ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 23 985
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Judy, естествено, че става въпрос за лично его. Целият ни живот се върти около това.
Ти ако искаш си мисли така опростено, че те сами са си виновни; аз пък просто харесвам такива необикновени луди глави.

# 691
Скрит текст:
Не особено свързан с мнението ми коментар по този повод - "сами са си виновни" не е мое писание, нито становище. "Опростяването" не идва от мен.
И постиженията могат да носят както задоволяване на соственото его, така и някаква полза за другите. Т.е. и това не е баш така - егото не е водещо при всички хора с постижения. Или не единствено. Както и да е.
Ще пропусна. Безсмислено ми идва.
Отново слагам в скрит текст - като нещо, което е доста встрани от темата. Подобни залитания не ми допадат.
Всеки може всичко да си харесва - лошо няма. Никой не е спрял никого.
Всеки може и да не харесва онова, което на други пък допада.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 19:01 от Judy

# 692
Врабчо, къде да намеря тази притча? Толкова е навременна.

# 693
  • Между гори и планини
Нямате изчитане 😊
Моя днес е имал контролно по английски език. По литература си е чел и представил презентацията, заради която легна в 23ч, пак няма оценка - 6 презентации по един предмет и нищо . Сега седна да прави по физическо - за спортист по избор.
Алпинисти като Боян Петров , колкото и жестоко да звучи, не съжалявам. Сами са си избрали пътя и знаят вероятността от бяла смърт. Има толкова филми по темата. Съжалявам близките им. Радвам се, че моя не е екстремна личност и въпреки това, като слиза с колелото до града се притеснявам.
Не е изпадал в екстаз, че вижда съученици и учителите. Въобще е на принципа - трябва да ходя, отивам. Но чака с нетърпение да са пак онлайн. Аз не гледам телевизия, новини , чета избирателно от интернет. Статии които ме натоварват подминавам. И да го мисля, от мен нищо не зависи .
Рожден ден си кара тук, в тесен семеен кръг, с няколко семейни приятели и кани приятеля си от училище. През юни е и сме на двора - дребни сандвичи, или барбекю, имаме топки за ръгби, бейзбол, федербал, скачаме на въже, ластик (дори и аз), дартс, такива неща. Торта пак аз му правя. Минахме периодите с увеселение за цял клас.

# 694
  • у дома...
Има премерен риск, има и непремерен. Предполагам, че в един момент границите се размиват и губиш дори инстинкта си за самосъхранение. Лудост е да искаш да покориш К2 през зимата. А може би вина има и фирмата-организатор. Още повече, че негов приятел е загинал преди две седмици там.

# 695
Врабчо, благодаря!
Ммм, да, всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна.

# 696
  • София
Врабчо, къде да намеря тази притча? Толкова е навременна.
Поразрових малко - това не е някаква стара притча. Написана е тези дни. В Off Guardian. Това по-скоро е конспиративен сайт, с фалшиви новини, с проруски публикации. Основателите на този сайт са имали баннати коментари в мое много любимо място - истинският Guardian.

# 697
Разбира се, че е писана сега. Не съм твърдяла, че е нова. Просто ми хареса и я сложих.
От български сайт е, явно е преведена.

# 698
То се вижда от първите редове какво е, най-вероятно я споделят по групите с чиповете. Дори не го довърших...

# 699
  • София
Врабчо, сайтът-първоизточник наистина е много кофти. Поразгледах го.

# 700
  • sofia
А по немски език тези, които ползват учебниците на Директ почнахте ли втория?
Още не са, но са с разширено изучаване, не интензивно.

# 701
Не пропагандирам сайта, нито съм слагала линкове към него.
Притчата е точна, проблем ли има?

# 702
  • София
Разбира се, че няма проблем. Аз първосигнално да си кажа, че съм много чувствителна към такива сайтове
 😁
Иначе, не, на мене не ми харесва това, дето са го написали като притча. Елементарно, тенденциозно, пък и безобразно дълго. Да бяха хванали някой с талант за писане, можеше доста по-добро нещо да изкара по темата.

# 703
Преди време гледах един филм - Еверест. Много мислих тогава защо го правят... Не е точно его. И това е, но човешкият стремеж да се надскочиш, да победиш себе си, природата и смисълът което това ти дава за останала част от живота, нещо такова трябва да е.
Не е моето, но не ги съдя. Тежкото е за тези до тях и за тези след тях.

# 704
  • София
Няколко месеца преди Боян Петров да загине, близка приятелка на дъщеря ми внезапно разви автоимунен диабет. Бях като премазана, все едно за мое дете ставаше въпрос. Дни наред четох за това заболяване, разкази от първо лице на млади хора в Австралия (там е с по-високо разпространение). В началото изпитах истински човешки ужас от живот във вечна зависимост от инсулин. После стигнах и до разказите на Боян Петров за неговия диабет. И много, много добре го разбрах. Трябва да си страшно силен човек, за да се бориш по неговия начин с раздадените от съдбата карти.

Общи условия

Активация на акаунт