Hercai/Вятърничав по ATV Тема 12

• 80 183
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Играта на актьорите, с малки изключения, работата на изключително талантливия режисьор Джем Карджа и уникалната музика са най- големите достойнства на сериала. А това което ни накараха да почувстваме Ебру и Акън с играта си и с голямата химия между тях, се случва много рядко. Благодарна съм им за емоциите, които ми подариха. Това което пиша за случващото се зад кадър го пиша с болка, но за съжаление така стоят нещата. Даже в при съпрузи с една професия, при по- голям успех на единия от тях възниква напрежение, а какво остава за хора, които са си чужди и други хора им нашепват неща от сорта - тя не заслужава тези награди, ти си по- достоен за тях. И даже не са го нашепвали, а са го казвали публично. През лятото на 2019 имаше едно клипче, заснето на летището за вътрешни полети в Турция, на което се виждаше как Акън видимо ядосан говори на висок тон и ръкомаха, а Сандра вървеше около него едва ли не на пръсти и с наведена глава. Щом на публично място така си изпуска нервите от контрол, представете си какво се случва в по- тесен кръг. След края на сериала Бану нали направи всичко възможно да очерни Акън и публикува запис, на който той крещи без всякакви задръжки. От записа аз останах с впечатлението, че съвсем целенасочено са го провокирали, за да могат да го запишат, но това не променя факта, че Акън има проблем с контролирането на гнева си. Затова вярвам, че и на Ебру е повишавал тон. Славата не му е понесла добре и той си е позволявал, а и Бану му е позволявала, да се държи така, сякаш той е нещо повече от другите актьори. В хотел "Матиат", който се намира в полето между Мардин и Мидят са живели Акън и повечето мъже от екипа. Ебру от самото начало си е наела квартира в Мардин и е живяла там до края на сериала. В Кан Ебру беше придружена от мениджъра си, а Акън от негов личен приятел. С този негов приятел доста се бяха повеселили вечерта и на следващата сутрин на Акън му беше много трудно да изразява мислите си, по време на интервюто за испанската и чилийската телевизии и на пресконференцията, която бяха организирали, за да представят сериала пред телевизиите на другите държави. Тази пресконференция я гледахме благодарение на мениджъра на Ебру, който я излъчи в пряк ефир. Не знам как си представяте, че Ебру ще рискува успеха на кариерата си, която е постигнала съвсем сама с много труд, заради мимолетен роман с обвързан мъж. В Кан с тях беше и Бану, която вече беше показала предпочитанията си към Акън и се държеше с Ебру, като към нежелано допълнение. С тях бяха и представители на телевизията АТВ, които едва ли биха пожелали Ебру да участва в техен проект, ако тя беше показала поведение на жена с ниска социална отговорност. В Турция са безкомпромисни към жените актриси, докато на мъжете им се прощават много неща. И ето следващия сезон Ебру пак ще участва в сериал, които ще излъчва по АТВ.

Не знаех много от нещата, които са написани тук...Явно ще ми трабва и време, за да ги асимилирам......

# 706
Да, Стеле, мисли и асимилирай, и седем пъти мери, преди да отрежеш (да пишеш).

Предварително се извинявам, но подобни откровения
Цитат
И се  потретвам : Ако не са си изживяли или не си изживеят романа  - То, просто си е Грехота...
ме карат да си спомня една поговорка за гладната кокошка, която просо сънува.

# 707
Да, Стеле, мисли и асимилирай, и седем пъти мери, преди да отрежеш (да пишеш).

Предварително се извинявам, но подобни откровения
Цитат
И се  потретвам : Ако не са си изживяли или не си изживеят романа  - То, просто си е Грехота...
ме карат да си спомня една поговорка за гладната кокошка, която просо сънува.
Благодаря за откровението...може, би от сега нататък няма да бъда и толкова откровена....Човек, греши, но се поучава и от грешките си..

# 708
Играта на актьорите, с малки изключения, работата на изключително талантливия режисьор Джем Карджа и уникалната музика са най- големите достойнства на сериала. А това което ни накараха да почувстваме Ебру и Акън с играта си и с голямата химия между тях, се случва много рядко. Благодарна съм им за емоциите, които ми подариха. Това което пиша за случващото се зад кадър го пиша с болка, но за съжаление така стоят нещата. Даже в при съпрузи с една професия, при по- голям успех на единия от тях възниква напрежение, а какво остава за хора, които са си чужди и други хора им нашепват неща от сорта - тя не заслужава тези награди, ти си по- достоен за тях. И даже не са го нашепвали, а са го казвали публично. През лятото на 2019 имаше едно клипче, заснето на летището за вътрешни полети в Турция, на което се виждаше как Акън видимо ядосан говори на висок тон и ръкомаха, а Сандра вървеше около него едва ли не на пръсти и с наведена глава. Щом на публично място така си изпуска нервите от контрол, представете си какво се случва в по- тесен кръг. След края на сериала Бану нали направи всичко възможно да очерни Акън и публикува запис, на който той крещи без всякакви задръжки. От записа аз останах с впечатлението, че съвсем целенасочено са го провокирали, за да могат да го запишат, но това не променя факта, че Акън има проблем с контролирането на гнева си. Затова вярвам, че и на Ебру е повишавал тон. Славата не му е понесла добре и той си е позволявал, а и Бану му е позволявала, да се държи така, сякаш той е нещо повече от другите актьори. В хотел "Матиат", който се намира в полето между Мардин и Мидят са живели Акън и повечето мъже от екипа. Ебру от самото начало си е наела квартира в Мардин и е живяла там до края на сериала. В Кан Ебру беше придружена от мениджъра си, а Акън от негов личен приятел. С този негов приятел доста се бяха повеселили вечерта и на следващата сутрин на Акън му беше много трудно да изразява мислите си, по време на интервюто за испанската и чилийската телевизии и на пресконференцията, която бяха организирали, за да представят сериала пред телевизиите на другите държави. Тази пресконференция я гледахме благодарение на мениджъра на Ебру, който я излъчи в пряк ефир. Не знам как си представяте, че Ебру ще рискува успеха на кариерата си, която е постигнала съвсем сама с много труд, заради мимолетен роман с обвързан мъж. В Кан с тях беше и Бану, която вече беше показала предпочитанията си към Акън и се държеше с Ебру, като към нежелано допълнение. С тях бяха и представители на телевизията АТВ, които едва ли биха пожелали Ебру да участва в техен проект, ако тя беше показала поведение на жена с ниска социална отговорност. В Турция са безкомпромисни към жените актриси, докато на мъжете им се прощават много неща. И ето следващия сезон Ебру пак ще участва в сериал, които ще излъчва по АТВ.
Най- точният и безпристрастен коментар за отношенията между Ебру и Акън.Евала!
Ние сме фенове на сериала, на Миран и Рейхан, иска ни се химията на екрана да я има и в живота, но това са живи хора, не персонажи, хора със свои чувства, вкусове, недостатъци. Феновете в своето желание да видят любимците си заедно са били доста груби с половинките им, първо със Сандра, после и с Джеди, без да се съобразяват с техните чувства и емоции
Не знам дали е имало пеперуди в стомаха им докато са снимали, Ебру е красива жена и малко мъже биха останали безразлични към чара й, Акън също е голям симпатяга, но за себе си съм сигурна, че не са преминали границата. Ако имаше нещо между тях дори лек флирт щеше да се раздуха до небесата. Три години са живяли в една малка общност и нищо не може да остане скрито покрито . Турците много държат на морала и ако Ебру беше се изкушила да флиртува с обвързан мъж щеше да е заклеймена, а и не само турците щеше да е непочтено да започне връзка с мъж, който има дългогодишна любима, да прегази чувствата на другата жена, за да изживее страстта от екрана в живота. От това, което прочетох за нея, тя просто не е такъв човек, а чувствителна, скромна и деликатна личност, а не крадла на мъже
А и откровено не мисля, че си подхождат, като характери, той е по- експанзивен, доминантен и властен, кротка женица, като Сандра му е идеална. Ебру е волна душа, на нея и трябва  равностоен партньор , а не доминиращ самец.
Акън, не е Миран и Ебру не е Райан.
Насладихме се на една красива любовна история, изпепеляваща любов, но лампите угаснаха и завесата падна и всеки от героите се върна в живота си.
Любов между Акън и Ебру може и да няма, но голямата любов на Миран и Райан е в сърцата ни завинаги.
За мен това е най-вълнуващият сериал и най- красивата любовна история.
Поклон пред таланта им, че ни накараха толкова силно да повярваме в любовта им, че да я търсим и там където я няма. Страхотни млади актьори, пожелавам им бляскаво бъдеще, заслужават го, заради емоциите, които ни подариха .

# 709
Стели,всеки има право да изразява мнение и това, което го е впечатлило, харесало да го споделя нали за това е темата невиждам защо да не бъдеш откровенна и да го споделяш. Никой не е длъжен да се съгласява със всяко изразено мнение, но трябва да проявява уважение. Благодаря, че пишеш и не спирай да споделяш и коментираш.
ValentinаP при положение, че си спряла да гледаш филма и не го следиш невиждам смисъл да поучаваш някой, че първо трябва да мери седем пъти, а после да реже. Сама написа, че филма си спряла да го гледаш още в началото, защото не си разбрала смисъла е тогава невиждам защо и какво трябва да асимилираме.
Nedlen,харесвам постовете ти и уважавам мнението ти, но не съм съгласна с някой неща. По повод клипа на летището да Акън беше ядосан, но защо и на кого не можем да знаем разбира се не казвам, че това ми харесва не можем да съдим хората, и само от това да си правим заключение, че трудно се контролира. По повод представянето на филма в Кан всички гледахме клиповете и доколкото си спомням всички вечерта заедно се забавляваха дори една от сценаристите имаше рожден ден тогава. За прословутия скандал никъде повече нищо не излезе и нямаше коментар. А задавате ли се въпроса, че всички тези неща който се говорят и въртят из нета не бяха умишлено създадени от самата Бану за да излезе чиста от ситуацията? Филма беше уникален Акън и Ебру пресъздадоха ролите си невероятно и оставиха във всички ни страхотни емоции. Далеч съм от мисълта, че трябва да бъдат в живота заедно всеки има собствен личен живот и трябва да се уважава, от нас зрителите. Смятам, че ще останат добри колеги и, че нямат лоши отношения. Не искам да влизам във някакви спорове с никой изразявам си мнението чета всеки споделил мнението си и когато има раздвижване в тема е приятно. Желая хубави слънчеви почивни дни!

# 710
Момичета, я по ведро, темата е за това всеки може да споделя и да изразява свободно мнението си, не е задължително да има единомислие. Аз също не вярвам да е имало някога нещо повече м/у Ебру и Акън освен професионални отношение. А и в общите им сцени до края сериала не усетих дори и да е имало отчуждение и напрежение м/у тях което за мен е по-важно. Чисто актьорски те се справиха професионално и ни направиха съпричастни към невероятната, всепоглъщаща, завладяваща, приказна любовна история на Реян и Миран - въпреки трудните работни условия, някой недомислици и издъкни в сценария. Абе обичам си Реймирчетата Sparkling Heart

Тази вечер по ДФ в епизода ще видим как Миран съсипан от лъжите на баба си, ще и покаже вратата на конака от вън. Ей тази Азизе е невероятна, въпреки че лъснаха лъжите й, запази самообладание и си тръгна с достойнство. Айда е невероятна в образа на Азизе. Относно дублажа най - дразнещи са ми гласовете на Реян, Хазар и Харун, ама това не ми пречи да си ги гледам и по ТВ-то.

А сетих се и за още един момент от епизода който много ми харесва, когато Миран и Реян са на стълбите пред колибата, той е съсипан от лъжата на баба си от чувството за вина, облян в съмосъжаление погледа му като на изгубено дете....Broken Heart
- Аз, не мога да забравя, Раян! Ако тогава се бях върнал и доверил на любовта ни... ако не си бях тръгвал....
- Нямаше да си тръгнеш, ако беше следвал мечтите си и свободата си... Какво щеше да стане?
 - Щяхме да бъдем щастливи, Раян....

както каза прекрасни са Реймир Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 711
Охо, не знам
на кой по напред да Благодаря!
Благодаря на всички, които се включвате, въпреки моите закъснели постове.   ...протрити  от към емоция , която сте изживяли..
Да, това са наистина емоции, които са Ви  влудявали, но разберете, че има и душички, които сега изживяват емоцията.
Аз специално  ...съм обърната с хастара навън. .Много рядко  може да се гледа  филм или сериал с такова истинско присъствие на ГГ ..Уникален
Според мен....Тепърва си мисля, че ще се прави и дисекция на сериалът ....Фактът, че първа серия е гледана от 22милиона и нагоре зрители е показателен.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 23:30 от Stella2021

# 712
Стели, първи епизод има над 33 милиона гледания само на официалния канал на сериала в You Tube. И аз мисля, че всеки има право да изрази мнението си, но след като знам колко е жестока реалността към жените актриси в Турция ми се иска да обясня и на тези, които не знаят, колко злепоставящ би бил един служебен роман с обвързан мъж за Ебру. Миналата година журналистите нарекоха Ебру с много обидни и унизителни думи, само защото беше седяла на една маса в заведение с двама мъже  и е разговаряла. Само това се виждаше на клипа, който публикуваха тогава, но журналистите обвиниха Ебру че същата вечер е била с двамата едновременно в друг смисъл и я обявиха за лека жена. Тогава Ебру нямаше приятел и за журналистите беше достатъчно някой мъж да е в същото селище, в което живее тя за да обявят, че има връзка с него.

Vili Asenova, аз не съм коментирала защо и на кого е ядосан Акън, а само че не успява да се владее, когато е ядосан. Сандра я споменах, защото на нея и личеше колко и е неудобно от създалата се ситуация. Най- вероятно го е ядосал някой служител на летището. В Кан рожден ден имаше Бенал Тайри, втория режисьор на сериала. Акън и приятеля му са продължили след рождения ден да се забавляват. Тогава в Кан е имало много фенове на сериала и те са видели какво се случва. Ако гледаш интервюто на следващата сутрин, ще видиш, колко му е трудно на Акън да изрази мислите си. Аз съм гледала други негови интервюта и в тях изразява мислите си без  проблем и паузи.

Бану постъпи много грозно с Акън, но скандалът в караваната е факт, на който са свидетели много хора, сред които фенове на Акън от Израел. Освен това прокуратурата в Мидят се занимава със скандала, след заявлението на Акън. Също така е факт и записа с крясъците на Акън, който излъчиха по една телевизия в Турция. Какво е предизвикало скандала и крясъците може да се спори, но те показват че Акън има проблем с овладяването на гнева си.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 23:34 от nedlen

# 713
Стели, първи епизод има над 33 милиона гледания само на официалния канал на сериала в You Tube. И аз мисля, че всеки има право да изрази мнението си, но след като знам колко е жестока реалността към жените актриси в Турция ми се иска да обясня и на тези, които не знаят, колко злепоставящ би бил един служебен роман с обвързан мъж за Ебру. Миналата година журналистите нарекоха Ебру с много обидни и унизителни думи, само защото беше седяла на една маса в заведение с двама мъже  и е разговаряла. Само това се виждаше на клипа, който публикуваха тогава, но журналистите обвиниха Ебру че същата вечер е била с двамата едновременно в друг смисъл и я обявиха за лека жена. Тогава Ебру нямаше приятел и за журналистите беше достатъчно някой мъж да е в същото селище, в което живее е тя за да обявят, че има връзка с него.

Vili Asenova, аз не съм коментирала защо и на кого е ядосан Акън, а само че не успява да се владее, когато е ядосан. Сандра я споменах, защото на нея и личеше колко и е неудобно от създалата се ситуация. Най- вероятно го е ядосал, някой служител на летището. В Кан рожден ден имаше Бенал Тайри, втория режисьор на сериала. Акън и приятеля му са продължили след рождения ден да се забавляват. Тогава в Кан е имало много фенове на сериала и те са видели какво се случва. Ако гледаш интервюто на следващата сутрин, ще видиш, колко му е трудно на Акън да изрази мислите си. Аз съм гледала други негови интервюта и в тях изразява мислите си без  проблем и паузи.

Бану постъпи много грозно с Акън, но скандалът в караваната е факт, на който са свидетели много хора, сред които фенове на Акън от Израел. Освен това прокуратурата в Мидят се занимава скандал, след заявлението на Акън. Също така е факт и записа с крясъците на Акън, които излъчиха по една телевизия в Турция. Какво е предизвикало скандала и крясъците може да се спори, но те показват че Акън има проблем с овладяването на гнева си.

Това са новости за мен! Явно ми трабва и време да ги асимилирам!

# 714
Аз започнах да следя сериала от началото на тази година, когато стартира по Диема Фемили. Тогава от един епизод така ме грабна, че цяла нощ до сутринта гледах продължението онлайн. Наваксах със сериите бързо. В този ред на мисли не знаех подробности около визитата им в Кан и клип от летището с Акън не съм гледала. Благодаря за информацията. Също така не знаех, че Ебру е обвинявана в такива неприлични неща, защото е седнала на маса с двама мъже. Да, Турция не е толерантна с жените си, трудно е да си популярна личност там. Акън продължава да се носи на гребена на вълната и промотира сериала в САЩ, интересно ми е тамошните фенове не са ли проявили интерес към Ебру?

# 715
Имаше нещо съмнително в тази клеветническа кампания срещу Ебру. Аз тогава бях толкова възмутена от псевдожурналистите и ми трябваше време да проумея какво се случва и защо се случва. И стигнах до извода, че това е поръчана и заплатена акция. Даже Ебру след време каза, че знаят кой и защо е поръчал тази измислица, но така и не се разбра повече по въпроса. В деня преди да се излъчи скандалния репортаж в социалните мрежи се появи снимка на Ебру със златистата рокла, с която е облечена когато получаваше златните пеперуди. Явно в този ден са снимали връчването на наградите на Ебру за най-добра актриса и за изгряваща звезда. Алачати, където е заснето връчването е малко селище и веднага се е разнесла мълвата, че Ебру е спечелила наградите. Може би някоя от другите номинирани актриси е била много против този факт и е поръчала клеветите срещу Ебру. Всичко това се случи седмица преди обявяването на наградите по телевизията и аз не намирах обяснение за тази злобна атака срещу Ебру. Но в крайна сметка тя спечели така желаните от всички награди и единият от мъжете от въпросната вечер и стана приятел. Вече цяла година са заедно.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 00:12 от nedlen

# 716
Благодаря, nedlen! Всяка информация я попивам.....

# 717
Имаше нещо съмнително в тази клеветническа кампания срещу Ебру. Аз тогава бях толкова възмутена от псевдожурналистите и ми трябваше време да проумея какво се случва и защо се случва. И стигнах до извода, че това е поръчана и заплатена акция. Даже Ебру след време каза, че знаят кой и защо е поръчал тази измислица, но така и не се разбра повече по въпроса. В деня преди да се излъчи скандалния репортаж в социалните мрежи се появи снимка на Ебру със златистата рокла, с която е облечена когато получаваше златните пеперуди. Явно в този ден са снимали връчването на наградите на Ебру за най-добра актриса и за изгряваща звезда. Алачати, където е заснето връчването е малко селище и веднага се е разнесла мълвата, че Ебру е спечелила наградите. Може би някоя от другите номинирани актриси е била много против този факт и е поръчала клеветите срещу Ебру. Всичко това се случи седмица преди обявяването на наградите по телевизията и аз не намирах обяснение за тази злобна атака срещу Ебру. Но в крайна сметка тя спечели така желаните от всички награди и единият от мъжете от въпросната вечер и стана приятел. Вече цяла година са заедно.
Имаш поглед над нещата и много точна преценка, благодаря ти, че споделяш с нас неща, които хвърлят светлина и обясняват поведението им, което понякога не разбираме.
Завистта и ударите под кръста в тази свръх конкурентна среда не са рядкост, тъжно ми е, че Ебру е изживяла това, сигурно й е било много тридно. Не разбирам, да посегнеш на доброто име на жена, да внушиш, че е с нисък морал наистина е много подло и то в страна, в която моралът и почтеността на една жена е определящ . Лошото в такива случаи, че засегнатата страна нищо не може да направи, също като лафа " ако кажат, че сестра ти е .... , тръгни да обясняваш, че нямаш сестра".
Все пак истината е възтържествувала, щом единия от мъжете е бил Джеди.
В цял свят жълтата преса тероризира звездите с фалшиви новини и брутално влизане в личното им пространство, това е другата страна на славата, но в едно консервативно общество, като турското да си жена- звезда без мъж до себе си със сигурност е изпитание. Любовта им с Джеди е запушила устите на клеветниците, изглеждат много щастливи и хармонични заедно, някак си личи, че я допълва и е опора.

# 718
Добро утро, момичета.
Най лошото, е че някой несправедливости породени от закостеняло мислене изглежда никога няма да се изкоренят. Не визирам мръсните номера в шоубизнеса, това го има навсякъде по-света. Но неравенството м/у мъже - жени в някой райони на Турция е направо ужасно. Ако жените в големите градове да кажем в европейската част на Турция, имат повод да се оплачат какво да говорим за положението в по крайните райони, там е направо страшно. Спомням си, че в Съла беше застъпен проблема с контрола на така наречените аширета,  контрола на мъжете над жените, тяхното безгласие и безсилие да разполагат с живота си и да вземат решения. Там баща кара сина си да убие сестра си само защото си е позволила да избяга с човек, който сама е избрала, а не с този който и налага семейството. Въпростният роднина я беше насилил. Да не говорим, че и към момента все още има случай на така наречените убийства за очистване на честта дори жената да няма вина за гаврата извършена спрямо нея. А ситуацията с актрисата Езги Мола която ще бъде съдена от военен за обида, защото си позволи да изрази гласно възмущението си от решението на родния съд да го пусне на свобода докато тече процесът за изнасилване с/у него.
http://www.-spam251-/2021/06/blog-post_4.html
Затова и по-рано писах че плюя на лицемерния им псевдоморал.

# 719
Добро утро, момичета.
Най лошото, е че някой несправедливости породени от закостеняло мислене изглежда никога няма да се изкоренят. Не визирам мръсните номера в шоубизнеса, това го има навсякъде по-света. Но неравенството м/у мъже - жени в някой райони на Турция е направо ужасно. Ако жените в големите градове да кажем в европейската част на Турция, имат повод да се оплачат какво да говорим за положението в по крайните райони, там е направо страшно. Спомням си, че в Съла беше застъпен проблема с контрола на така наречените аширета,  контрола на мъжете над жените, тяхното безгласие и безсилие да разполагат с живота си и да вземат решения. Там баща кара сина си да убие сестра си само защото си е позволила да избяга с човек, който сама е избрала, а не с този който и налага семейството. Въпростният роднина я беше насилил. Да не говорим, че и към момента все още има случай на така наречените убийства за очистване на честта дори жената да няма вина за гаврата извършена спрямо нея. А ситуацията с актрисата Езги Мола която ще бъде съдена от военен за обида, защото си позволи да изрази гласно възмущението си от решението на родния съд да го пусне на свобода докато тече процесът за изнасилване с/у него.
http://www.---/2021/06/blog-post_4.html
Затова и по-рано писах че плюя на лицемерния им псевдоморал.

Съгласна съм, мила с това, което се написала. Аз също се възмущавам от несправидливости и тормоз върху жените. Затова, мога да кажа, че аз не съм гледала кой знае колко турски сериала, но си ги подбирам - социални.
Не харесвам и сериали с конаци, маанета,  шалвари...Само да не прозвуча .  ...гротескно, но тук бях и съм зашеметена все още и отвята....не знам за какъв период в необозримото Бъдеще....Мат и шах....тотал..
Съжалявам, че тези прекрасни актьори, трабва да преминат и през нашата си призма...Ние, гледаме, те преживяват и с героите си...
И да съм гадна.  ...пожелавам им да си изживеят романа....просто им се е лепнал...за ревера...

Общи условия

Активация на акаунт