Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 719
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета! Вчера имах розово зацапване, а предишния ден и болки в срамната кост и тичах при доки. Прегледа ме, каза че сакчето е кръгличко и не се е разтроило, предписа ми дуфастон, предполага че е хормонално зацапване от това че бебето се закрепяло .. Надявам се всичко да е наред, днес си лежа и гледам да не се натоварвам с 2рата бременност имах частично отлепване на плацентата в 10седмица и стигнахме до финал, дано и сега се справим! 😇🤰

# 211
  • София/Севлиево
И аз имам зацапване,което се появява след прием на Акард,но при мен е още рано за преглед.Пожелавам ти всичко да е наред.

# 212
Здравейте, записвам се плахо при вас. Просто трябва да го кажа на някой! Имам положителен тест от днес и утре смятам да го подаря на ММ за втори път ще получи такъв подарък на този ден. Преди 3г видях за първи път 2те чертички пак на този ден и имаме една прекрасна октомврийска госпожица реколта 2018г. 😁 С другите октомврийки заформихме чудна група и се надявам и сега с вас да стане така. Нямам идея все още кога ще ми е термина, защото последните месеци съм с много дълъг цикъл. Предполагам, че ще е около средата на октомври, ако съдя по предната бременност. А и мисля, че знам кога е станала работата. Пробвахме само, а то взе, че стана и съм в ШОК! На преглед мисля да отида след 1-2 седмици. След това вече ще преценим дали да споделяме и кога по скоро на близките. Притесняваме, че имам бяло течение и килограмите, които боря. Тази седмица много се натоварих с тренировките и се надявам да не съм направила някоя беля. Нося си все още 20кг отгоре от предната бременност, сама съм си виновна, че чаках толкова време, за да започна да ги свалям. Сега се надявам, ако всичко е наред да по сваля някое друго кило преди да започна с качването. Определено с тази бременност ще внимавам какво ям, а не като първата-лакомия!

# 213
Здравейте и от мен! От вчера имам 2 положителни теста, на 5-ти ден от закъснението. Калкулатора ми изчисли термин 17.10. Но все още не съм ходила на доктор. Смятам, че е рано още и мисля да го оставя за по-следващата седмица, когато трябва да съм в 7г.с. И евентуално да чуем и сърчицето. Не съм казала на никого, освен на таткото, въпреки че много се вълнувам и нямам търпение да споделя новината. Това ще бъде първото ми дете, дай Боже всичко да е наред. 🥰
Стана случайно, плануваме го малко по-натам, но и двамата сме много щастливи. Сестрата на приятеля ми също забременя неочаквано и разбра седмица преди мен. Когато споделим и ние ще е голям шок за всички, но приятен,надявам се. 😁

# 214
Добре дошли, момичета! Пожелавам ви лека бременност и прекрасни и здрави дечица накрая.
Като стана дума за групичка, имаме ли фейсбук група? Миналия път с момичетата от форума си направихме такава малка и сплотена и определено беше много уютно в нея.
Иначе аз все още не знам какво се случва с ембриона и до прегледа ми има още две седмици. Успокоявам се единствено със симптомите и най-вече с подутите и чувствителни гърди. Гаденето при мен май поотмина, остана си умората обаче. Даже бих казала, че се засилва. Много се радвам, че работя от вкъщи, защото щеше да е доста неприятно в противен случай. Все ми се иска да си полегна някъде, не си спомням дали умората отмина с напредването на месеците първия път.

# 215
  • София
След вчерашната ми невъзможност да ям друго освен сухари, днес успях да хапна и малко сирене и варен картоф, а накрая дори и сухар с мед. Днес не ми се гади, но сутринта си повърнах на празен стомах.
За мой ужас обаче имах зацапване и това вече беше капака и спешно отидох на гинеколог още днес да ме успокои.
Няма отлепване никъде, съвсем наред си е ембриона, отговарящ на 6г.с.+2 дни. Пулса само се видя на монитора, но беше рано доплера да го засече. Heart
Успокои ме и за зацапването, но каза ако все пак се повтори да си взема Утрогестан вагинално.
Затова пък видя киста на десния яйчник и каза, че ще трябва да се следи идните седмици как се развива, но засега не пречела.
Психически съм по-добре днес. Поуспокоих се Simple Smile .

# 216
След вчерашната ми невъзможност да ям друго освен сухари, днес успях да хапна и малко сирене и варен картоф, а накрая дори и сухар с мед. Днес не ми се гади, но сутринта си повърнах на празен стомах.
За мой ужас обаче имах зацапване и това вече беше капака и спешно отидох на гинеколог още днес да ме успокои.
Няма отлепване никъде, съвсем наред си е ембриона, отговарящ на 6г.с.+2 дни. Пулса само се видя на монитора, но беше рано доплера да го засече. Heart
Успокои ме и за зацапването, но каза ако все пак се повтори да си взема Утрогестан вагинално.
Затова пък видя киста на десния яйчник и каза, че ще трябва да се следи идните седмици как се развива, но засега не пречела.
Психически съм по-добре днес. Поуспокоих се Simple Smile .

За зацапването какво ти каза, нормално ли е?
Тъй като и аз днес имах еднократно в 6г.с+1д
Чух се с лекаря и ми каза да се успокоя и че често се случвало и ако било ярка кръв тогава било притеснително.
На преглед сме чак в сряда

# 217
За мен също би било по удобно да си имаме една тайна ФБ група.
Да ви се оплача от седмица насам съм с постоянно гадене, повръщам, усещам постоянно разни миризми гадни. Едвам се справям на работа, а съм счетоводител, това е период на ДДС и никак не ми е ок, че не съм в кондиция. Надявам се скоро да премине този период, с предната бременност съм нямала такива неразположения.
Другата седмица съм на лекар и се надявам да чуем сърчице, ще бъда 7с и 3д.
С храната съм си казала, че ще бъда много внимателна, защото предната бременност ядях като необуздана и качих 30+ кг. Свалих ги много трудно и сега стартирам с кг, с които старирах и предната. Към момента нямам голям апетит, но и за нататък смятам да се храня здравословно.

# 218
  • София

За зацапването какво ти каза, нормално ли е?
Тъй като и аз днес имах еднократно в 6г.с+1д
Чух се с лекаря и ми каза да се успокоя и че често се случвало и ако било ярка кръв тогава било притеснително.
На преглед сме чак в сряда

Каза, че е нормално, и е изтекло от нещо старо (тук малко не разбрах какво има предвид), но че щом е мътно кафеникаво, а не е ярка кръв значи е ок. Ако все пак се случи отново, тогава Утрогестан.
Много се надявам да не се наложи. Освен това много се надявам до понеделник да мога да ям повече неща, че не знам как ще работя иначе.
АГто каза, че ако пак повръщам като в петък, може да се наложат вливки да ми правят.

# 219
Момичета, при вас кога започна гаденето? Аз все още съм добре, само вчера и днес следобяд ми призля за малко, но нищо фрапиращо. Предполагам, че нещата се менят с дни, защото завчера нямаше и помен от дискомфорт, вчера се почувствах зле и леко изморена, а днес имах доста по- голямо чувство и на отпадналост и на подутост. В понеделник трябва да вляза в 6 г.с.

# 220
Здравейте, според календара моя термин също трябва да е 17-8 октомври, първи ден на последна М е 10.01, може би греша, но понеделник не трябва ли да е 5г.с. седмица? Аз също не бих казала , че имам симптоми, дори гърдите ми не са напрегнати,имах придърпвания ниско в дясно, но и тях ги няма вече, трудно ми е да спра цигарите(пуша по половин цигара на ден вече) защото дори не ми е лошо. Единственото, което ме притесни е че снощи и днес ме втриса и ми е много студено, а температурата ми е 36,2 т.е. нормална е. Не съм имала зацапвания и подобни, чакам да стане сряда, за да си запзя час за петък, когато според календара ще е 5+5г.с.
Момичета, при вас кога започна гаденето? Аз все още съм добре, само вчера и днес следобяд ми призля за малко, но нищо фрапиращо. Предполагам, че нещата се менят с дни, защото завчера нямаше и помен от дискомфорт, вчера се почувствах зле и леко изморена, а днес имах доста по- голямо чувство и на отпадналост и на подутост. В понеделник трябва да вляза в 6 г.с.

# 221
  • София/Севлиево
Аз  съм с гадене и изострено обоняние още от деня на ембриотрансфера(1.02) затова и не ги отчитам като симптоми все още.Със синът ми повърнах само 2-3 пъти,като единият път сама си го предизвиках,т.к.ми бе страшно зле...

# 222
Момичета, четох какво сте писали за зацапване то, но въпреки това ми е доста притеснен. Не смея да притеснявам доктора през почивни дни, но дали да не го сторя утре? Имам кафеникаво зацапване, с първата бременност не съм имала, и не знам до колко е нормално?

# 223
Моето гадене се засилва от около седмица някъде, поспивам си доста, обонянието ми е доста изострено, гърдите са напрегнати, емоционално съм направо ужас.. ПМ ми е 20.12.20 с много късна ОВ и съм някъде 5с +? На 19.02 имам записан час и ще науча повече 😊

# 224
Момичета, консултирайте се с лекар за зацапването, понякога не означава нищо лошо, но в други случаи не е на добре.

Има ли и други като мен на 3*2 утрогестан? Аз нали съм с близнаци, но всичко е наред с тях, нямам болки, кървене, контракции, нищо. Чудех се дали е нормална практика да се предписват такива количества при многоплодна бременност... И фолиевата ми е *2, за нея ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт