МАРТенско дете, не се чуди, златен дъжд навън вали.

• 13 837
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ох,хайде болничките да оздравяват по-бързо, да се чувстват добре децата, а мамите да са по-спокойни.

Има ли още кърмещи? Чара?  Wink Питайки за това, да питам - какво мялко предпочитат децата? По колко пият на ден. Мая определено пие прясно, а не кисело и то в огромни количества.

Има, имаааа... Grinning Докато четох постинга ти точно това правеше-щокаше си прав, а аз зяпах в кмпютъра. От лятото правя опити поне през деня да не му давам- имахме успех за около 2 месеца, но откакто се застуди и стоим повече в къщи, явно му доскучава и мине-немине половин час идва при мен и казва "мляко голямо", суче малко, после казва "дугото", захапва другата гърда, свършва и там и отива при колите GrinningМного често го прави като е прав а аз седнала на стол. Оня ден обаче го домързя, примъкна си един стол към мен , седна срещу мен и сука седнал  Grinning
 Ако кажа, че няма, той започва едно продължително"моля, моля, моляааа".С това "моля" май сбърках, толкова имах мерак да го научи, но май се получи обратния ефект- коно каже "моля" и мисли, че със сигурност ще стане неговото.
Иначе много обича кисело мляко и "дилян", така казва на айряна.

Като опозиции различава горе-долу, топло-студено, тъмно-светло, близо-далече, малко-голямо, има-няма, да-не и всички ги казва горе-долу разбираемо.Сега от едно стихотворение за рогцата на охльо-бохльо знае и бяло-черно, не не знам дали ги схваща като противоположност. Иначе различава няколко цвята- тези, в които са оцветени кубчетата на конструктора.
Педполагам, че знаят доста повече неща малчовците, но ние не сме ги открили Grinning
Така например, вчера като му казвах две стихотворения(той много обича), а пък навене ми е втръснало, нещо съм се отнесла и съм се забавила да кажа някоя дума и той я каза, и тогава, нарочно спрях да казвам последните думи, той ги каза до една, макар че преди това не ги е използвал.
Иначе, като започна повече да говори, доста неща почна да променя- взе да казва "мамата, татито, Гогото" така както казва топката, колата. Казва и"пишам. гушам", като пипам и бутам, а не пиша... Учим го и да брои, в резултат на  което като го попиташ на колко е години казва категорично "на пет" Mr. GreenНо единствено правилно определя количеството 2, за повече предмети, винаги казва 5 Mr. Green

Хайде , чао от нас, че много работа, а и хубаво времето за разходка, пък и вампирчето нещо пак подивява и наоколо се чува само"мамата, мамата, маматааа" Grinning

Да е жив и здрав Мишо Grinning
Голям мъж да стане, силен и хубав като името му Grinning

Леле, Вили, колко са пораснали децата, пу-пу! Сладурани Grinning

# 226
Честит именник на Ivap! Да расте здрав, силен и умен момък! Hug  bouquet

# 227
ivap, честит празник у дома. Чудесно име носи твоето момче ! Нали знаеш какво означава?
Чара, ти си истинска начална учителка Wink Браво и на теб, и на "ученика"  Hug
А като стана дума за празнуване, се сетих да ви спомена, ей така, между другото, че на 6 ноември чествахме 13 години семеен живот. Не питайте на колко сме се женили  Wink Не сбъркахме, слава Богу  Simple Smile
Да ви попитам пак въпрос, свързан с храненето. Яде ли някой дребосък първо, второ и трето на обяд? На мен това ми се вижда непосилно за изпълнение. Мисля си, поне до 3 годишна възраст  Rolling Eyes

# 228
  • Варна
Честит именник на ivap! Да расте здраво и обичано дете! Heart Eyes
villione много са ти хубави момичетата Simple Smile. Този нос на Вяра как го докарахте така като истински Simple Smile?
Честито ви и годишнина!   bouquet
Няма значение на колко сте се женили, важното е че се обичате и сте щастливи.
По въпросчетата. Иси пие АМ (Нестле Джуниър) сутрин и вечер, събира му се към 300мл. на ден. Прясно мляко не му давам или много рядко баща му като пие си кусва и той, но май не е особено очарован. Кисело мляко хапва, като десерт понякога, когато не иска да яде от яденето си или е хапнал малко. Хапва най-много по 200мл. на ден, много рядко стига до 1 кофичка.  За яденето на супа, основно и десерт наведнъж и дума не може да става. Често не мога да го накарам да си изяде само едното, а какво остава за 3  ooooh!.
Горска Фея, успех с изпитите! Дано накрая да си удовлетворена от резултата  Peace!

# 229
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МИШО  и ако има още -и на тях- ние още се чудим Ран има ли имен ден днес- нали произлиза от Рангел, ама май ще оставим той да си реши Simple Smile

Villione, Ран яде второто на обяд, кремчето на закуска -след обедна и супата за вечеря- почти без хляб- и понеже сега в къщи си имаме везна  заради беба- и го премерих и него- 10 кг и половина- а преди някъде близо 2 месеца беше 10 без 40 грама- значи храната му стига и не стои гладен Simple Smile

Чара, браво на Георги!! И ран го уча на цветовете на кубчетата- повтаря ги, а понякога ми ги дава каквото съм поискала, ама като реши овена и не ще!!! гледа ме и не само, че не дава правилното, ами изобщо не два нищо!!! Да се оплача, че като бях в болницата гогледа свекървма ми  и сега е силно прстрастен към бибата- а пък от както се появи малката и той като вижда,че тя цока- не иска и той, но много настоятелно иска да ми пипа гърдите и да ми дърпа зърната- не ще да заспи ако не са му в ръката, едва го бях отучила и сега всичко на ново с по- голяма сила- това чесно казано много ме изнервя- не знам какво да правя...

# 230
  • София
Чара, ти си истинска начална учителка Wink Браво и на теб, и на "ученика"  Hug.............
А като стана дума за празнуване, се сетих да ви спомена, ей така, между другото, че на 6 ноември чествахме 13 години семеен живот............Яде ли някой дребосък първо, второ и трето на обяд? мен това ми се вижда непосилно за изпълнение. Мисля си, поне до 3 годишна възраст  Rolling Eyes

Най-напред,честита ви годишнина, още много пъти по 13г да живеете заедно в любов и разбирателство!

Иначе това с учителстването май не оказва такова влияние- е, истина е, че съм много търпелива и мога да повтарям до безкрай едно и също(не че не ми омръзва де  Mr. Green), но само ако Георги настоява, иначе аз на сила нищо не го карам да прави. Пък  и като знам колко нерви и търпение съм дала за чуждите деца, че за мойто ли да не отделям Grinning
Но в интерес наистина говори много и всеки ден казва много нови думи без специално да го уча- днес например каза огледало и пералня, разбира се по негов си, но разбираем начин. Но не го приемам това като нещо изключително, просто явно е прескочил, някаква психологическа бариера и просто ги изказва думите.Убедена съм , че и другите деца знаят какво е огледало и пералня, но просто някои не са го казали до сега, както той пък не е казал други думи Grinning
Ох, много размисли изписах, айде стига толкоз... Mr. Green

За яденето- нямам спомен да е ял повече от едно нещо на хранене, даже не мога да си го представя, или само супа, или само крем, или само месо с ориз или зеленчуци, но първо, второ, трето-не.

... но много настоятелно иска да ми пипа гърдите и да ми дърпа зърната- не ще да заспи ако не са му в ръката, едва го бях отучила и сега всичко на ново с по- голяма сила- това чесно казано много ме изнервя- не знам какво да правя...

И при нас го има този проблем- от едната гърда суче, а с другата играе, ако намерите, решение на това, давайте съвети Grinning

# 231
villione, много са хубави снимките и оригиналите, де! Аз никога не съм виждала твои снимки преди, така че останах искренно очарована.!
Честито и за дългогодишния семеен живот! Дай боже, всекиму така!
По въпроса за млякото, Емма изпива около половин литър на ден; през деня и давам Нестле джуниър а вечерта слагам в леглото една бутилка от бебешкото прясно мляко на Мегле и до сутринта всичко е изпито. Иначе яде като змей, къде я побира цялата тази храна, за мен си остава мистерия newsm78. Аз ако изям толкова ще се пръсна, а тя- не, свърши й едната купичка, тя сочи хляба и вика "Мамо, дай!". Ей затова мога благородно да й завидя на Чара за "моля". Повярвай ми, скъпа, по- добре с моля, отколкото мойта малка диктаторка, дето вика само Дай! и ако не изпълняваш, започва един ураган изкъщи, ужас!!
Горска фея, успех с изпитите! Много добе знам за какво говориш, защото и аз съм на същия хал. На мен ми остана само един държавен, а на теб?

# 232
Villione, много си приличат твоите щерки! Личи си, че са сестри!
И Марти е като Ран - има си шише с мляко за през нощта и то ни спасява от неговите мрънкания. Вода не пие през нощта, но за сметка на това млекцето му е много сладко. Та се чудя с това мляко нощно време как да премахна биберона. Мартин пие от йогурта на Мегле, само него признава.
Изби и 16 зъб и вече устата ни е пълна отпред.
И при него е абсурд яденето на първо, второ и трето. Кухнята я спряхме от около месец - не иска да яде от нея. Когато сготвя мусака, пълнени пиперки, пържени картофки умира да папа. Чудя се какво друго да му измисля, което да му хареса. Готвих боб и зеле, но не му се услади така. Не сме дебели, но с тези зимни дрехи изглежда малко по-голям. Добре че е топло тези дни, за да сме навън на въздух.

# 233
Изби и 16 зъб и вече устата ни е пълна отпред.
Честито!

# 234
  • Варна
Браво на Марти, 16 зъба са много нещо Simple Smile. Хриси още си стои на 8, но като че ли избиват 3 кътника. Последната вечер спа доста неспокойно и се наложи и биба да давам. Днес по обяд се събуди с рев милия и дадох биба, добре че го успокои и пак си заспа.
Диди и Хриси не хареса 2-ра група, затова отново минах на 1-ва и няма проблеми Simple Smile. Само десерта не яде, но то това е нормално Wink. Ако искаш пробвай го, но все пак храната на 1-ва е пасирана и незнам дали Марти ще я одобри пак  newsm78.

# 235
диди, моя човек много обича грах Simple Smile

# 236
Цветина честит рожден ден на патерици!!!Пожелавам ти да си наи щастливата мама на света и много здраве и късмет!!!Съжалявам че със закъснението но едва сега сядам на компютъра!!!
Вили много са ти пораснали красавиците>Пу пу.А на малката колко дълга и е станала косата,браво на вас....
При нас няма нищо ново за разказване.Днес Вики е кротичка ,купих и нова играчка строител и само се заиграва с нея.
Сега съм на тема да им купя от тези надуваемите замъци за скачане!!!Дано стане малко да си изразходват енергията деца че лудницата е голяма...

# 237
аз су чедех дали да не купя  на Ран  тротинетка- нали така се казваше онова дето има кормило и се прибутва с крак- май още е малък за него- но много ги заглежда.. пък може и така да се научи да го кара- иначе имаме едно колело от каката и се опитва да го кара, но не става, защото крачетата му не стигат съвсем до педалите- на пролетг обаче го виждам как ще хвърчи из квартал Simple Smile сега има нова мода- да бута количката на бебката- вчера я изведохме за първи път- днес пак и не дава на никой друг- бой с братовчедката за малко да стане... а аз като се опитам да хвана количката- ми бута ръката и ми вика- марш тука! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=75253 снимков материал

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 11:50 от Цветина

# 238
Опасен батко е този Ран! Сладури!
И Марти се заглежда в тротинетки и по-големи колелета. Дори аз го пробвах на едно с две колелета и помощни на едно приятелче, което е на 2,4 мес, но крачетата ни все още не стигат до педалите, а аз да го бутам - не ми се ще още. Има време, пък може и догодина за рожденния ден да му подари някой дядо, знае ли се?

# 239
Тук продават едни бебешки тротинетки с по 4 колелца. Стабилни са, нисички, като за тях. Дали няма да се намерят и в БГ?
Мая също има колело (3 колела), но още малк й остава да стигне педалите. Ще чакаме пролетта  Simple Smile
Според вас какъв е лимитът за портокаловия сок? Аз й давам почти всеки ен, прясно изтискан, но се чудя дало 150-180 мл. не са много.... Възможно ли е да навредят на стомаха или да причинят алергия.... ? Може би излишно се притеснявам.
Цвети, опасен е Ран !  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт