ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 23 975
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
А по немски език тези, които ползват учебниците на Директ почнахте ли втория?
Още не са, но са с разширено изучаване, не интензивно.
Мерси, Веси.
То се разми интензивното и разширеното тази година.😄
 Къде сте на първия?
Учителите споделят ли, дали ще може да се приключи с втория до края на годината?
Имате ли отделно помагало по граматика, извън учебника и тетрадката и ако да - какво?

Не пропагандирам сайта, нито съм слагала линкове към него.
Притчата е точна, проблем ли има?
Не мисля, че има проблем с текста.
Аз него прочетох. Smirk Сайт не съм търсила - не ме е интересувал.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 19:02 от Judy

# 706
Да си споделя колко съм доволна от учителя по физическо на малкия. Срещнах го един ден и само му подхвърлих, че съм леко притеснена, че дребното  качи малко излишни килограми. Той каза, че детето е много активно, да не се притеснявам. Но явно го е взел насериозно, защото днес малкото дойде надъхано, че господинът му е казал, че много вярва в него- че е силен и бърз и може да стане шампион. Само да внимава със сладкото. Това нещо сто пъти съм го говорила, но той не ми обръща внимание..И му е подарил гирички. Имал си домашен фитнес и събрал много и искал да ги подари на човек, който обича да спортува.
Вече два часа тренира.
Децата го обожават този човек и явно има защо. Те са в малко училище, всички се познават и създават близки връзки.

# 707
Аманда, колко му трябва на едно дете- две хубави думи и подадена ръка, и стават чудеса!
Браво, браво , на такива Учители!❤
Чак се развълнувах!

# 708
  • Някъде в Европа...
Аманда, супер! Това са учители с призвание!

Като стана въпрос за спорт - синковецът в момента е на Веломафия. 😃 Във ВТ всеки последен петък на месеца се провежда Веломафия (преместиха от мин петък за този заради снега) - Колона с колоездачи преминава от единия край на Търново през целия град до Царевец..Целта й е да се покаже, че има и хора на колела в града, а на участниците - че трябва да се пазят и да имат нужното оборудване...Организирано е всичко, има и полицейски коли, които ги ескортират по време на движението им. Не се блокира движението на автомобили в града..Малко беше разредена тази инициатива заради вируса...Събират се много тийнове и млади мъже на колела, познават се, знаят си колелата и възможностите, те са си като каста...Много се радвам за тази инициатива и я чакаме с нетърпение. Тази вечер е първата Веломафия за месеца. Искрено се надявам да няма прекъсване тази година...
 Току-що ги гледах на живо, докато се движат, организаторът-участник споделяше...

# 709
  • у дома
Бисе,удостои ме с внимание-от 2рата част са на 7 урок-на мен не ми говори нищо ,дано на теб ти  се изясни-вие на кой сте?В понеделник голямо контр по ае на цялата граматика при нас.

# 710
Светле, ние сме на учебник А2, Unit 5.
В понеделник и при нас ще има контролно- граматика и думи.

# 711
  • у дома
Светле, ние сме на учебник А2, Unit 5.
В понеделник и при нас ще има контролно- граматика и думи.
Е значи не сме много по-напред от вас-нямам идея колко материал обхваща един Unit всъщност-обаче точно от госпожата по ае съм изключително доволна-ако бяха постоянно ПО щеше много да дръпне/не е ходил никога на школа по ае/-сега не знам...

# 712
  • София
Звънче, каквото и такси да използвате, не го хващайте от улицата. През централа, диспечер, с номер на кола задължително.
Аз  съм обяснявала на диспечерка, че става дума за дете, че ми трябва сериозен шофьор.
Ох, колко съм се притеснявала... В 8.клас не посмях да го прибера сам с такси от рожден ден, та се разкарвах посред нощите аз с метро до Парадайз, за да го взема в 00.00 ч от там с такси..

# 713
Моят малкият в трети клас редовно пътуваше сам с такси за тренировки. Залата им беше в ремонт тогава и тренираха в бившата столова на едно училище в другия край на града. Вярно, че тук не е чак като в София, де. На обяд ми се обаждаше като е готов за тръгване и слизаше на улицата, аз от работа му виках такси по телефона. Мислех отначало да търся постоянно, но реших, че няма как да стане. Бързо свикна да се вози по таксита. Само първия път се беше объркал и казал, че отива на Колодрума. Когато стигнали, се поогледал и най-спокойно казал "А, ами аз съм за Механото" 🤣

# 714
  • sofia
Мое близко дете, в друг областен град, пътува само с такси от 1 клас. Но това е град, в който всички се познават и разстоянията са кратки. Изобщо София не е България в много посоки. Наблюдавам, че децата в други градове са и по-самостоятелни, защото родителите им се чувстват по-сигурни и по-малкият град е по-безопасен.
    Синът ми от 4 клас лятото го оставяхме да се прибира сам вечер,  до вкъщи, от парка с автобус за няколко спирки. Ами още на втория ден на спирката някакъв му поискал телефона за да се обади на приятелката си, че нямал батерия. Даже и пари за обаждането му беше предложил. Много бяхме му говорили за такива случки и се беше отървал от ситуацията, но беше притеснен. Просто трябва да са по-наблюдателни и информирани за рисковете.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 09:54 от googlish

# 715
  • Sofia
Звънче, ОК и Йелоу имат услуга абонамент - точно за деца е подходяща, един и същ шофьор дори може да се ангажира за регулярни пътувания, дали да е мъж или жена също.

# 716
+1 за Yellow такси.

# 717
Нямате ли някоя фирма в София с онлайн проследяване на таксито?
Триумф такси имат онлайн приложение - през него викам таксито и пиша, че ще вземе дете. В приложението се вижда номера на колата, която ще го вози, и къде се движи до приключване на поръчката.
Случвало ми се е да пиша и като забележка, че ще сляза пред блока за да платя Simple Smile, ама това от заплес

# 718
  • Някъде в Европа...
googlish, много си права!

ВТ не е голям град. Няма никакъв пб синковецът да си вземе сам такси и го прави от няколко години, когато му се наложи. Ето тази вечер с въпросната Веломафия се прибра сега, след Царевец 7-8 колоездача решили да се качат на Света гора. Утре пък щели да карат на Ксилифор (това е местност между Търново и Арбанаси)..Някак си децата са по-свободни и повече общуват в по-малките градове; познават се, имат много контакти и прекарват много време заедно всеки ден, особено пък като са в някаква общност с общи интереси, какъвто е нашия случай...Аз съм доволна, детето ми от малко е много общително, не изпитва притеснения да общува с хора на всякаква възраст, оправно е, надявам се да е за добро...
П.С..Дотук свършва хубавото на ВТ 😁 - като стане на 18-20 г. градът ще му се струва адски тъп...😁

# 719
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро!
Air, много добре си представих всичко описано, ВТ е любим град. Всяка година правим посещение на града и околнистите. Имаме семейна къща на центъра, свекърва ми е родом от там. Има невероятна атмосфера този град, дух и история.

Като казахте спорт, госпожицата тренира активно 3 пъти в седмицата, но покрай това започна много да внимава какво яде. Е както внимава, така вчера са имали уговорка със съученици да се помотаят преди училище в центъра и нашата си купила напитка от Старбъкс с 1000 калории и бургер от Стрийт шефс Joy Иначе се направила кутия с храна за у-ще:

Но тренировките си казват думата, в 7 клас беше напълняла заради локдауна и спирането на волейбола. Сега отново е във форма и по-важното - изгражда полезни навици и отношение към тялото и храненето.

Общи условия

Активация на акаунт