Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 25 940
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Здравейте, момичета. С нетърпение чаках момента да пиша тук и да се запозная с вас. Следя групата от както имаше 4 коментара, но имах големи притеснения дали всичко ще е наред, но за сега всичко е ОК и събрах смелост да ви пиша.
Разбрах, че съм бременна малко по-рано от нормалното. Започна да ми зацапва 5 дни преди цикъл, но така и не ми дойде и реших да си направя тест на 3тия ден от зацапването и изненада. ☺ Беше планувано, но просто не очаквах, че ще се е получило. Зацапването продължава и до ден днешен, пия доста лекарства, дори и една инжекция имах, ходя на прегледи всяка седмица, в понеделник се чу пулс и даже Агто каза че върви със седмица напред. Стискам си палци всичко да е наред, тъй като много искахме деца с малка разлика.
 Според мои изчисления термина ми е 6ти октомври, последна менструация 30.12.
Така получих дежа вю, тъй като имам момченце на 1,5г с което бях със същия термин. Живот и здраве децата ни ще имат разлика точно 2г. ☺
Писах на момичето, което отговаря за тайната ФБ група и с радост ще се включа в нея, нямам търпение да се опознаем.
Лека бременност на всички ни. 🍀

# 646
  • София/Севлиево
Здравей,Дарина,и добре дошла.Хубаво е,че сте взели мерки за зацапването.Провери ли си нивата на прогестерона,защото като са ниски от това се получава.Всичко ще е наред.Една от най-добрите ми приятелки също има две дечица родени през октомври през две години (2017 и 2019).

# 647
Здравейте, мили бъдещи мами! Заповядайте във Фейсбук групата ,,Октомврийчета 2021г. Heart Мами с термин Октомври 2021г."

Да споделяме заедно радости и тревоги!

Случайно да е публичната група от която всички бягаме, защото не искаме още да оповестяваме на света, че сме бременни? Grinning

Групата я направих преди една седмица с цел обмяна на информация и споделяне на радости и тревоги. Групата може да се намери във фейсбук, но само членовете виждат съдържанието. И не , няма да оповестяваме на света ,аз също съм майка и имам две дечица,които даже не публикувам в Интернет пространство. Радвам се на всяка една бременност и пожелавам на всички пухкав финал

# 648
  • Варна
Не съм си пускала изследвания, тъй като АГ не ме е изпратила. Имах отлепване и слагам вагинално Утрогестан за да повиша прогестерона, отделно и инжекция Хориомон, с които лекарства намали зацапването до 1 капка на ден. На 5ти март съм пак на преглед и тогава ще ме изпраща на изследвания и ще ме записва за ЖК.
Как се справя вашата приятелка с двете деца? Ще ми е много интересно на по-късен етап да споделяме за отглеждането на 2 и повече деца(видях че има такива майки).

# 649
  • София/Севлиево
Всъщност тя е с 4 деца,но каките ѝ са големи-в 6 и 2 клас.Преди идваше майка ѝ да ѝ помага,но нещо пострада жената и сега си ги гледа сама.Не ѝ е лесно,но не се оплаква.Неведнъж съм ѝ предлагала помощ,но винаги ми е отказвала.
Повечето АГ (особено ако не са репро) няма да назначат изследване на прогестерон,но и Прегнила върши работа.

# 650
Не съм си пускала изследвания, тъй като АГ не ме е изпратила. Имах отлепване и слагам вагинално Утрогестан за да повиша прогестерона, отделно и инжекция Хориомон, с които лекарства намали зацапването до 1 капка на ден. На 5ти март съм пак на преглед и тогава ще ме изпраща на изследвания и ще ме записва за ЖК.
Как се справя вашата приятелка с двете деца? Ще ми е много интересно на по-късен етап да споделяме за отглеждането на 2 и повече деца(видях че има такива майки).

Здравей, добре дошла! И аз съм с термин 6.10, втора бременност, ще вървим заедно 😋 Относно Утрогестана ми казаха, че когато има зацапване не е добре да се слага вагинално, а да се пие.

# 651
Момичета, дайте идея какво да готвя/ям.. Месо не мога да погледна, не искам да ям въглехидрати като картофи и боб, въпреки че само това ми се прияжда в момента. Не ми се гади от салати и таратор, ама искам още нещо.. 😅

# 652
  • София/Севлиево
Яйца,мляко и млечни?!Леща,боб, зеле...Аз също не ям ориз и картофи,но по веднъж-два пъти в месеца си позволявам.И всеки ден по една кофичка кисело мляко (преди не му бях такъв фен).

# 653
Айряна ме спасява сутрин, но от повечето храни ми се гади даже като си ги помисля, като ям салата си я правя хубава, със сирене, кашкавал, авокадо и ми е ок, но като ям таратор след час ми стърже стомаха. Ще си гриловам зеленчуци довечера, дано се харесаме с тях. 😄

# 654
Мале хора възхищавам ви се аз днес ядох една вафла и малко активия и солети сутрин,ввчер не мога много да ям ако ям ям към 6 днес минсе яде пица не знам как успявате да спазяате режими аз между другото съм както се казва с право черво и дори да не повръщам нищо не задържам в себе си 🤣 но не знам преди, защото пия метфогама и си виках че е ок ма са пак почнах да ям плюс това Агто нещо не е съгласна с Иногинол и метфогама,та ще ходя до ендокринолог да попитам някоя от вас пила ли е метфогама по времв на Б?

# 655
  • София/Севлиево
Метфогама(и всички с Метформин) се спират по време на бременност (лекар ми го е казвал)...

# 656
Мале аз до сега го пих.... Ма ще го спра ми тази моята ми казваше,че се дава и при бременност,ноо дано нищо не му е станало на бебето ще го спра аз съм в 8 г.с ...

# 657
  • Варна

Здравей, добре дошла! И аз съм с термин 6.10, втора бременност, ще вървим заедно 😋 Относно Утрогестана ми казаха, че когато има зацапване не е добре да се слага вагинално, а да се пие.

Супер. Нямам търпение да се опознаем всички. ☺ В началото го пиех, но се чувствах ужасно и ми се гадеше и АГ реши да е вагинално и станах друг човек. Може и  ще го слагам докато отшуми проблема само в първия триместър.

# 658
Здравейте, аз съм в мини драма след първия преглед днес. Историята е следната, на 26-ти бях на лекар и тя каза, че овулацията ми ще  е на 28.01 и да пробваме тогава и на 29 и 30. Малко се зачудих, защото тел. ми изчислява други дати, но я послушах. На 10-ти, демек първи ден от закъснение си правих тест и беше -, а на 14-ти вече беше +. Та от тогава са точно 4 седмици на колкото отговаря и плодни сак, но според дата на последна м, трябвало да е 6 гс. Та тя каза, че вижда плоден сак, но нищо друго и е възможно да е кухо яйце. На 2-ри ме вика пак да видим какво се случва. Някой имал ли е подобен проблем с късна овулация и разминаване между компютъра и календара 🙄

# 659
С първата бременост пих Сиофор 1000мг на ден ,до трети месец ,защото моя гинеколог смяташе ,че е добре,но ендото си караше по учебник, и накрая проведоха разговор по телефона и се разбраха така до 3 месец. Но всеки случай е отделен .

Общи условия

Активация на акаунт