Питайки за това, да питам - какво мялко предпочитат децата? По колко пият на ден. Мая определено пие прясно, а не кисело и то в огромни количества.Има, имаааа...
Докато четох постинга ти точно това правеше-щокаше си прав, а аз зяпах в кмпютъра. От лятото правя опити поне през деня да не му давам- имахме успех за около 2 месеца, но откакто се застуди и стоим повече в къщи, явно му доскучава и мине-немине половин час идва при мен и казва "мляко голямо", суче малко, после казва "дугото", захапва другата гърда, свършва и там и отива при колите
Много често го прави като е прав а аз седнала на стол. Оня ден обаче го домързя, примъкна си един стол към мен , седна срещу мен и сука седнал 
Ако кажа, че няма, той започва едно продължително"моля, моля, моляааа".С това "моля" май сбърках, толкова имах мерак да го научи, но май се получи обратния ефект- коно каже "моля" и мисли, че със сигурност ще стане неговото.
Иначе много обича кисело мляко и "дилян", така казва на айряна.
Като опозиции различава горе-долу, топло-студено, тъмно-светло, близо-далече, малко-голямо, има-няма, да-не и всички ги казва горе-долу разбираемо.Сега от едно стихотворение за рогцата на охльо-бохльо знае и бяло-черно, не не знам дали ги схваща като противоположност. Иначе различава няколко цвята- тези, в които са оцветени кубчетата на конструктора.
Педполагам, че знаят доста повече неща малчовците, но ние не сме ги открили

Така например, вчера като му казвах две стихотворения(той много обича), а пък навене ми е втръснало, нещо съм се отнесла и съм се забавила да кажа някоя дума и той я каза, и тогава, нарочно спрях да казвам последните думи, той ги каза до една, макар че преди това не ги е използвал.
Иначе, като започна повече да говори, доста неща почна да променя- взе да казва "мамата, татито, Гогото" така както казва топката, колата. Казва и"пишам. гушам", като пипам и бутам, а не пиша... Учим го и да брои, в резултат на което като го попиташ на колко е години казва категорично "на пет"
Хайде , чао от нас, че много работа, а и хубаво времето за разходка, пък и вампирчето нещо пак подивява и наоколо се чува само"мамата, мамата, маматааа"

Да е жив и здрав Мишо

Голям мъж да стане, силен и хубав като името му

Леле, Вили, колко са пораснали децата, пу-пу! Сладурани

.
!
. Аз ако изям толкова ще се пръсна, а тя- не, свърши й едната купичка, тя сочи хляба и вика "Мамо, дай!". Ей затова мога благородно да й завидя на Чара за "моля". Повярвай ми, скъпа, по- добре с моля, отколкото мойта малка диктаторка, дето вика само Дай! и ако не изпълняваш, започва един ураган изкъщи, ужас!!