Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 718
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Аз имам няколко стрии около пъпа и по гърдите, появиха се след раждането. Сега ще се надявам да не излязат още. Бяло течение и аз имам от седмица някъде, много е неприятно, предния път пак имах.

Frozen_moon, много съжалявам, така е трябвало да стане, следващия път ще е всичко наред🙂

# 196
Предния път се мазах с чисто кокосово масло и нямам стрии, сега пак него ще ползвам + какаово може би. Но стриите са си до кожа. Майка ми има много, баба ми няма. Трябва да се пие много вода, за да е хидратирана и кожата.

# 197
Аз се мазах с мустела, както и с tummy butter na palmers, то е много хубаво, но е много мазно и след това трябва да стоиш гола, за да попие хубаво, иначе ти залепват дрехите и в жегите е малко гадно с него, но смятам пак да го ползвам. Според мен стриите си зависят най-вече от кожата, не толкова с какво се мажем, но пък сме длъжни да направим, каквото зависи от нас и да мажем там с нещо Joy

# 198
Здравейте, включвам се в темичката ви с термин Октомври, датата още не ми е потвърдена от лекар, но по приложение и графики е около 20-22.
На 29г. забременяла ин витро с трансфер на 30.01. на 2 5-дневни бластоциста. Първия ми тест беше на 9.02 ЧХГ 212, днес 72 часа по-късно ЧХГ 884. Не съм ходила още на преглед, за да видим едно ли е или две, но аз вече имам предположение, по-къснп ще се свържа и с док. да каже дата за преглед.
Относно мазането аз от вече започнах да се мажа с домашен крем от няколко масла(кокосово, какаово, карите и зехтин), много е приятно и не остава така мазно.

Лека бременност на всички и без излишни мисли Flowers Four Leaf Clover

# 199
Няма новини около мен, включвам се, за да поздравя новодошлите и да коментирам темите. Simple Smile Прегледът ми е другият петък и нямам търпение вече.

По въпроса за кафето- първият триместър е важно да се намали цялостно приема на кофеин. Кофеин има не само в кафето, но и в чая, колата, какаото и шоколада. Не се препоръчва повече от едно кафе на ден и то, ако това е единственият източник на кофеин и ако бременната няма високо кръвно.

За килограмите- предната бременност качих 8, свалих ги бързо, а след една година кърмене бях 5 килограма по- слаба отпреди бременността. Сега забременях на килограмите, с които стартирах и предната бременност - 58 кг. на 168 ръст. Миналата бременност имах гестационен диабет в доста тежка форма, лежах много в болница за изследвания. Сега забременях точно две години и половина след първото раждане, което беше секцио, и се надявам на естествено раждане. Има време за това решение, разбира се. Спортувам активно и много се надявам тази бременност също да мога да запазя това. Предната бременност не ми се появиха никакви стрии, а от пубертета имам много.

# 200
Здравейте. Много изненадващо разбрах, че ще посрещам бебе средата на този октомври Simple Smile Понеже никога не съм планирала да забременея и това ще ми е първо дете, ще се радвам на всякакъв възможен акъл.

# 201
Здравейте. Много изненадващо разбрах, че ще посрещам бебе средата на този октомври Simple Smile Понеже никога не съм планирала да забременея и това ще ми е първо дете, ще се радвам на всякакъв възможен акъл.
Привет и от мен Simple Smile И аз се оказах с (приятна,признавам) изненада и твърде малко знания по въпроса. Взех си "Книга за майката и бебето" на Елизабет Фенуик, нещо като "кратък" наръчник е за всичко, което предстои, обяснено е простичко и за мен е супер полезна Simple Smile
И да се представя официално, на 29 съм, първа бременност, според приложенията с термин 7 октомври. В понеделник съм на първи преглед. В последните 10тина дни се боря с цигарите, веднага ги намалих до 2-3 на ден, но ми се виждаше невъзможно отказването им...до днес, събудих се и просто не ми се пуши, дано се задържи така 😁 Нямам никакъв апетит и ми е неприятна мисълта за храна, та наблягам на плодове и зеленчуци(сурови) тези дни.
Спокойна и щастлива бременност желая на всички! 💚

# 202
Здравей, и аз съм на 29, и моя термин е за 7.10:)

# 203
  • София
Здравейте и добре дошли на новите.
Фроузън, много съжалявам. Стискам палци скоро пак да си сред бременните и този път всичко да е наред.

Аз също съм на 29 и терминът ми е на 6 или 8 в зависимост от приложението.
От днес официално вече тичам към банята да прегръщам тоалетната чиния по няколко пъти на ден и се чувствам ужасно минорно. Направо ми се реве. Един залък не мога да сложа в уста освен малко хляб. Всичко връщам.
Как се оцелява през този период? Имам нужда от подкрепа.
Пих малко чай от лайка и съм по-добре, но лайката не се препоръчва в големи количества и не знам дали ще ми е комфортно да пия по една чаша всеки ден, за да закрепя положението.

Много се надявам краят на първото тримесечие да дойде възможно най-скоро, та да се свърши това прегръщане на порцелана. Ако продължи със същия интензитет идните дни нито ще мога да работя като хората, нито да приличам на човек, предвид настоящите ми килограми (ще взема наистина да изчезна).

# 204
Аз още не съм започнала, но по цял ден ми се гади. От времв на време съм с позиви за повръщане, не знам аз ли се сдържам или още не е толкова сериозно😄 като цяло като започне да ми се гади гледам да хапна нещо, в повечето случаи препечена филия с масло и сирене, после ми минава и след 1 2 часа пак така. Предния път пак хапването по малко ми помагаше, отделно цял ден пия вода с лимони, определено действа добре. Дано да ми се размине повръщането, че с малкия сме сами и ако стане зле положението не знам какво ще правим..

# 205
А на мен всичко ми се яде, солено, после сладко, после пак солено🤦‍♀️.Това ми е 3та бременност. Имам 2 момчета на 13 и 10. През първата бременност повръщах до 4ти месец,  през втората не съм повръщала, но пък постоянно ми беше гадно в устата и се тъпчех с какво ли не. Сега освен болезнени гърди съм окей, но ям много, страх ме е да се кача на кантара. Качвам по 30+кг🙈

# 206
  • София
Водата с лимон ще я пробвам определено. И аз стигнах до извода, че препечените филийки ще са ми пръв приятел идните дни/седмици.

# 207
Eleyn, хомеопатично Емил и Деган са ми предписвали против лошо, но не съм ги пробвала, не ми се е налагало.

# 208
Против повръщане пробвайте Антиметил и разбира се.... вода с лимон:)

# 209
Здравейте и от мен, след около 10 теста надявайки се да има грешка.. и аз се присъединявам с термин 14.10.2021. Бебе номер 3.... имам момчета на почти 9 и 3. Първите ми 2 деца са раждани в Англия, така, че дори нз откъде да започна тук.. лека бременност на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт