Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 962
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София/Севлиево
Да-суши,полусурови меса и колбаси,синьо сирене, ананас,джинджифил (май имаше и още).В понеделник точно храненето ще обсъдя с моя лекар.Той връчва на всяка своя пациентка списък с неща,които да се избягват.Едно от тях е боядисването на косата,друго са кучета и котки (заради токсоплазмозата). Ако ми го даде разпечатан ще го снимам и кача тук и може да го обсъдим.

# 571
А дали някоя от вас си води дневник за бременност? И ако да ваш собствен или сте си купили отнякъде?

# 572
  • Bарна, морето, сините вълни
Елислава, за котки съм чувала, но за куче никога. Не, че ако имах котка бих се разделила с нея, ама с кучето спя, целува ме. Предната ми докторка каза, че няма проблем с кучето. Ти какво ще правиш, ще се ограничаваш от Рекс ли? Нали  в котките проблема е ноктите, с които ровят в тоалетната си? А за кучето? Нали им почистваме лапите след разходка, наистина не бях чувала, просто ми е любопитно.

# 573
Ох, добре че моята АГ не ме занимава с такива списъци. Просто на излизане ще го хръвля в коша. По принцип сушито и полусоровата риба се избягват, защото могат да имат живи бактерии. Ама те някои като почнат да се втелясват и зелени салати не ядат, защото и в тях можело да има. Ягоди и ядки не ядат, защото пък алергени били. Ананаса по принцип го водят, че предизвиква контракции ама от 2 парченцс, освен да си задоволиш апетита, друго няма да стане. Животните също не пречат, за успокоение може да се пусне тест за токсоплазмоза. За боядисването също не е проблем, стига да се направи теста за алергии, защото организма е по- чувствителен.
Дори и 1-2 глътки алкохол не са проблем.
Пиша го не да се заяждам, а за да ви кажа просто да се наслаждавате на бременността и да не мислите, че от всяка хапка може да ви стане нещо.

# 574
  • София/Севлиево
Деспи,и на мен ми беше много странно и го питах.Той ми обясни,че и от куче може да хванем токсоплазмоза.Пък моя Рексун и той ми се качва на главата,раздава целувки.Казах го на док и той каза,че може и да съм я изкарала(правила съм си изследвания 2016-та и тогава не бях  ,а съм имала две котки като дете и студентка)...
То моят АГ не е обикновен,а е репро и знае понякога колко трудно стават нещата при жените като мен(това дете го чакам повече от 9 години) и не иска да рискуваме при успех.Затова ще го слушам,ама глезьо куч си остава при мен.
Ягоди и ядки много ядех като бременна със Станислав (и по килограм сладолед на ден )...

# 575
  • Bарна, морето, сините вълни
Ясно, Ели, разбира се, че трябва да се пазиш. Всичко ще бъде наред! bouquet
А за животните знам, че дават по-добър имунитет на бебето, още от утробата то живее с бактериите на животното. Да чукна на дърво, на 2 години е детето, не се е разболявало.
Аз по време на първата бременност си хапвах всичко, бира също пиех малко през лятото, особено когато ме боляха бъбреците.
А миналата седмица си хапнах суши с пушена сьомга. Май няма нещо, което да съм избягвала, както и по време на кърмене.
Мама събира билки и не купуваме. Правя си от липа, мащерка, глог и шипка, но не пием супер редовно.

# 576
Здравейте, мами!
Записвам се и аз в тази щастлива тема. ❤ Преди 2 дни разбрах, че съм бременна, не знам в коя седмица съм. Последния ми цикъл беше на 16.01, според разни приложения чудото се е случило около 1-ви/2-ри февруари.
Още не съм си записала час за преглед и обмислям да изчакам до началото на март. Според вас, кога е подходящо да отида на преглед?

# 577
Здравейте, мами!
Записвам се и аз в тази щастлива тема. ❤ Преди 2 дни разбрах, че съм бременна, не знам в коя седмица съм. Последния ми цикъл беше на 16.01, според разни приложения чудото се е случило около 1-ви/2-ри февруари.
Още не съм си записала час за преглед и обмислям да изчакам до началото на март. Според вас, кога е подходящо да отида на преглед?

Последният ми цикъл и на мен беше на 16.01, ще ходя на преглед на 26.02 Blush

# 578
Привет на всички!
Записвам се и аз в страхотната ви тема! 🌷
Тази сутрин видях двете чертички и едва сега се съвзех ☺
Дата на последният ми МЦ е 19.01.2021, намерих някакво онлайн календарче, което ми изчислява термина и седмицата прогнозително 5 г.с. и термин 26.10.2021

Мисля да запиша час за началото на Март, но не съм сигурна още.

На всички ви желая лека и спокойна бременност!☀
А аз ще се опитам да си подредя мислите в главата.😃

# 579
Привет, бъдещи мами.
От около седмица знам прекрасните новини, но май чак днес го осъзнах 😂
Последната ми М беше на 15.01. Калкулаторът ми изчислява термин на 23.10.
Вече бях на лекар 2-3 дни след закъснение (поради други причини), но така и така бях там, ме прегледа и видя точииица ❤ Каза, че най-вероятно е бременност, но се разбрахме да се видим в понеделник. Нямам търпение 🙏🏼 Стискам палци всичко да е наред и всички да гледаме пухкави бебета в октомври! ❤

# 580
Да се отчета за днес 😂 Като бях с малката на разходка се забих в един здравословен магазин и сега ще творя крем за мазане. Взела съм-какаово, кокосово, пшеничен зародиш, жожоба, авокадо и восък (той не им позволява да гранясат). Ще разтопя какаовото и восъка на водна баня защото се топят най-бавно и после ще добавя другите, за всеки случай взех есенция ванилия, ако преценя ще добавя малко аромат. С това ще се мажа всяка вечер, за да избегна стрии.
За храните, знам че коприва не се яде, риба тон, меч, акула и скумрия заради живака и друго не се сещам, което не е изброено преди това в темата. Сега си приготвяне вечеря, която си е за едно хубаво вино и ще ида до Био Балев да си купя едно безалкохолно вино 😂😂😂
За косата-и с първата и втората бременност съм се боядисвала с безамонячна и съм се лакирала с гел лак. Док каза, че не е проблем, а аз смятам, че като си бременна не трябва да плашиш гарите и така. Лично мнение. Даже другата седмица сме на СПА и ще си запиша масажче и процедура за хидратация на кожата. Щом можем да перем, готвим, чистим, работим, гледаме деца и тн. и не вреди, значи и малко салон за красота не вреди 😊

# 581
  • au bout du monde
Не се втелявайте толкова какво трябва и какво не. Яжте каквото ви се хапва. Избягвайте сурова риба и меса, както и пакетираните сладки и джънк фуут. Това е ☺️
Ние имаме куче-8г лабрадорка. През цялата бременност спа само от моята страна близо до корема ми, сега пак се натиска от моята страна. Не знам сякаш усеща че съм бременна, преди спеше повече от на мъжа ми страната. Винаги е била край бебето не сме я изолирали. Тя ни е като по-голямо дете.

# 582
Пак съм аз 😂 след като вчера ви се оплаках,че нямам болки в гърдите през нощта ме съсиспаха а днес повръщането ми е първи приятел,само се чудя болките в стомаха при вас има ли ги (никога не съм имала вирус повръщане разстройство и не знам боли ли стомах 😂)

# 583
Дали има мами от Пловдив? Може ли да ми препоръчате добър гинеколог, по вэзможност  жена ? Първият ми преглед ще бъде при д-р Матеева в New Life.

# 584
  • София
Хариомче, в момента и при мен е подобно. Вярно повърнах само веднъж днес, а предните дни не съм, обаче от както съм станала си усещам стомаха ужасно. Не мога да кажа, че чак боли, но определено е тежък и сякаш прави спазми.

При мен всеки ден е тотално различен като симптоми, никога не знам утрото какво ще ми донесе, нито как да си планирам какво да ям точно поради тая причина. Успокоявам се, че трябва да издържа още месец така и после организма ми ще се намести.

Общи условия

Активация на акаунт