Перилни препарати и омекотители – 64

• 42 487
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
Piole1 сподели как са се справили , моля . Този белия никога не съм го виждала . На каква цена беше ?

# 436
Piole1 сподели как са се справили , моля . Този белия никога не съм го виждала . На каква цена беше ?
Цената беше някаква промоционална около 12-13лв. 1,8 литра за 36 пранета. Изджурках една цветна пералня и не мога да дам още отзиви.
Нещо Омо дори и от Метро, Кауфланд взе да не ми допада.
Пералнята ми е Miele Twindos и само консистенцията на Persil и Омо, които са по-течни , а не като гел Ариел.
Затова се зарадвах на новите Персили. Миризмата им е по-приятна от тези стандартните, които си бяха зеления и синия в прозрачни опаковки.

# 437
И аз днес случайно намерих новия Персил в Кауфланд . Беше на 12 лева за 36 пранета . Имаше всички видове гелове , нямаше прах за бяло , но имаше прах за цветно . Промоцията на всичките беше до днес . Аз си взех да го пробвам . Ще споделя впечатления още утре , ако мога .
Скрит текст:

# 438
Не знам защо има знак че хигиенизира в смисъл на дезинфекция, което е пълно подвеждане и маркетингов трик. Но явно хората се връзват.
Единственото което този прави, е да пере. Нищо повече.

# 439
Не знам защо има знак че хигиенизира в смисъл на дезинфекция, което е пълно подвеждане и маркетингов трик.
А ти откъде знаеш?! На днешно време и в днешния свят, не би ме учудило да са вкарали някакъв дезинфектант...

# 440
Абсурд да пропуснат да го напишат на поне две места на тубата, ако имаше вложен в състава !!!

Да вкарат в състава...а цената същата? Мне..едва ли.

# 441
Може и да са вкарали нещо .... Преди (не съм сигурна за сега ) в омекотителите Сано имаше една такава съставка .
Може да са вкарали такава и в Персил–а .
teta аз не търся дезинфекция а добро изпиране .

# 442
И да са сложили, ще е за сметка на нещо, което са махнали. Иначе печалбата им, налЕ...щото те за нея работят, не за вас и нас 😉

# 443
Този Персил е един от най–пресните перилни препарати които съм ползвала . Произведен е на 1 февруари .

# 444
Е, да, скоро са го забъркали в казана.
Това не променя характеристиките и възможностите му. Те са такива, каквито са.

# 445
Аз съм доволен от новите персили изпра ми покривката за хранене перфектно.
Пера между 1:30-2:00 часа.
Доста са свежи като аромат и на самите дрехи не са натрапчиви,а просто лека и приятна миризма.
Не използвам омекотители.

# 446
  • София
Е, какъв ще е този дезинфектант, дето се отмива?
Течен перилен препарат, благодаря. Та дори и Персил. Продължавам да издирвам Персил прах за бяло пране. Няма никъде. Последно гледах dm и Била. Накрая взех Ариел от Била, дето не съм купувал тоя прах от 10 години заради миризмата. Сега е в шкафа в банята и вече омириса коридора. 🙄

# 447
Е, какъв ще е този дезинфектант, дето се отмива?
А защо да не се отмива... Доколкото знам в много сапуни, пасти/води за уста се ползва триклозан... Сапуна го изплакваш нали? Не разбирам чуденката ти...

# 448
Дезинфектанта остава по дрехите. Мисля се слагаше накрая.

А гела го слагаш в началото. И да има дезинфектант, няма да върши работа, защото от толкоз джуркане няма нищо да е останало накрая.

Ма то няма..та все тая.

# 449
Говорим за различни неща...
Едното е катионен дезинфектант. Той се слага накрая и остава по тъканите.
Това, което аз казвам е, че поради обяснимите обстоятелства, може да са започнали да слагат някакъв дезинфектант и в перилните препарати. За пример дадох триклозан...
Скрит текст:
Триклозанът (5-хлоро-2-(2,4-дихлорофенокси)фенол) е бяло прахообразно бактерицидно и фунгицидно вещество, което се използва при производството на сапун, лосиони, дезодоранти, гелове за душ, кремове, пасти за зъби, кухненски прибори, пластмаса; в козметиката, и др. Произвежда се в САЩ от 60-те години на 20 век.

Структурата му е сходна на тази на хексахлорофена. Температурата му на топене е 55-57 °C. Трудно се разтваря във вода, но е мастноразтворимо вещество и свободно преминава през клетъчните мембрани. Когато проникне в клетката, триклозанът блокира синтеза на ензима Еноил-АПБ редуктаза, който е жизненоважен за оцеляването на много бактерии и гъби.

Общи условия

Активация на акаунт