Любители на кучета - 113

• 30 528
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Мисля, че се обсъждаше изграждане на заграждение при стадиона, но не знам какво стана накрая. Аз не съм плащала данък тая година, та като отида ще попитам. Не, че ние ще го ползваме де... като ни знам манталитета и в заграждението никой няма да си почиства след кучето и бързо ще заприлича на обор.
Новият парк до църквата е точно под нас и не си и помислям да ги водя там. То са тротинетки, колелета, бабетки с философски разсъждения, ум да ти зайде.

# 601
  • София
У нас тази игра я играем като "познай в коя ръка има награда". винаги избира дясната, а като няма нищо, директно навира муцунка в лявата - няма време за физиономии Grinning
https://twitter.com/5691Yenoh/status/1359766509929734148?s=07

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 23:36 от ToniShu

# 602
Марулета, живеем в Козлодуй. В Монтана бяхме само за един ден да се видим с роднини и да се разходим.
Моята прелест се казва Киоко, наричаме я Кио.
Тази сутрин се надуваме. 😆

# 603
Познахме крепостта,затова те питах!Много е красива Кио,страхтона е.Разказвала съм ви,е моят син подари на бившата си вече приятелка акита, Аяно се казва.Една идея по-оранжава е от твоята.Много я харесвам,но вече рядко я виждам.Сутрин ,като отивам на работа пътят минава покай тях,тогава -лежи до прозореца и гледа колите.
   Благодаря ви за отговорите за кучешка площадка.Имам приятелка,общински съветник,тя ми каза,че мога чрез нея да подавам сигнали,предложения,всичко,което ни вълнува.И освен за легнал полицай на нашата улица,смятам да се възползвам с питане за кученцата ни.
    Хибискус,първият път като заваля сняг,водихме Айра там и си ирга добре,нямаше хора.Ние затова се подлъгахме,но повече няма да ходим .Децата я извеждат някъде около язовира,около Расника.

# 604
Най-накрая си намери някой, в нейната категория Grinning
https://dhtodorov.synology.me:5001/mo/sharing/SLEInfHTq

A реално, къде пускате кучетата?
Аз не съм фен и на загражденията, пускат се открито агресивни кучета и като цяло липсва всякакво съобразяване.

# 605
Ами където искаме,в общи линии.Киара синът ми я води около язовира,по едни черни пътища и поляни,защото тя не е много социално куче.Айра я водят на стадиона,има голям парк,но в по-далечните алеи,за да не е там,където има много хора.Или около язовира излизат с колата и избират места,където няма много рибари или много други кучета.И винаги,независимо къде са,акитата се събират в пликче и се изхвърлят в големите контейнери.

# 606
Аз ги водя там където пускат лодките, само уикендите има повече движение, днес за повече от час мина само една кола. Е, вярно- духаше вятър и пръскаше, ама аз съм с непромокаемо яке и няма какво да ме бутне. Абе луда работа.. какво да ви кажа 😬
Скрит текст:
Бившият собственик на Кая вчера ми писа, че са подарили едно от другите си кучета(имаха още 2) и са си купили две бебета ризеншнауцери, това била тяхната порода, много били щастливи. Леле озверях, казвам ви.. идеше ми да го навра в пета глуха, все едно са играчки, менкаме си повтарящите се и тея дет са ни омръзнали, нямам думиии!!
Аз им пращам снимки, клипчета, уж се интересуваха, писа даже че щял да идва за някаква кола и искал да я види. Не знам да му откажа ли, според мен много ще и е гадно после и ще тъжи пак, тъкмо свикна.. Като го видя сз пък не знам дали ще си замълча, че си подари седем годишното куче(в далеч от перфектна форма), за да си вземе нови две.. 

# 607
А каква е гаранцията, че няма да му писне и от новите кучовци и да им търси нов дом след някоя друга година? 🤭 Не си представям, че може да се грижиш с години за едно куче и след това просто да го подариш.

# 608
  • Бургас
Ужас, Хибискус, ега ти хората. Все едно нова прахосмукачка си купил. Те ги държат явно само за да ги развъждат.
Естела, много се смях:))) Такава доволна физиономия и аз не съм имала след спа.
марулета, тъкмо щях да ти пиша, че начините за площадка са няколко: 1. събира се подписка от кучесобственици, колкото по-конкретна, толкова по-добре, пише се например къде са подходящите места за площадки, изтъква се фактът, че плащате данъци, както и че редица други градове имат подобни въведения. 2. Внася се предложение от вас до общината и до общински съвет. Задължително информирате местните медии, а може и някои национални, избори идат все пак:) И другият вариант е да намерите читав общински съветник, който да внесе предложението, отново по ваше желание.

Тук в Бургас собственици на малки кучета бяха направили допълнително искане да имат специални заграждения за тях, за да не се мешат с големите и да не се травмират. И всяка голяма клетка има и по-малка част - за малки кучета, за бебета.

В заграждения влизам само ако нямам време и има кучета, с които Елза си играе - по-бързо да изхаби енергията и да се прибираме. Иначе ходим на повод в Морската градина, пускам я по плажа - сега няма хора, или в затънтени части на парка, където също няма хора. Зимата е добре, лятото е мъка, че е пълно с народ навсякъде.

# 609
Кая е кастрирана миналата година заради много фалшиви бременности, уж не е раждала, но вече започвам да се съмнявам във всяка тяхна дума. Хора, тя не беше ваксинирана седем години?? Не знам, не ми се щеше да ви занимавам, ама няма на кой да кажа. Не е нормално, плачем за някакъв контрол в това отношение!

# 610
Според мен и ризеншнауцерите ще им омръзнат, не е до порода, до човек е... Да си оставиш кучето на 7 години... Ужас, ужас... Confused

# 611
  • Бургас
Изобщо не бих им я показвала. Кажи им, че си заета и толкова. Да си гледат работата.

# 612
  • София
Хибискус, ако съм аз, ще откажа срещата. Обяснявам, че за кучето ще е по-добре и толкова. Вече не е негово куче и решенията за нея не ги взима той. И аз като теб мисля, че Кая би се объркала, после няма той да я гледа как чака и се оглежда, нали? Няма той да я успокоява.
За поведението му изобщо, е ясно, че ние тук едва ли ще успеем да го възприемем или обосновем някак... и какво от това Sad

# 613
Подкрепям момичетата, Хибискус. Нямаш работа с такива хора.

# 614
  • Sofia
И аз не бих приела среща. Кучето си е твое,ти го гледаш като свое дете и се грижиш по добре. Не ти трябват срещи с несериозни хора.
И главата ми не го побира как,как може да си дадеш/подариш/продадеш кучето на някои след толкова години???
За съжаление нямаме закони за животните,а минималните които имаме са неясни и неспазвани.
Имаш куче-чистиш след него,ваксини,повод в парка,контрол на размножаването! на домашните кучета и още и още и още....

Онзи ден ми излезе в една група за Джаковете един "господин", които продава предварително джакчета на 20 дни. Разгледах ги от любопитство,какви са бонбони и какво да видя в постовете му-кучката юни родила,ноември търсят мъжки и сега пак кучета. Направо ми идваше да го нахраня здраво под поста. Горкото куче е ползвано само за разплод и в момента в които спре или не може по някаква причина ще бъде изхвърлена или подарена Triumph а защо не и продадена.

Общи условия

Активация на акаунт