АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 526
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от нас днес!

Тони е доста кисел днес и почти не спря да мрънка целия ден. Нищо не го успокоява-дърпа се от гърдата ми, не иска бибата,направо се видях в чудо. Добре че и баща му е в къщи,че щях да полудея сама.
Днес бяхме на първата си консултация - за 27 дена сме параснали доста и вече сме 4600 и 54 см. Тони си изпива 100 мл. АМ и отделно дето суче от гърдата. Незнам какво ще правим по нататък защото той се научи да заспива само на гърдите ми и като се наложи да го оставям на някой когато съм на лекции ще има да реве. Дано да свикне да заспива сам,че който остава с него ще бъде така Rolling Eyes като се прибера. От тежкото раждане май имаме разтегнат вратен мускул и ще правим физиотерапия от другата седмица.  Sad Не се забеляза в родилния дом , а едва 2-3 седмици по-късно. Добре че го забелязах и обърнах внимание на докторката,защото сега може да оправи с физиотерапия, а като порасне се налага операция.
Сега ви оставям и ще гледам да полегна и аз докато Тони спи. Laughing

Честито на всички които са празнували тези дни!  bouquet
Аз нещо от снощи не мога да вляза в форума и днес едва ви изчетох.Вие сте дописали едната темичка и сте започнали следващата. Grinning

Лека и спокойна нощ на всички бебчовци,за да са спокойни и мамите! Hug

# 31
Честито на всички празнуващи-малки и  големи .
Да са живи ,здрави и много щастливи   bouquet

# 32
Здравейте! И аз не съм се разписвала отдавна, защото няма нищо ново покрай нас.
                  bouquet   Честито на всички празнуващи тези дни!!!   bouquet
Mama Igi стискам палци малкия Лъчко да се оправи по - бързо!
     Обърквация, поздравления за новата ни темичка! Дано не ти тежи тази задача!
Ние пием по 130 мл АМ, но вместо 4 слагам по 3 мерит. лъжички. Разреждам го заради запекът, който май вече преборихме. Сутрин се храним през 2 часа, следобед през 4, а през нощта през 3. Христо не винаги изпива цялото количество, тъй като понякога предпочита да си поцока и от гърдите ми. За тези ограничения не съм много съгласна с докторите, защото моето лъвче незнам по какъв начин да го откажа. Ако не получи манджата си на момента, когато е гладен става война и никакви води, чайчета и т.н не са в състояние да го залъжат. Ако е съвсем наложително премахването на нощното хранене ще му разреждам още повече АМ-а.
        Velmar, какво ви изписаха за този дерматит. На нас ни казаха да се мажем 10 дни с преварен зехтин и ако няма ефект с Клотримазол. Аз още го мажа със зехтина – има някакъв ефект, но се появяват и нови пъпчици.
            На нас нищо не са ни казали за ортопед, но още в болницата ни препоръчаха да носим ортопедични гащички против луксациите. Аз ги купих, но му ги слагам рядко, въпреки че така е супер удобед за носене в ръце.
          Забелването – трудна работа! Миналата седмица викахме педито по спешност в къщи, че главичката така изкочи и не можа да се прибере. Започна да се подува и посинява. То много лесно иначе леля докторка оправи проблема, но нали знае къде да пипне..... И сега съм дала малко почивка по отношение на пилешките работи, че доста се поизплаших.
         Tedi79, не я съди свекито, защото понякога такива неща помагат. На мен ми се е случвало като се прибера от навън и Христо като много плачка, го намазвам със светена вода и детето на мига се успокоява. Знам от една приятелка, че при нейното дете понякога светената вода не действа и прибягва до подобни методи като на свекито ти. Може да е смешно, но една майка е готова на всичко за детето си, нали!
        Lorexa, дано твоите момичета се оправят и особено каката. Астмата е ужасно нещо, на което робуваш цял живот! Ако искаш мога да ти пиша на ЛС как евентуално да се справите с проблема. Става въпрос за почивка на пролет на едно място, на което ходят много хора с деца да се каляват и т.н. Брат ми там без абсолютно без никакви лекарства пребори рахита преди време.
        Много дълго стана! Надявам се да не се сърдите, но не съм писала отдавна.
                Лека и тиха вечер! Целувки от нас на бебенцата!

# 33
Честито на всички мами на августинчета! Heart EyesМоето съкровище се казва Марио и се роди на 21август 3,850кг и 53см ако някой ми каже как мога да прикача снимка ще съм му много благодарна Rolling Eyes

# 34
Честито на всички мами на августинчета! Heart EyesМоето съкровище се казва Марио и се роди на 21август 3,850кг и 53см ако някой ми каже как мога да прикача снимка ще съм му много благодарна Rolling Eyes

Добре дошла cvetyab welcome welcome welcome

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=47221 е линкът на нашето албумче. Горе в ляво цъкаш на "вход", въвеждаш име (avgustinki) и парола (2006), избираш албум , влизаш в него, в дясно има меню "Добави снимки в албума", цъкаш там и от там на татък добавяш снимки Simple Smile Ако имаш въпроси- насреща съм Simple Smile

ЧЕСТИТА ПЪРВА МЕСЕЧИНКА НА

Ния на мама ev4o
baloni lovekiss newsm51

ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА

Хектор на мама Rozi24   
Любомир, на мама tsveti_bg
baloni lovekiss newsm51

ЧЕСТИТА ТРЕТА МЕСЕЧИНКА НА

Боби и Тони на мама ema_
baloni lovekiss newsm51

Мили бебоци, щастливо детство и здраве за вас!
Мили мами, нека дечицата ви ви даряват само с хубави и щастливи мигове!!

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 00:40 от Обърквация

# 35
ДА ПО4ЕРПЯ МОЯТ МАЛАК МАЖ СТАНА НА ДВА МЕСЕЦА cook cook beer Misc Baby Bottle4ЕСТИТО НА НИЯ НА МАМА ЕВ4О,ЛУБОМИРНА МАМА ТСВЕТИ_БГ,БОБИ И ТОНИ НА МАМА ЕМА newsm51 newsm51 newsm51Честито на патерица Сияна на мама АНИ-АНИСВЕТ, Никола на мама Kabiv, Мартин на мама elen@ и Бранимир, на мама puhi! smile3525.Обарквация темата е оформена страхотно браво мила smile3501 пперфектна си,Моят мал4о не6то ми дига температура незнам от колики ли е newsm78,в4ера го ма4еха много.Коя е нормалната  температура за бебета моми4ета?Мерих я преди малко бе6е 38 толкова се притеснявам,а днеска сме на имунизация маи 6те я отложим,каквото каже докторката.Моят бебо по4на да се лигави,понякога на усни4ките у стоят балон4ета от лиги.При вас така ли е?Ами това е от нас целувки на сладките  бебоци  bouquet

!

# 36
  • София
Здравейте в този мрачен ден!
Не само времето ми действа толкова отчайващо, а и малкото момченце, което съвсем спря да ми се храни! Ужас вече, нямам сили и да се ядосам или да се разплача, сутринта в 4 е изял 40 мл кърма и сега в 9 - 30, опитвам се да му набутам биберона, ръмжи и не иска, топлих я даже кърмата че става иначе по-студена като стои в стаята, нищо не помага!Как има сили да се дърпа и ръмжи, а няма сили да си изяде млякото, а искам толкова малко то него, не повече от 50!
Габи и аз съм си мисля постоянно за преглед при гастроентеролог, но не мисля че има рефлукс, първото ми дете е с проблеми в следствие на докторски грешки на 11 месеца от съвсем здрав ми го увредиха и то точно с хранопровода и да не обяснявам тук подробно какво, но доста се запознах с тези проблеми! Та исках да кажа че рефлукса е свързан с повръщане и връщане най-малкото, а моя син каквото погълне, нито капка не връща, само че не иска да яде, това е проблема, дърпа се и плаче, всякаш му наливам бръснарски ножчета в гърлото и стомаха! Имам чувството че го боли стомахчето, или другия вариант е да прегладнява толкова много и да има и допълнително усилени колики от това, ох и аз вече гадая и си измислям! Днес ще се обадя пак на джипито му, която освен да се вайка: "Защо така не яде това дете, беееееееее!" друго не прави и само се съгласява с моите действия и решения!
А някой може ли да ми обясни много точно какво представлява млечницата, направо визуално да ми я обрисува?
Сега за ОРТОПЕДА - джипито ми даде визитка на Николай Драганов, но от майки разбрах че този ортопед ако е един Драганов, много се карал на родителите, държал се грубо и не хващал проблемите винаги, макар че бил известен! Препоръчаха ми да не ходя при него, явно и ПР му е добър, защото всички виждам че раздават негови визитки, на моята визитка има адреса около 1 градска болница, явно е частния му кабинет! Това е от мен като информация!

# 37
Здравейте мами и бебоци и честито на всички!!!Бъдете здрави и много щастливи!
 newsm51 newsm51 newsm51
cvetyab добре дошла при нас! wavey
мама Иги много съжалявам за положението при вас и се надявам да се оправите  скоро.Миличка знам,че ако има млечница може да спре да суче или хапва,защото ги боли.Защо не отидеш на частно при някой друг лекар просто да чуеш друго мнение.Ох незнам как да помогна, дано сладурчето ти се оправи.
Иначе снощи реших да махна храненето и в 12 вечерта.Е,събуди се в 2 дадох му водичка,биберон но нищо не помогна и към 5,30 вече гледах така #Crazy.Не плачеше ,но и не заспиваше.Е след тази вечер реших ,че няма да го мъча детето.Ще чакам по естествен начин сам да си го премахне,а и си мисля че са малки още за такъв режим.Поне да станат на 4 месеца.Иначе като го нахраня в 12 вечерта и се събужда към 6 часа.

При нас такъв дъжд се изсипа току-що и сега пекна,ще използвам да излезнем за малко.Спокоен ден на всички.

# 38
Mama Igi, защо не заведеш бебчо при неонатолог? по принцип джипитата не обичат много бебетата, защото им създават проблеми пък и техните заболявания са малко по-различни. аз Христо го водих на профилактичен преглед при една такава докторка и смятам пак да и ползвам услугите ако се наложи. Личните лекари са за малко по-късно.
Млечницата представлява бели налепчета в различинте части на устната кухина. това е гъбичка, която се причинява от млякото. профилактиката е измиване на устичката с вода след всяко хранене, но няма особено голям ефект. ако я имате в повече бебчо може от това да не иска да се храни!

# 39

Иначе снощи реших да махна храненето и в 12 вечерта.Е,събуди се в 2 дадох му водичка,биберон но нищо не помогна и към 5,30 вече гледах така #Crazy.Не плачеше ,но и не заспиваше.Е след тази вечер реших ,че няма да го мъча детето.Ще чакам по естествен начин сам да си го премахне,а и си мисля че са малки още за такъв режим.Поне да станат на 4 месеца.Иначе като го нахраня в 12 вечерта и се събужда към 6 часа.

Наденце, защо му махаш храненето в 12 на бебока??  Та той ти прави 6 часова пауза. Което е добре , даже похвално за бебче на неговата възраст. 9 часова пауза чак след 3 - 4 месец Simple Smile (така ми каза моето доки) . Ти си щастливка, аз още не мога да си осигуря 6 часовата пауза. Макар че какво ли не опитвах Sad Дари иска да яде и това си е. А с вода няма как да я залъжа. Пък и толкова жадно плаче....

# 40
Здравейте момичета  Simple Smile!
Време е и аз да се разпиша в хубавата ни нова темичка, за която пак благодаря на Обърквация.
Честито на всички бебенца и майки, на които съм пропуснала тези дни!
Тези дни не съм се включвала, защото Стефчо стана много активен. В смисъл от обяд нататък почти не спи, иска да пеем, да си говорим и се смее много. Убедена съм, че тези усмивки и звуци са абсолютно осъзнати и умишлени! Сега седи до мен в столчето за кола и гледа през прозореца, от време на време се обръща към мен и говори нещо. Много е забавен!
Освен големия купон тези дни си имаме и рутинни проблеми, които виждам че са общи. Веждите на Стефчо са целите в жълти и едри корички, а по дупето му се появиха пъпки. И ние не сме ходили на ортопед и не сме били противохепатитната ваксина, заради хремата. Имаме си малко проблеми с режима на хранене, за които ще пиша малко по-късно, че малкия огладня доста.
Eliona и ние живеем във вашия район, в Разсадника, близо сме до Св. София и с най-голяма радост ще се включим в разходката с вас.

# 41
  • София
Ходихме на преглед, няма млечница, но проблема с храненето не може да ни разреши джипиянката му с джипиянка, всичко хвърля на проблема със сърцето и толкова! Одобрява какво аз правя и съм решила, е че за какво ми е тогава тя!
Елленка кажи ми при кого си ходила ако си от София, може и на лични да ми пишеш! Аз освен в Майчин дом други не познавам като имена!Освен да потърся д-р Попиванова, която е консултант и по кърмене, не че ние се кърмим, но поне пием кърма през шишето! Знам ли вече!

# 42
  • София
ЧЕСТИТА ПЪРВА МЕСЕЧИНКА НА НИЯ НА МАМА ЕВ4О,ВТОРА НА ХЕКТОР НА МАМА РОЗИ 24 И НА ЛЮБОМИТ НА МАМА ЦВЕТИ_БГ И ТРЕА НА БОБИ И ТОНИ НА МАМА ЕМА!!!
Да растат здрави,весели и послушни  bouquet
Ние сега се връщаме от консултация.Пораснали сме и сме надебелели както си пише по книгите smile3521Не ни биха днес ваксина,защото още не са пуснали новата партида по аптеките и ще ни боцкат следващата седмица.
Наденце,недей да тормозиш и бебенцето и себе си,Ина също от самото начало си правеше 6 часова пауза,после я направи 7,а нощес не се е будила изобщо,заспа в 22.30 и се събуди да папка в 6.15ч.Те сами си регулират режима.
Обърквация,колкото и да ме е срам положението е следното:доктора се казва нещо от рода на Джупанов или Джуганов,просто снощи като ми го казаха аз хвърчах да приготвям Ина за къпане и името просто си мина покрай мен newsm12Но е на работа всеки ден,така че няма как да сбъркаш кой е.
Рози, къде мериш температурата,ако е в дупето махай 0.5 градуса от показанията на термометъра.Температура може да се вдигне и от запек,доколкото аз знам.Вие справихте ли се с този проблем?
Мама Иги,когато на Ина и се появи млечница,тя не спря да суче но пищеше адски много,сигурно е щяла и да спре,но я заведох веднага при лекарката и тя ни изписа едно лекарство Фунгостатин,то представлява прах в шишенце,която се разтваря в преварена вода,има вкус на банан и се маже цялата устна кухина с тампонче потопено в него.Нормално е езика на Лъчко да е леко бял,но ако стане плътно бяло и видиш,че има и по небцето,бузките или устничките дори,млечница е!Аз след като се напатих сега преди всяко кърмене първо обтривам гърдата със разтвор от сода и вода,после изплаквам с вода и чак след тогава й давам да суче.Но явно не  е това поблема при вас,мака че не ми се вярва това а е от съчицето.
Лорекса,стиска палци на Алиса да се справи и да не стигне до астма,знам колко е гадно да си на границата,защото аз също правя пристъпи на дишането на алергична основа и по време на бременността ми беше доста тежко,защото не може да пия никакви хапчета newsm17.
Аз малко се олях,та ще спирам,пращаме ви много целувки  love001

# 43
  • София
ЧЕСТИТА ПЪРВА МЕСЕЧИНКА НА НИЯ НА МАМА ЕВ4О,ВТОРА НА ХЕКТОР НА МАМА РОЗИ 24 И НА ЛЮБОМИТ НА МАМА ЦВЕТИ_БГ И ТРЕА НА БОБИ И ТОНИ НА МАМА ЕМА!!!
  Мама Иги надявам се скоро всичко да се оправи с младежа. Това с поемането на малко храна да не е защото му предлагаш често и става нещо като кърменето на поискване. Аз съм убедена че моите мадами не изсукват по много, но за сметка на това го правят често. Вчера се бях притеснила като прочетох по колко много ядат някои бебета че не си дояждат и опитах да им дадем след като сукаха и изцедена кърма. Повярвай ми разбирам те какво ти е. Един час се мъчехме да им дадем общо на двете 60 милилитра и накрая останаха 20. Е отказах се. Дори да не са качили достатъчно аз нищо повече не мога да направя, пък и според мен си изглеждат добре. Така че всичко си е до дете. Ако все пак Лъчко качва и изглежда добре не мисля че трябва да се притесняваш. Надявам се проблема със сърчицето да се оправи и скоро да ни зарадваш с добри новини Praynig
    bubcheto15 браво на мадамата че е пораснала и радва мама. Много е хубавка и сладка. Благодаря ти отново за кантара.
    Това с млечницата не мисля че зависи от нещо което ние правим. Още от началото нито си мия гърдите с вода или нещо друго защото това изсушава кожата и се притеснявах да нямам проблеми, нито им давам вода след кърмене, а млечница нямат. Доста мами се оплакаха от млечница при условие че дават водичка.
     При мен едната мадама се дърпа понякога от гърдата, но е предимно вечер и май по-скоро се дължи на коликите. Мама Иги може и при теб да е това проблема. Храната наистина дразни стомахчето и Ники се дърпа и жално скимти понякога и накрая отказва да суче.
     Иска ми се още да пиша, но усещам че почвам да прекалявам. Само да се похваля че днес девойките са много послушни и за пръв път често спинкат и двете заедно  Simple Smile

# 44

Позволявам си да копирам от друг отчетен форум едно стихотворение, но е много хубаво и емоционално, разчувства ме много...

ето го

Писмо на едно бебе до родителите му

"Скъпи родители,
Аз идвам при вас като малко, незряло същество, но вече съм оформена личност. ще бъда при вас само за кратко - затова ми се радвайте.

1. Намерете време да откриете кой съм аз, по какво се различавам от вас и какво мога да ви дам.

2.Моля, когато съм гладен,давайте ми да ям.В твоето коремче, мамо, не познавах глада, а часовникът и времето са ми още чужди.

3.Моля, дръжте ме близо до вашите тела, милвайте ме,галете ме, целувайте ме, говорете ми. В твоето коремче, мамо, бях постоянно носен и живеех съвсем близо до теб. Никога не бях сам.

4.Надявам се, че няма да се разочаровате много, ако не се окажа съвършеното бебе от вашите мечти и надежди. Бъдете снизходителни и великодушни към самите себе си, ако и вие не се окажете съвършените родители, които бихте искали да бъдете.

5.Не очаквайте твърде много от мен,новороденото бебе, не очаквайте твърде много и от себе си като родители. Нека си дадем шест седмици - така да се каже като подарък за раждането. Шест седмици за мен, за да узрея, да се стабилизирам, да намеря своя ритъм, и шест седмици за вас,за да дойдете постепенно на себе си и да ме интегрирате в живота си.

6.Моля, не ми се сърдете, ако плача много.Имайте търпение с мен.С времето ще плача все по-малко и ще ви радвам с компанията си.

7.Грижете се за мен - гледайте ме внимателно, защото мога да ви кажа и без думи от какво се нуждая, как да ме утешите и какво ме прави доволен. Аз не съм тиранин, който е дошъл при вас, за да направи живота ви труден. Но единственият начин, по който в момента мога да ви дам да разберете, че нещо не е наред, е плачът.

8.Моля, никога не забравяйте, че съм много здрав и устойчив. Мога да преживея без мъка грешките, които вие правите, поне в началото, защото сте неопитни и се вълнувате. Докато ме обичате, всичко ще върви добре.

9.Моля, внимавайте и за себе си. Хранете се балансирано, давайте си достатъчно спокойствие, движете се на чист въздух, за да сте здрави и силни в часовете, които прекарваме заедно. Опитайте се да правите разлика между "важно" и "неважно", гледайте спокойно на нещата - така ще ми се радвате много повече.

10.Моля ви още, да поддържате и развивате връзката помежду си, защото тя е основата на моя живот и ми показва как да се науча да обичам хората.

Може би в момента съм объркал живота ви, но не забравяйте, че това е временно.

Благодаря и на двама ви.
Вашето дете."

Общи условия

Активация на акаунт