Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 560
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Добре де, толкова години ходим във Велинград, изръшкали сме Роял Спа, Макси, Арте и още други, защо никой не ми е казал за този Велина? Сега го разцъках, изглежда много добре. Басейните топли ли са? Храната влиза ли в цената или е свободна консумация?
Външният басейн работи целогодишно и е топъл.
Като температура на водата не мога да кажа с точност, но във вътрешния спокойно се плува, голям е, не е за киснене, но със сигурност е и топъл. Има една парна баня, една сауна, едно джакузи, фитнес и масажи. Със сигурност има и някакви други стаи с екстри около масажите, но не ги знам, не ползваме.
Скоро ще имам съвсем пресни впечатления.
Цената включва само закуска.
Но пак казвам, не е за хора, които се кефят на Роял.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 12:53 от Фран

# 646
Аз не го препоръчвах заради СПА-то и храната. Сега се търси пълно спа и хубава храна. Но от всички хотели изобщо в България най-добре съм почивала там и в Пирин Сандански. И ми е било най-уютно. А това са лични усещания и сантименти. Та може на теб да не ти хареса.

# 647
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами аз не те кефя на Роял, отдавна не ходим, но спа-то и фитнесът са му добри.

Ще го пробваме Велина някой уикенд.

В Сандански не сме ходили, там мисля, че трябва много отрано да се запазва.

Някой пробвал ли е Алпина къщите в Баня, които са от цели дървени трупи?

# 648
  • В офиса
Който обича летни трекинги, китни хижи и села, фантастични гледки, Алпите са точното място. Имат страхотна не само зимна, но и лятна инфраструктура.
Това много отдавна го планираме. Първо малките деца бяха много малки. Пораснаха, но дойде ковид. Живот и здраве и на това ще му дойде времето. Но може да си споделиш идеите.

# 649
  • София
Ние сме фенове на Италия за ски. От години ходим всяка зима - откъм храна, хотели и атмосфера ми харесва повече от Австрия. Миналата година ни пропадна пътуването. Frowning1 Очевидно и тази. Ние винаги пътуваме с кола /задължителна ми е там/ с по една спирка по пътя в двете посоки и така го съчетаваме и с малко туризъм и шопинг. Simple Smile Ходим и в България за по няколко дни - Пампорово /хотел Ива и Елена на пистата/ или Банско. Но откъм разнообразие на писти и поддръжка на писти, Италия е несравнима с България.

Към Велина и аз имам сантимент - много ходихме там, докато по-големите деца бяха малки - басейнът и голямото джакузи са чудесни.

# 650
  • София
Откога външния басейн на Велина работи целогодишно? Последно съм била преди 10тина години и не повторихме точно, защото външния басейн бил сезонен, защото са на по-хладния извор

# 651
  • София
sanaka, препоръчай курорт за ски в Италия Simple Smile

Банско днес беше размазващо хубаво - слънце, студено, нямаше много хора и пистите бяха обработени много добре. Аз също предпочитам почивките в хотел (с вкл. закуска, вечеря, басейнче) - но сега нали е пандемия и не ми се буташе в хотел с други хора. Обаче с толкова лош опит с къща този път направо ме сърби да си премахна резервацията на къща в Левкада, която имаме за септември.

Велина няма да хареса на всеки. Това е бивша почивна резиденция на ЦК на БКП - т.е. базата не е съвсм нова и не е много лъскава. Но затова пък е сред парк и от хотела започва гората нагоре. Не е в ниската част на Велинград, а малко над нея. Има френско изглеждаща градина към ресторанта и поне преди храната беше много хубава.

# 652
Рейни, аз не помня някога да не е работил външният басейн през зимата, а ходим поне два пъти през този сезон. Но може и да греша. Всъщност съм си зиморничава и рядко излизам на външния басейн. Ето тук едно изключение. 😀 Годината е 2017.
...

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 11:55 от Фран

# 653
  • София
На доста места сме ходили в Италия. Преди време доста ходихме в Ливиньо /хотел Байта Монтана/ - когато беше още ново, неизвестно, безмитна зона /парфюми, козметика и алкохол - без пари/ и адски евтино, въпреки че условията са прекрасни. Но си е доста далеко и вече не е евтино, но си е хубаво, пак ще скочим до там, живот и здраве. Последните години ходим на Val di Fassa, Трентино - има страхотна SellaRonda /за 5 дни може да не повториш писта/, а пистата Саслонг във Вал Гардена за мен е най-добрата писта, на която съм карала - страхотна, не случайно е писта от световната купа. В което и градче от региона да отидеш, няма да сбъркаш - Каназей, Кампитело, Моена, Мазин /то е най-малкото/ и т.н. Ние обикновено ходим в Кампитело, защото сме си харесали хотелче точно до кабинката и е много удобно, а и спа-то му е много приятно. Болцано е на близко разстояние - много любимо италианско градче -  и задължително всеки път се разхождаме до там. Ох, много ми липсва Италия! Frowning1

# 654
  • София
Санака, благодаря Heart А тези курорти, които описваш, стават ли за деца, начинаещи скиори (да има сини и зелени писти демек Simple Smile )

# 655
  • София
Навсякъде има и леки писти, както и всевъзможни атракциии за деца - улеи, ски паркове с препятствия и т.н. На Кампитело леките писти са по-малко и за да стигнеш до тях, първо се минава през по-трудна писта. Може би Каназей е най-подходящ от тази гледна точка. Но, както казах, там е SellaRonda - т.е. от всяко едно място стигаш до всички останали със ски - свързани са с писти, ски-пътища, лифтове. А има и автобуси.

# 656
  • София
Фран, много яки чорапи Simple Smile Доста топличко изглеждат Simple Smile Как ми се приходи днес там като се заговорихме...Ама само си позволих да разцъкам сайта на хотела Joy Дано лятото е по-спокойна обстановката Simple Smile

# 657
  • София
Санака, ние вече много години отсядаме в хотел до кабинката на Чиампач (Алба ди Пеня). Докато мъжете карат, аз си правя пеши преходи до Каназеи, има страхотна алея покрай реката.

# 658
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей, Санака, от една зодия сме - точно Sella Ronda ми е любимо място. Много искам и лятото да го посетя.

Ей този хотел - https://www.sonnenburg.com/en/
бивш манастир, на австрийско-италианската граница е много добър, храната беше...много впечатляваща. Има вечер на шеф готвача, нямам точен спомен, но беше поне 10 - степенно меню. По принцип ходят разни надути австрийски баби, но нашите деца бързо вдигнаха всичко във въздуха:)). Зоната за ски е Кронплац, градчето Брунек/Брунико, в зависимост на кой език го произнасяш. Местните говорят и двата езика, но се води Италия.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 17:22 от gadamer

# 659
  • София
Шарки, да, забравих да спомена Алба. Но то пък изброяването ми не беше изчерпателно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт