Парфюмни размисли и страсти - 256

• 53 343
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Amyris, Gentle fluidity gold или някои от удовете.
Останалите не ги познавам и ще ми е интересно, ако се включи и някой друг.

# 481
Една цяла мостра изпръсках на Бакара и освен йод нищо друго не усещам. Може и да е велико произведение, но е като онези картини, на които се чудиш художникът какво точно е имал предвид, струват хиляди и дори стотици хиляди и се води голямо изкуство, а пък ти не разбираш хаоса, който е върху тях и си озадачен, колко хора се прехласват по него. Всичките ми опити за сприятеляване завършиха с основно измиване. Това е за мен Бакара, но който се спогажда с нея, защо не?

# 482
Grand soir и Oud satin mood са други харесвани. Прегледайте им пирамидите и  си изберете измежду препоръчаните от Lili  и тези.

# 483
Влажен горски аромат, който е такъв за мен, вдишвам в момента от едно парфюмче, което получих от размяна. То е аналог на Jo Malone English Oak & Hazelnut и е Jenny Glow Oak & Hazelnut. Знам, че тези не се коментират тук, но това нещо ми прилича много и наTerre d'Hermes Hermès, който обожавам и мога да тръгна след всеки мъж, който ухае на него. Както и мога и аз да го нося, което не мога с нито един друг мъжки парфюм. За мен това е гъста, усойна, влажна иглолистна гора с дебел мъх по северната страна на стволовете, по които се стича смола. Мисля, че ужасно харесвам ветивер! Той ми носи усещането за влажна гора и мъх, и ми е адски секси, упойващ мирис.
Азалия, благодаря ти. Аз не съм снобка и ще го дебна в Нотино. Може пък точно той да е моята гора.

# 484
Аз също поръчах също 4 мостри от MFK. Избрах Feminin pluriel и A la rose. Много са интересни и двата - свежи са. Първият е белоцветен и искрящ, но има леко ретро усещане, а пък вторият е най-хубавата свежа роза, която съм подушвала.

# 485
Gentle fluidity gold и grand soir според мен си заслужават проба.

# 486
Бихте ли препоръчали парфюм за жена на 57 години.Търся подарък за майка ми,от години фен на Chanel No 5. По принцип това,което не хареса на мен и сестра ми даваме на нея,но сега ми се иска да е нещо по-специално и купено за нея. Отпадат всички Ангели и Извънземни,Самсара,Инсоленс,Пантерата на Картие и всякакви сладки и бонбонести парфюми,унисекс също не харесва.Това се сещам в момента,ще се радвам на мненията ви.

# 487
  • Франция
Бихте ли препоръчали парфюм за жена на 57 години.Търся подарък за майка ми,от години фен на Chanel No 5. По принцип това,което не хареса на мен и сестра ми даваме на нея,но сега ми се иска да е нещо по-специално и купено за нея. Отпадат всички Ангели и Извънземни,Самсара,Инсоленс,Пантерата на Картие и всякакви сладки и бонбонести парфюми,унисекс също не харесва.Това се сещам в момента,ще се радвам на мненията ви.
Не сте посочили бюджетно ограничение, така че с чиста съвест ще препоръчам този.

# 488
Благодаря ви! Забравила съм да напиша около 200 лв.

# 489
Щом И харесва Chanel 5, тогава някоя от вариациите му, като L'Eau или Eau Premiere. Може и First Van Cleef and Arpels, който е доста подобен на 5-цата. Също Caleche Hermes.

# 490
Може би Allure?

# 491
Благодаря! И аз мислех да е някой Шанел,но освен нейния,който зная от дете и Coco Mademoiselle ,другите не познавам.Ще си запиша тези,които препоръчахте и ще се опитам да ги пробвам някъде.

# 492
  • Франция
Благодаря ви! Забравила съм да напиша около 200 лв.
За фен на Chanel No 5 най-красивият парфюм е чистият парфюм (extrait) на същата тази Петица. Но цената наистина е много висока. Вероятно ще хареса фланкърите - Chanel No 5 Eau Premiere и Chanel No 5 L'Eau, които могат да се намерят в рамките на тази сума.
Също на Estée Lauder - White Linen е класика в този жанр, Rive Gauche на Yves Saint Laurent, Caleche на Hermès.
От нишовите парфюми преди в Нотино се предлагаше Sortilege Le Galion, който е много красив цветен алдехиден парфюм и не мога да си представя да не се хареса.
Все пак си мисля, че с фланкърите на Петицата няма да сгрешите Simple Smile

# 493
  • Sofia
Аз не виждам смисъл да се търси подобен парфюм. Или пак любимият, или нещо ново и различно. Фланкърът може да и се стори разредена версия на 5-ицата.
Няма да забравя,  когато получих часовник за подарък. Казаха ми, че ориентир бил тогавашния ми , кръгъл и получих пак кръгъл. А ми беше втръснал и много щях да се радвам на правоъгълен.

# 494

Coco или Allure бих взела.

Общи условия

Активация на акаунт