🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 3)

• 63 195
  • 1 549
  •   1
Отговори
# 1 230
Още един голям плюс за домакина от мен - не им пробута мед, счетоводителка или хороскоп.

# 1 231
Да, имаше и подаръци.

Ето го това сирене от Черни Вит:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8_%D0 … D0%B5%D0%BD%D0%B5)
Звучи любопитно. Ако ми попадне от някъде, ще го опитам. Дано успея преди да изчезне, че като чета - овцете малко, условията се променят, технологията позабравя...
В мрежата голям ажиотаж около него. Всички питат, разпитват, търсят да купят Simple Smile Може пък породеният интерес да подпомогне запазването му.
Не ми приличаше на меко сирене?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 19:26 от птица

# 1 232
Накрая, когато бяха на меката мебел, всички държаха по един пакет, стори ми се , че са покривки за всеки , като тази от масата, но никой нищо не спомена по този въпрос или аз съм пропуснала.
Да, подарил им беше покривки. Много неща пропускат...

# 1 233
Жалко, че не ги показаха. Сигурно са били интересни.

# 1 234
Аз търсих инфо за това сирене преди време, оказа се, че се поръчва само от определен човек и е достъпно през определен период от годината. За мен това е прекалено префърцунен начин за пазаруване и ме отказа. Когато започне да доставя в някой магазин, може да си купя.

# 1 235
  • Далечният изток
Аз търсих инфо за това сирене преди време, оказа се, че се поръчва само от определен човек и е достъпно през определен период от годината. За мен това е прекалено префърцунен начин за пазаруване и ме отказа. Когато започне да доставя в някой магазин, може да си купя.
Дали не е производителят?
Мисля, че преди време отново в Черешката някой поднесе това сирене. Сигурна съм, но нито се сещам кога, нито кой...

# 1 236
По каква причина Прея е била "Жена на годината"?! Може ли по-малко лигни и превземки, кхъ, от сега се уморих. Мразя риба тон. Егати плакета, егати чудото! Се едно е Нобелова награда, така драпат за него...

# 1 237
Ох, на мен Прея ми е много симпатична, нищо, че е леко...пренавита.
Има нещо в нея, което ме радва, има чар...де да знам

# 1 238
  • София
Обожавам дяволски яйца Simple Smile
до тук много добре, но да видим основното и презентацията.
нищо чудно да имаме още едни 49 точки и всичко да зависи от Манчев.

# 1 239
  • Враца
Дали не е производителят?
Мисля, че преди време отново в Черешката някой поднесе това сирене. Сигурна съм, но нито се сещам кога, нито кой...

Мисля, че най-най първият, който въобще спомена за това сирене, беше в Черешката водещата Ивелина (Павлова?), която водеше предаването "Аз обичам България". Тя разказа как го е открила, разказа историята, според която е било почти изгубено през годините. Явно след това доста хора са проявили интерес към него. С кеф бих опитала, но явно да си купиш от него не става току-така.

# 1 240
  • Пловдив
Не вярвам да надвие принц Персия Stuck Out Tongue Winking Eye
Мислих, че и е втори път за участие, то трети...?

# 1 241
Манчев втора вечер го гледам,явно има някакъв проблем с лявото око.Прилича на кръвоизлив.
Иначе Прея мнооого иска да спечели.Обаче тази майонеза ,която сскожи и на двете предястия,дали няма да уеднакви вкуса по някакъв начин.
Някой ял ли е риба тон филе,хубаво ли е?

# 1 242
Интересно дали Манчев ще се заяде за това, че в менюто й има и риба тон, и сьомга и скариди. Изненадах се, че не я резна за това, че ползва купена майонеза и лют сос.

# 1 243
  • Sofia
Ох, искам да й вържа косата. Това размятане над храната е едно от най-гнусните неща в кухнята.

# 1 244
  • Враца
Да, имаше и подаръци.

Ето го това сирене от Черни Вит:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8_%D0 … D0%B5%D0%BD%D0%B5)
Звучи любопитно. Ако ми попадне от някъде, ще го опитам. Дано успея преди да изчезне, че като чета - овцете малко, условията се променят, технологията позабравя...
В мрежата голям ажиотаж около него. Всички питат, разпитват, търсят да купят Simple Smile Може пък породеният интерес да подпомогне запазването му.
Не ми приличаше на меко сирене?

Не е меко, твърдо е .
В основата си прилича на пармезан , но доста по-мазно и вкусно.
Не може да го има в търгвската мрежа , нито да го продава, защото технологиите не отговарят на европейските стандарти, поне така ми обясни лично човекът.

Общи условия

Активация на акаунт