Парфюмни размисли и страсти - 256

• 52 573
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Момичета и момчета някой може ли да каже нещо за Masque Milano ?

# 706
Това ли споменавате
https://www.notino.bg/al-haramain/rawaa-parfjumna-voda-uniseks/
Защого го описахте като нещо,което трябва да пробвам 💗 Любимият ми парфюм за всички времена е Angel Muse на Mugler, a това което описвате ми звучи точно в тази линия.
Междувременно да похваля Sweet flowers на Montale, диста комплименти отнасям последните дни, а и е много траен.

# 707
  • София
Момичета и момчета някой може ли да каже нещо за Masque Milano ?
За тях повече от всякога важи правилото, че личен тест е най-добрият ориентир, защото са силно специфични парфюми и не бих препоръчала с лека ръка нито един за сляпа покупка. Simple Smile Обожавам Russian Tea Masque Milano, близо 3 години след придобиването му мога да кажа, че нищо не ми спира дъха като него, все още считам, че е ненадминат връх в колекцията ми, но никога не бих го препоръчала за купуване насляпо, особено на жена, защото дори мъже съм чела и чувала да казват, че ги депресира. Simple Smile А за мен е безумно красива приказка, в която можеш да потъваш и да потъваш... и никога да не ти омръзне.
Прекрасен очерк за почти цялата линия беше писала Miyako преди време, ето линк и приятно четене: https://bg-mam.ma/p/1024118/36560729. Simple Smile
Това съм писала на свой ред за Russian Tea преди време: "След получаване на виалчето и 3 месеца бълнуване и сънуване на парфюма, бутилката е вече факт. Много отдавна не ми се беше случвало да ме обсеби (буквално) парфюм по този начин, но ме развълнува дълбоко. По пътя на абсолютно необяснимите лични аналогии, свързвам парфюма с филма "Сибирския бръснар" и с безнадеждната и тежка романтичност, характерна за младежките ми години. Представям си кожени палта, коне и сняг, пара от чай в мразовит зимен ден и красива, трагична любовна история."
Мога да добавя 2-3 думи за Mandala - за мое учудване много ми хареса, очаквах да е нещо мрачно и готическо с толкова "опушена" пирамида - тамян и различни видове смоли, а той се оказа страшно мек, комфортен, пухкав и топъл, присъствен, без да души, а най-интересното е, че отчетливо усещах плодово-дъвкова сладост към смолите.
Най-стандартен и невпечатляващ за мен беше Terralba - билков, металически, студен, едва ли би потресъл някого и в този смисъл е лесен за носене в сравнение с останалите неща на марката, но не ме заинтригува по никакъв начин. Simple Smile
За по-новите издания - Love Kills, Kintsugi - нямам задълбочени впечатления и няма смисъл да пиша, бегло съм ги тествала.
Би ми било много интересно да прочета мнения за Le Donne di Masque линията - Petra, Dolceacqua и Madeleine, ако някой вече е имал щастието да се запознае с тях. Simple Smile

# 708
Благодаря Klodilia , ще прочета и Miyako.
Има 20 % на марката в итал. сайт / spraypar...../ мисля , че цените са атрактивни. На мен ми е любопитна точно серията Le donne..
AlisV пиши за този Монтал.

# 709
  • София
Алисз може ли малко повече информация за Монтала, че и аз го заглеждам от доста време.

# 710
  • Франция
Masque Milano, купени без тест, или поне без да се познава марката и да си знае човек какво може да очаква, това са пари хвърлени през прозореца!

Серията Le Donne di Masque са малко по-лесни, довечера ще пиша за тях Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 11:20 от Miyako

# 711
Това ли споменавате
https://www.notino.bg/al-haramain/rawaa-parfjumna-voda-uniseks/
Защого го описахте като нещо,което трябва да пробвам 💗 Любимият ми парфюм за всички времена е Angel Muse на Mugler, a това което описвате ми звучи точно в тази линия.
Междувременно да похваля Sweet flowers на Montale, диста комплименти отнасям последните дни, а и е много траен.

Да, за тази Rawaa става дума. Angel Muse също ми е много, много любим, преполовила съм трета бутилка, и със сигурност ще има четвърта.

Ре, за трайността на Rawaa не мога да съм сигурна, защото не съм я носила целодневно. До скоро тренирах двуразово, и сменях парфюма. Днес се напръсках с него в 7 сутринта, и още го усещам много силно, ще видя как ще е по-нататък.
Пръснах на другата ръка Black Opium. Сух аромат е, няма ги слоевете на Rawaa, които визуализирам като блатове. В Rawaa всичко звучи едновременно- слой еспресо без захар, слой гъсто какао, плътна тонка, лек ванилен сос, неподсладена бадемова есенция, жасмин.
Black Opium е като концентриран лъч- по-сух аромат, много подсладено лате с ванилена есенция, а бадемът е тип Play Do, със сок от круша.

# 712
....Ре, за трайността на Rawaa не мога да съм сигурна, защото не съм я носила целодневно. До скоро тренирах двуразово, и сменях парфюма. Днес се напръсках с него в 7 сутринта, и още го усещам много силно, ще видя как ще е по-нататък.....
Сега ще ме караш да нахлузя нещо и да ходя до Мол-а да го пробвам,с това кафе и бадеми ми звучи много хубаво Simple Smile
Скрит текст:
(какво тренираш Simple Smile ? )

# 713
....Ре, за трайността на Rawaa не мога да съм сигурна, защото не съм я носила целодневно. До скоро тренирах двуразово, и сменях парфюма. Днес се напръсках с него в 7 сутринта, и още го усещам много силно, ще видя как ще е по-нататък.....
Сега ще ме караш да нахлузя нещо и да ходя до Мол-а да го пробвам,с това кафе и бадеми ми звучи много хубаво Simple Smile
Скрит текст:
(какво тренираш Simple Smile ? )

Скрит текст:
Любител маратонец съм- тичане, силови, йога.

След 5 часа носене, Rawaa няма нужда от подновяване. Би ме убила. Засега продължавам с теста. Simple Smile

# 714
За мен  Russian Tea Masque Milano е съвършенство в бутилка,сън не спах докато не го получих.Благодарности на Клодилия:smile:
Носила съм го в Санкт Петербург,точно там е неговото място.

# 715
  • София
Наина, как ще спиш! То не се спи след такъв парфюм, много добре те разбирам. Heart Eyes А относно Санкт Петербург - едва ли има по-подходящ град за него наистина, дано успея да го посетя и аз някой ден, в списъка с мечтани дестинации е. Simple Smile

# 716
Днес получих два парфюма, купени абсолютно насляпо - Molinard Tubereuse Vertigineuse и Karl Lagerfeld Fleur d'Orchidee.
Пробвах и двата на хартия, като Туберозата ще остане за по-подробно разучаване друг път (днес се събудих с масивно главоболие, което още боря, и не си представям да се отуберозя баш сега).
Лагерфелд-чето обаче се оказа невероятно попадение и изненада. 🧡
Бях чела, че прилича на TF Soleil Blanc, но не ми се вярваше много. Е, бога ми, не само, че прилича, ами направо е 98% копие. Бих казала и 100%, но още не съм го разносила добре.
Изключително съм доволна! Обожавам Soleil Blanc и го нося целогодишно, защото в него има някаква чистота и свежест, която обаче не е нито скучен мускус, нито натрапчив акватик. Но не ми харесва цената му, нито пък излъчването му. Бих казала "трайността", но не, траен си е, просто бързо се превръща в skin scent.
Fleur d'Orchidee също не ми се вижда да е особено експлозивен, но разликата в цената е около 10-15 пъти.
Чудя се, дали да не си издиря още едно шишенце...
Ох, искам вече да е лято, омръзна ми тази скучна и сива зима!

# 717
Това може да следваща тема, за пролетните парфюми..? Или е твърде рано? 😂
Получих спрея за коса Delina, който взех с опознавателна цел, а и да пробвам това чудо "парфюм за коса", каквото принципно не ползвам. Ами какво да кажа, понякога само от четене и интуиция някои парфюми се оказват точно каквото си представям. Което е хубаво всъщност, че иначе спорта със слепите покупки щеше да е много тъжен спорт.
Сега, предполагам, че в парфюмна концентрация ще е още по-добре, така че задължително ще се взима в някакъв момент. Този аромат ми е толкова познат, все едно съм го имала, даже, да не кажа, че по спомените в главата ми, ми напомни ето този парфюм на Orsay от 2015г, почти едно към едно. Много го харесвах! L'Or de Say No. 2 Orsay https://www.fragrantica.com/perfume/Orsay/L-Or-de-Say-No-2-30224.html

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 15:23 от tuali

# 718
Аз преди време имах парфюм за коса на CHANEL, който с радост си изпръсках.

Всъщност, понеже имам достатъчно парфюми и мостри, съм се замислила дали отново да не си взема нещо специално за коса за пролетта и лятото, когато не нося шапки.

# 719
  • by the sea
Днес се удуших с кокоси, разносвам Memo Lalibela  -тук е добре скрит и сладникав,
 тествам  Tiziana Terenzi Vele - коригирам се, тука нямало кокос... може би са се омешали нотките и са ми завъртяли главата
и да се коригирам пак... някой друг усеща ли кокос в TT -Vele ? Според фрагрантика няма кокос, но в коментарите чета че и други хора усещат.
...а пък изобщо не ми е от любимите нотки и добре се подредих Grinning

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 15:50 от RedPanDa

Общи условия

Активация на акаунт