АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 572
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, моля ви обяснете ми как къпете бебетата? Необходимо ми е подробно описание на процедурата, защото ние май го правим много сложно. Иначе имаме всички необходими екстри /за които съм чувала/ - шезлонг, възглавница, стойка, а скоро и хамак ще вземем. Много ще ми помогнете ако споделите опита си.
Желая една спокойна нощ  на всички ви Simple Smile

# 181
Здравейте!Пиша набързо докато Марти е унесен все още.Върнах се от тренировка и сложих снимките от разходката ,а също така и две снимки от предишна наша разходка.Днес  времето беше страхотно и утре се надявам пак да се възползваме.Момичета утре в Морската към обяд ,нали?Хайде и другите мами от Варна,ИДВАЙТЕ WinkОтносно цикъла,аз кърмих само 20 дни и все още нямам цикъл newsm78.,кога ли....?
Ралка Балка ние го къпим в банята;слагаме ваната върху стол и поствям хамака;пълним леген с топла вода,и поставям Мартин в хамака, и така дори нямам нужда от татито да ми помага,но въпреки това той не е пропуснал нито едно къпане.А Марти си лежи в хамачето и много му е хубаво.Дано си добила представа от обяснението ми. Peace
Лека вечер и дано коликите отшумят като с магическа пръчка.Целуваме ви. Heart Eyes

# 182
ellenka, честита ви втора месечинка!
Ние се храним вечер към 9 часа и после прави пауза от 5 часа и се буди към 2 часа и след това в 5 сутринта. За сега не мисля да се опитвам да му махам това нощно хранене, щом си иска детенцето значи има нужда, а и доста трудно се залъгва с вода, да не кажа почти невъзможно Grinning
И при нас е така Peace
Бубче, дано оздравеете бързо, че много ни липсвате  Praynig
Велмар, аз ползвам Seba Med от първия ден на Ники и съм страшно доволна Peace Като начало съм взела сапунчето; пяната за вана, която ползвам и като шампоан; лосиона и олиото. Олиото е страхотно. Ники не търпи много топло и много често се зачервява и обрива, но благодарение на олиото всичко минава докато се усетим. Все още няма крусти, но по принцип в курса на училище Ма-ма ме учеха, че тези по скалпа се третират преди къпане с преварен зехтин, главичката се разресва с четка с естествен косъм и след това се пристъпва към къпане и миене на главата. Seba Med имат и намаслени кърпички със същото това олио, което аз много харесвам. Те са много удобни за достигане и намазване на сгъвките и също така нанасят обилно количество, а не като останалите - претендират че са с крем или олио, но нищо блажно  Laughing не усещаш. Жалкото е, че са ги спрели от продажба, защото са си скъпички и почти е невъзможно да се намерят.
И ние тези дни направихме дълги разходки навън. Grinning Много ми е приятно че излизаме с MamaMargo и от време на време с Aila и bubcheto15 и много се кефя, че вече трети ден си изкарваме циците в парка за да кърмим мъниците. Mr. Green
Днес, за поредна година си бих противогрипна ваксина Influvac.
Мъжки мамчета, аз четох, четох и накрая взех решение да не забелвам пишоната на моя дребен, защото повечето специалисти казват че не бива, кожичката щяла сама да се дръпне на долу. Ако някоя от вас иска да чете ето какво намерих:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37873.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0

# 183
Здравейте мами аз от 2 дни чета но не остава време да се разпиша.

ellenkaЧЕСТИТА ТИ МЕСЕЧИНКА!ДА РАСТЕ ЗДРАВА И УМНА!ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВСИЧКОТО ЩАСТИЕ НА СВЕТА!

Днес пак бяхме на дълга разходка с Kabiv,пак се кърмихме в парка че и два пъти при това,като изкараме и двете циците става купон,а днес изгонихме и една лелка от пейката,какво да правя като седеше на най удобната пейка без бебе ,чете си вестник жената,ама нашите нужди са по спешни!  JoyДано скоро и другите квартални дружки се присъединят  Hug Еличка днес обаче определено си беше кисела.Много нахитря душицата все на ръце иска.Опасявам се обаче че разходката и идва малко дълга, защото тя не спи добре навън,шумно и е,а днес и беше и топло нещо,ох не знам.Днес като цяло спа малко, а яде доста на често май днес е от онези криви дни.
Търся си чадър ,хора!Казаха ми че вече не е лято и не зареждат  #Crazy
А въртележките за над леглото са все с онази забързана 45 оборотна "На Елиза",която явно за китайския народ така звучи по добре или никога не са слушали оригинала! #Cussing out

Ralka Balka Еличка спи по лесно в кенгуруто отколкото в количката си,просто обича да е в ръцете ми,но мен много ме заболява кръста и единия крак и не издържам дълго.А за къпането,ние се къпем в банята коритото и го слагаме на ваната ,тя е седяща и от едната страна има място,пълня коритцето с вода и едната ми ръка е под главата и и гърба и а с другата я мия,спарвям се съвсем сама!Слагам шампоан и и мия косата назад така че да не минава вода през лицето и .После я поливам с чиста вода и готово.През цялото време и пея(Пляс пляс педалите Mr. Green) или говоря нежно и досега всичко е ок!
Ailaколко струва тази ваксина на която си се спряла(Инфанрикс)?Тя 4-валнтна ли е?
val_stefне ги слушай тези лекарки с антибиотиците,те са още в 70-80те години по методика на лечението.за жалост много малко лекари се "ъпгрейдват" Wink
Току-що чух по новините ,че от догодина в съответствие с имунизационния календар на ЕС ще се слагат мъртви ваксини!Да му се не види вече,майчинството изтървахме,сега пък и безплатните хубави ваксини,как не забременях 2 месеца по късно! #2gunfire
Ще взема да си лягам че последните 2 нощи не можах да спя а през деня Еличка не спа и вече едва гледам!

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 23:11 от MamaMargo

# 184
  • София
  MamaMargo - Инфанрикс си е обикновенна тривалентна като тази от касата, но с убита коклюшна съставка (живата коклюшна съставка е тази която прави проблеми при ДТК то от касата). Май е към 30 лева. Капките против полиемиелит ще са от касата, а пък менингита (Актхиб) ще е след годинка и ще е само веднъж като е по-късно. Така избягвам Пентаксима, които мислех да слагам, защото е по-скъп и реално се бях решила на него, а не на Инфанрикса именно заради менингита, но щом може и по късно да се сложи ваксина за него отделно и да е само една предпочитам това. Доста скъпичко ми излиза иначе с Пентаксима, които е 60 и нещо лева бие се три пъти и после пак след година и по две за всяка мадама....

# 185
Aila благодаря за бързия отговор! Hug
Дано мадамите се оправят по бързо че пак да се разходим заедно! Heart Eyes

# 186
  • София
   Мами от Младост 4, хайде на разходка!!!   Simple Smile

# 187
Добро утро и от нас, Маги още спинка, но аз съм на линия и дори вече изчистих. Казах ви аз че съм станала рекордьорка в това отношение. Тук в сайта попаднах на една статия, която до сега ми беше убягнала. Ето я: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1021/.
Днес смятам да излизаме към 1 часа, затова ако някоя мама ще ходи в Южния парк да пише да се уговорим.
Сега ще отида да хапна нещо, защото съм гладничка.
Обърквация, къде си мила? Много се разхождате май.
Ralka Balka , имам само телефон на д-р Драганов, нямам други координати. Ето ти го - 0898 50 30 10.
И Lorexa още не се е появила, какво става с нея, дано са добре.
Ами за сега ви казвам чао, после пак ще вляза да проверя дали ниама желаещи за разходка в парка.

# 188
  • В ЛЮтеницата
За всички, които не са правили ваксината:

"Агенция "Фокус":
Министерството на здравеопазването промени имунизационния календар
Министерството на здравеопазването доближи значително българския имунизационен календар до календарите, използвани от страните в Европейския съюз. Това каза началникът на отдел “Надзор на заразните болести” към Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Една от промените е замяната на живата полиомиелитна ваксина с инактивирана от следващата година. Ваксинаците с инактивирана ваксина ще се извършват на същия период от време. Разликата между двете ваксини е в това, че инактивираната полиомиелитна ваксина се получава инжекционно, а не както живата - приемане на капки от ваксината през устата. “Счита се, че до няколко години производството на жива ваксина ще намалее и дори няма да се ползва”, каза д-р Кунчев.
Според новия имунизационен календар ваксинацията ще се извършва, след като детето навърши 6 месеца. Досега първата имунизация ставаше на четвъртата седмица от раждането на детето.
Д-р Кунчев каза, че през следващите една, две години здравното министерство ще се стреми да вкара на българския пазар комбинираните ваксини."

Всички нови и положителни промени а-ха и да ги хванат нашите деца, ама не!

Сега видях, че и МамаМарго го е написала, ама така ми стана криво, че първо публикувах, после четох.  Embarassed

Последна редакция: чт, 05 окт 2006, 11:27 от Pepper

# 189
Здравейте, от доста време не съм писала, но ви чета редовно  Wink

Ние сме навън по цял ден. Ерик става все по-спокоен, расте момчето, пу-пу. Последните нощи спа от 9 до 6-7 часа и след това от 8 до 11. Дано така да продължава.
Бихме Тетрахиб първа доза онзи ден, мястото се зачерви и има синка, но иначе температура и оток няма кой знае какъв.

И ние сме при Драганов на 12 сутринта рано. Качил е точно 1 кг за втория месец, което е супер, защото още сме само на кърма. Ерик също има малък проблем с изхождането, прави го по веднъж на ден-два, но е обилно и рядко.

Честито на всички бебенца и майки с поводи. А на мъничетата с болежки бързо оправяне и по-малко тревоги!

Peace

Ахаа, и забравих да кажа, че с Ерик много си харесваме Ния на Blueeye. Пу-пу да не й е уроки, ама е голяма хубавица  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 05 окт 2006, 12:04 от honey

# 190
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ БЕБЧЕТА ДА РАСТАТ ЗДРАВИЧКИ И МНОГО ВЕСЕЛИ   bouquet  bouquet  bouquet
Rozi аз също родих секцио и корема ми е още твърд и имам болки,ходих на преглед на 20-ия ден и доки каза,че всичко е ок,сега на 20.10.пак ще ходя на проверка.
Mama Margo и ние със спането сме същата картинка,сутринта от 9 часа се приспиваме и като е в ръцете ми спи,но като я оставя в кошара веднага отваря очите и това се повтаря по няколко пъти.Заспа в 11.45,я трябваше да яде в 12.00,но нямам намерение да я будя,лошото е че по цял ден съм сама и с тези ръце незнам как ще я караме.... newsm78.
Иначе вечер имаме ужасни колики и така пищи Даяна,че чак сърцето ми се къса,няма ли да минават вече,че не се издържа????? newsm45 newsm45
Аз ползвам козметика на "Бюбхен" и засега съм доволна.
Didika направо ти се чудя как смогваш всеки ден да чистиш толкова много/браво на теб/  smile3501 smile3501 smile3501,аз едвам успявам праха да обърша,иначе чистенето съм оставила за неделя,когато и татито е в къщи.
Наистина Lorexa не е писала отдавна,дано всичко при тях да е наред newsm10 newsm10 newsm10.
Приятни разходки и после да разказвате  Joy Joy Joy

# 191
  • у дома
Ахаа, и забравих да кажа, че с Ерик много си харесваме Ния на Blueeye. Пу-пу да не й е уроки, ама е голяма хубавица  Heart Eyes
охооо, Благодарим  Blush тогава ще трябва да ги запознаем  Mr. Green но да знаете, че имате голяма конкуренция  Joy

мами, сега ще хапваме с Ния, огладня след сутрешната разходка  Grinning по-късно ще пиша повече  Hug

# 192
ЧЕСТИТО НА БЕБОЦИТЕ, КОИТЕ СА ПОРАСТНАЛИ С ОЩЕ ЕДИН МЕСЕЦ! Hug

Аз вече окончателно се обърках и въобще незнам коя ваксина да избера... #Crazy newsm78

Тази нощ Гого в 4 часа реши, че повече не му се спи и до 10 сутринта се гледахме и опитвахме да се приспим, но безуспешно. Сега е с баба си на кафе като идеята беше да поспя, но въобще не успях и сега едва гледам. Shocked

emelle, радвам се, че прегледът е минал добре и ти вече си се стабилизирала. Ние сме на ортопед чак на 23. 10.

Kabiv , аз също няма да забелвам и ще оставя малкия мъж сам да се справи с това. Mr. Green

Мадона , добре дошла отново сред нас.. Hug

# 193
  • София
Здравейте!
И мен ме е яд, че ще пропуснем слънцето, голямия ми е болен от понеделник и днес реших да не го извеждам, а и не успявам с работата и гледането! Дано утре е по-добре и отидем на лов за последните слънчеви лъчи!
Исках да попитам, някой беше дал адреса на поликлиника в която си е преглеждал бебочето и апарата бил хубав, даже си спомням че не беше дал името на доктора, че го е забравил! Помагайте къде беше това, да водя малкото Лъче, че ще ни изтече направлението...Съжалявам, че ви затруднявам, но наистина нямам време да ровя, и да го търся, в тия непрестанни грижи по малкото!
От 2-3 дена малкия мъж се бори яко и се опитва да яде повечко и по-спокойно, но се радвам искрено като стигне по 70 мл с почивки разбира се!Лошото е, че като излезем и навън не иска да яде и се обърква пак всичко!
Много ви целувам и прегръщам!
Я кажете, има ли някой който живее в Банишора или около гарата, да се запознаем?

# 194
  • у дома
Ето ме отново тук  Hug
Честити месечинки на всички празнуващи  bouquet baby_neutral
Най-напред мами да ви благодря за съветите.  bouquet Ние вече втора седмица се оправяме самички с Ния вкъщи (таткото започна работа Laughing). didika и аз гледам всеки ден да пускам прахосмукачка, да чистя прах и т.н. или в най-лошия случай през ден. PeaceНяма как, още повече, че си имаме куче. Mama Igi, дано скоро всички тревоги покрай малкия Лъчко и големя Мишо да свършат Praynig и да растат здрави и усмихнати Hug
Аз вече окончателно се обърках и въобще незнам коя ваксина да избера... #Crazy newsm78
AndyB и аз така  ooooh! Kabiv и MamaMargo, браво на вас дори малко ви завиждам за голямата Младостка групичка от мами и бебчовци  Heart Eyes Варненки, страхотни сте   Hug Ralka Balka, нашето корито е анатомично и си има стойка. Слагаме го в банята, там ни е най-удобно. Обикновено аз държа главичката на бебка, зад вратлето, с едната ръка. С другата я обливам. А таткото с канче я облива, насапунисва и изплаква. Винаги къпем Ния заедно, говорим й, пеем.  Peace На нея много й харесва къпането. Joy
Спирам, че трябва да се храним. После ще излезем на разходка в квартала, поне си имаме спокойни улички за бутане на количка  Mr. Green
Лек и усмихнат ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт