Любители на Котки - Тема 155

• 29 583
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Ушатото прави същото, винаги се оглежда докато се храни, Топче никога не е правил така.

# 631
Аз,негальовна котка съм нямала/сигурно е късмет/Моите са досадно прилепчиви.Аз не обичам и постоянно да са върху мен,а те са.Търпя си ги.Явно котките са обратното на стопаните си.Ама пък детето постояно си ги търси,а понякога те бягат от нея и идват у мен,Съдба или просто котаците са учители Simple Smile
Черните коткии на мен са ми любими.Още мисля едно улично пловдивско,което трябваше да взема,но нямаше къде да го гледам по това време.Беше без никакви нюански на слънчева светлина Heart и с различни очи

# 632
Макс като бебе хич не беше страхлив и обичаше да се гушка и гали. От както сме хоум офис ако може цял ден ще спи в другата стая където няма никой. Joy Явно му писваме и има нужда от усамотение. Ама иначе е добричък, не пуска нокти, освен ако не си играеш умишлено с него и не хапе силно дори да си играете. Heart

# 633
На гальовни котаци случих аз. И даже май не ме ревнуват като галя другия. Току някой се разпльока върху мен за мъркане и гушкане. А двамата как се гушкат и мият  .... вашите идват ли да ви ближат?
По повод месото - аз готвя с доста подправки и понякога люто, та им давам малки парчета размазено месце. Рядко, но давам. Усещат ме от другата стая като почна да го режа. Хем на двамата давам по равно, почва се страшно ръмжене ....

# 634
Моят котарак само да го пипнеш и включваше мъркалницата и заемаше флуидно състояние. Иначе като ходя ми е скачал на краката..или като шавам с крака под завивките, един път така си заби нокътя, че ..беше страшно, аз изкрещях, той се уплаши и искаше да избяга, съответно нокътя му си беше забит в пръста ми и неговото дърпане ми причиняваше адска болка..и досега, въпреки, че го няма не смея да мърдам с краката под завивките..забравям че го няма. Изобщо не мога да си представя да имам злобна и съскаща котка. Ако ми се падне такава...не знам какво ще правя.
Отново спомен ме налетя като говорим за зли котки. Доведоха ни една да я запложда нашия персиец. Казваше се Реймонда. Беше огромна, не знам защо ми приличаше на пуйка, и чисто бяла. Тая котка ни докара такъв стрес и страх, че децята бягаха и пищяха и никой не смееше да я доближи. В някакъв момент се настани в мивката в банята, като я изпълни цялата..даже преливаше...и никой не смееше да отиде да ползва тоалетната. Не помня как сме се се справили с проблема. Така и не пусна на нашия Пухи само дето ни стресира всичките. Е такава котка ако ми се случии...не знам просто. А досега всичките ни животни са били добри. Три кучета и три котки сме имали и все добри и лигави, но без грам дисциплина.

# 635
  • плевен
Здравейте . Имам нужда от съвет и помощ. Зад блока си в един двор гледам две котенца брат и сестра на 7-8  месеца . От бебета нямат майка , казваха че кучета са я убили . От малки ги храня , имат къде да спят , да играят,  но женската от няколко седмици много киха и тече секрет от едното око . Тя бяга , опитахме да я хванем да отиде на ветеринар , абсурд , дере , хапе,  съска , никакъв шанс  . Лекар ми каза да й давам бебешки Аугментин,  но като го изсипя в пауч тя само души и яде много малко . В устата не мога , защото бяга . А иначе е игрива  , не се е предала но се притеснявам много . Те са неразделни , спят , хранят се , играят,  навсякъде са заедно . Ще бъда благодарна на съвети какво да правя .

# 636
Ние пък сме дИбелото 🤣🤣

# 637
  • София
Как си мечтая за гушливо и мило котенце❤️Моята е голяма откачалка. Стои да я галя 2,3 мин, скача и бяга или започва да хапе 😀Дано като я кастрираме се укроти мъничко!

