Любители на кучета - 113

• 30 499
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Благодаря за споделеното, намерих някаква застраховка в нета, 15 лв само, което ме заинтригува, но е допълнение съм тази на жилище, а аз вече имам за тази година, та може би догодина ще видя.
Иначе за купичката с водата - Роузи не я обръща, само си шляпа с лапи вътре 😁😁😁 ама ефектът е същият, мокро навсякъде. Тя пие много вода и ми е жал да я оставям без купата, но може да пробвам за някакви периоди, след като го направи точно, да разбере, че не е ок. Ама бебешор, какво да я правя 🤷🏼‍♀️
Последните седмици се нагледах в групите на изоставени кученца, направо не издържам. Понякога мисля вкупом да изляза от всички групи, не ми понася това. 😞

# 676
Тези дни май доста от нас са влезли в серия "Среща с двукраки тъпунгери"
Преди няколко дни на огромна улица се разминавахме с един индивид (нямаше други хора - място бол), който реши, че ще мине буквално върху нас. След като не му се получи изсумтя и удари Джеската по главата с торбата си Rage   
За жалост се стъписах доста и не можах да му отвърна подобаващо.

# 677
Помагайте, дами! Тази вечер намерих зад блока ни бездомно куче, невероятно слабо, просто едва крета с треперещи крака. Пребивано е, с рани от двете страни на тазовите кости. С остатък от широк ремък на врата. И...
    с почти напълно отрязана опашка
В къщи е сега, изкъпано с котешки шампоан на нашата маца, завито на топло. Обаче... изяде един кучешки пастет, беше предназначен за подарък за един джак, та това имах под ръка. Пи вода. Дайте съвет с какво да го захраня, за да не стане беля. Утре ще търсим вет, то е ясно.

Браво за потъпката ви и дано кученцето се възстанови бързо! Какво количество беше този пастет и колко е голямо кучето?

# 678
Кучето е средна порода, струва ми се, лапите са едри, може и ловно да е.. Пастетът е 300 г.
Извинявам се, исках това за опашката да е в скрит текст, не се е получило.
Толкова не човешко е, много се разстроих. Сега пи пак вода, лежи си, то няма и сили.

# 679
Помагайте, дами! Тази вечер намерих зад блока ни бездомно куче, невероятно слабо, просто едва крета с треперещи крака. Пребивано е, с рани от двете страни на тазовите кости. С остатък от широк ремък на врата. И...
    с почти напълно отрязана опашка
В къщи е сега, изкъпано с котешки шампоан на нашата маца, завито на топло. Обаче... изяде един кучешки пастет, беше предназначен за подарък за един джак, та това имах под ръка. Пи вода. Дайте съвет с какво да го захраня, за да не стане беля. Утре ще търсим вет, то е ясно.
Какво имате под ръка?
Ако имате някакво месце да му сварите с малко ориз или макарони ? Но щом е изяло 300 гр, не е малко, понеже не знаете и възрастта.. По-добре му дайте сутринта, да не му се претовари стомаха.
Милото, дано да издържи ❤️
Браво за постъпката ви!!

# 680
  • София
Ох, милото, добре, че е попаднало на теб Джаки. Мисля, че като е на топло и има храна и вода ще се свести Hug
По темата с идиотите, аз винаги ходя на разходка, колкото и нелепо да звучи, с оръжие. Дали ще е нож, или спрей, или една рекламна малка бейзболна бухалка, но винаги имам нещо с мен. То нас ни избягват, че Оскар е едър, ама за всеки случай.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 20:22 от Boriana33

# 681
Ще му дам сутринта чак, имам кайма, ще сваря с ориз. Страхувам се да не претоваря червата му, то е просто на ръба.
Благодаря за съвета.
Маца е просто потресен.

# 682
  • София
Ох, Джаки, добре, че има хора като теб, връща ми се вярата в доброто Hug
Понеже спомена за рани, ако имаш риванол дали не може лекичко да ги обършеш. То ясно, че трябва вет, ама поне до утре като някаква дезинфекция. Иначе за храната и аз мисля да не даваш сега, ти горкото кой знае откога не е яло

# 683
Ох, Джаки, добре, че има хора като теб, връща ми се вярата в доброто Hug
Понеже спомена за рани, ако имаш риванол дали не може лекичко да ги обършеш. То ясно, че трябва вет, ама поне до утре като някаква дезинфекция. Иначе за храната и аз мисля да не даваш сега, ти горкото кой знае откога не е яло
Дезинфекцирах, и антибиотик на прах сложих. Ушите й са топли, не зная нормално ли е?

# 684
  • София
Мисля, че да, а нослето влажно и студено ли е? Доколкото знам, носът е показател

# 685
Мисля, че да, а нослето влажно и студено ли е? Доколкото знам, носът е показател
Не е студено, не е и много топло.

# 686
Ако ушите са по топли от други части на тялото, а нослето е сухо и топло(горещо), значи кучето има температура. От къде сте?
Има ли близо до вас спешен ветеринарен кабинет?

# 687
  • София
Душичката мила, дано си има късмет. Знам, че носът трябва да е влажен. Ей сега пипах Оскар, ми топли са му ушите

# 688
Ако ушите са по топли от други части на тялото, а нослето е сухо и топло(горещо), значи кучето има температура. От къде сте?
Няма денонощен. Мисля, че ушичките не са по-топли от тялото. Върти очички и ме следи.

# 689
Няма денонощен. Мисля, че ушичките не са по-топли от тялото. Върти очички и ме следи.
Имайте впредвид, че е уплашено и стресирано. Нормално е да стои и да си лежи. Несигурно е. Как ще процедирате с извеждането. Имате как да го изведете навън за нужда?
Вижте ако имате възможност и акото.
Ох дано издържи, докато намерите ветеринар.

Общи условия

Активация на акаунт