Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 042
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Има ли мами, които пият Утрогестан, на часове ли се приема и по колко? Имам болки в дясно, някаква режеща болка, може би от преумора

Аз си слагам Утрогестан вагинално вечер по 2.
А в каква връзка е изписан? Питам понеже имах кафеникаво запазване 2 дена, след това спря и не съм имала повече, поради тази причина не започнах Утрогестан(изписан 3 по 2т перорално) , но сега ми се появи някаква болка отдясно(временна), и се чудя дали да не го започна...
За предпазване от спонтанен аборт

# 436
  • София/Севлиево
Аз съм с 3х2 Утрогестан вагинално (през устата има ужасни странични ефекти,а и не се усвоява толкова добре),2 Дуфастона и от днес заради нисък прогестерон по една инжекция Пролутекс.Това е терапия за запазване на бременността.На по-късен етап може би ще включа Прегнил/Хориомон и евентуално Фраксипарин/Клексан (само как "обичам"инжекции)...
Заради тромбофилия ли или по друга причина? Кой лекар те следи?
Аз съм след инвитро,с три спонтанни аборта и лека тромбофилия.Засега единствено лекарят,който ми направи трансфера ще ме следи и той ще ми каже при кого и кога да отида.

# 437
  • омъжена
https://tenscare.bg/magazin/razhdane/mamatens/
Вижте момичета какво открих в нета докато се ровичках. Чудя се дали си заслужава Ами ако се наложи да се ражда секцио и това ще се обезмисли тогава.А и дали наистина облекчава. То сигурно пак си има болка ,но не е силна явно с това чудо. 🧐🙂🤔 Аз днес се поразходих поръчах тортичка за моята малка принцеса,че на 27 правим 6г. 🙂❤️ Мъжа ми вика почнала си да растеж в коремчето ...аз не забелязвам някаква супер разлика отпреди 2седмици,но може 🤭 нормално. Вашите коремчета пораснаха ли малко вече или не личи още ?

# 438
По-скоро усещам и виждам леко подуто коремче, иначе според приятеля ми вече съм имала корем... в 6г.с. 😂 Той се вълнува сякаш повече от мен. Тази сутрин първите думи след събуждането бяха: "Как ще го кръстим?" Вашите татковци как приемат новината, особено когато е първо бебче? Моят се е похвалил вече на няколко приятели също така и на сестра си, а тя съм сигурна, че е казала на майка им. Аз все още не съм споделила на никого. Утре съм на първи преглед и само се моля всичко да е наред. Въпреки че ще бъда в 5с4д не знам дали изобщо ще се види нещо.

# 439
  • омъжена
Ами моя много се зарадва когато разбрах и му казах сподели на един приятел веднага,а не след дълго каза и на брат си. Дали знае свекърва ми нямам представа скоро мисля да и се обадя. От известно време изобщо не говори на темата за бебока но пък всяка вечер като легнем и си ми гали коремчето🙂🙃 май се радва по негов си прикрит начин просто.

# 440
И аз съм по-скоро подута, но ако ме види някой със сигурност ще предположи, че съм бременна.
Нашия татко от самото начало беше убеден, че този път е станала работата😄 Кофти е, че го няма и този път ще изтърве по-голяма част от бременността ми, но може и да е за негово добро😄 предния път в началото бях много изнервена и нон стоп се карах с него.
Мамите, на който им е лошо и имат вече дечица, как се справяте с грижите покрай тях?

# 441
Момичета, да ви се оплача, докато си питам за Утрогестана, ме приеха по спешност в болница с обилно кървене Sad 😔  бебето е добре, но стреса е голям (с първата бременност нямах никакви перипетии)  тааа не подценявайте зацапването!

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 21:26 от Medelin13

# 442
  • Bарна, морето, сините вълни
Желая ти всичко да бъде наред!

# 443
Меделин, какво е обяснението за кървенето? Дано всичко да е наред!

# 444
Корем нямам никакъв, а така искам вече да ми личии. Постоянно си го гледам ама ц. Док каза, че чак към 5ти месец ще започне да изпъква леко 🤔
Madelin13 надявам се да отмине  бързо!

# 445
Благодаря, момичета! Monika, обяснение не дадоха, най - вероятно преумора. Нощем не мога да спя, работата ми е много натоварена, предимно психически тормоз, но днес не съм се спряла...

# 446
Здравейте , днес бях на преглед, всичко е наред и си отговаря до точност 5 седмици+ 3 дни. Доктора ме вика отново на 10 март, за да чуем сърчице и да видим ембрион, сега видяхме само  жълтъчно мехурче. Бях доста изненадана, когато ме пита дали има близнаци в рода, защото са били две, като има леки остатъци от второто, но всичко е приключило рано с него и ако получа зацапване, най- вероятно ще е заради това и да не се плаша

#loveisintheair, а кога беше последната менструация? По моите изчисления съм в същата седмица, но чак другата седмица съм на лекар, а вече нямам търпение 🙃

Madelin13, стискам палци всичко да е наред. И ако имаш възможност излиза в болнични и не се претоварвай 🍀

# 447
  • София
Благодаря, момичета! Monika, обяснение не дадоха, най - вероятно преумора. Нощем не мога да спя, работата ми е много натоварена, предимно психически тормоз, но днес не съм се спряла...
Стискам палци всичко да е наред!
И аз бих те посъветвала да излезеш в болничен (да не кажа веднага, но поне) максимално бързо. Никой не дава тиквени медали за геройство, а в момента на света няма по-важни от теб и бебето. ☺

# 448
На мен постоянно ми се спи през деня ,вечер ме боли кръста изтръпва ми ръката ,ам място не мога да си намеря ,сън няма,имам детенце март прави 4 г. От миналата седмица сме вкъщи двечките ,трудно се оправям . С нея имах зацапване от имплантирането,но сега не . Почивайте си повече сега е момента .

# 449
Наистина трябва са почиваме. Снощи както си спях и в 2ч се събудих от силна болка ниско долу ама много ниско долу и отиваща към ануса. Сигурно 5-10мин ме боля. Разхождах се напред, назад и по ми олекваше, накрая легнах и си сложих една възглавница между краката и съм заспала. От два часа съм будна и чувствам дисконфорт. Снощи направо си помислих, че правя аборт. Имам преди години два спонтанни аборта още в началото, но не ме е боляло така, друга беше болката.

Общи условия

Активация на акаунт