МАРТенско дете, не се чуди, златен дъжд навън вали.

• 13 867
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
Горска Фея, не мога да бъда само майка.

Че кой го иска от теб ?!  Simple Smile
И понеже не конкретизирах ......изобщо нямам предвид само детето  Wink Имам няколко интереса и се грижа основно за тях. И  ако не ми се отдава да съм домакиня , не си го слагам на сърцето  Simple Smile Нито пък някой го изисква от мен  Wink

Като тръгнеш на работа ще видиш , че нещата ще се наредят .
Както казва майка ми (отгледала 3 деца , родени в рамките на 6 години) "Организация е начинът."  Simple Smile

# 16
Горска Фея, не мога да бъда само майка.

Че кой го иска от теб ?!  Simple Smile
И понеже не конкретизирах ......изобщо нямам предвид само детето  Wink Имам няколко интереса и се грижа основно за тях. И  ако не ми се отдава да съм домакиня , не си го слагам на сърцето  Simple Smile Нито пък някой го изисква от мен  Wink

Горска Фея , пак не конкретизира... Grinning Интереси от типа - спорт, висше и изписване на вежди...?  Mr. Green
Домакиня никога не мога да стана, половинката ме е харесал така и само се радва ако някой път сготвя.  Embarassed Много ме изкефи изказването на Гаро от ББ3 по този повод.

Цветина, много позитивно мислене, караш ме да се усмихвам. Добре, че си поработи малко между двете бременности, разбираш, че в бизнеса има ядове и нерви, които.... Tired Ама ако не си работила нещо те човърка...

Айде малко за децата, нали такава е темата. Grinning

Забелязвам, че Ран изведнъж е започнал да прави много неща- говори много думи- започнахме да се разбираме вече- водим нещо като диалог Simple Smile чакам да каже- обичам те, мамо- някой знае ли на каква възраст се случва това

Цвети, точно така е и при нас. Има периоди, когато не казва никакви нови думи, а други - като днес 4-5 попадения. Днес се смях много на "алото падна", но към 50-я път повторено (след като съм вдигнала "алото" много преди това) вече се бях отчаяла. Никога не говоря по бебешки - казвам "ало", но само когато вдигам телефона  Simple Smile Другото което ми направи впечатление е, че си хареса думата "панделка" и я сричкуваше докато не я каза перфектно. А колко много животни по книжките имат панделки  ooooh!
За "обичам те" незнам. Ако ти му го повтаряш много често, предполагам скоро ще те зарадва. Grinning

Днес купих списанието "детска академия", чух добри отзиви. Т.е. четох. Наистина са малки още за него, но е много интересно и мисля, да й го събирам.

# 17

Горска Фея , пак не конкретизира... Grinning

Тц....написах ги , но ги изтрих ....интернет е , четат много хора тук.  Grinning

Цитат
Интереси от типа - спорт, висше и изписване на вежди...?  Mr. Green

Който може го може .  Laughing
Което и от трите занимания  да подхвана като следваща работа(на сегашната , така или иначе няма да се връщам) , ще изкарвам добри пари, не мислиш ли ?

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 00:13 от Горска Фея

# 18
Благодаря ви за поздравленята.

Веси, честито и от мен за колата. Много е ефектна, дано ти служи вярно. Там няма такива предразсъдъци като тук за джип-ките и техните собственици, нали? А колко струваше, ако не е тайна? Предстои да си избера кола и затова питам.

Дай боже да няма проблеми, че покрай старата направо ми писна, винаги когато ни трябва, тя е на ремонт. Това за собствениците малко не го разбрах. newsm78 По принцип тук си купуват още по-големи джипове (нашата се води между смеейна и джип) и ходят с тях на ледника (ако ти е любопитно виж тук). А иначе за цената около 10.000 евро, но платихме 10% от цената му, а останалите пари ще ги изплащаме с 3г. заем с лихва 3,7%, което идеално ни устройва. Сумата е доста голяма за БГ, но за тукашния стандарт си е направо златна сделка.

Като ви чета, имам чувството, че Дани не говори нищо, но се успокоявам с това, че нали и друг език е в главата му. Говорих с колежките си и те ми казаха, че по принцип двуезичните деца поговарят по-късно. В детската градина има жена, която се занимава специално с такива деца. Иначе с тия мои късни прибирания, човека вече ме игнорира напълно. Не ще да заспива с мен, все баща си дърпа за нещо. Снощи беше толкова сърди, когато баща му тръгваше на тренировка, вкопчи се в него и започна да ми маха за чао и рев, не дава да го взема. #Crazy
За самостоятелното хранене, ставам куку. Въобще не ми дава да го храня, иска сам, а когато вече се е нахранил, започва да изсипва всичко на земята.  #Crazy Иска сам да пие от чаша, няма да ви казвам какво поливане става, но какво да го правя, бях чела ако детето има желание да прави нещо, макар и да не умее, да не му се забранява, защото така губело интерес и след това не може да се научи.

Цвети, как се справя Ран с яслата? Тайничко ти завиждам, че скоро ще си гушнеш едно розовичко вързопче. Ееех.

# 19
Ами никак не се справя- защото на третия ден се разсополяви- виръсът го лепна от братовчедката- и го спряхме да не го разпространява на другите деца- ако всички родители правеха като мен- нямаше да има толкова болести по градините, но както и да е.. в понеделник ще го пусна отново, защото ще е топло и ще си играе с децата- а пък аз ще пиша сценарий за дипломна работа- трябва да снимам филм - съмнявам се, че е мога да я реализирам до като родя- малко време остана, но поне да е написано- да се знае какво ме чака- твърдо съм решила да си взема дипломата, защото както споменах искам нова работа и звучи по- авторитетно ако имам диплома за висше- а и без това вече няколко години я мотам, но от работа време не остава...

Но като застудее смятам да си седим двамцата в къщи- така че на ясла  за малко- после като се роди беба ще видим как стоят нещата, но не ми се иска мама да е в къщи, а той- на градина

# 20
Мами - дайте ми съвет- вчера си загубихме бибата- а Ран винаги заспива с нея- вчера обаче беше много изморен и заспа бързо- през нощта се размрънка малко- дадох му 1-2 глътки айрян и продължи да спи- мирен е обаче единствено, ако ме хване за зърното на гърдата- ако не му дам-ревввввв. Опитва се и да си слага пръста в устата- и сега не знам какво да правя- да му купувам нова биба или не?!??!!!

# 21
Не знам какво да ти кажа за бибата - Мариана така я отказахме; загубихме последната, защото реших да не купувам, и просто нищо не и дадохме...Не започна да смуче пръст; имаше един кратък период, в който замечтано гледаше бебетата навън (бибероните им по-точно) и се опитваше да краде бибата на "колежката" при гледачката.

По принцип нямало проблем и до по-късно да си ги смучат (до две нямало значение за зъбите); някои до много по-късно ги оставят (заради прословутия смукателен инстинкт). Ако мислиш, че не готов - взимай нова. Доста верятно е да се върне към биба покрай новото бебе така или иначе.

На мен сега ми е много спокойно; преди все треперех дали имам достатъчно биби в мен, дали са чисти, къде са - такова търсене падаше всяка вечер. Откакто не ми трябват ги намерих (и изхвърлих!) всичките; вчера попаднах на поредната в една моя забравена есенна чанта  Mr. Green

# 22
намерихме я!!! Всъщност той си я намери- както го разхождах и изведнъж го гледам с биба в устата- явно някъде по количката си я беше пъхнал- а няма да ви казвам, че и двамата с татито преровихме няколко пъти- сега го приспах с биба, че съм много изморена от разходката, но довечера няма да му я давам- само в краен случай, ако много плаче- всъщност се оказа, че отказването от гърда е по- трудно- все иска да ми бърка в деколтето- направо ме влудява!!! Там обаче вече съм твърдза- щом има биба- никакво пипане- иначе не знам какво ще правим като се появи и новото бебе- той все се опитва да измъкне бибероната на едно съседче- сигурно в къщи ще съм все нащрек

# 23
  • Варна
Ран е голяма "скица". Душичка  Hug. Според мен му давай бибата само ако наистина има нужда (не иска да заспи, да се утеши и т.н.). При положение, че е буден и си играе гледай да е далеч и да не я вижда. Аз с Иси процедирам така, давам я само ако прохленца по време на сън. Много рядко през деня и той сега дори и да си я намери, поцоква малко и после ми я носи да я прибера Simple Smile  Heart Eyes.

# 24
Цвети, май ти се задава кърмене в тандем. Simple Smile Което, ако питаш мен, е много добре за Ран.

Габи още не е готова да се откаже от бибата преди заспиване. Ако изгубим 3 - те, които имаме, ще купя друга. Не заспива без биба, освен в количката понякога. Не мисля, да комбинирам тръгването си работа с този допълнителен стрес. Много ще и дойде.

Цвети,  една идея за "обичам те мамо" - пей песничката "мила моя мамо". Много силно впечатление им прави точно тази фраза .

Това за собствениците малко не го разбрах. newsm78

Говорех за мутрите...  Simple Smile

Горска Фея, няма нужда да споменаваш имена. Grinning
Явно съм налучкала нещо, помня, че имаше изпити за взимане, ама другото... newsm78 Кажи, стана ми интересно... Може и на лични. Mr. Green

# 25
и аз за сега оставих отказването на биба на заден план- май не е готов за това- но кърмене на ново- не! ще гледа от страни Simple Smile

да уточня- той не цоцка вече 4 месеца, но не мога да гокажа от навика да си играе с гърдата ми, а напоследък страшно е изнаглял- само да го взема на ръце и хоп- мушнал си е ръката- което прави навсякъде и ме дразни- да не говорим, че понякога ме щипе до болка

# 26
Не мисля, да комбинирам тръгването си работа с този допълнителен стрес. Много ще и дойде.

Така е; едно по едно. Мариана като си загуби бибата - бяхме приключили с летните приключения, вече си ходеше при гледачката от няколко месеца, и общо взето нямаше драми - още същата вечер отхърка без нея (и без това я давахме само вечер).

# 27
  • Варна
Здравейте!

Направо ми се реве  Cry. Иси от снощи е със сополи и аз реших да не го водя на лекар, че пак ще ни изпишат нещо, което не ми се иска да му давам. Купих му Саностол (мултивитаминен сироп с вкус на лимон) и познайте - не иска да го пие, смесих с АМ - пи много малко. Дадох направо със спринцофка и малко след това всичкия му обяд беше повърнат  Cry, милото така го изтормозих. Но вече се чуствам безсилна. Незнам как ще се справям с даването на лекарства, то така не става. А всички лекарства за бебета са сладки Sad. Няма нужда да го мъча, като така или иначе всичко излиза, даже и с храната Sad. Толкова много плака и аз още немога да се успокоя, макар че той малко след това го сложих да спи и заспа.
Извинявайте че на вас се оплаквам, но тук намирам подкрепа, за което ви благодаря!

# 28
Ох, миличкия Иси- дано се оправи бързо- аз бих те посъветвала да му купиш физиологичен разтвор и капки за нос- гадния коларгол, който на Ран  не му помага много- най- добре ни е с Виброцил или Резоксим- а как да му даваш саностола  не мога да те посъветвам- Ран пие същия и страшно го обича- даже сутрин налита на хладилника и дърпа шишето

# 29
Tedulina, не се притеснявай, нали Иси няма температура или кашлица. Значи е добре.

За даването на лекарства, мога да то кажа само как беше при нас. Мрази всички сиропи за кашлица, но аз я взимам много нежно в мен, казвам нещо от рода - "сега едно хубаво сиропче, отвори уста", в началото се лъжеше и отваряше. После се мръщеше, понякога плюеше.Следващият път не даваше - въртеше се и плачеше. Хващам я по същият начин - легнала в скута м, главата й на скъвката на лакътя ми и главата назад. Хващам я много здраво, "желязна" хватка и говоря приятелски, но твърдо. Върти се като шило и реве, но след ден-два свиква. Не иска да й ги давам, но като я хвана така и знае - отърване няма. Опитва се да преговаря - но аз казвам просто - знаеш, че трябва да ги изпиеш, отвори уста. Разбират, да знаеш.

Спомних си, че бебешките лекарства могат да се дават и преди хранене. Опитай, кагато е гладен, може да му хареса.

Дано утре сте по-добре.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт