АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 566
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от нас с Вики

Деситка, gabi32, и аз живея в Слатина и нямам компания за разходка - обикалям сама из квартала и ми е адски скучно. Иначе всеки ден сме на разходка поне по веднъж.
totelly, според мен мъжете са странно племе - изглеждат смели и се държат сякаш нищо не може да ги уплаши, но такава гледка като раждане не могат да превъзмогнат подсъзнателно. Аз точно по тази причина отказах на мъжа ми да присъства. Сигурна съм, че нещата ще се оправят, но трябва да му покажеш и докажеш, че ти си пак същата жена. 

Лека нощ на всички от мен

# 91
Благодаря за пожеланията ,милички, но не аз имам РД  Embarassed Трогната съм все пак и ще си пазя пожеланията за декември  Embarassed[ smile3525 smile3525
Целувки за всички бебчета от мен и Тарик!!/color]

# 92
Здравейте отново,
cvetyab добре дошла при нас!
Честито на всички малки рожденици!
Днес бяхме на преглед при педиатърката и съм много много щастлива да ви споделя, че малък Ники е качил цял килограм за един месец или 700 гр за две седмици. На височина е дръпнал 3см. Ура - ура - ура! Много добре направих, че спрях АМ-а навреме.
И аз съм в дилема какво да му правя пишоната. Когато ходих на училище Ма-ма, там изрично ми обясниха да не пипам този така деликатен орган Blush, а днес педито каза вече да започвам да му дърпам кожичката или както се казва да го забелвам Thinking Май ще питам още тук-там и за сега нищо няма да дърпам Naughty
Eliona и bubcheto15, браво и на вас. Димана и Ина много добре се развиват пу-пу-пу! Бубче, честита втора месечинка на сладката принцеса Ина.
Kaili, стискам палци вратлето на Тони да се оправи бързо и да не го мислиш повече. Аз кърмя на поискване и на мен много често ми се случва това което описваш при кърмене - Ники сумти, захапва ми зърното и след това го опъва все едно е дъвка, понякога проплаква. Аз си мисля, че прави така когато свърши кърмата в тази гърда и просто го премествам на другата и тогава се усмирява.
tedi79, твоята свеки верно е много  #Crazy Моята ме ядосва напоследък щото все я тормозят разни страхове и се е депресирала, ама честно не знам как бих се справила с такава като твоята. Моите съболезнования, мила Confused
Мама Иги, все така ви стискам палци и ви мисля
Блу, много се радвам че Ния така добре се развива вече ... и страхотна си, как успявах да обърнеш внимание на всеки Hug
AndyB, и при нас коликите се проявяват с пълна сила, но май ще трябва да си го преживеем това, защото нищо не помага за дълго.
velmar, освен това дето ти го писах на кюто, намерих и някаква агенция за детегледачки. Знам ли, може да ти свърши работа newsm78 Виж ми днешния постинг при офис мамите.

# 93
Здравейте момичета,
честито на празнуващите днес...
Господи какъв ден беше...
Цял ден обикаляне, ходихме на църква да ни четат молитва, после на гости у кумовете , от там на разходка из центъра, после на разходка из нашия парк. Накрая се прибрахме и Дари не е спряла да плаче. Наистина нямам никаква идея какво й е и се побърквам. Не можем да я успокоим и да заспи, а милата се прозява червена от рев. Я, току що се усмири. Обърнах я по корем и тя взе, че заспа... Могат ли новородени да спят по корем? Да не вземе да се задави нещо. Помня, че имаше спорове по въпроса, май?? Важното е, че се успокои. Ще й седя до главата и да се надяваме, че всичко ще е ОК. Като заспипо дълбоко ще я обърна.
Утре ще правим погача, поканила съм няколко приятелки и се надявам Дари да бъде послушна и да се забавлява:) Все пак е в нейна чест.
Сега ви оставям, че трябва да си вкарам къщата в ред Simple Smile

# 94
Здравейте момичета, днес беше прекрасен ден и със сигурност всички сте изкарали страхотно! Ние също, от сутринта навън до седем, за къпането, голям кеф. И сега спинка девойката отдавна вече, изморена!

Поздрави на всички с поводи, да са живи, здрави, послушни и все така сладки!

