Тренировки в домашни условия - 108

• 34 705
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм се замисляла за тези умни кантари. Предполагам, че за по-евтините е заложен някакъв диапазон от мазнини, мускули, костна маса... за дадено тегло. За скъпите, едва ли е супер точно също. Има ли някакъв сензор?

# 106
И аз съм се замисляла за тези умни кантари. Предполагам, че за по-евтините е заложен някакъв диапазон от мазнини, мускули, костна маса... за дадено тегло. За скъпите, едва ли е супер точно също. Има ли някакъв сензор?
Всички са на принципа на биоимпенданса, което е страшно ненадежден метод за изчисление на каквото и да било. Дори и приблизително не е вярно.

# 107
На моя пишеше, че пропуска лек електрически ток. Разчита се на разликата в съпротивлението.

# 108
  • Пловдив
Здравейте,
Реших да почваме р90х3 на Тони, макар да не я харесвам много, и днес направихме първата тренировка. Мъж ми се скъса да мрънка и няма да е, за какво да се мъчим и двамата... Изобщо не знам какво да го правя, не иска боксови, не иска на Шон, не иска Лес Милс, на Боди бийст са му дълги, на кака Джилиан са му изчанчени, на кака Отъм са му ок тук, ужас там... Единствената програма, на която не е мрънкал, е ХиЧ. Но не ми се прави за стотен път. Утре ще пусна АЛО, надявам се като е свикнал с Отъм, да не се тръшка. Но, какво ще е другата седмица, се изчерпах. А вече не ми се тренира сутрин, аз да си тренирам, а вечер да му пускам ХиЧ. Пффффф.
За гривната - нямам, но препоръчвам Хуауей уотч фит. Има уникални сензори, а цената й е супер. Мъжа ми има Хуауей Уотч джити2, часовник е, но е изключителен. Хваща ти дейност и да не си настроил, беше плувал, и само ми каза, че плува, да пусне тренировка плуване, с му хвана и различните стилове (той и на груб плува). Но за жена е много голям, за това предпочитам уотч фита, която е точно супер спортна.
За боди фата, в сайта на Юли имаше калкулатор, някакво съотношение от бедро, талия, ханш, до колкото помня. Когато се мерих, ми се видя точно. Иначе, нали мерят с нещо като шублер. Агент, как се казваше, клипър ли 😀. Абе какво значение има, нали и човек има вътрешни мазнини.
Дез, супер, айде вече да си 6!
Весела вечер!

# 109
На моя пишеше, че пропуска лек електрически ток. Разчита се на разликата в съпротивлението.
Е това е де. Електрически биоимпенданс и на база съпротивлението на тъканите и скоростта на движение и разсейване на импулса, дава стойности. Но е много ненадежден тоя метод.

# 110
Хващате, щипвате под пъпа кожата и мерите. Колкото санта са, толкоз кила трябва да се смъкнат. И за трицепса важи същото. Това е подкожната мазнина. Кантарите с показател за подкожна мазнина са пунта мара.

# 111
  • 1st floor
Какви сте зарибяващи с тази Сидни! Почвам я и аз от днес, да видим дали ще ми хареса. Имам чувството, че съм много закостеняла с треньорите и правя едно и също...
Завърших Фикса вчера! Вече не помня кога я почнах, но не карах по календара, а както ми е кеф. Отчитам и много планински преходи през януари. Heart

# 112

Чудя се дали да не си взема пудовка. С колко кг ще ми препоръчате да започна, като се има предвид, че сега стартирам с тежестите?

Според мен 8кг пудовка е чудесно начало, както и гири 2х3кг и 2х5кг.
Има и силни момичета, но аз лично започнах така, като 5ците ме смачкваха, и ми бяха тежки дълго време.

Имам и малки гирички (1.5кг) за бой със сенки (тренирах бокс), но те за друго не стават, освен за Супермен май. Доста време изкарах с пудовката, малките гирички и Боб Харпър, докато влязох в ред и кондиция.

НеПо, да ти завиди човек за преходите! Аз нямам къде. Чакам планинските състезания лятото. Така не ме е страх да се загубя, и да не ме изяде нещо. Sweat Smile

# 113
Аз продължавам със седмица 2 на #MaxWork - учудващо че тази седмица тренировките са по-кратки.
Скрит текст:
Харесва ми комбинацията на тренировки от различни програми, които едва ли бих направила изцяло. Аз имах много ниски надежди за 4 Weeks of Prep, но засега ми харесват. В този ред на мисли, Ризова, може би и на вас ще ви допадне 4 Weeks of Prep. Прегледай и отзива на пирата - https://dysfunctionalparrot.com/health-and-fitness/6-weeks-of-the-work/ При цялата ми любов към Тони, Р90Х3 и аз не я харесах особено ...

Dez, радвам се, че си по-добре!

# 114
  • Там където
Привет, и аз почнах от днес 4 Weeks of Prep и мога да дам добри отзиви. Не самo на базата на днешната тренировка- аз ги изгледах всичките за да знам какво да очаквам, да си подготвя тежести и всичко необходимо.
@Любче, мисля, че ще се хареса на мъжката половинка. Това са доста класически тренировки, с тежести, на места има кардио елементи, ама може да си го модифицира, ако не обича да скача и тича. Къси тренировки - около 32-34 мин заедно с разтягане и загряване.  На мен не ми стига толова малко разгряване и разтягане и си добавям и от мен. Освен това си добавям за мускулните групи, които не са включени в тренировката за да стане едночасова. Аз такива 20-30-40 мин не ги признавам Simple Smile

Днес Синдито е пуснала нова програма-  Accelerate.

# 115

Чудя се дали да не си взема пудовка. С колко кг ще ми препоръчате да започна, като се има предвид, че сега стартирам с тежестите?
Ако сега почваш и искаш да правиш всякакви движения, а не просто суингове от време на време, може би 6, дори 4, ако наистина нямаш никакъв опит с тежести. Традиционно се препоръчва действително 8, но не виждам как абсолютно начинаещ би правил мелница, турско изправяне или snatch (може би изхвърляне на български?) с 8 кг. Освен това рискът от контузия ми се вижда твърде голям. Най-малкото за китки и рамо. Аз почнах с 6 и не съжалявам. Дори в днешната тренировка си я ползвах. Не събира прах и влиза в действие при малки мускулни групи и дълги интервали. Но ще ти стане бързо лека за суингове например, така че се подготви психически да си вземеш още една-две. Ако пък ще я ползваш основно за суингове, мъртва тяга и клекове, си вземи 8. Всъщност най-добре, ако имаш възможност, да разучиш движенията с треньор, тъй като действително има рискови движения. Така ще прецениш и с каква тежест е най-добре да почнеш.
За днес - resistance rip от kettleworx. Упражнения за равновесие за долна част и по-класически за горна. За първи път бяха съчетали зле мускулни групи - рамо и трицепс, така че малко трябваше да променям.

# 116
  • Бургас/Пз
Днес имах ужасен ден, прибрах се кълбо от нерви. Тоя проливен дъжд още повече ме побърка.
По план съм на 45 Minute Legs Level 5 Workout | TRANSCEND - Day 29, обаче толкова много бях изпушила, че продължих с Кардито от последния ден. Ако всичко върви по план утре приключвам TRANSCEND.
Гледам,че Сидни е пуснала от днес ново предизвикателство. Ще пробвам с 80 day obs и ако не се разберем, ще се върна на нея.

Агент, благодаря за препоръката. Поразгледах няколко видеа и имам леки притиснения около моментите, в които много се обяснява, някак си несъразмерни изглеждат. Въпреки това съм решила да пробвам.

Искрица, аз лично харесах Сидни много, правила съм и някои тренировки от Игнайт също. Не мога да стигна нейните тежести, когато имам възможност си подготвям три вида тежести. Понякога за клековете ползвам малка щанга. За горната част съм с доста по-ниски тежести, от тези които тя ползва. Но пък успявам с нейното темпо и дори по-някога правя по някое друго повторение отгоре. Като цяло мисля, че благодарение на този един месец тренировки с нея успях да поддържам формата си. Прогрес не мисля, че имам.

Кайлис, виж гривните на Гармин. Ако решиш да е часовник , Поларите също са хубави. Това, което не ми харесва при последните е липсата на нотификации по време на тренировка и това, че не брои повторенията при силовите тренировки.
Този Хуауе фит и аз го заглеждам, въпреки че имам часовник на Полар.

Арсен, страхотна си, много се радвам, че отчиташ такъв прогрес. Аз също имам мускулни групи, в които месеци наред не мърдам, та явно винаги има такива.

Дези, браво, че бързо се възстановяваш.

Темата за подкожните мазнини е интересна. Аз предпочитам като не мога да използвам калипер или друг по-точен метод, да се доверя на калкулаторите , които са базирани на измерени мерки - обиколка на шията, талията на нивото на пъпа и над него, ханш, прасец и т.н По калкулатора на Страхил в момента съм с 21-22% подкожни.
А по метода с кожата между пръстите, сигурно е 0,2 -0,3см.
За протокола 52кг, 164см съм. Не мисля, че кантарите са верни в тези изчисления.

# 117
  • София
Здравейте момичета и момчета, чета ви от много време, но все не събирам смелост да пиша.
Тренирам всеки ден, без почивка. Благодарение на Звезди правя 80ДО и съм на ден 36, та утре ще е той. Иначе съм на 41г, 169см и 55кг, но имам да свалям малко корем, че след третото дете стана лошо...
Според кантара ми мазнините ми са 19,2%, а според сайта на Страхил 19%.
Видях че обсъждате часовниците, аз съм с Huawei GT2 46mm, и нищо че е мъжки на мен ми харесва и ми е удобен.

Реших се да пиша, защото на средната ми дъщеря и откриха С ювилна сколиоза /което според лекарите е автоимунно/, та спешно ми трябват йога или пилатес /само със собствено тегло/ подходящи за 13 годишна девойка?
Предварително ви благодаря Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 22:58 от Milena_318

# 118
  • В градината...
Хващате, щипвате под пъпа кожата и мерите. Колкото санта са, толкоз кила трябва да се смъкнат. И за трицепса важи същото. Това е подкожната мазнина. Кантарите с показател за подкожна мазнина са пунта мара.
Със нула отзад или без?

# 119
Под пъпа нямам какво да ощипя, трицепс твърд като камък.
Какви възглавнички обаче имам отзад на кръста, там се е концентрирала мазнината. И бедра имам да чистя.
На калкулатор не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт