Любители на кучета - 113

• 30 532
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Тук само на тротоара може да се види куче на повод. Много ви се радвам, честно. Колко скандали отнесох, че не пускам Кара, как я увреждам, как като порасне ще я нападат, като минаваме покрай компанията в парка..

И на мен ми обясняваха как я "мъча" като не я пускам да търчи неконтролируемо между минувачи, деца, колелета, в парка. И това докато беше бебе, та и не слушаше Grinning Сега слуша и си ходи с нас, но пък напада кучета, лае по дечица и ги плаши...да не говорим за колоездачите, които карат като луди, а тя си е дребосък, може голяма беля да стане...И например Кийра може да се заиграе само с едно куче, ако са повече се напряга и страхува, и това при положение, че я събирам с кучета откакто излиза навън. Характер, какво да се прави 🤷‍♀️ Има си двор на вилата и си тичка с топката там Blush

# 586
  • Sofia
Vanillа,да в къща ще я гледат. Живеят извън София и имат огромен двор,а старото куче е много възрастно и вече почти не обикаля двора. Искат голяма порода,да бъде пуснато и да пази хем от крадци,хем от лисици (че им заминаха 2-3 кокошки). Баща ми дори днес е започнал да й прави дървена къщичка Blush
Няма да е на верига,свободно ще е. До сега само едно куче беше вързано,защото бе мъжко и бягаше от нас,така и изчезна. А и всички около нас са с женски кучета,някаква конспирация надушвам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 587
Ние заграждения за кучета си нямаме, пускам японката само когато съм сигурна, че няма други кучета наоколо. Както и автомобили. Тя е послушна за сега, винаги идва, когато я повикам и не се отдалечава. Знае, че джобовете ми вечно са пълни с награди и лакомства и периодично идва да си изпроси по някое и да я похваля, дори когато не съм я повикала 😆 Но из града и сред повече хора винаги е на повод.
Страх ме е да я връзвам пред магазини. Дори когато влизам само за цигари на касата. Не знам кой какво си мисли и какво може да направи. Днес ми се наложи и само си показах главата през вратата на магазина и понеже се познаваме с продавачката, направо ми изнесе цигарите навън. 😂 Мен обаче може и да не ме пуснат някъде, защото вечно съм си забравила маската, но пък тя е добре дошла винаги. В Еконт, малки магазинчета тип левче, нетсърф, дори веднъж в аптеката, винаги искат да я видят и ми казват “Ама моля ви, няма проблем, влезте” 😂 Всички искат да я намачкат. И как няма да искат? 😍

# 588
  • Бургас
Какво зяпаш? Ако ме храниш по-често и по повече, няма да си ям краката!

# 589
  • Bарна, морето, сините вълни
Елислава, честито! От сърце ти желая лека бременност! 🥰 ❤️
И съм сигурна, че кучинко усеща всичко. Ерко усещаше от началото, беше много внимателен, гушкаше се, целуваше ме.

# 590
Благодаря на всички! Много сте мили ...

Vanillа - не знам дали ще ни кажат ... утре трябва да идем до клиниката и ще видим

марулета когато бях дете имах куче с което се наложи да се разделя, и от тогава просто се бях "заключила" така да го нарека и не исках повече куче, не исках да се привързвам ... Но този мъник ... просто си го заобичах, помогна ми да преодолея страховете си ... А ето сега ....

Най-лошото е, че миналият месец имах точно такъв сън, че е мъртъв, но си казах че това е глупаво и няма смисъл ... е явно е имало ...

Не искам повече да ви натоварвам, бъдете живи и здрави, вие и вашите прекрасни любимци. Имате прекрасни кутрета.

# 591
  • о`майна лунна нощ е
Трябва да продължите напред. Някой ден отново ще е светло и космато  в дома ви. Само бъдете силни! Кураж, момиче.

# 592
  • София
Тъжноочке, вярно ти дума Туиг, да знаеш. Сърчицето ти когато е чисто и широко, няма смисъл да го затваряш - светът е за това, да си изстрадаме всяко щастие, но и да го оценим по-реално. И няма измъкване, всеки си минава през теглото и получава нещо насреща Simple Smile 
Ще му дойде време, сигурна съм, когато ще се прокрадне една плаха мисъл отново. Само не я пренебрегвай и не се страхувай, най-малкото защото детенце заслужава да разбере, че кучето не е тъга, а нещо съвсем друго. Дръж се! Някъде някоя кучешка душа (ще) те търси! Heart Много съжалявам, че не мога по друг начин да ти помогна освен с думички...
Но да знаеш, че всеки тук би искал да ти върне щастието, ако може - в това съм убедена.

# 593
Ние заграждения за кучета си нямаме, пускам японката само когато съм сигурна, че няма други кучета наоколо. Както и автомобили. Тя е послушна за сега, винаги идва, когато я повикам и не се отдалечава. Знае, че джобовете ми вечно са пълни с награди и лакомства и периодично идва да си изпроси по някое и да я похваля, дори когато не съм я повикала 😆 Но из града и сред повече хора винаги е на повод.
Страх ме е да я връзвам пред магазини. Дори когато влизам само за цигари на касата. Не знам кой какво си мисли и какво може да направи. Днес ми се наложи и само си показах главата през вратата на магазина и понеже се познаваме с продавачката, направо ми изнесе цигарите навън. 😂 Мен обаче може и да не ме пуснат някъде, защото вечно съм си забравила маската, но пък тя е добре дошла винаги. В Еконт, малки магазинчета тип левче, нетсърф, дори веднъж в аптеката, винаги искат да я видят и ми казват “Ама моля ви, няма проблем, влезте” 😂 Всички искат да я намачкат. И как няма да искат? 😍
     Ти в кой град живееш?И сигурно си казвала,но как се казва твоята прелест?Много ги харесвам тези акити.Абе аз кои ли не харесвам?!
    От няколко дни не съм виждала Айра,днес мисля да отида  да я нагушкам.Като ме види и почва да ме дърпа за ръкава да сядам на дивана и да я галя.Две-три скъсани блузи имам вече на ръкавите.

# 594
Да, да, марулета и на мен ми е позната крепостта, нетсърф, ще се окаже, че имаме още една градска Simple Smile
Джинкс, искам и аз при теб душа, много сняг, много нещо!

# 595
Много ще е хубаво ,ако е така.Аз познах кооперацията,дето се вижда под крепостта, хахахаха.
   Между другото,да попитам,знаете ли как да задействаме процедура,или как се казва там,да ни направят и на нас клетка за кучета?В нашия град.Във всички паркове има разлепени ламинирани табели,че е забранено разхождането на домашни любимци,но къде да ги разходим?По тротоара?Не винаги човек може да хване полята и баирите.
   От друга страна пък и не е редно там,където се събират много дечица да си разхождаме кученцата,знам ли?!Ходихме с дъщеря ми в паркчето до новата църква,за моите градски го казвам.То куче ли вардиш от деца,баби само ни увикват,деца ли да пазиш от куче,сядаш на пейка-идва една бабетка и ми обяснява,че пейките са за хора,не за хора с кучета.А то нашето куче си седеше до пейката.Минават дечица с майките си,майките ги дърпат от кучето,ще ги изяде,децата реват да пипнат кучето.Друго почва да реве,че не иска да мине покрай кучето.......
    За десет минути ми се наду главата и се махнахме.На стадиона,където обикновенно я водят,има един двама,които си пускат хъски и овчарка,агресивни кучета и се карат с хората,че не си държат на далече кучетата.

# 596
  • под тепетата
Може би към Общината, Екоотдела, където са записани кучетата в регистър и си плащате таксата.
Обаче японските акити са много по-красиви и грациозни от американските!
Блазе му на Джинкса, сега е рай за него!

# 597
  • sofia
Добро утро!
И аз мисля по въпросът за заграждение. В нашият квартал няма. Това е проблем...
Вижте как заспаха снощи животинките:

# 598
# 599
  • София
Марулета,в общината питайте,те ще ви насочат към съответния отдел.Но не очаквай голямо съдействие и разбиране ,пък може и да попаднеш на съвестни служители.Ние няколко кучестопани искахме да си направим ограждение за кучетата,така или иначе там си играят,но общината не разреши,а ние реално от нея искахме само разрешението да го оградим и поставим различни занимавки за кучетата с наши средства.

Общи условия

Активация на акаунт