Didika, ние не затопляме стаята, около 24-25 градуса е, даже напоследък май е 23-24. Аз обаче като влезна в банята да подготвя коритото, пускам да потече гореща вода и тя веднага се затопля, че мисля, че по - скоро там е студеничко. Иначе я обличам с боди с къс ръкав или тип потник горе, и или боди, имам плюшени, или ританки и блузка. Но задължително отдолу й слагам чифт чорапки, че като са й широки на крачетата дрешките, все са й ледени. Завивам я с пелена, от тези по - плътните, двоен план дето са, 80-80см. И я слагам двойно, сгъната на триъгълник. Но тази вечер й изпрах и олекотената завивка и ще я завивам и с нея вече когато е по - хладно.

В този ред на мисли се сещам, вие с колко градусова вода къпете дечицата? На нашия термометър на 37градуса имам Ок. И до скоро я къпехме на толкова. Но говорихме с едни приятели с бебе на 7 месеца. Те казаха, че трябвало да се къпе на 31, това била температурата за здраво бебе. Аз през бременността чух за басейн за новородени на Банкя, даже споделях тук с вас. Бях се навила много да водя Кая, ама нещо засега не съм се организирала, като няма и с кой да се ръчкаме... Та тези наши познати водили тяхната бебка на плуване. Курсовете водела някаква дама, специалист, страхотна жена била, много са доволни. И водата в басейна за бебетата е 31градуса!!!!!! Те първия път пропуснали, започнали постепенно да намаляват Т при къпането в къщи и тогава я завели пак. Казаха ми, че 37 е ужасно топло за тази малка душичка. И ние оттогава я къпем в 35 поне, може би и ще я намаля още.

А сега за самото плуване, правели група от три бебета, най добре е понеделник или вторник, не помня, тогава сменяли водата в басейна. И само до шестия месец ставало. Мене много ме блазни тази идея, като знам аз с какъв зор се научих да плувам, страшно ми се иска Кая да може, това е подарък от нас, ако го направим сега.

Обърквация, мила, имам приятелки дето са си оставяли дечицата да спинкат по коремче, мен също много ми се е искало да я слагам така, защото тя определено се чувства по - добре, но все ме е било страх.

Четох някъде интересна статия за периоди, отчитани по седмици от датата на термина, а не на раждането, в които бебенцата имат остра нужда от внимание, нещо като прословутите скокове в растежа, но не от гледна точка на храненето. В тези моменти наведнъж научавали много неща и това, разбираемо, е стрес за тях. И много плачкат, чувстват се несигурни и изплашени, миличките, в този нов безкраен свят. Ще потърся, мисля, че си я копнах и ще я пусна да я прочетете, мен ме впечатли. Може да сте я чели, но може някои да не са.

Стана много дълго, съжалявам ако съм ви отегчила.   

# 95
  • Sofia, Bulgaria
Добър вечер и от нас Grinning
 smile3518Честит празник на всички празнуващи бебоци. Да са живи и здрави и винаги усмихнати  newsm51
Алекс продължава да има ужасни колики и нищо не помага #Cussing out Чакам тези дни Инфакола от Англия, но и на него не се надявам много. От това напъване пъпната ни херния стана още по-голяма и утре ще го дам на майка ми да го води в Пирогов, защото аз повече там не отивам. Дано на нея като лекар да й обърнат повече внимание и да се погрижат за детенцето ми. Praynig
Обърквация мила не се притеснявай да оставяш Дари по корем. Явно има колики а когато са по корем бебчета се успокояват. Няма никаква опасност да се задави. Просто няма как. Като се видим ще ти дам една много хубава книжка да прочетеш. Тя е писана от български професор и общо взето има отговори на всичко бебешки въпроси, които мен ме вълнуват. И весело изкарване утре на погачата  Gift
Бубчето да ти е жива и здрава малката принцеса и намери най-накрая време да се видим newsm10
Милена12 казвай кога и къде и сме на линия.
Лека и спокойна вечер на всички smile3524

# 96
Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред
Периодите в развитието на бебето през първата година
Бебетата растат на периоди, правейки големи скокове в развитието си, които се съпровождат от “ревливи” периоди и промени в поведението – да не споменаваме за СТРЕСА, на който са подложени родителите по това време.
Умственото развитие на бебето става на скокове, а не постепенно. Всички минават през едни и същи стъпки, горе-долу по едно и също време, броено в седмици от предполагаемия термин – а не от датата на раждане. Всяка нова когнитивна способност разкрива цял нов свят пред бебето, а това означава, че целият свят е нов и странен. И плашещ. То изведнъж се нуждае от мама много повече всеки път, когато се случи скок напред и бебето се лепва за нея, става ревливо и по-податливо на болести. ( Sorry, татковци, но изглежда винаги мама е на първо място на тази възраст – вашият ред ще дойде по-късно). Веднъж завършили развитието на когнитивните си способности, бебетата изпадат в “лесен” период, когато изглеждат много по-пораснали и умеят нови неща.
Всяка фаза се отличава с типичното ревливо поведение – бебето иска да суче по цял ден, иска физически контакт, спи по-малко, плаче повече и като общо го описват като “ревливо”. Има също и други типични начини на поведение за всяка индивидуална фаза като да е много спокойно, да се движи по-малко и да гледа встрани от мама (както се описва в етапа около 37 седмици) Изследователите са установили, че бебетата лесно се разболяват по време на тези периоди и не препоръчват имунизациите да стават тогава.
Има няколко важни наблюдения за родителите. В тези трудни периоди майките често се замислят да отбият бебето, защото са уморени, стресирани и се чувстват използвани като залъгалка. И за капак на всичко кърмаческите стачки стават също точно по това време.  Ако майката знае предварително, че тази фаза има край и че тя има своята цел и смисъл, е много по-лесно да бъде търпелива и да подкрепя бебето. Стресът намалява просто от факта, че знаеш, че нещо истинско и важно се случва и родителите дори може да изпитват удоволствие да посрещнат следващото ниво в развитието на разбирането и контакта, на които бебето е способно.
Изследователите отбелязват, че очевидната нужда на детето за повече контакт, сигурност и т.н. е направо изумителна. Реакциите на прилепване към майката и постоянна нужда от нея са не защото сте го разглезили, а защото то действително има отчаяна нужда от вас, докато усвои и се справи с новите умения. Бебето може да има нужда да провери дали някои основни неща са все още верни, например дали мама още ме обича и дали ще се грижи за мен. Детето е стресирано и уплашено от новостта на света и наистина има нужда да бъде държано повече на ръце, да бъде кърмено повече, да го успокояват повече и “странните” му страхове да бъдат посрещнати с разбиране и уважение. А за да може майката да свърши нещо по същото време, докато удовлетворява потребностите на бебето, авторите препоръчват употребата на слинг или кенгуру, за да се запази физическия контакт по време на тези периоди.
Помнете, че датите са дати след термина (ако не сте сигурни, че терминът ви е бил правилно изчислен или са ви дали различни дати за термин, описанията на отделните периоди ще ви помогнат да прецените коя от датите е била правилна).
5 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА
Дължина на периода – 1 седмица
Промени/нови неща – виждат повече, чуват по-отчетливо и започват да се усмихват
Какво ще се промени – започват да изследват видимия свят, да гледат лицата
8 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА
Дължина на периода – няколко дена до 2 седмици
Промени/нови неща – бебето се учи да разбира повтарящи се неща
Реакция – стандартна (плач, непрекъснато желание за сучене, искам мама)
Какво ще се промени – открива ръчичките си и опитва да ги използва; чувства как се движат крачетата и ръчичките; прави различни муцунки; използва гласа си (гука)
12 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА
Дължина на периода – един ден до седмица
Промени/нови неща – плавност на промените
Реакция – стандартна (плач, непрекъснато желание за сучене, искам мама)
Какво ще се промени – след тази фаза бебето може да вижда, чува и да идентифицира променящи се тонове и движения, например да различава един тон от друг или една позиция на тялото от друга. Има повече контрол над собственото си тяло.
19 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА
Дължина на периода – обикновено около 5 седмици, но може да варира от 1 до 6 седмици
Промени/нови неща – пълно развитие на плавните движения, особено разбиране и изпробване на поредици движения
Реакция – стандартна, плюс хаотичен режим на сън, стеснителност, иска повече внимание, иска да поддържате главичката по-често, не иска да губи физически контакт с вас, яде по-лошо, лесно се разсейва. Кърменото бебе играе със зърното, иска да го държи в уста, но не суче. Променливи настроения, по-спокойно на моменти. Развитието изглежда спряло; някои бебета проявяват много силна воля в желанието си да изследват, сграбчват всичко, което е в обсега им; други нараняват майката – например хапят на гърдата.
Какво ще се промени – започва да повтаря движения, например по няколко пъти да удря дадена играчка, прехвърля играчка от едната ръка в другата, разглежда играчката от всички страни, променя позицията на тялото си, за да достигне нещо – всичко това в едно плавно движение. Звуците, които издава, също стават по-плавни. Може да чува поредица от двуци и се заинтригува. Може да проследи кратка серия от плавни движения, например топка, която подскача нагоре-надолу по пода.
Реакция на майката – изтощена, раздразнена, чувства, че й е дошло до гуша, чуди се дали не разглезва детето.
Как да помогнем на бебето:
•   помогнете му да се преобръща, да “пълзи”,
•   да упражнява ръчичките и пръстите си с играчки,
•   да изследва света; някои бебета обичат да изследват дребни детайли;
•   пускайте му музика или му пейте;
•   дайте му възможност да ви наблюдава, докато правите нещо;
•   играйте, докато бебето седи в скута ви;
•   дайте му да търси нещо, например скрийте пред него играчка под парче плат.
•   бебето започва да разбира първите думи и да харесва книжки.
23 – 26 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (5 1/3 – 6 месеца)
Дължина на периода – 4 седмици (но може да варира между 1 и 5 седмици), върхът обикновено е около 26-тата седмица
Промени/нови неща – отношения между нещата (времеви, пространствени)
Реакция – спи лошо, кошмари, стеснителност, иска повече внимание, иска физически контакт, яде оскъдно (понякога отказва гърдата), по-спокойно е, не иска да му сменят памперса, държи си одеалцето
Какво ще се промени – нещата в света са свързани. Хората се намират на разстояние един от друг (като разбира това, бебето ще започне да плаче, когато майката изчезне от поглед). Започва да разбира, че нещата могат да са в, извън, над, под, до или между други неща. Играе с това. Разбира, че две неща, двама души или две ситуации вървят заедно – например чува шум от ключ във вратата и знае, че мама или тако се връщат у дома. Разбира, когато хората правят нещо погрешно – например когато майката изпусне нещо. Бебето може да накара различните части от тялото му да работят заедно.
Реакция на майката – обичайният стрес
•   Покажете му, че не го напускате; носете го на ръце, в слинг или кенгуру; нека да ви вижда винаги; използвайте гласа си, когато не ви вижда, играйте на криеница.
•   Окуражавайте бебето да ви следва
•   Дайте му възможност да изследва света, когато сте до него (седнете с него на земята)
•   Оставете го да пълзи и да изследва кое е горе, долу, в, под масата и т.н.
•   Бебето премества играчките – горе, в, до, под, извън и т.н.
•   Иска да пуска играчки на земята или да ги хвърля.
•   Изследва кутии, в които има неща.
•   Иска да разглобява нещата.
•   Обича неща, които изчезват едно в друго.
•   Разбира кратки изречения и жестове.
•   Започва да използва “думи” и жестове, например да пляска с ръце.
•   “Чете” книжки.
•   Реагира на музика (“танцува” и “пее” )
•   Иска да седи
•   Иска да стои изправено
•   Иска да ходи
•   Играе с отношенията между частите на тялото – например взима нещо от пода между палеца и показалеца си.
Между 30 и 35-та седмица започва лесен период
34 – 37 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (почти 8 – до 8 1/2 месеца)
Дължина – средно 4 седмици (3-6 седмици)
Промени/нови неща – научава се да отделя нещата в категории, дели света на групи
Реакция – виси по краката ви, стеснителност, иска физически контакт, иска постоянно да го занимават с нещо, спи малко, кошмари, “твърде” сладко е, по-кротко, не иска да му се сменя памперса, държи се повече като бебе от обикновено, яде малко
Какво ще се промени – играе с неща, които имат еднакъв вкус, изглеждат еднакво, издават еднакви звуци и т.н. Разбира, че рисунката на предмет се отнася за истинския предмет.
Реакция на майката – обичайният стрес (дали разглезвам детето?)
Как да помогнем на детето:
•   Помогнете му да развива представата си за категории, например да сравнява кръгли неща , квадратни неща, големи и малки неща
•   Нека да играе със значенията “едно” и “повече от едно”
•   Да играе на давам и получавам
•   Да играе със “внимателно” – “невнимателно” , “силно” – “леко” и т.н.
•   Да играе с форми
•   Да разглежда части на неща (например ключове на ключодържател или копчета на риза)
•   Да изследва какви са на пипане различни материали
•   Да играе с концепцията за тежко-леко, високо-ниско, голямо-малко
•   Дайте му пространство за движение
•   Показвайте разбиране за “странните” му страхове
•   Нека да си играе на роли – да имитира мама
42 – 46 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (9 1/2 - 10 1/2 месеца)
Дължина на периода – средно 5 седмици (3-7 седмици)
Промени/нови неща – последователност. Бебето започва да разбира неща, които следват логически едно след друго
Реакция – плаче повече, прилепва се към вас, превъзбудено, не иска да прекъсва физическия контакт, иска внимание, ревнува, бързо сменящи се настроения, хаотичен режим на сън, кошмари, по-кротко, стеснително, иска да поддържате главичката му, яде малко, показва малък интерес към твърдите храни (при кърмени бебета), държи се повече като бебе и иска повече гушкане, “сладко бебе”
Какво ще се промени – упражнява последователност от действия – взима ключ, отива към вратата и слага ключа в ключалката. Или прави съответните движения към песничка.
Реакция на майката – несигурна, раздразнителна, чувства, че й е дошло до гуша
•   Иска да прави нещата самичко – дайте му възможност!
•   “Изпробва” ви – за да разбере как ще реагирате на дадено нещо
•   Показвайте му (не)одобрението си
•   Когато бебето е раздразнено, отвлечете му вниманието
•   След този етап бебето започва да използва думи – вече можете да си играете на думички
•   Слушайте го, когато се опитва да каже нещо
•   Не го насилвайте, ако не проявява интерес
•   Показвайте разбиране към “странните” му страхове
Между 47 и 52 седмици следва лесен период
51+/- 2 – 55 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (12 – 13 месеца)
Дължина на периода – средно 4-5 седмици (3-6 седмици), върхът е към 55-та седмица, обикновено приключва през 59-та седмица
Промени/нови неща – разбира какво е “план” или дейности, които изискват няколко стъпки, но и това, че стъпките може да не са едни и същи всеки път или да се променят.
Реакция – тича при мама, плаче повече, лепва се за вас; когато е с мама, плаче по-малко; виси по краката ви; страхува се от непознати; иска физически контакт; иска да играете с него; ревнува, когато майката обръща внимание на някого или нещо; бърза смяна на настроенията; спи лошо; кошмари; яде малко, но суче често; държи се като бебе; “твърде сладко” бебе; привързва се към играчка или одеалце; държи се гадно; истерии
Какво ще се промени:
•   Показва интерес към неща като “да перем”, миене на чинии, слагане на вечеря, обличане, строене на кули и т.н. Това са програмирани движения, които се състоят от отделни – и променящи се - стъпки. Дори когато редът на нещата, които трябва да се направят, е променен, това все пак си остава същата програма. Бебето разбира това. Програмата се състои от няколко стъпки и между тях може да се правят няколко избора; бебето играе с избора и преценява кой избор е възможен и кой не. Например докато се храни, да преобърне приборите, за да падне храната на пода.
•   Бебето може да “планира” да изпълни дадена програма, например да вземе кърпа, за да бърше съдовете. Или да си вземе якето, за да излезе навън. Но то не може да обяснява нещата, така че когато хората не го разбират, изпада в ярост. То още не разбира, че трябва да изчаква. Може да откаже да изпълнява дадена програма, защото знае какво ще се случи накрая.
Реакция на майката – изтощение и несигурност
•   Играйте на събличане-обличане и миене
•   Играйте на “да ядеш самичко”
•   Играйте с играчки, които имат програма – гараж с коли, влакче, животните във фермата, кукли, магазин. Помогнете на детето в играта.
•   Играйте с истински неща – пари, радио, грим, обувки
•   Разказвайте приказки
•   Играйте на разговори и игри с говорене
•   Играйте с музика – слушайте песничка и правете движения
•   Играйте на “да помогнем на мама”
•   Бебетата могат да разбират (да бъдат научени да разбират), че сте заети и искате да довършите нещо, преди да отговорите на повикването им.
•   Оставете бебето само да търси нови решения, като изследва възможния край на дадена програма
•   Оставете го да играе на изследовател
•   Надарените деца са особено изтощителни за своите родители. Те ходят и изследват всичко и никога не спират.
•   Появяват се нови страхове.

Май е ужасно дълго, но надявам се доста мами да се поуспокоят като го прочетат!

gecumka , стискам палци, миличка, да се оправи бързо малкият Алекс и да си свършат работата господата в Пирогов както подобава. Има и в Гърция Инфакол, ако на някой му е по - лесно от там да си го набавя. Струва 4 евро. Аз съм доволна много. Може пък и да й намаляват коликите, незнам. А каква му е цената в Англия, може ли някой да ми каже, ние платихме първата опаковка на едни хора 60 лева. Това реална цена ли е? Нямахме избор, тя се разцепваше от колики, но не мисля, че толкова струва, май ни метнаха подобаващо!

Целувки от нас и лека и спокойна нощ!

# 97
  • София
   totelly мерси много за статията, беше страшно интересна  Simple Smile

# 98
  • у дома
А каква му е цената в Англия, може ли някой да ми каже, ние платихме първата опаковка на едни хора 60 лева. Това реална цена ли е? Нямахме избор, тя се разцепваше от колики, но не мисля, че толкова струва, май ни метнаха подобаващо!
totelly, възмутена съм! за тези 60лв трябваше да ти дадат 6 опаковки, а не 1! как не ги е срам такива хора  #Cussing out на нас точно от Англия ни донесоха, 2 пъти различни хора по 2 опаковки, средно между 9 и 10 лв едната!

# 99
Ето че и Тони стана на 1 месец! Черпим по този повод!  Misc Baby Bottle newsm38 Направо не мога да повярвам колко бързо мина този месец! Hug

totelly много хубава статия. Ако може Обърквация да я постави в първия пост,за да може да си я препрочитаме.

Днес отново е слънчево. Лек ден и приятни разходки! Hug

# 100
  • софия
Totelly,искам да ти благодаря за прекрасната информация,която пусна  bouquet,а за цената на Инфакола-3 паунда.Тези,които са ти го продали за 60 лв. са големи  Sick..[/color]

# 101
  • София
totelly много хубава статия. Ако може Обърквация да я постави в първия пост,за да може да си я препрочитаме.
Точно това си мислех да предложа и аз.Наистина статията е страхотна,а тези хора,дето са ви взели толкова пари са пълни изроди.Някак и не мога да си обясня какъв трябва да си,за да изкарваш далаверка от болката на едно бебе #2gunfire #Cussing out
Деситка,нека да минат гадните ваксини ДТК и на Ина и на Алекс и ще накарам мъжа ми един ден да ме докара при тебе с цялото ни оборудване за разходка newsm68 1strollerПиши какво е станало в Пирогов.
Мама Марго,дълбоко съм убедена,че те видях по време на първата ви разходка с кенгуру.Ти беше с Ники и вървяхте покрай Бизнес парка по улицата,която води към Технополис някъде малко преди 16ч.А бях с още една майка с бебе в количка (бебчето дето го дохранвам беше дошло да си вземе манджата )smile3521)
Вече почвам да се ядосвам,че все не успяваме да се съберем и четирите за разходка,ама се надявам докато още става за излизане да запознаем бебоците.За сега от нас целувки и да не съм чула повече за колики или болни бебенца smile3534 newsm08

# 102
  • Някъде там...
Здравейте и от мен Simple Smile

Първо честита месечинка на Kaili и на всички празнували бебоци и мами предишните дни. Бъдете живии здрави и винаги усмихнати!

Аз нямах никакво време за форума тези дни и да ви се похваля вчера си взех държавния изпит с 5-ца и вече съм Магистър по Финанси и затова ви черпя   Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle beer beer beer cheers Wine Glass Drunk cook cook

Бебчо от няколко дни е неспокоен и точно, когато вчера трябваше да се наспя за изпита той не ме остави на мира и за 20 мин. тъкмо заспи и след 20 мин пак мрън мрън , видях се в чудо и вчера само затварях очи Crossing Arms
При нас също има дърпане от гърдата, рев , мрънкане и установих , че бебчо е привикнал към шише и нали от гърдата тече по-бавно  и той трябва повече да полага усилия да суче и мрънка и се дърпа.Научил се е на лесното newsm78 И това е първата стъпка към отбиването  Cry. И то му давам от шише само като се изцеждам от едната гърда, че имам цепване на нея и като засмуче и са адските болки. Направо незнам, в началото като засмуче от другата е добре, защото и струйката е по-силна , но после нали става по-бавно и тогава е дърпането , но аз го бутам , та мрънка , мрънка , но като види , че няма начин и суче. 

Искам да попитам мамите пушачки, които кърмят  кога пушите преди, след , каква разлика в часовете? Че от известно време така ми се е пропушило, че постоянно гледам хората в цигарите как ги упъват  Sick и имам една останала кутия с цигари и само е мисла:(

Totelly тея с капките направо са те обрали мила, леле как може да има такива крадливи , лъжливи хора , много им се нервя на такива. Видя ли са те , че не си в час с тези цени на капките и решили да печелят на твой гръб. Бахти мизерниците..... нямам думи направо.

А за водата на бебчо, totelly не е ли много студена водата на 35 градуса и то сега , когато вечер е по-хладно?
Еми това е засега. Ние излизаме на разходка, че е много хубаво времето.
Лек ден на всички!

Последна редакция: нд, 01 окт 2006, 13:00 от MimSss

# 103
  • у дома
Здравейте мами  Hug
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ! smile3504
Времето е прекрасно и само за разходки. Дори не ни се прибираше с таткото и Ния, но след следващото хранене пак ще излезем в квартала. smile3521 Да ви се похваля, тук има страшно много майки с бебета, а и с по-големи дечица. newsm44 Просто толкова са много. Ния и тати сега си "говорят". струва ми се, че заговорничат  newsm62 А обрива по лицето се оказа, че някой който е имал проблем с пъпки по кожата и ги е лекувал, е заразил Ния.  Weary Чудим се кой ли ще, защото обрива се появи преди погачата, а до тогава много малко хора са идвали вкъщи. newsm12 Имаме само два варианта за лечение, сега действаме с единия, но опаковката е „цели” 3.5г за 10лв  Weary а другия вариант е пак кремче, но познайте – английско и няма внос тук. smile3516 Ще трябва да търсим пак варианти някой да ни донесе. Иначе растем, храним се, мрънкаме, спим, смеем се с глас, гукаме. newsm44  smile3534
Pepper, радвам се, че Лора така хубаво наддава и расте. newsm10 siren, честита погача на патерица. Бъдете много, много здрави. newsm51 velmar, гледай от добрата страна на нещата и не се ядосвай. Ще имаш малко помощ от свекито.  newsm10 AndyB, радвам се да те „видя”.  newsm51totеlly, искрено съжалявам, че мъжа ти се държи така.  Weary според мен наистина трябва да си поговорите и всеки да си каже, какво мисли. Дано нещата се оправят. newsm17 Ние с таткото нямаме такъв проблем (той присъства на самото раждане и беше при мен през цялото време, дори се е нагледал на шевовете) и двамата толкова сме загоряли и ни се иска Embarassed, но трябва да изчакаме още мъничко, докторката ми да ни разреши.  На 10-ти съм на преглед и се надявам тогава ветото да падне. newsm17 didika, ние все още не сме започнали да затопляме стаята на бебка. Температурата там е между 20-25 градуса. Kabiv, браво на вас! Ники е един малък голям мъж вече.  newsm51 Ще се радвам, да съм полезна, ако не на всички мами, то на повечето.  newsm03 Обърквация, да разказваш за погачата. Стискам палци Дари да се забавлява и да е спокойна.  newsm10 gecumka, дано Алекс се оправи скоро.  newsm17 MmmSss, добре дошла сред магистрите.  smile3501
Слънчев и усмихнат ден от нас с Ния. Целувки.   bouquet

# 104
Привет мамчета  Hug

Не съм ви чела отдавна, но направо нямам време за нищо, а и съм притеснена. Али тия дни ми е болничка и цялото ми внимание е към нея. Тая нощ не сме спали, главичката и явно е изтинала и нослето и е запушено не може да диша миличката чак Cry Толкова ми е мъчно, незнам какво да направя вече. Днес сутринта ходихме на лекар на частен прием, човека ми каза да я лекувам по бабешки с лайка за капки и да и мажа с мед гърдичките, но все още няма промяна, а вече е много изморена и и се нанка, пък не може и постоянно плачка Cry
Ох толкова ми е притеснено, дано се оправи по бързо  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт