Mъжа ми не иска бебе

• 7 739
  • 189
  •   1
Отговори
# 15
Сама и бременна не виждам как авторката би го направила. Очевидно мъжа й не гледа в тази посока, за него изглежда е ок да живеят там, не е ок да гледат ново бебе.
Да,и това е притеснителното. Основание има, ако по здравословни или финансови причини някой не може да живее самостоятелно. Не всеки е успешен с високи доходи. Но пък може да помислят как да преустроят жилището, освен ако не става въпрос за гарсониера или двустаен, макар, че и там има варианти, ако свекървата е съгласна, разбира се.
Майка ми е възрастна и не може всичко да прави сама. Живеехме в двустаен, но исках да сменя квартала заради децата. Вариантите ми бяха два - тегля кредит и купувам гарсониера в желания квартал, а майка си остава в апартамента или тегля кредит и доплащаме за двустаен пак в другия квартал. Избрах втория вариант и направих преустройство, така, ме децата и майка да си имат собствени стаи. За това ми стигнаха силите. Приятелка са две семейства в двустаен с общо три деца. Тясно им е, но има обстоятелства, които налагат съжителството.
Разводът за мен е крайно решение. Семейството за това е семейство, за да решават заедно проблемите и предизвикателствата, пред които се изправят. Не може първата трудност да преобърне каруцата. И не бива. Ако има насилие или изневери, да, но в тяхната ситуация ми е странно.

# 16
И майка му трябва да е съгласна да й преустройват жилището? Не е ли доста нахално? Явно, че младите имат сериозни финансови проблеми, затова са при майка му. Аз бих направила аборт. Бих работила да стана самостоятелна и да се разделя с този мъж. Няма как да има любов при тези обстоятелства.

# 17
Не знаем защо живеят при майка му.
Моята например не може да излезе и боклука да си хвърли, какво остана за пазаруване, лекар, аптека... Така, че нямаме избор, освен да живеем заедно иначе съвсем щеше да ми се отели волът да плащам двойни сметки и да търся на две жилища.
С едно или с две деца, жилището им отеснява. То и наличното дете до кога ще е при тях?
Обаче не всеки има толкова големи доходи, че да може да си позволи наемите в София. И да, не всеки има капацитет за висше и високо платена професия. Дани говорим, че в момента и доста браншове бяха сериозно засегнати и останаха некомпенсирани хората в тази криза с вируса. Затова са семейство. Те си знаят какво могат да направят по въпроса. С едно или две деца, в следващите 1-2 години е все тая. Но после ще им трябва някакво решение

# 18
При тези условия, в които живеете нямаш друг избор, освен аборт.Мъжът ти разсъждава по трезво от теб.

# 19
Най-лошото е, че съпругът не иска детето. В подобни, да не кажа същите условия живяхме с ММ след като се събрахме, в една стая в къщата на свекърите. В никакъв случай не е приятно, но като няма други възможности, някак се приспособяваш. Имам породени деца, с година и две седмици разлика. Но нямах никакви проблеми с ММ, искахме си децата. По-скоро с моята майка се изпокарах, защото си позволи да ми каже за какво ми било второ дете, едно стигало. А свекървата също замрънка, че то толкова бързо......ами и двете получиха отпор, а една съседка я уредих да не идва повече вкъщи, защото, явно под влияние на свекървата, дойде да ми говори как не трябвало така. Аз пък исках деца, вярно, че второто беше грешката на татко, но и през ум не ми мина да правя аборт. Роди се детето, да в една стая не ни е било широко, но може би защото бях щастлива тогава, наистина се чувствах много добре (изключвам свекървата, свекърът беше друго нещо), не ми пречеше, че мъкнем корито вечер, води в стаята, къпем, двамата го правехме, абе хубаво беше въпреки всичко. След 4 и нещо години се сдобихме с апартамент и се изнесохме. И нещата си дойдоха по местата. Имам предвид да няма кой да ти мърмори, нарежда, раздава непоискани акъли. Но вероятно ми е било лесно, защото ММ беше с мен, зад мен, абе на един акъл бяхме. А тук таткото иска аборт и заплашва с развод, не знам дали само теснотията е проблемът.

# 20
Като те е искал второ дете, защо не е взел мерки да не се случва?
Да, никоя контрацепция не е на 100% ефективна, но щом е станало, това, ме са в една стая не е повод да се иска махане на детето. Изобщо ми не планират тези хора друго решение? В една стая и с едно, и с две деца докога? Има и такива случаи, понякога наистина хората не са в състояние да друго решение, но двамата заедно трябва да решат както за бебето, така и за бъдещето. С ултиматуми не става, нито с налагане на която и да било страна. Животът се обръща понякога. Сега им е тясно, утре може да са на широко и да искат друго дете, ама да не стане. И тогава това решение за аборт ще им тежи.
С писане във форума няма да стане. Каквото и решение да вземат, последствията ще са за тях, така че и решението трябва да го вземат двамата, защото ние даваме акъл през собствената си призма.

# 21
  • Варна
... Аз пък исках деца, вярно, че второто беше грешката на татко, но и през ум не ми мина да правя аборт. Роди се детето, да в една стая не ни е било широко, но може би защото бях щастлива тогава, наистина се чувствах много добре (изключвам свекървата, свекърът беше друго нещо), не ми пречеше, че мъкнем корито вечер, води в стаята, къпем, двамата го правехме, абе хубаво беше въпреки всичко. След 4 и нещо години се сдобихме с апартамент и се изнесохме. И нещата си дойдоха по местата. Имам предвид да няма кой да ти мърмори, нарежда, раздава непоискани акъли. Но вероятно ми е било лесно, защото ММ беше с мен, зад мен, абе на един акъл бяхме. А тук таткото иска аборт и заплашва с развод, не знам дали само теснотията е проблемът.

Вярно е, може да се получи, и като мине трудното, хората малко ги хваща амнезията, но се питам как се е чувствала свекърва ви? Когато децата ревяха/крещяха в съседната стая, а тя е искала да си почине в стаята си? Тази баба реално е била дежурна 24/7. Мъжете като цяло не се изказват директно, не обичат да влизат в конфронтация, но коментират с жените си, тъй че и свекърът може да не е бил много щастлив.
Затова казах вече, ако в скоро време не се планира изнасяне от дома на родителите, рано е за второ. Вероятно затова и съпругът на авторката е категоричен, но е много краен и заслужава да му се начука канчето.

# 22
  • Варна
Ами направи аборт и му поискай развод. Ако някой мъж ми "извива ръцете" по този начин просто си хваща пътя.

# 23
Скрит текст:
... Аз пък исках деца, вярно, че второто беше грешката на татко, но и през ум не ми мина да правя аборт. Роди се детето, да в една стая не ни е било широко, но може би защото бях щастлива тогава, наистина се чувствах много добре (изключвам свекървата, свекърът беше друго нещо), не ми пречеше, че мъкнем корито вечер, води в стаята, къпем, двамата го правехме, абе хубаво беше въпреки всичко. След 4 и нещо години се сдобихме с апартамент и се изнесохме. И нещата си дойдоха по местата. Имам предвид да няма кой да ти мърмори, нарежда, раздава непоискани акъли. Но вероятно ми е било лесно, защото ММ беше с мен, зад мен, абе на един акъл бяхме. А тук таткото иска аборт и заплашва с развод, не знам дали само теснотията е проблемът.

Вярно е, може да се получи, и като мине трудното, хората малко ги хваща амнезията, но се питам как се е чувствала свекърва ви? Когато децата ревяха/крещяха в съседната стая, а тя е искала да си почине в стаята си? Тази баба реално е била дежурна 24/7.
Скрит текст:
Мъжете като цяло не се изказват директно, не обичат да влизат в конфронтация, но коментират с жените си, тъй че и свекърът може да не е бил много щастлив.
Затова казах вече, ако в скоро време не се планира изнасяне от дома на родителите, рано е за второ. Вероятно затова и съпругът на авторката е категоричен, но е много краен и заслужава да му се начука канчето.

Е, чак амнезия да ме хване, след години може и да стане, знам ли, човек не забравя ни хубавото, ни лошото. Свекърва ми си остана от работа по за 10-ина дена след раждането и на двете деца. Не исках, защото нямах проблеми да си ги гледам, в смисъл нормално родих, здрава бях, но отговорът беше: "а, какво ще кажат хората, не искам да помагам." После се върна на работа. Не помня пищящи деца, е, не е било да не ревнат, но не бяха трудни за успокояване. Със свекърва ми проблемите бяха, че искаше детето (първото) да спи при нея, че да можел синът и да се наспива. Беше отрязана, разбира се, детето си остана при нас, на нея това не и хареса. Свекър ми също работеше, вечер се радваше на децата, играеше си с тях. Имам предвид, че беше разбран и отстъпчив човек, в смисъл такъв, не се налагаше, не ни поучаваше, не нареждаше какво да се прави за разлика от свекървата, повечето пъти беше на наша страна, което пък на нея не харесваше. Това съжителство се отрази зле на отношенията ми със свекървата и така си остана, не се разбирах с нея. Та не бих съветвала никого да живее при родители, за да му помагат, но при нас такова беше положението, нямахме друга възможност. И независимо от всичко, периодът с гледането на малките деца е един от трите най-хубави в живота ми, другият е студентският и третият една хубава и много удовлетворяваща работа. Човек все пак не е сметачна машина, та да подреди всичко като пионки - добър и финансово стабилен мъж, собствено жилище, добра работа и едва тогава деца. Има и други неща в тоя живот освен сметките. А и хората имат различни приоритети.

# 24
След като не е искал още едно дете защо го е направил ?? Аз пък щях да си взема другото дете и да се изнеса, никой с нищо не може да ме заплашва, нещо май се е объркал ? Ама не се обърква като го извади от гащите, малоумник.. Да се изнесе на квартира, цял живот с родителите ли си ще бъде ?

# 25
Детето не е само да го родиш!
Та вие имате едно дете и още не сте самостоятелни!
Едва ли е лесно да вземеш решение за аборт.
Но само с любов не се гледат деца.

# 26
Детето не е само да го родиш!
Та вие имате едно дете и още не сте самостоятелни!
Едва ли е лесно да вземеш решение за аборт.
Но само с любов не се гледат деца.
Аз имам две деца. Издържам ги, не разчитам на друг за това, но съм поела и грижата за майка ми, съответно живеем заедно. Не се виждам да търча между две къщи, а и смятам за лукс да се пращат двойни комунални, особено предвид, че старият апартамент нямаше алтернатива на отопление с ток. Щеше да е безумно да оставя майка ми там да мръзне или да заминава пенсията й за ток и лекарства, а аз да купувам храната.
За да не се отделят има причина и жената не е длъжна да я излага тук. Може би и на мъжът й не му е комфортна ситуацията.

# 27
Mama Ru. жената е пуснала тема. Имат сериозни разминавания със съпруга си!
Ако може да се справи сама..
Ако бяха на едно мнение и имаше подкрепата е различно!
Аз имам едно дете. И също го отглеждам и издържам сама.
Затова го казвам!

# 28
Ъъъ, 4-годишното не се ли буди, докато родителите му в същата стая правят бебе? Това е вече доста голямо дете... въпроси ще почне да задава.

# 29
Зависи. Някои деца спят дълбоко. Моите и купон или ремонт в съседите не ги буди.

Общи условия

Активация на акаунт