# 638
Моето и гушливо /с часове може да стои в мен и да го галя/, и диво /в момента беснее буквално, няма как кача звук - тичащ кон/.
А колко беше грозен милия. ММ се уплаши, като реших да кача негова снимка - какво ще прави нашия грозилчо при тези бутикови котета. Simple Smile

# 639
А ние се радваме и на грозотийки:)
Аз им викам : толкова грозни, че чак симпатични:blush:Kissing Heart
Те обикновено стават като Грозното патенце:) ето една такава: сестрата на наш Шошко. Спечели Пт лотарията - живот при Мама:)

Изглежда ми, че има в лека степен вроден дефект от сорта на заешка/вълча уста, което говори, че сигурно има породиста рода:
https://www.petguide.com/blog/cat/the-basics-about-cleft-palate-in-cats/

Виждала съм да търсят дом на такива породисти и изхвърлени. И аз за малко щях да вземе едно, толкова беше мило и нежно, пък уж бях тръгнала да пробутвам от моите.

Еее ти направо made my day Wink
Вероятно дългата козина е от някаква порода.
В котилото бяха 3 - тази хубавица и брат к - дългокосмести. И още едно братче - също черно, но късокосместо.

# 640
Здравейте . Имам нужда от съвет и помощ. Зад блока си в един двор гледам две котенца брат и сестра на 7-8  месеца . От бебета нямат майка , казваха че кучета са я убили . От малки ги храня , имат къде да спят , да играят,  но женската от няколко седмици много киха и тече секрет от едното око . Тя бяга , опитахме да я хванем да отиде на ветеринар , абсурд , дере , хапе,  съска , никакъв шанс  . Лекар ми каза да й давам бебешки Аугментин,  но като го изсипя в пауч тя само души и яде много малко . В устата не мога , защото бяга . А иначе е игрива  , не се е предала но се притеснявам много . Те са неразделни , спят , хранят се , играят,  навсякъде са заедно . Ще бъда благодарна на съвети какво да правя .
Здравей, моите котета на вилата ги лекувах с антибиотик от ветеринаря.Ходих и обясних, точно така кихаше и кашляше едното , като дете, от оченцето течеше нещо, чак се беше затворило.Явно зарази и други две, общо са четири.Прецених килограмите им на око, малко по-дребнички бяха от британката вкъщи.Мъжът ми ги ловеше с кухненски ръкавици да не драскат и аз пъхах хапчето директно в устата.Оправихме ги, 3 дни бяха достатъчни, подейства.Някой трябва да го държи , сама няма да успееш.Интересно, че бягат , моите направо се опитомиха, никакъв проблем да ги гушкам.

# 641
  • Между гори и планини
Помните ли нашия Адолф, селския алфа мъжкар, който се присламчи да се храни и спи пред вратата ни?
Няма го вече няколко дни, което не е нормално, Защото спи на вълнена черга под навеса и в 5ч следобед гласовито вика "дай да ям". Няма го. Не го обичах, защото беше във вечна война с нашите котки, но ми е мъчно.

# 642
Възпаленията на очите са опасни, до колкото зная, има риск да загуби око и както е писала друга съфорумла - е заразно.
Може да го хванеш. Сложи капан за ... животни. Аз така трябваше да разделя едно котило и моя приятелка, чийто мъж е ловец ми услужи с капан за лисици. Просто метална клетка, щом стъпи на определено място, за да стигне храната в него, той се затваря.

# 643
  • София
Дано Адолф е някъде на топло или да обикаля по мацки! Надявам се, че след някой друг ден ще се появи!

Цветето, ако котето има апетит, скрий парченца от хапчетата в храна. Например в малки "кюфтенца" от пастет, но внимавай на повърхността да няма горчиво. Освен това има овкусени котешки антибиотици, които НЯКОИ котки хапват без проблем. Не случайно наблегнах на думата "някои". Wink Рижко без проблем ги хапва, но не и Наско. Simple Smile

В София може да се вземе капан за котки от някои клиники. Оставя се депозит, който после връщат. Можеш да провериш дали и при вас няма. Но е стресиращо и ако след това трябва да даваш лекарства, няма да ти се доверява. Sad

Аз не мога да се оплача от котешки ласки. Непрекъснато има някой/и върху мен. И ревнуват. Simple Smile

# 644
Сладък малък Панта, Чанта, Кольо. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт