ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 24 005
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
Ей това е да си на 14. Ако аз стоя с мокра или дори влажна коса на студено или на течение, на следващия ден няма да мога да си завъртя главата. Вратът ми ще блокира, а след това усещането е все едно с хидравличен чук те блъскат по главата. И аз в тийнейджърска възраст не знаех шапка какво е и си пердашех зимата с тънки дрехи, но сега е абсурд. Дали пък всички кокали не ме болят заради всичкия студ, който съм събрала на младини без да му обръщам внимание? Разсъждавам си просто. Или пък е само егн-то?
Никакво слънце не съм видяла днес. Мрачни, влажно и студено. Ще протестирам, пък.
Аманда, неприятна история. Добре, че сте се отървали леко.  Имат си и недостатъци къщите.

# 76
Намерих ви!
Аманда, ужасна история. Най-много се притеснявам от крадци, които се осмеляват да влизат, когато са там собствениците.  Преди 2г ни бяха разбили мазите  в събота между 9 и 11 посред бял ден. Съсед смята, че им е отворил вратата за да излязат. Единият съсед си беше намерил ъглошлайфа на битака, много беше набрал.
Покрай този случай разбрах, че има много колелета и инструменти в полицията, съхраняват ги и пускат за оглед ако си подал жалба, че си окраден. За съжаление дори и да си познаеш вещта трябва да покажеш документ за покупка. Само в нашето РПУ имало над 30 велосипеда!

Браво на отличниците! Моето аха да стигне до отличния успех (на косъм е). Вероятно така е по-добре, защото не съм го видяла да се заседява над учебник, различен от немски и сборник по математика. Като почете малко повече, може и да се докопа до отличния успех .
Стипендията съвсем не му цел. 21лв, 25лв и само за 6,00 е 30лв стипендията.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 17:25 от скаридка

# 77
Благодаря на всички за съчувствието. Трябва да сложим аларма. Мерси за идеите.
скаридка, да, ъглошлайф също е откраднат. Доста неща са изчезнали.
Успех не мога да му изчисля, защото са му нанесени само шест оценки. Но предполагам, че няма да е нещо впечатляващо. 5.20-5.30, нещо такова. Най-голямата тъпотия се случи около философията, но няма да го мисля.
Притеснението ми остава само с БЕЛ.
Синът ми винаги мие косата преди излизане, уж я суши, но толкова за кратко, че на практика излиза с влажна коса, независимо от температурите навън.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 17:58 от Amanda.D

# 78
  • у дома...
Четири стипендии преведоха при нас. Последната - преди два дена. Днес девойката си купи поредните дънки и три пуловера. Не е истина просто!
Момичето с най-висок резултат на олимпиадата по френски в 18-то е приятелката на мойта щерка.
По философия и при нас е драма. Както учителят им обясняваше, че четворки не пише, така на половината клас е написал. И на тези, които са били между 5 и 6 такъв тест им врътна вчера, че и аз блокирах. Важното е да сме здрави!

# 79
Просто майка, от класа на нашите ли е това момиче?
п.п Видях на сайта, от тяхната паралелка май никой не се е явил....

# 80
  • София
Ох, не бъркай в раната с олимпиадата по френски.Още ме е яд че е отказала да се пробва поне- да види какво е...От нашия клас две  девойки са се явили, едната е класирана.По  БЕЛ ще правят във вторник контролно върху библията.Кому е нужен тоя напън в последния учебен ден на срока- не мога да си обясня....

# 81
Сани, аз съм малко завеяна, ама нашите не бяха ли В клас?
После защо детето е така...
Моето каза, че олимпиадите са за отличници:smile: То си е така...

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 06:29 от Amanda.D

# 82
  • София
Сани, аз съм малко завеяна, ама нашите не бяха ли В клас?
После защо детето е така...
Laughing
ОХ, Аманда... "В"  клас сме- да.Какво се обърка?

# 83
Обърках се, защото в резултатите виждам само 8 Г.

# 84
хах, стана ми интересно и погледнах. Значи от 8в са двете деца без декларации.

# 85
  • София
И аз до този извод стигнах Wink  Едното продължава.Стана ми  любопитно дали се публикуват самите тестове- да ги видя като съдържание и трудност?

# 86
Т.е не искат да им се публикуват данни ли? Имена и т.н
Синът ми си мисли, че ще имат тест по български, а не по литература. Направо се чудя какви бръмбари има в главата... Все не е разбрал нещо. И ми разправя - ама то ще е много лесно, сега учим да откриваме грешки в текст.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 18:00 от Amanda.D

# 87
Да, за всяка олимпиада/състезание се подава декларация от родител (ако детето е под 16) дали си съгласен да се публикуват данните на детето ти заедно с резултатите му. Ако не си съгласен детето е номерче, но резултатите се виждат, за да може да има нормална класация.
Тестовете на първи кръг (без математика и информатика) се изготвят от училището и ако те решат ще ги споделят и с другите ученици.
Ния сега ме видя, че надничам в сайта на 18-то с резултатите и видя, че с над 70 се минава, а тя си мислела, че с над 90 се минава... Такава мъка му удари вчера, че не се е справила както ѝ се иска, а тя регламента не знае... Сега се поуспокои. Имала вече надежда Simple Smile.

# 88
Мария, мерси, личи си на колко състезания е ходил. Точно на едно. И то беше пред публика, та там няма как да се скриеш.

# 89
  • София
Тестовете на първи кръг (без математика и информатика) се изготвят от училището и ако те решат ще ги споделят и с другите ученици.
Ния сега ме видя, че надничам в сайта на 18-то с резултатите и видя, че с над 70 се минава, а тя си мислела, че с над 90 се минава... Такава мъка му удари вчера, че не се е справила както ѝ се иска, а тя регламента не знае... Сега се поуспокои. Имала вече надежда Simple Smile.

колко са макс точките за оли по ФЕ?

чудя се, като се изготвят от самото училище тестовете за първи кръг и като има някакъв стимул при участие на повече ученици на втори и трети кръг, няма ли стремеж у някои училища да е по-лесен тестът?
как осигуряват равноправието на изпитването? за олимпиада никой не плаче, че не е еднакво, за разлика от НВО, дето това беше основният аргумент да няма две дати...

днес приятелка от варненската испанска гимназия сподели, че осмокласниците излизали като попарени от училище след първия кръг на олимпиадата - някои деца дори не били разбрали условията на някои задачи. много било трудно.

Общи условия

Активация на акаунт