходката. После поръчах и нов Хънтър размер XS и ме е яд, че не го направих по-рано. Та това бяха премеждията ми днес, вярвам, че само вие ще ме разберете как се чувствах.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 18:27 от Vanillа

# 579
  • Sofia
Vanilla, много добре разбирам какъв ужас си изживяла. На мен Чоки ми е пресичал бул. България (София) заради разгонена госпожица на отсрещния тротоар...
Направо филм ми мина пред очите докато го гледах и крещях след него.
Добре че Бела се е върнала, браво на нея!

# 580
Нашийниците са, за да пазят кучетата от много неща в нашия човешки свят. От коли, от други кучета, от опасности.. От много неща...Също не бих си оставила кучето да ме чака пред голям хипер маркет, докато си пазарувам!
Аз затова много не разбирам хората, които си водят кучето без каишка(уточнявам градска среда), независимо от това колко е послушно животното, опасности го дебнат и уви се случват за части от секундата.

Пп:Бейли като беше малък също се е отскубвал от нашийника, защото мм не го е бил затегнал, с идеята да не го стяга. Побягнал е към улицата и за малко е щяло да стане беля.. Аз не съм била там. За щастие е бил малкият дявол!

И е ужасно, когато си отиде младо куче.. На 10 месеца.. Confused

# 581
Оф, да се оплача - току що на вечерната разходка Маги я нападна една Джак ръселка, свободно пусната от милата й собственичка - безотговорна работа... Добре, че е дребна порода и на време дръпнах Маги, че баш към муцуната й се засили, ами ако беше уцелила болното й оче... не ми се мисли, щях да я разпарчетосам тая собственичка! Да си похваля душицата - грам агресия не показа, не отвърна по никакъв начин, само стоеше тихичко и се сви до мен.
Жената, която разхождаше Джак ръселката имаше наглостта да ми каже, че тя от страх така правела с големите кучета. Ама викам госпожо, кучето не е виновно, вие сте тази дето я е пуснала свободно, ама я си представете за момент обратната ситуация - дали нямаше да са по-големи щетите със захапката на Маги, ако тя беше дошла да нападне вашето?! Да ме виждате да съм я пуснала свободно да търчи, въпреки че е неагресивна, не нали...
Наредих я малко, ама се ядосах много! Предната ми булдочка беше лоша, ами знаех си я, че е гад и не я пусках свободно - не е толкова сложно.

# 582
Стела, много добре си я наредила. Аз съм споделяла - моята напада избирателно кучета, не знам и аз по какъв критерий. Затова е винаги на повод, дори вечер като е пусто в парка не се изкушавам да я пусна. Много се напрягам когато към нас се приближи непознато пуснато куче защото знам, че има вероятност моето да направи скандал. Няма да се уморя да повтарям, че в градск среда, независимо на улицата или в парка, кучето трябва да е на повод. Пуснато - или в заграбдението, или в полето.
Моята също се е измъквала от нагръдника, тъкмо минаваше автобус по улицата...сърцето ми спря тогава. Игра си играят стопаните, които оставят кучетата си да се щурат по тротоарите, белята веднъж става.
Кийра обожава да се катери по бордюри, пейки и всякакви по-високи места, точно като малко детенце Grinning

# 583
Тук само на тротоара може да се види куче на повод. Много ви се радвам, честно. Колко скандали отнесох, че не пускам Кара, как я увреждам, как като порасне ще я нападат, като минаваме покрай компанията в парка..

# 584
Ех как хубаво сте ме последвали, и сте качили такива пролетно-слънчеви снимки 😍.. Ама има липси.. Бързо да се появяват, да не ги изброявам, те си знаят! 🤭
Браво Стела, много правилно си и разяснила, само че надали ще те разбере.Моят пример ще го скрия, че отиде се невидяяя.. Чаршаф

Скрит текст:
В нашия квартал има една леля с един пинчер, който вееееечно е без повод. Проблема е, че то се спуска на всичко де види, но тя си я разхожда без повод. Един път сме с Тайра и това се появява от някъде и бяга към нас и ръмжи. При което ние спряхме и зад нея лелята бяга и вика-Олее, Божеее, олеее майко!
Тайра абсолютен игнор и удари, слава богу.. А аз и викам-Спокойно, тя нищо няма да и направи, понеже я познавам, но защо я разхождаш без каишка? -Отговора беше:Ами тя не иска.. При което аз се опулих.. Викам ми тя не иска, ти не искаш, ама утре ще е някое друго куче насреща и няма да стои и да я гледа, ами може да се случи нещо лошо! Ама ходи обяснявай.. [spoiler/]

Общи условия

Активация на акаунт