Тренировки в домашни условия - 108

• 35 480
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Привет, спортяги!
Завръщам се от няколкодневна разходка из чужбинско. Освен температурните амплитуди, малко по-на север беше с максимални -4, същата вечер се прибрахме тук +16, ми дойдоха малко хард. Днес вече се почувствах в кондиция и си отделих само за мен 15 минутки с Джаки ръце и корем.
Хубав и спорен ден! Hug

# 331
Георги, то и моят мъж пуска миялна, става за малкия, мие шишета и се включва във всичко, но въпреки това има доста повече време от мен и тренира всеки ден. Най-малкото отиваме заедно в НСА и той тича, докато аз обикалям с количката. За него това е тренировка, но за мен не е. Или ако е заспал малкия следобяд/вечерта аз съм се пльоснала уморена на дивана, той е свеж като краставичка.
То и за това вече 4 дни ядем едно и също, я именно плодове, зеленчуци, ядки и яйца, той сваля, аз не.

Но днес вече нещо ще тренирам, защото усещам инерцията, че ме повлича и мързелът се настанява трайно в свободното ми време

# 332
И аз съм от хората с ограничено свободно време и въпреки, че с мъжа ми си делим домакинстването не мога да тренирам всеки ден. В този ред на мисли да питам по-запознатите - има ли смисъл да събирам в една тренировка силови упр. и след тях 20 -30 мин. каране на колело? Знам, че това не е кардио, но него няма къде да го сложа, т. е. нямам отделен ден. А трябва да сваля едни 4-5 килограма.
Снощи - крака и колело общо 70 мин. Тренировката за краката ми дойде лека, но то и без напади и клекове трудно ми се получава добро натоварване.
За мен това е най доброто - тежести + минимум 20 минути кардио. Ако няма време за дълго кардио, прави HIIT. Абсолютно същата ефективност има. Едно хубаво 20-25 минути HIIT кардио е по-добро от 1 час нормално.

# 333
Аз отчитам 30 минутна тренировка на Caroline за цяло тяло с пудовка 6кг, като за 2 упражнения използвах 8кг. Е, няма такъв кеф. Grinning Толкова ми беше хубаво, че направо полетях след тренировката. Нямам търпение за следващата. За първи път започнах да изпитвам истинско удоволствие от тренировките. По-малки тежести с повече повторения определено са моето нещо.
Къде могат да се видят тренировките й?

Днес Буути.
Следите ли някакви сайтове за диетични рецепти? Много ми е трудно да измислям какво да ям и имам чувството, че въртя само едно и също.

# 334

За мен това е най доброто - тежести + минимум 20 минути кардио. Ако няма време за дълго кардио, прави HIIT. Абсолютно същата ефективност има. Едно хубаво 20-25 минути HIIT кардио е по-добро от 1 час нормално.
А примерно ако сплитнеш двуразово-40 мин тежести сутрин и 20-30  мин кардио вечер?

# 335

А примерно ако сплитнеш двуразово-40 мин тежести сутрин и 20-30  мин кардио вечер?
Че защо да не, когато макросите са спазени и режима е ОК, няма проблем. Аз обичам така, но ми се накъсва, и затова предпочитам на едно да правя нещата.

# 336
  • Бургас/Пз
За мен също най-добрия вариант е първо силова после кардио. Обаче, ако съм правила долна част в залата, после възможностите за кардио клонят към нула. Но при горна част, едни 20минути накрая са супер. Другият вариант, който понякога правя лятото е 30 минути кардио сутрин на гладно и вечерта 45 мен силова. Рядко ми се отдава такава възможност, но ми харесва много Simple Smile

Днес съм с ужасни болки и доста ходене, та върви към пропускане на тренировката Sad

Ноу фрейм, на кой ден от Игнайт си??

Дъждец, много идеи взимам от Зоната, погледни в сайта "Какводаям" Simple Smile Иначе следя всякакви кулинарни блогъри и си преработвам рецептите. Казано честно и моето меню не е кой знае колко разнообразно. Поне вече го нагласих така, че да не ядем всеки ден месо, че ми втръсна. Но пък за сметка на това по 70-80 яйца на седмица отиват, че понякога и 100 удраме вкъщи

# 337
Аз отчитам 30 минутна тренировка на Caroline за цяло тяло с пудовка 6кг, като за 2 упражнения използвах 8кг. Е, няма такъв кеф. Grinning Толкова ми беше хубаво, че направо полетях след тренировката. Нямам търпение за следващата. За първи път започнах да изпитвам истинско удоволствие от тренировките. По-малки тежести с повече повторения определено са моето нещо.
Къде могат да се видят тренировките й?
Ето нейния канал: https://youtube.com/c/CarolineGirvan

Ето и моята тренировка с пудовка от вчера: https://youtu.be/9LIAhxQHmak

А за днес отчитам долна част с тежести за глезени: https://youtu.be/DpoYzQGcKug . Запалиха ми се задните части Joy

# 338
  • Бургас/Пз
Леле, тази мацка е уникална. Със сигурност ще пробвам нещо за долна част. Благодаря, Ана Мария, че я сподели Simple Smile

# 339
Леле, тази мацка е уникална. Със сигурност ще пробвам нещо за долна част. Благодаря, Ана Мария, че я сподели Simple Smile
И от мен голямо благодаря, Анна Мария !! Simple Smile
https://youtube.com/c/CarolineGirvan
А примерно ако сплитнеш двуразово-40 мин тежести сутрин и 20-30  мин кардио вечер?
Сплитването е много добра идея и по време на по-рестриктивна диета, когато нямаш сила да направиш големи обеми, а се активира и метаболизма 2 пъти Wink

.... зачетох се из форума на Кети и видях, че на доста хора, колкото и да са трудни, една тренировка за крака седмично в STS им идва малко, като на мен.
Ужасно обичам да чета тематични форуми точно заради това - личният опит на хора, съпоставими с мен самата. Все пак не всеки се готви за фитнес сцена на 40++ (има и такива, и такива следя Wink

За мен лично парите за гребната ми машина си остават най-добре похарчените пари за фитнес оборудване... нееднократно съм ви надувала главите по темата Simple Smile Няма друга машина, която да ангажира толкова голям процент мускули в тялото и да има и кардио и силова компомента. Макар, че имам и други мераци Grinning

Скоро гледах какъв обем работа съм направила на нея за 2.5 години, откакто я имам:
.  

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 16:22 от Agent Provocateur

# 340
Това е единствената машина от фитнеса, която ми липсва. Преди локдауните ходех след работа по няколко пъти на седмица само, за да прекарам час на нея. Най-добрата за мен анти-стрес терапия.
Скрит текст:

# 341
Aни днес това с осмици  https://www.youtube.com/watch?v=9fiP1q2SWwM&list=PLE5lGVrS3V … 75By&index=11 -БРУТАЛНО добре влезе ,обаче сега едва,едва мърдам на работа!хахаха:disappointed_relieved:
Гребен тренажор и аз ще си купя ,само да си направя фитнеса в гаража .
От няколко дена правя тази йогичка преди лягане много добре ми се отразява.https://www.youtube.com/watch?v=oZl9MZPncBM&list=PLHGV7icpWf … eU3mF&index=7

# 342
Това е единствената машина от фитнеса, която ми липсва. Най-добрата за мен анти-стрес терапия.
Concept 2 e религия, да Simple Smile
Много добро гребане, G&B!

Kоето ми напомня, че обещах на една приятелка да и направя списък със апликации за гребни машини, че и било скучно (тя е новопокръстена!). Мога и тук да го постна, ако ще си правя труда, сакън да не иде зян големият ми труд и енергоразход Wink

Което пък ми напомня да кажа на Спринкълс, че забелязах някакви разминавания между тикъра във IFit апа и инструктажа. Например във спринтова отсечка цифрите, които уж би трябвало да отчитат параметрите на тренера не се променят достатъчно. Пичът казва "вдигаме темпото", той гребе със 33 загребвания  в минута (аз съм синхронизирана с него и си гледам монитора), тикърът отчита 26-28... някакви такива дребни уж детайли, дето веднага ми избождат очите.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 16:28 от Agent Provocateur

# 343
Agent, аз за момента отложих купуването на гребна машина. Покрай моите тренировки и карането на колело ще ми е трудно да я вместя. Искам малко да се аклиматизирам към колелото и вероятно на есен ще се сдобия и с гребна машина.

Анна Мария, и аз благодаря! Обичам да проучвам други варианти.

Продължавам с maxworkout. Днес по програма ми беше Speed 3 - T25. Добавих и 15-минутната тренировка с гири на Шон от вчера. Не знам аз ли ставам с годините по-раздразнителна, но Шон в последно време прекалено много се лигави и не ми допада. От другата седмица тренировките ще са двойни, което от сега ме хвърля в ужас. Дано поне комбинират не прекалено дълги тренировки. Харесва ми програмата и не искам да я прекъсвам, но ако ми станат прекалено дълги - някои ще трябва да ги пропускам. 

Относно времето, аз също вечер едва ми остава време за мен ... Когато децата бяха по-малки, докато прочетем с единия, после с другия, докато напишем някаква домашна и времето си изтича. Извънкласни занимания. Все пак и на себе си да обърна внимание, на мъжа също и така. Добре поне, че децата досега цяла година си ходят на училище присъствено, иначе не знам как щях да са ми останали нерви, за време да не говорим ...

# 344
Между другото, Caroline има и две фитнес програми Epic и Epic 2, като втората май в момента я разработва и не е завършена. Аз много искам да ги пробвам, но повечето тренировки са по 50-60 мин и засега нямам време за толкова. Доколкото четох, на сайта й има ръководство за изпълнението на програмите.

Общи условия

Активация на акаунт