Майчинството счетоводно - 88

• 40 562
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София-Младост
Застъпване има само когато сте в отпуск за отглеждане на малко дете и влизате в 45 дневен за второто дете.
А далу преди това е покзван друг отпуск, няма значение. Важно е отново да се върнете в майчинство обаче.

# 361
Нито едно от двете. Взима се сумата, от която е изчислено самото обезщетение.

Това значи ли, че ако изкара цялата бременност в болничен или последните няколко месеца, това няма да й се отрази на обезщетението за 1-вата година

# 362
  • София-Младост
Нито едно от двете. Взима се сумата, от която е изчислено самото обезщетение.

Това значи ли, че ако изкара цялата бременност в болничен или последните няколко месеца, това няма да й се отрази на обезщетението за 1-вата година
Не мога да отговоря. Трябва да се направят сметки и да се сравнят обезщетенията при двата варианта. А да се правят тук тези изчисления не е добър вариант, защото винаги може да се сбърка. Има ли нужда от болничен-да ползва.

# 363
Здравейте.
Има ли тема, в която бих могла да попитам за отпусканите от държавата помощи при локдаун и затваряне на градини и училища? Не намирам такава.
Благодаря и се извинявам за намесата в темата.

# 364
Точно така, затова в този болничен питащата да сии каже новата фамилия.
И искрено се надявам след гражданското, да не хукне наистина да си взима болничния Wink

Аз след това също прочетох и ми казаха, че със задна дата може, но за всеки случай след гражданското отидох да си взема болничен и се оказа (според жената, която ми взимаше данните. Не знам колко е компетентна) че:
1. Не могло да отида по-късно - например ако болничния ми е до 19 и аз да отида на 21-ви за продължение. Според думите и, дори да се пада събота/неделя или празник, аз съм длъжна да отида в точния ден...
2. Написа ми старата фамилия в болничния, тъй като според нея болничен с нова фамилия трябва да бъде издаден чак след като си сменя личната карта.
Много неадекватно ми звучи всичко това! Та въпросът ми е, ако все пак има проблем с болничния, допустима ли е редакция на името? Веднага ли става? Понеже всеки път отивам за болничен, бавят го 3 дни (понеже се водя, че съм в болница) и после отивам да си го взема, когато е готов. Много ми е объркано.

# 365
Здравейте майчета искам да попитам незнам дали е точното място, но на 03.04.2021 ми изтича първата година по майчинство после кога ще имам превод нали се изплаща един месец назад в април пак ще имам ли превод или не благодаря предварително. 😊

# 366
Ти подаде ли си документи за изплащане на втората година майчинство?
Ако не си,първо си ги подай и след това вече ще ти се изплаща както до сега.
Април ще си получиш за март.През май ще получиш за април.Няма да имаш 2 превода.

# 367
Счетоводителката ми ще ги подаде на 3 април
Значи в Април месец пак ще получа 650лв така ли ?

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 17:44 от Пънар Махмуд 691540

# 368
Да,650лв
Май месец вече ще получите около 400лева (ще имате 2 дни от 650ле и 19 дни от 380лв)
След това вече ще получавате 380лева.

# 369
Много ви благодаря ❤

# 370
Здравейте! Blush
Бременна съм в 6-ти месец и с таткото искаме да подпишем преди да се е родил бебо.
Тъй като аз съм от друго населено място и ще трябва да сменя адреса по ЛК, как се постъпва с документите за болничния, защото на амбулаторната ми карта е записан моят адрес и съответно болничните, които ми издават, са с този адрес?
Нова амбулаторна карта ли да направя, първо при работодателя ли ще трябва да променя данните, трябва ли да ходя до НОИ заради промените и изобщо как се процедира в такава ситуация? Blush

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 14:12 от Lettie

# 371
  • София-Младост
Точно така, затова в този болничен питащата да сии каже новата фамилия.
И искрено се надявам след гражданското, да не хукне наистина да си взима болничния Wink

Аз след това също прочетох и ми казаха, че със задна дата може, но за всеки случай след гражданското отидох да си взема болничен и се оказа (според жената, която ми взимаше данните. Не знам колко е компетентна) че:
1. Не могло да отида по-късно - например ако болничния ми е до 19 и аз да отида на 21-ви за продължение. Според думите и, дори да се пада събота/неделя или празник, аз съм длъжна да отида в точния ден... Хехе и като отидеш в празничен ден или неделя и е затворено, какво правим Simple Smile)
2. Написа ми старата фамилия в болничния, тъй като според нея болничен с нова фамилия трябва да бъде издаден чак след като си сменя личната карта. - Така е, ако има проблем, а не би трябвало, ваи се една бележка за идентичност на имената и готово.
Много неадекватно ми звучи всичко това! Та въпросът ми е, ако все пак има проблем с болничния, допустима ли е редакция на името? Веднага ли става? Понеже всеки път отивам за болничен, бавят го 3 дни (понеже се водя, че съм в болница) и после отивам да си го взема, когато е готов. Много ми е объркано.

Lettie
Това не е проблем, задраскай стария и напиши новия адрес. Когато ти издават болничен, просто им кажи да го сменят.

НОИ, И означава Институт!

# 372
Момичета, съжалявам за глупавия въпрос, но съм много боса в тази област. Чета, чета, но моля за потвърждение дали съм разбрала прaвилно:
Мога ли да изляза в болничен в 11гс+6 до края, тоест стигат ли полагащите ми се дни болничен?

# 373
  • София-Младост
Момичета, съжалявам за глупавия въпрос, но съм много боса в тази област. Чета, чета, но моля за потвърждение дали съм разбрала прaвилно:
Мога ли да изляза в болничен в 11гс+6 до края, тоест стигат ли полагащите ми се дни болничен?
Кажи дата на термин, за да брои някой...или вземи един календар  и брой колко дни има докато трябва да ти издадат 45 дневния.

# 374
Датата на термин е 28.10
Но не е ли един и същи периода във всяка бременност, в която почват да ти текат дните, на които имаш право?
Като ги броя излиза, че мога и по-рано, просто се чудя дали правилно се ориентирам - тоест имам право на 180 дни + 45?

Общи условия

Активация на акаунт