Перилни препарати и омекотители – 64

• 42 473
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
Днес пуснах първата пералня с новия Персил . Пералнята беше с черни дрехи . Върху една детска блуза и анцуг имаше доста петна . Всички са се изпрали . Програмата беше Микс 40С , 1 час .

# 451
  • София
"Персила" наистина пере добре, но аромата на старите течни туби не е много на ниво. На мен не ми е особено приятен. Въпросът ми е има ли разлика в ароматите на новия и стария "Персил".

Също ме интересува има ли разлика в ароматите на "Персил" и "Диксан" и кой е по-хубав, по-траен?

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 00:27 от eveto13

# 452
"Персила" наистина пере добре, но аромата на старите течни туби не е много на ниво. На мен не ми е особено приятен. Въпросът ми е има ли разлика в ароматите на новия и стария "Персил".

Също ме интересува има ли разлика в ароматите на "Персил" и "Диксан" и кой е по-хубав, по-траен?
Диксан

# 453
Привет! Моля за съвет, за какво мога да ползвам този универсален Ариел?

Изобщо не харесвам този тип прахове, защото нито бялото остава бяло, нито цветното си запазва цветовете.

# 454

На мен определено Диксан повече ми харесва. Мирише по-добре и пере уникално. Ползвала съм го, когато живяхме в чужбина.

# 455
  • София
Привет! Моля за съвет, за какво мога да ползвам този универсален Ариел?

Изобщо не харесвам този тип прахове, защото нито бялото остава бяло, нито цветното си запазва цветовете.
Можеш да го ползваш за всичко, без вълна и коприна. Ако искаш бялото да ти стане по-бяло, слагаш добавка за петна - прахообразна. В dm например има такива.

# 456
_Mirella_ този прах има кислородни избелващи (Bleichmittel auf Sauerstoffbasis). Малко ли са?

# 457
Да новите Персили са с друга по-добра миризма.

# 458
  • София
Е, какъв ще е този дезинфектант, дето се отмива?
А защо да не се отмива... Доколкото знам в много сапуни, пасти/води за уста се ползва триклозан... Сапуна го изплакваш нали? Не разбирам чуденката ти...
Не мога да отговоря, не съм компетентна. Не съм виждала дезинфектант за дрехи, който се отмива. Вероятно е скъпо да се вложи. Или поврежда материите при наличието му на висока температура. Или пък е неустойчив на такава. Специалистите да кажат.

# 459
Скрит текст:
Такива твърдения СА нещо ново... Да твърдиш, че премахваш 99.9% бактерии и вируси... Или си вкарал някакъв дезинфектант, или си за КЗП...

# 460
По спомен...бактерии се убиват с кислородни избелители +60/90 градуса пране.
За вирусите дезинфектант..това аз помня от дискусиите.

За това се препоръчва и пране с прах, не с чорби. Защото само в прахообразните може да има кислор.избелители.

# 461
_Mirella_ този прах има кислородни избелващи (Bleichmittel auf Sauerstoffbasis). Малко ли са?
Да! Малко са Confused  До сега ползвах Персил, в който избелителите
бяха доста повече, но уви запасите свършиха.
PPP, благодаря за съвета. Винаги слагам добавка за бяло от ДМ, но приемам съвети и за друга.
Относно Ариела, ще го ползвам за светло спално бельо и хавлии, за бяло няма да рискувам.
Остана ли някъде Персил за бяло? Дори и    този за 4 пранета е изчезнал:cry:

# 462
Аз Персил за бяло, прах, не знам от кога не съм помирисвала. Все няма и няма. Все за цветно..

# 463
  • София
Оф, спряли са спрея за петна на dm и не се знае кога и дали ще има внос... 😭
Да му се не види и тъпата болест, съсипа целия свят! 😫

Апропо, писах на Хенкел да ги питам какво става с Персил за бяло в БГ. Чакам отговор.

# 464
РРР според мен скоро ще има внос на този спрей. Редовно изчезват за малко продукти от ДМ . Така го нямаше праха за съдомиялна на ДМ , но само след 1–2 седмици отново  се внасяше .

Общи условия

Активация на акаунт