🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 3)

• 63 201
  • 1 549
  •   1
Отговори
# 1 215
Зависи къде на земята се намираш, най-малко, а и то е консумирано именно в този период по нашата географска ширина.
М даа, всяка година чакаме първото Божоле Wink.... официално го обявяват французите. Тази година го пропуснахме и снощи  ММ се присети, че не сме пили.... Май средата на ноември излиза и целият свят възкликва Beaujolais Nouveau est arrive! Purple Heart

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 14:38 от mimi.7299

# 1 216
# 1 217
... Как ни омая всички с приготвянето на риба във фолио и салата от рукола. Scream
Аз, обаче ще го заям за виното...
Не е така Simple Smile
Нали не очакваме някой от участниците да ни поднесе пъдпъдък, печен в гълъб, гълъбът в петел, петелът в агне, а агнето в свиня Joy
Все пак в предаването участват непрофесионалисти. Дори не готвачи любители, а просто известни хора, които ги пращат в кухнята и им казват:"хайде сега да ви видим: Wink
Така че момчето се представи повече от добре! Показа умения, знания и отношение към храната, постара се менюто да е леко, приятно и интересно, продуктите хубави и атрактивни, готви чисто и спретнато и по отзивите на участниците всичко му се получи много вкусно.
Питието за посрещане беше впечатляващо, простата рукола - гарнирана с хубаво и труднонамираемо сирене, само 3те Wink скариди бяха овкусени по различен начин, рибата беше с оригинална коричка и добра гарнитура, а обикновеното двуцветно кремче - превърнато в атрактивен десерт. Въобще, умело приготви прости на пръв поглед неща, но във всяко имаше някаква хитринка и личен принос. Цветенца, дехидратирани малини, чайове оцветени с прах от сушено цвекло... Такива Черешки ми се гледат, не прости манджи, дето всяка редова домакиря всеки ден си ги бърка за домашните.
Червеното вино, щом казвате, че е снимано някъде през ноември миналата година, си беше съвсем на място и навреме.
Къщата му беше хубава! Самият домакин явно е попътувал доста, любопитен е, любознателен, отворен към света и чуждите култури. Разказва приятно. И изненадата беше прекрасна!
Определено много ми хареса вчерашният епизод, много ми беше приятно и интересно да го гледам.

За коментарите и оценката на Манчев не искам да пиша, да не си развалям настроението. Той критични коментари почти никакви нямаше, ама накрая му се досвидя 10ката. На сравнително обикновената вечеря на Ирина даде, на това момче - не Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 18:23 от птица

# 1 218
Все пак н предаването участват непрофесионалисти. Дори не готвачи любители, а просто известни хора, които ги пращат в кухнята и им казват:"хайде сега да ви видим: Wink

Да, особено като се сетя за "готвенето" на Мегз или Луна... направо ми става сеирджийско Grinning Трябва  в една Черешка да съберат Мегз, Калканджиева, Нора Недкова, Кулагин и Цецо гримьора. Скандали, бой и сеир за зрителите, никакво готвене Grinning

# 1 219
Все пак н предаването участват непрофесионалисти. Дори не готвачи любители, а просто известни хора, които ги пращат в кухнята и им казват:"хайде сега да ви видим: Wink

Да, особено като се сетя за "готвенето" на Мегз или Луна... направо ми става сеирджийско Grinning Трябва  в една Черешка да съберат Мегз, Калканджиева, Нора Недкова, Кулагин и Цецо гримьора. Скандали, бой и сеир за зрителите, никакво готвене Grinning
И Август Попов за обстановка, ха ха ...

# 1 220
Скрит текст:
... Как ни омая всички с приготвянето на риба във фолио и салата от рукола. Scream
Аз, обаче ще го заям за виното...
Не е така Simple Smile
Нали не очакваме някой от участниците да ни поднесе пъдпъдък, печен в гълъб, гълъбът в петел, петелът в агне, а агнето в свиня Joy

Не, това ще да е прекалено сложно, дълго и пипкаво като изпълнение. Но печен пъдпъдък, поръсен с теменужки и пържен гълъб, украсен с глухарчета може.

Все пак в предаването участват непрофесионалисти. Дори не готвачи любители, а просто известни хора, които ги пращат в кухнята и им казват:"хайде сега да ви видим: Wink

Този ми е абсолютно неизвестен и според мен си е определено любител готвач. Нали сам си каза, че е ходил на някакви екзотични готварски курсове?

Скрит текст:
Така че момчето се представи повече от добре! Показа умения, знания и отношение към храната, постара се менюто да е леко, приятно и интересно, продуктите хубави и атрактивни, готви чисто и спретнато и по отзивите на участниците всичко му се получи много вкусно.
Питието за посрещане беше впечатляващо, простата рукола - гарнирана с хубаво и труднонамираемо сирене, само 3те Wink скариди бяха овкусени по различен начин, рибата беше с оригинална коричка и добра гарнитура, а обикновеното двуцветно кремче - превърнато в атрактивен десерт. Въобще, умело приготви прости на пръв поглед неща, но във всяко имаше някаква хитринка и личен принос.
Цветенца, хидратирани малини, чайове оцветени с прах от сушено цвекло...

Малините бяха дехидратирани. Но човек лесно може да се обърка при цялото му превзето бърборене. 

Скрит текст:
Такива Черешки ми се гледат, не прости манджи, дето всяка редова домакиря всеки ден си ги бърка за домашните.
Червеното вино, щом казвате, че е снимано някъде през ноември миналата година, си беше съвсем на място и навреме.
Къщата му беше хубава! Самият домакин явно е попътувал доста, любопитен е, любознателен, отворен към света и чуждите култури. Разказва приятно. И изненадата беше прекрасна!
Определено много ми хареса вчерашният епизод, много ми беше приятно и интересно да го гледам.
За коментарите и оценката на Манчев не искам да пиша, да не си развалям настроението. Той критични коментари почти никакви нямаше, ама накрая му се досвидя 10ката. На сравнително обикновената вечеря на Ирина даде, на това момче - не Rolling Eyes

За мен това, което той приготви, беше елементарно с елементи на изгъзица. Ако бях на мястото на Манчев, щях да му дам 7-ца, а като гост, бих го оценила с 5-ца, защото ми е много превзета и дразнеща особа.

# 1 221
За дехидратираните малини си прав/а, за другото - не Simple Smile
Точно изгъзицата прави интересното Wink Иначе е скучно и сиво.

# 1 222
  • София
Извинявам се, ако е споменавано някъде, но не съм чела всички теми от-до. 😀 Та гледам сега Слави при един друг влогър и каза, че Диди въобще не е трябвало да участва, но е станало нещо в последния момент и са я извикали часове преди първото предаване.

# 1 223
Значи много добре си е сготвила жената даже.Yum За на прима виста.
Сега не мога да се сетя каква им беше задачата...

# 1 224
Те не бяха ли с ориза?

# 1 225
  • София
Бяха. Тя го прави с тиквички.

# 1 226
  • Враца
Зеленото сирене от  Черн вид е с уникални вкусови качества , поне според мен, но явно и за него, щом е предпочел да се предствави с него.
Препоръчвам да се опита.
Накрая, когато бяха на меката мебел, всички държаха по един пакет, стори ми се , че са покривки за всеки , като тази от масата, но никой нищо не спомена по този въпрос или аз съм пропуснала.

# 1 227
  • София
Още няколко неща, които сподели:
- В пилето на Диди доста се усещало ракията. 😀
- Димо не искал да говори изобщо за личния си живот и каквото и да го питали не отговарял.
- "Продавачът" в магазина за плодове и зеленчуци, в който влезе Слави бил някакъв случаен човек, когото помолили да се снима, защото истинската продавачка отказала.
- Бившите тъстове на Димо живеят в блока на Слави.

# 1 228

И Август Попов за обстановка, ха ха ...

Могат да прекръстят формата на Чашка и бутилка

# 1 229
  • софия
Зеленото сирене от  Черн вид е с уникални вкусови качества , поне според мен, но явно и за него, щом е предпочел да се предствави с него.
Препоръчвам да се опита.
Накрая, когато бяха на меката мебел, всички държаха по един пакет, стори ми се , че са покривки за всеки , като тази от масата, но никой нищо не спомена по този въпрос или аз съм пропуснала.
При оценките или в разговор на края някой каза, че благодари за вечерята и подаръците. И на мен ми се стори, че са покривка/салфетки като неговите.

Общи условия

Активация на акаунт