Любители на кучета - 113

• 30 523
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • о`майна лунна нощ е
Нямаш работа с тези хора. Никаква, така че сведи контактите до минимум и ги спри в един момент. Задник. Без извинение. Да видел кучето. Първо - няма да дойде. Второ - огромна грешка ще е да причиниш подобна среща на животинката с него/тях, ако изобщо се осъществи такава. На човек трудно би обяснил защо някой се фръцва и си тръгва ей така и го изоставя, камо ли на куче. Невъзможно е.

# 616
Ужас, Хибискус, нямам думи за такива хора...всъщност имам де, ама не са форум. И аз не бих им показала Кая, мисля, че трябва да мислиш преди всичко за нея, а те явно така между другото искат да я видят и въобще не мислят за нея. А каква е историята с подаряването на Кая, сигурно си обяснявала, но ако не те затруднява напиши пак, че ми стана интересна историята?

# 617
  • София
Хибискус Като собственик на куче с аналогична съдба, и аз ще помоля, да се съобразиш с кучето СИ, и да го пощадиш него, а не, човек, който гледа на животните като трофеи.
Моят Капоне и до момента / от три месеца е при нас / е толкова резервиран, едва напоследък показва малко повече от своята същност, лека-полека ще стане по-игрив може би. Но няма го това безгрижие, характерно за кучета, които не са познали съдба като неговата. И до сега, като посегна да го погаля, леко присвива уши - незнае, ще го бия ли, какво ли... Не е бит, да не останете с такова впечатление, но е все нащрек да не направи нещо, което не трябва ... Не си играе, абе ...Веднъж останах само аз с него - ами беше милото като лепка - мръдна ли нанякъде, хоп - цъфва до мен веднага ...
В началото и аз търсех вариант да видя старите собственици .. поради неверието, че ще си оставиш куче, добре гледано все пак, ей така, щото ... Ама явно стават такива работи.

# 618
  • Варна
И моята Каду се държи като Капончо, хем година и половина е при нас, а ние много ги глезим. Хиби, отрязвай го тоя.

# 619
  • София
Оле Хибискус, и аз се подразних само като те четях, не мога да си представя на теб какво ти е.
Разбирам хора, които поради независещи от тях причини - болест, смърт или нещо достатъчно критично, се разделят с любимците си, трудно е но ги разбирам.
Ти да си раздадеш кучетата /дечицата/ които са ти били другари седем години ... ида си вземеш две нови бебчета ...щото това била твоята порода,

# 620
По тяхни думи нямали възможност да я гледат вече, останали без работа, бягала и не знам си какви други оправдания.. уж им беше тъжно, плакаха като я взимахме.. Аз съм джаста праста, ама и голяма душа, нищо че не ми личи често. Мъчно ми беше да ги лишавам от контакт и почти през ден в подължение на месеци съм им пращала клипове и снимки(по тяхно желание). Ама май не заслужават и сте прави, ще се съобразя с кучето, с не с прищевките на някой си, дето явно не му пука за животните като цяло.
Скрит текст:

# 621
  • Варна
Мога само да кажа, че Кая е късметлийка. ❤

# 622
  • София
Кая е късметлийче с теб, Хибискусче!
Аз като си помисля, колко се привързах към моето куче за това кратко време, в което сме заедно - наистина акъла не ми го побира това, да имаш куче от години и да си го дадеш, защото ... Единственото, което бих оправдала, е сериозно заболяване и истинска невъзможност да бъде с теб другарчето. Ух, ядосах се.

# 623
  • София
Хибискус,а вие имате ли подписан осиновителски договор с предишните стопани на Кая? Ако имате може там да има такава клауза ,но едва ли като слушам колко безотговорни са тези хора. Angry

# 624
  • о`майна лунна нощ е
Аз имам и едно уточняващо питане - предполагам, че вече Кая е чипирана, регистрирана и се води ваша. С такава голяма кореспонденция помежду ви лесно ще се докаже в случай на спор кои са стопаните й сега. Но не мисля, че този въпрос стои на дневен ред. Там са новите бебета и всичко друго е добре забравено минало.

Когато дадохме Торин, поддържах връзка по Вайбър с новите стопани. Молех да ми пуснат някоя снимка, но не го правеха. Уверяваха ме, че всичко е наред. Мъжът дойде да го вземе заедно със сина си - малко момче около 6-7 годишно. Това ме успокои и се доверих. Но съмнението винаги го има. Въпреки притесненията ми не можех да причиня на кучето да отидем до новия му дом, то да ни види и след няколко часа да си тръгнем отново. Достатъчно болка му причиних на това куче. Ако го бях направила и бяхме отишли да го видим, нямаше да се приберем само ние. Моля се само всичко да е наред с него и да го гледат добре. Последната ни кореспонденция ми казаха, че мъжът е заминал и работи в чужбина, но кучето е в селото и за него се грижат родителите му.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 20:09 от `ТуиГ

# 625
Хибискус, ако съм на твое място няма да приема срещата. Извинявам се, че съм крайна, но дори бих заявила директно, че не желая да се срещаме... Значи не можем да я гледаме Кая, не я ваксинираме, изпъждаме я буквално след 7 години, ама след известно време вече можем да гледаме нови кучета, че даже и две! Не хора, а изроди са това!
Малеее, само да посмее да ме намери някак циганина, от където спасихме Маги - бедна му е фантазията какво ще му чуят ушите... не че ще се случи де, този индивид даже пари прибра само и само да я изкараме от там..

# 626
Леле, Хибискус, тази обявя я гледах в една от групите, където търсят дом за животинки. Още тогава си помислих каквото и сега си мисля за този човек, но не го написах, разбира се...макар че отдолу беше пълно с коментари, разубеждавайки го с много правилни аргументи и не толкова ласкави определения за постъпката му. Сякаш беше доста скоро това, от колко време я гледате? Как ѝ понесе раздялата, как се чувства сега душицата? Извинявай, че разпитвам неща, които сигурно си споделяла...

# 627
Милото момиче! Късметлийка е с човек като теб. И аз бих се отказала от срещата, както всички преди мен написаха.
Целувки от моята клюкарка и за двете ви!

Сигурно ставам досадна с толкова снимки, май съм единствената, която под всеки пост си показва кучето, но постоянно я снимам и не мога да се сдържа 😂

# 628
  • под тепетата
Кая на обявата е ужасно дръглива и едва ли това се дължи на поведение то и. Хибискус, виждаш какви лепки са, реално ли ти се струва да бяга от дома?
 Хибискус, кажи как е сега? Намери ли решение за приемлива за нея храна?
 Estella, мнооого старателна маца имаш, я какви процедури прави? А на Подаръчето прави ли ги или само Бизу е на се възползва от спа-то?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 20:07 от bilqna_69

# 629
Хибискус и аз съм съгласна с момичетата. Те не заслужават да я виждат даже и на снимка.. 7 години, оправдания и накрая да се похвалят, че са си взели не едно, ами две... Пуууу аз се ядосах!!

И ей сега се прибирам и гледам до другия блок едно кученце в кашон,)(иначе му сложили една кутия с вода)
Съмняваме, че някой от блока го е взел от някъде, защото го нямаше предните дни. И някоои очевидно гледа да се грижи по някакъв начин.. Горкото уплашено, мръсно.. А аз нямам как да го взема.. И така ме е яд.. Само му занесох малко ядене, имаше там и някакъв хвърлен хляб от някои.. Оф не знам как ще спя тази вечер 😒

Общи условия

Активация на акаунт