Парфюмни размисли и страсти - 256

• 54 079
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
За тиаре и кокос, това е Terracotta  Le Parfum, Guerlain. Прекрасен, класен, екзотичен и елегантен. Райска ваканция направена на парфюм.
Подкрепям. Само да беше и траен. Него също май го спряха, спират.

# 676
  • Габрово
Ради, трябва непременно да пробваш Naxos Xerjoff, велик парфюм е, ама да не ме биеш после.
Naxos Xerjoff....e супер.супер,супер.

# 677
Добро утро Simple Smile може ли мнение за https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Peony-Blush … Suede-18767.html? Много харесвам божур в парфюмите и си мисля, че би трябвало този доста да ми хареса, но все пак ако някой го има ще се радвам да сподели. Мирисала съм такава свещ и много ми допадна.
Май е най - добре да отида до Делириум, но ме е страх дали няма да се изкуша за много други неща там Grinning
Аз го имах, много красив божур е. Трайността му за марката е доста приятна 5-6 часа. Пролетта му е идеална, в другите сезони ми избиваше една остра нотка, която ме душеше. Много жизнерадостен парфюм Simple Smile

# 678
  • София
Черният кристал и Удовата Орхидея за мен са най- изискано вградените кокоси от тези, които познавам. В тиарето аз не усещам много кокос, но ми е много любим. Яко се поливах лятото. Не ми се задържаше много на кожата. Joy

Долче Гардън ми напомня на чистия кокос на Ив Роше, който смениха и направиха със срамна трайност. Само че по- жизнерадостен. А Герленският мирише за мен на прясно изцедена кокосова вода. За съжаление и трайността се доближава до това, тъй че пас от мен.

Кремовете на Jo Malone трайни ли са. Конкретно Мимоза и Кардамом. За одеколоните знаем.

# 679
  • Габрово
И тук не можем да не споменем вечният великият Carnal Flower Frederic Malle.
aaa,да не забравяме да  споменем и Portrait of a Lady...

# 680
И тук не можем да не споменем вечният великият Carnal Flower Frederic Malle.
aaa,да не забравяме да  споменем и Portrait of a Lady...
Е ние само туберозните.
Fracas e също вечна класика в жанра.

# 681
Като цяло не съм фен на кокоса, но Кристал Ноар Версаче ми води класациите. Там е елегантно поднесен без тежка сладост, а и той самият кокос си е труден като плод и мирис. Долче Гардън е тежка синтетика, много трябва да се внимава с него.

Франджипани и тиаре съм голям фен – лятно, плажно, свежо омайно, дават ми екзотика и нега. Намирам го в във фланкърите на Алиен Мюглер,Sun di Gioia Giorgio Armani, Classique Wonder Woman Eau Fraiche Jean Paul Gaultier, Prada La Femme Prada (много харесвам, но ако беше и една идея по-осезаем щеше да е бижу), Narciso Eau de Parfum Ambrée Narciso Rodriguez.

# 682
За тиаре и кокос, това е Terracotta  Le Parfum, Guerlain. Прекрасен, класен, екзотичен и елегантен. Райска ваканция направена на парфюм.

Да! Как успях да забравя, срамота. С право съм на парфюмна "диета". При мен и трайността е добра, не мога да се оплача, но наистина не ми пречи да подновявам, особено лятото. Има зелена нишка при мен, мисля, че е иланга. Определено ми стои като флорален аромат, не като кокосово гурме.

Songes e също страхотно тиаре, франджипани и жасмин, има някаква восъчност от цветята в него, но пък ванилията е умопомрачителна. За някого може и да е главоболен. Кокос там няма.

А това Кавалли ухае на тиаре и крем за тяло.  Не е популярно в темата, кротък аромат е, за почивка след плаж и душ с книжка.
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Just-Cavalli-16760.html

# 683
Lily of the beach My Happy Clinique е великолепен парфюм за мен с кокос, тиаре и франджипани, много хубаво объркани, само слънце и тропици си мисля с него, нищо дразнещо изкуствено или в повече. Сега ще се смеете, обаче има нещо в него, което в началото му страшно ми напомня Bitter Peach, в което няма никаква логика, но... Лошото е, че трайността е срамно кратка 😢

# 684
А това Кавалли ухае на тиаре и крем за тяло.  Не е популярно в темата, кротък аромат е, за почивка след плаж и душ с книжка.
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Just-Cavalli-16760.html
Дааа, как го забравих, обичам си го много това Кавали – изключително успокояващ и за мен. Писали сме май за него или пък съм чела мнения във Фрагрантика, не се сещам вече, че мирише на бира. Simple Smile При мен няма такива индикации.
Скрит текст:

# 685
  • София
Наздраве и от мен, чета ви сега също с чаша вино 🍷
Не съм на ти с туберозите и розите аз, днес бях с малката черна рокля интенз, иначе с гумени ботуши си разхождах кучето два часа в мъглата 😁
Искам на свой ред да помоля за препоръка за парфюм с тютюн, много ми харесва началото на Perfect Tobacco Dupont, но после става прекалено сладък, Том Форд Табако Ванил също ми е твърде сладък, ама не искам и откровено мъжки и ако може да е под цената на пералня. 😁
Радика, коя е блогърката? Много ги гледам руските невести и понякога се изумявам какви колекции имат.

amareto - Ще ми е любопитно мнението Ви за този аромат: Lattafa Perfumes Qaa'ed
https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Qaa-ed-64949.html

За моя вкус е страхотен избор, много изпипан/дори шокиращо добре за цената си/, като тютюна е от подчертаните нотки, нищо, че във фрагрантика не е описан. Не е сладък, черешов или опушно-пепелив. Има го за тест на щанда на Scent of the East/Дъ мол София/.

# 686
Благодаря на всички за препоръките, записах си и когато се добера до магазини отново ще тествам всичко налично 😍
Денси, Наксос го искам без да го познавам, само името му е достатъчно да ми създаде хиляди приятни асоциации и мечти... А след коментарите тук ми се иска да оставя всички битовизми, ремонти, перални, покриви и тем подобни, да взема Наксос и да отида на Наксос, пък каквото ще да става 😁
Деетрон също винаги се включва по моите питания, лятото мисля че след твой/ваш коментар купих без да пробвам изобщо Тезори Ориенте Таласотерапия. Ясно е, че за цената му риск почти няма, а и аз като чуя море и Гърция повече нямам нужда от убеждаване. Та този парфюм на мен ми мирише на студено море, зимен бряг с мъгла и малко пластмаса като нова кукла, много е интересен и половината замина вече. Страхотен пулвелизатор имат.
Сега гледам техния зелен чай в един сайт, където има и Латафа Qaa'ed и съм си дала срок до довечера да реша дали ми трябват. Макар че всъщност на никого не му трябват парфюми, трябват ни радости малки и големи.

# 687
За кокос - моят фаворит е Coco Vanille на Mancera - ама да предупредя, че е за заклети фенки на кокоса. Много реалистичен кокос, леко подправен с тиаре и франжипани. Друг хубав е Gold na Korloff.
В Холидейс на Мансера също усещам кокоса, но там главно действащо лице е тиарето според мен, което придава специфичния мирис на плажно мляко.

# 688
Да, той мирише на тиаре и на плажно масло.
Значи ще ми хареса 💗 Ще споделя мнение,когато вече го получа.

# 689
За какво желаете да бъде следващата тема, наближава времето и?

Общи условия

Активация на акаунт