Гледане на бебе/малко дете

• 12 288
  • 307
  •   1
Отговори
# 165
  • MI
А бебчо как е? При теб ли е? Засука ли?

# 166
Цитат
Появата на детето изличава всички преживени горчилки, абсурдността на света, неговата грозота, бездънната глупост на поне половината човечество, страхливостта на всички онези, които са склонни да действат подмолно. Когато имаш дете, внезапно звездите ти се подреждат в небето. Всичките ти грешки, лутания, всичките ти недостатъци са изкупени от опрощаващата светлина, която грее в очите му.
Цитат от "Парижката квартира" - Гийом Мюсо
Току-що го прочетох и реших да го споделя. Добре дошла на Чичи в клуба!

# 167
  • София
Като бях пубер много четях Карлос Кастанеда. Не помня всичко, но ми се е набило едно, че раждала жена не може да е  "пълна" винаги в нея има дупка и мисли за децата. Те отнемат част от нас, но и много ни дават. Нека само радости да носи малкото човече.

# 168
  • France
Честито, Чичи. Heart Eyes

# 169
  Честито, Чичи! Това е най-вълшебното нещо!

# 170
Браво, Чичи! Бъдете здрави и много радост желая.

# 171
Честито, Чичи! Много здраве и радост да ви носи бебчо. А на теб бързо възстановяване.

# 172
Честита радост, Чичи!
Вече ще може да се включваш от първа ръка.Grinning
Здраве, любов и хубави моменти ви желая!

# 173
Честито, Чичи! Пожелавам ти здраво и спокойно бебе, а на теб - бързо възстановяване!

# 174
  • Наблизо
Честито Чичи!Много да е здрав,щастлив,спокоен и да си хапва добре!

Аз да кажа по темата...Най-ми тежи недоспиването.Не мога и диета да подхвана и си нося бременните кила,защото съм непрестанно изморена и недоспала и затова-гладна.
Иначе моето си играе само,сега вече и бели прави.Ще видим по-нататък.
За приятелите...аз живея в държава,където майчинството е малко над 2 месеца и всички работят.Аз останах вкъщи да гледам детето и ми е доста самотно.От една страна и мен ме изоставиха приятелки..защото детето ми ги дразни,напомня им че аз имам дете и семейство,а те не и че не сме вече на 20 а над 10 години отгоре.Въпреки че никога не съм досаждала с теми около детето и при излизания сме говорили за друго,в крайна сметка отношенията ни се разпаднаха.Не зна на какво е признак-че не сме били истински приятели или че техните комплекси са били по-силни от това..но това е.
Имам и приятели,които изобщо не промениха отношението си към мен,много ми липсват,но за жалост живеят всички далече.
Опитвам се иначе да се запозная с хора,вече имам успех с планове за излизане (както майки,така и “свободни” момичета) но в момента ковид обстановката е много зле,времето е гадно и няма кафета и ресторанти..та ще изчакаме по-добри времена.Дотогава общувам по нета,с детето и с ММ и се чувстваме добре.

# 175
Наистина ви съветвам да преустановите късните дейности пред компа или тв за известно време, и да се опитате да спите повече. Тази борба за "време за себе си" е много изтощителна и често може да ви изиграе лоша шега. Като недоспиване, от там както каза потребителката по-горе покачване на тегло, и депресията е доста възможна реакция.

# 176
И аз не мога да разбера тази борба за време за себе си. Не че и аз не искам да прочета някоя книга, да гледам някой сериал или нещо такова. Обаче не мога да си представя детето да заспи в 22 часа, пък аз да стоя будна още 2 часа. И особено като сега растат зъбки и често се пробужда, проплаква на сън и накрая става към 7:30-8 сутринта. Пълен абсурд е да се лиша от сън, особено ако е системно ще съм кълбо от нерви, постоянно ще съм ядосана и изнервена.

# 177
Защото човек е свикнал да има време за себе си, и в момента в който се роди човечето, това време става за него. И е трудно, всеки има нужда от това време, и се бори да получи някаква доза от него. Но не трябва да е за сметка на съня. Макар че реално само когато детето спи можем да го получим. Особено "приятно" е да чакаш партньора ти да се прибере от работа за да получиш това време, но реално и той има нужда от него, защото времето на работа е време на работа. И така се създава напрежение, за това наистина се подгответе психически за това, когато очакванията са малки и разочарованията са малки.
Старайте се да направите заниманията с детето максимално забавни и за вас. Какво лошо има в това да излизате с майки и да говорите за деца, по-добре такъв вид социален живот от колкото никакъв. Поне сте навън сред хора, които са във вашето положение, които са спали колкото вас и които искат също колкото вие да си изгледат сериала и да си дочетат книгата.
Че то да пишеш в Бг мама в темите за деца с какво е по-различно от това да излезнеш и да говориш с приятелки на тази тема?

# 178
Аз откакто имам деца доста се отдалечих от някои стари приятелки, които все още нямат деца. Съвсем нормално е. Виждаме се изключително рядко. Не че не мога да оставя децата на баща им или бабите и да изляза с тях на кафе, но просто си личи, че водим различен живот и имаме различни ценности. Това неминуемо ни отдалечава.

За излизането вечер, ние не излизаме до късно вечер нито с деца, нито без деца. Толкова съм уморена вечер, че последното нещо, което ще ми хрумне, е да излизам някъде. На ресторант се случва да ходим понякога с децата, но за час колкото да хапнем и да се приберем навреме за лягането на децата. Аз много държа на режима и децата си лягат по едно и също време вечер. Не виждам иначе как ще се оправя с две малки деца.

И аз преди исках да имам повече време за себе си вечер, като заспят децата, но не мога да се наспя, ако легна късно. Затова започнах да лягам по-рано и се чувствам много по-добре. Ако не съм се наспала, ставам буреносен облак и за никого у дома не е добре. Grinning Но не мога да се оплача, цяла нощ спя като пън, няма и помен от среднощните събуждания докато кърмех. Така че тези, които сте още с бебета, не се плашете, среднощното будене не продължава вечно.

А на авторката, честито бебе!

# 179
Честито бебче, дано не усетите колики, зъбки, да е спокойно и спинкащо детенце!

Пак си зависи от детето дали ще имаш време за себе си. Ако заспива в 8 и се буди в 8, спокойно можеш да отделиш 2-3 часа за малко домакинска работа, сериалче или да поцъкаш форума.

Общи условия

Активация на акаунт