Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 053
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
На мен ще ми бъде първа бременност, за сега си мажа тялото с обикновен крем, защото кожата ми е много суха, въпреки че пия по 2 литра вода. Кога да започна да се мажа с нещо за стрии? За сега съм се спряла на продуктите на палмърс, ще се радвам да чуя и вашите предложения

# 346
  • САЩ
Аз четох че се препоръчва витамин Б-6 за гадене и си взех някакви бонбонки за бременни които го съдържат и май съм по-добре. Попитайте следящия ви лекар за нещо подобно.
Аз постоянно говоря на коремчето си, успокоявам го в стресови ситуации и все му обещавам че ще си почивам повече. Казвам му че е добро дете и му благодаря че много слуша. Луда работа, но е много желано и чакано бебе, нямам търпение да чуя сърчице другата седмица.
Ние се оженихме Октомври 2019, малка сватба, а още не съм си сменила фамилията. Малко след това се преместихме в друг щат, а скоро се надяваме да се върнем в стария. Много промени ни очакват но съм някак спокойна и вярвам че най-после всичко ще се нареди. Само пандемията се надявам да мине по-скоро...
В работата ще кажа веднага след прегледа за да ми дават по-лека работа и да не се налага да вдигам тежко.
Някой да препоръча идеи как да съобщим на бабите и дядовците по по-интересен начин? Или препоръчайте български сайт който прави тениски по поръчка. Бих взела нещо за баща ми че ще е дядо за първи път и знам че много ще се зарадва, но може би само ще му кажа първо, а по нататък ще поръчам тениска, още е рано Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=YQWOqusGT8w&t=286s

# 347
На мен ще ми бъде първа бременност, за сега си мажа тялото с обикновен крем, защото кожата ми е много суха, въпреки че пия по 2 литра вода. Кога да започна да се мажа с нещо за стрии? За сега съм се спряла на продуктите на палмърс, ще се радвам да чуя и вашите предложения

Ако мога да дам съвет той е щом имаш суха кожа започва веднага. Аз с първата бременност се нацепих доста корем, крака, ръце. Мажи от коленете нагоре, крака, корем, гърди и ръцете до лактите. На мен никой не ми беше казал и мажех само корема, но разбрах че стрии могат да се появят навсякъде 🙄 Първата бременност ползвах Мустела и не съм доволна,но все пак беше преди 12 г. Втората мас и Палмърс и нямам нови стрии. Сега ще видим 🙂

# 348
Добро утро! Относно стриите...през първата бременност се мазах с какви ли не кремове, не помня имена.. с мас пробвах, но съм алергична и станах на пъпки, с преварен зехтин- същата работа. Аз не се спасих от стриите имам си доста!😒 От скоро вместо крем за тяло ползвам кокосово масло, много съм доволна,може би ако го бях открила преди 10г и аз нямаше да имам стрии 🤰

# 349
  • София
Хайде и аз да се разпиша за стриите.
При предната бременност приятелка ми каза някакво уж много ефективно мазило (не помня името). Но аз нямам навика да се мажа по принцип и с него също - само като се сетя, което беше сравнително рядко, даже спрях напълно по едно време и то точно около най-големия тумбак. 😃
Вода също не пия особено много. Имам една-единствена супер бледа стрия близо до белега от секциото. Само аз си я знам.

Моят личен извод е, че си е до кожа и до човек, съответно. Все пак, този път смятам да дам шанс на кокосовото масло. ☺

# 350
Monika08 7г.с. съм в началото. Аз много нетърпеливо започнах рано рано да се следя при док
Елислава, точно, така! Всичко ще се нареди 💛
На прегледа май ще се падам 7+4 и се чудя дали ще се чуе вече или да ида към 8г.с седмица направо. Въпреки, че предния път май бях точно в 7ма и се чу🤔
Гледам писали сте за стрии, аз въобще не обичам да се мажа😄 имам вкъщи кокосово масло, ще гледам да си направя някакъв навик да го използвам😃

# 351
Здравейте и от мен и честито на всички 😊 След дълго чакане и ние си имаме заветните 2 чертички на третото ни дете! И повече няма да раждам 😂😂😂 Предвид, че е трето ми е много притеснен да не кача много и да не се нацепя. Търся диетолог, който да ми изготви режим, така че бебето да получава всичко, а излишно за дупето на мама да не остава 😜 И да ви питам, освен мас какво мажете, защото въпреки че я варя с какво ли не, през деня ми мирише. Благодаря и успех на всички ❤️

Честито и на теб! Ще се радвам да споделиш повече като намериш диетолог.
Относно стрийте, ако си познавате кожата и знаете, че сте предразположени към тях мажете се още от сега. През първата ми бременност се мазах с какво ли не, но започнах много късно и цялата се нацепих. Мисля, че това ми е грешката.
Аз също обмислям как да съобщим на бабите и дядовците другия месец. На едните мисля да бъде с наша семейна снимка, на която детето носи тениска с надпис, че ще става кака, кучето (както от първата бременност) и той с някаква табелка хомористична, че милия вижда много тормоз от бъдещата кака. И аз държа една дъска на която ще пише Бебе #2, а мъжо да скача от кеф, щото той е пострекателя за 2ро. Другият вариант е да са само детето и кучето на снимката. Тъй като имаме един комплект баба и дядо, които в момента са в чужбина и леля и чичо също. На другите, които са си в БГ като им ходим на гости детето ще бъде с тениската с надпис. Може и да измисля и още нещо тъй като са рожденици, но се чудя. 😁
Нямам търпение за прегледа след 2 седмици.
Има ли мами, които ще раждат в Пловдив  и къде?
И още един въпрос ме мъчи. Тези от вас, които вече  сте раждали секцио кога ви сложиха катетъра и с каква упойка бяхте? На мен ми излезнаха с номера, че като съм с пълна по мед. причини и ми го сложиха преди упойката и умрях от болка. Още си е спомням. Тази причина + усложненията след раждането ме карат да сменя болницата. Аз живея близо до Пловдив. И за това този път се чудя дали да не си взема лекаря и да ходим в Пловдив...

# 352
Аз съм от Петрич и двете секции бяха с пълна упойка, катетарът ми го сложиха 1час някъде преди операцията на 2то:rage:(на първото беше по спешност защото се опитах да родя И не помня кога са ми го сложили) Направо като се сетя за катетър и лошо ми става, предпочитам да родя нормално и да не ми слагат това ужасно нещо!
Този път мисля да раждам в МД София

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 16:02 от мама Софи Филчева

# 353
Здравейте и от мен и честито на всички 😊 След дълго чакане и ние си имаме заветните 2 чертички на третото ни дете! И повече няма да раждам 😂😂😂 Предвид, че е трето ми е много притеснен да не кача много и да не се нацепя. Търся диетолог, който да ми изготви режим, така че бебето да получава всичко, а излишно за дупето на мама да не остава 😜 И да ви питам, освен мас какво мажете, защото въпреки че я варя с какво ли не, през деня ми мирише. Благодаря и успех на всички ❤️
Здравей и честито за двете черти
Ще се радваме да споделяш за съвети от диетолог.
Относно стриите аз вече се мажа. Първа бременност ми е и незнам колко е ефикасно, но четах доста добри кометари във форуми и от приятелки за кокосовото масло. И аз мислих първо за мас, но после си направих микс от няколко масла и ми действа за момента много добре, кожата става много мека дори и след 12 часа е много приятно на допир. Смесих кокосово, какаово, карите и зехтин, прибавиг и малко аромат и ми е идеално за мен.

# 354
Да, отвратително е. Още усещам болката. И мен ми минава тази мисъл, само да ми дадът да се помъча за нормално. Само, че в нашата болниц не дават упойка при нормални и задълже те цепват. Това също ме притеснява. Поне упойка да даваха.

# 355
Добро утро, момичета! Аз и 2-та пъти бях с пълна упойка, катетъра ми го сложиха преди операцията.  Помня само, че втория път ме изтормозиха с поставянето му. Живея в Пловдив,  но Аг е в Асеновград,  смятам живот и здраве и 3-тото секцио да го прави той. И като знам какво ме чака от сега изпадам в ужас. За стриите мисля, че е до кожа...

# 356
Значи си е така, ако си с пълна катетър преди това.. Имам познати със спинална и секцио и са им го поставяли след упойката и нищо не са усетили. За жялост аз нямам шанс за спинална..
Elmazche, кой ти е АГ и къде си раждала? Simple Smile

# 357
За съобщаването на бабите и на дядовците.. Мислех да не казвам докато не ме питат😄 на мойте майка и баба мисля обаче да им подаря една снимка в плик за 8ми март:) на свекито не бързам да казвам, че щом тя знае ще знаят много хора😄 тя от година насам постоянно подмвта как трябвало да раждам второ и тн. Аз само казвам, че е божа работа и така😄

# 358
Добре дошла на bubamara 🌷
Monika гаранция ще се види сърчицето, четох че от 6с. натам вече се вижда Simple Smile
За мазането мисля и аз да заложа на кокосово масло, може би и в комбинация с какаово и още някое за разкош. И аз нямам навик много да се мажа, но имам стрии по дупето от пубертета и хич не ги харесвам, та ще трябва да си го наложа някак.
Аз имам въпрос към момичетата, които вече са раждали, относно БХС. Къде го правихте? Гледах цените на някаква частна лаборатория, близо 500 кинта. Като питах док ми каза, че реално всички пращат да изследване в лабораторията на Майчин дом и си слагат стотачки отгоре само за транспорт и надценка 🤨

# 359
  • София/Севлиево
Софи,проучила ли си подходящ лекар за секцио в МД?Аз имам не особено добри спомени от раждането си там,но все пак имат най-добрата неонатология и пак натам ме тегли.
За стриите-мазах се с Икаров(май какаово масло) и с бебешко олио на Джонсън и нямах.Но се наложи да вляза по-рано в болницата и забравих мазилото и за два дни,докато се сетя да кажа на ММ да ми го донесе,се нацепих цялата.Ама здраве да е.С годините стриите поизчезнаха,сега ще се мажа,пък ако пак се сцепя-ще го преживея...
За сърчице със сигурност се вижда от 6 г.с.Затова и исках първият ми преглед да е на 25.02(по един калкулатор в нета ми го дава като първа дата за установяване на сърдечна дейност),но док каза 22-ри.

Общи условия

Активация на акаунт