Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 389
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Уцелих огромна опашка на кабина /около 1 час чакане/ в петък сутринта - делничен ден все пак, не ми се мисли какво е в събота-неделя.
Пистите бяха много меки и неутъпкани /беше валял сняг не предния ден, а деня преди него -т.е. не е като да е навалял сняг и да не са могли да утъпкат/. В 11 вече с толкова много народ бяха на бабуни.
Боровец в подобна петъчна сутрин беше с много хубави, твърди и празни писти - и това при доста по-евтина цена от Банско, защото детето ми е на 13 и в Боровец още го водят на 1/2 цена от тази на възрастен, а в Банско до 12 са деца, 13 годишните са почти на цената на възрастен.
А, да не споменавам факта, че там семейна карта е за поне 2 дни, а и трябва да сте 2 възрастни с дете, за да сте семейство и да получите отстъпка като такова. Разделени/разведени или каращ само 1 родител с дете явно не ги броят за семейство и нямат отстъпка като такова.Joy Леко дискриминирана се почувствах /бях сама с детето/ - да не ме броят семейство.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 19:01 от Olive

# 616
  • София
хахах,  ТУК е Катарино. Ние сме в къщичките и не ползваме ресторанта и Спа-то- - така че мнението ми е за къщичките и се радвам, че ще има с кой да го споделя, за да е полезно, евентуално. Парното не смогва и е студено - казаха ни, че Катарино е голям комплекс и едната му помпа не работи, та затова радиаторите са студени. Топлим се на климатик, студено е, вече всички сме с лека хрема. Прозорците не са добре уплътнени и през процепите влиза студен въздух. Имам само една възглавница - в гардероба има повече, но няма калъфки. Аз съм свикнала на малко повече комфорт. Та затова. Ениуей - надявам се, че през нощта няма да се събудя отново заради студа и утре ще се осмеля с хремавата ми дъщеря да стигнем до пистите.  Младежите днес са карали и казаха, че е било много студено и навън.

# 617
  • София
Аз съм все недоразбрала Grinning Викам драсна Аш, ще става Банскалийка. Не са ми били в таргета тези вили, но ще си го запиша, че не стават. На Реденка вилите са хубави и се ползва спа-то Simple Smile Не е супер лукс, но става.

# 618
  • София
А то и тук може да се ползва спа-то, но сега нали е Ковид и ние не искаме. Умишлено не искаме да ползваме и ресторанта поради същата причина. Ама какво от това. Идваме вчера и жената, която чисти къщата - без маска. Час преди това в Симитли в един магазин ги гледах 10 човека и нито един не беше с маска. Лоша работа.

# 619
Ти защо не си носиш печка-духалка, я си вземи утре една от Банско.

# 620
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Банско преди два уикенда, когато беше ваканцията на румънците, е имало огромни опашки. Днес имаше 10 човека. Ние се качихме с колата до Бъндерица, но така или иначе имаме карти за бърз достъп до лифта. В момента са абсолютно безсмислени. Сняг има колкото искаш. Преди 2 седмици на Боровец снегът се топеше, беше мокър и имаше също много хора, включително румънци. Ски условията бяха трагични. Навсякъде в куррота течаха кални реки, миришеше и от конете с файтоните.
На Банско трябва да се ходи, когато няма празнични дни, училищни ваканции и прочие. Ние караме от понеделник до петък. Курортът като цяло си е празен в момента. Не знам дали и 20 % има заетост.  Междудругото има чужденци - сърби, поляци, руснаци, засякох и италианци. Което си е странно. Само неработещите ски курорти в Австрия и Италия могат да го обяснят това. Една приятелка ме бъзика, че и за нас е странно да сме на Банско. Аз обаче го преоткривам в последните години. Това е единственият бг ски курорт, който поне малко да може да се доближи до това, което получаваш в Алпите.

От днес в 10.30:

# 621
  • В офиса
Ти защо не си носиш печка-духалка, я си вземи утре една от Банско.
Ахахахаха, като влязох да раждам голямата, трябваше да си взема печка-духалка. Припомни ми...

# 622
  • софия
Not,  златен си! елементарно решение и  веднага почивката ще стане по-хубава Simple Smile

# 623
  • София
Аш, това е недопустимо, как ще ви държат на студено?! Защо не ви настанят в хотелската част, след като имат проблем с отоплението..?
Иначе когато бяхме там маските в общите части бяха задължителни. Мерките се спазваха.

Тази година и на Пампорово са пуснали юношески карти. Пистите бяха перфектни, без оголени участъци. А за Банско мнението ми е едно към едно с това на Олив.

# 624
Не питай старило, ами патило, пък Нот е и двете и ходи на Нова Година в Хърватска, Мароко и Йордания с духалка в куфара.
Другия път ще ходя с калорифер.

В интерес на истината у нас не съм я ползвал от години, а тези тъпанари в Катарино са длъжни да дадат електрическо нещо на хората за отопление, щом парното не им работи.

# 625
  • София
В Мароко за охлаждане ли я ползва? Joy

# 626
На Нова година охлаждане?! Като те настанят в един иначе добър хотел, ама отворен вчера по случай случката и поради което студен като хладилник, ще оцениш духалката😀 за чест на мароканския туризъм, само един ден беше това.

# 627
  • София
Е, то тука има духалка и климатик, но те не топлят както парното и на мен ми потича веднага носът Sad. Слдващият път - никакъв компронис с хотела.

# 628
В събота и неделя на Боровец се появиха хора на пистите след обяд, иначе беше много спокойно, без опашки.

# 629
  • София
И аз съм от тези, които си носят духалка когато имат подозрения, че може да има проблем с отоплението Joy Аш, много неприятно е това със студеното. Друго мога да изтърпя, но да ми е студено ми е ужасно неприятно Sad

Велина във Велинград и аз много го харесвам. Но си имам сантиментални чувства към хотела, защото си го знам от дете и мислех, че съм просто субективна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт