ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 24 001
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
  • sofia
То и в сегашната ситуация един ден се замислих как пък някой не се оплака, че са затворени библиотеките, а не дискотеките.
Защото, в момента, информацията можеш да си я набавиш не само от библиотеката. Онзи ден с приятелка бяхме изпаднали в носталгия как пишехме курсови работи в средата на 90-те и какво ровене по библиотеките беше и как няма къде да снимаш, отделно някои от книгите трудно се намираха и т.н
Сега просто не се налага ходене до библиотеката, за да свършиш тази работа.

# 61
  • Велико Търново
С извинение за намесването в темата, въпреки че преди година вземах по-често участие, искам да внеса едно уточнение. Министерството отпуска средства (между 500 и 1500 лв. в зависимост от крайното класиране на участника) за всеки ученик, явил се на последния кръг на олимпиада, които се използват само за по програма за подготовка на ученици за олимпиада през следващата година. Тези средства не са за училището, а за по-целенасочена подготовка на същите или други желаещи ученици.

# 62
  • Между гори и планини
Днес станах късно, около 10 и половина. Пих кафе. По едно време си мисля, я да събудя детето, че такова лежане не е нормално . Влизам тихо в стаята - леглото отправено. Нашия седнал, отворил лаптопа и пише домашно по английски, вече бил направил и по български 😳 Брей, това мойто дете ли е?!? Закуско- обядва и седна с математиката. Жива да не бях! Доживях да не го ръчкам ... Пу, ПУ, да не му е уруки 😝

# 63
Аз се чудя защо в старото училище натискаха сина ми да ходи по олимпиади и му се сърдеха като отказваше, защото събота и неделя му бяха заети с тренировки. То каква била работата Simple Smile
Финансирането е за явяване на национален (трети) кръг на олимпиада, не за всеки един кръг. За трети кръг по даден предмет в данен клас се класират по около 15 деца от цяла България.

# 64
Е, предполагам, че няма как да се класираш на национален кръг ако не се явиш на първи...

# 65
  • София
Amanda,Много неприятно   това с крадците....Дано  ги хванат.
Аз  най-накрая мога да отдъхна с края на  срока .Тази сутрин се появиха в дневника оценките и по френски.Пазила им е да ме изненада с успешно повишаване на оценката- 6 Simple Smile Само по физическо и рисуване на са наенсени срочните.Резултатът за 5.60  среден успех за срока.Сега се гласи да излиза.И слънце изгря... Време ми е да се усмихна Simple Smile Хубав ден и ведро настроение желая на всички!

# 66
  • София
Сигнус, кои точно "те" изчислиха с маски, без маски, с проветрение. Това пък е толкова смешно и излишно. Да бяха направили тестове за антитела на учителите, за да се види картинката и да разберем има ли смисъл от това упражнение. Не съм чула в Държавната администрация да стоят на отворени прозорци, или греша?

luba_rizova, тестове за каквото било е нужно да правят на учениците, не на учителите. тогава би се видяла картинката, защото учениците са скритият носител, който най-често боледува безсимптомно, но разнася заразата. учителите не са толкова интересни, защото са малък процент спрямо масата ученици.

ти как точно "чуваш" какво става в държавата и по света? уверена ли си, че твоят остър слух ти гарантира пълна осведоменост и разбиране на ситуацията? Simple Smile

аз работя в държавна администрация, 5 души сме в стая (която е за 10, но се редуваме) и по цял ден работим на отворен прозорец. през ноември се оказа, че 2 дни сме работили със заразен и симптомен колега в стаята - от масово заразяване очевидно ни е спасил отвореният прозорец.

за съжаление, в стая с 26-30 деца това няма как да се приложи, а и никой в българските училища няма и да се замисли даже какво би могло да се направи... чета из други теми разказват хора за други европейски държави - как монтирали в училищата вентилационни системи с приток на чист въздух и дезинфекция на въздушния поток.

# 67
Е, предполагам, че няма как да се класираш на национален кръг ако не се явиш на първи...
Така е, но не вярвам да има учител, който да е убеден, че дадено дете ще стигне до трети кръг и да му се сърдят що не се явява на първи. Видя ми се невероятно.

# 68
Така е, но не вярвам да има учител, който да е убеден, че дадено дете ще стигне до трети кръг и да му се сърдят що не се явява на първи. Видя ми се невероятно.
Ами миналата година учителката по математика (която аз много харесвам и уважавам като човек и преподавател) 300 пъти го подкани да се запише за олимпиадата, той ѝ обясни, че не е свободен в този ден и тя най-накрая му е казала, че е много несериозен...

А! Сетих се, че за втория кръг по физика миналата година трябваше да пропусне школата по БЕЛ за да се яви пак по настояване на г-жата по физика...

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 12:57 от шмърциплянку

# 69
  • София
Аманда, съжалявам за неприятните емоции Pensive .
Младежът също е оформен по всичко. По немски беше на кантар и чакаше оценка от класното, но цъфна една шестица и 6 за срока. Ще взема пак стипендия. В СМГ за първи срок получиха 120 лв., което вероятно е 4*30 лв. Но там децата са си с доста висок успех и предполагам повече деца вземат и съответно се пада по-малко на дете. Колкото толкова - радва им се Wink . Първите самостоятелно изкарани пари.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 14:44 от zazu1

# 70
Аманда, отвратително преживяване сте имали! Голямо гуш!
Дано ги хванат тези наглеци!

# 71
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аманда, не знам какво е станало, но явно е неприятно. Надявам се да е малкият дявол.

Ема през първия срок взима стипендия х 21 лв, имаше 2 петици в 7 клас. Сега за втория срок ще взима максималната - 30 лв за тяхното училище.

# 72
  • гр.София
Зазу,според мен навсякъде са дали само за 3 месеца стипендии.
При нас за отличен успех е 40.  С.  взима по 30 на месец.  Има и по 25.

# 73
  • Пловдив
Благодаря за новата тема.
Аманда съжалявам за случилото се.
Ние вчера също приключихме срока, т.е. донесоха репортите и двете момичета. Наборната се справила прекрасно. Много съм доволна от нея. Тук оценките ги формират на база участие и поведение (А) и тестовете (В). Често има малка разлика между двете и оценките са в скалата до 10.
Както писах са всеки втори ден присъствено, като стоят на отворени прозорци и врати. В Белгия си е студено зимата и дъждовно, тази зима има доста студени дни и определено е под 8 градуса. Досега не съм чула за настинали деца и при двете ми момичета. Така, че децата се справят, даже и с якета в час, но поне са заедно и общуват. Освен това споделят, че и маските им топлият. Един път седмично имат плуване и после с мокри коси седят в час и в такива моменти искам са съм майка на момчета 😊

# 74
  • Някъде в Европа...
Благодаря за новата тема!
Доня, късно викаш?! 😉.. Аз станах в 12.05 ч, синковецът го събудих към 13 ч 😃, колкото да хапне и отпраши навън с колелото в това слънчево време, че е грехота да го изпуска!
Аманда, много неприятно!

Моето не е оформено само по МАТ, не че ще го изпитват, просто няма нанесени оценки, дори и от класно.. Спокойно мога да го обявя за факир според моите разбирания за оценки и учене - този срок не съм го видяла да учи, всеки ден излиза около 16.30 ч до 19 ч, събота и неделя по половината ден, и успехът му е много добър. Както казах, децата ще се оправят някак си - всеки, както може. Относно стипендия и стимул да учи, цитирам: "да не съм луд, да се стремя да имам 6 по всичко, за някакви си 20 лв." - представител на поколението си ...
Хубав уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт