Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 385
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Dandelion, Hier spriecht der Bierkapitaen Simple Smile Но достатъчно близко да се сетя. То е незабравимо да видиш камара полупияни (някои направо напълно) да танцуват на тия идиостки песни
Чудех се защо нищо не ми излиза в google в моя вариант Blush
Ох, така ми се иска да свършват всички корона усложнения и всичко да си е като преди, ама надали Confused

# 676
  • София
Аш, да допълня - от целия район на Доломити суперски, най-много сини писти има в района на Алта Бадиа. Може би това ще е най-доброто място за начинаещи деца. Simple Smile
Колкото и да обсъждаме сега Италия и Австрия, в момента изборът е между Пампорово и Банско. Joy И ние в събота потегляме към Банско.
Рейни, щом си фен на хели-хели-хели-коптер и този тип забавления, и храната в Австрия ти харесва повече, от тази в Италия - не сменяй дестинацията. Simple Smile

# 677
Стига и ти с тая Италия, че като си представих милата ни Аш как обикаля духалката в оная дупка Катарино и ми домъчня.
Ще взема по Великден да си нащракам два писиара и ще отгърмя нанякъде, писна ми вече.

# 678
  • софия
Стига и ти с тая Италия, че като си представих милата ни Аш как обикаля духалката в оная дупка Катарино и ми домъчня.
Ще взема по Великден да си нащракам два писиара и ще отгърмя нанякъде, писна ми вече.
Идвам!

# 679
Само да си изберем дестинация💐
Тези нашите сега са по пистите, после още от май ще плъзнат по Гърция като миналата година и до септември пак ще им преглъщам сините морета и узото с калмари😉

# 680
  • София
Предлагам ви на двамата междувременно да удавим мъката по вояжите на другите у нас на кафе-соаре Simple Smile

# 681
  • София
Да, разбирам ви. Ние също караме от години в чужбина, в началото бях wow, сега виждам и недостатъци.
...На Боровец пистите пред Рила са само за начинаещи, много къси и натоварени, като синята писта за всички учащи пресича през средата черната писта на Ситняковския лифт. Пълно безумие. На Ястребец няма опция да се кара само горе на платото, защото няма допълнителна седалка - като тръгнеш от отгоре, щеш не щеш тръгваш по Ястребец или Попангелов. Това са писти със сериозни червени участъци, а за да слезеш до долу на кабинка преминаваш през зелен ски път, в който сноубордистите и повечето скиори вървят пеша Hushed
Пампорово е по-добре планиран, за съжаление е далеч от София. Така че ако Банско се планира в точен момент (както казах, в момента е празно), не е толкова лошо. Има достатъчно писти, връзки между тях, седалки...
Да, недостатъците са ясни - 2 дни поне утрепваш в път за отиване и връщане, ако е до 1100-1200 км, иначе може и повече, а цената е двойна обичайно за сравними неща там и тук като хотел и изхранване. Пистите не може да сравниш - дори и ваканции сме уцелвали и пак няма опашки, просто са много, както и съоръженията.
Тази година ще караме на Боровец /живот и здраве/, за нас Ястребец 2 и 3 е точно за момента - детето имам предвид, по-бързо е от мен, Пампорово вече са твърде леки пистите, преди няколко години беше идеално. Тя даже от последните години останала с впечатление, че само 2 писти има на Боровец, защото обикновено отиваме за половин ден там, пускаме по няколко пъти и си тръгваме, сега ще й показвам, че има и други писти.Joy

# 682
  • София
Хахах. Нот, стига ме разсмива от сутринта още. Тук, между другото има и камина - ММ сутрин и вечер я пали. Добре че доставката с дървата не е като наличността на чаршафите и кърпите, че не мога да си го представя сутрин да излиза с коня и брадвата из гората да ни търси и дърва. И тази нощ беше мноооого студено - брррр. Но като гледам моите момчета - още дълго ще търсим нехотелско настаняване, за да ползваме пералня Sad

Олив, не е съвсем така за цените. В момента плащаме 300 лв. на вечер за две спални. За 150 евро може да се намери подобно нещо в Италия - но с парно на газ (или централно), надявам се. Сравнявах и цените на ски-ренталс и на картите за лифта и няма съществена разлика (+/- 100 лв. за целия престой).

Ако говорим за скъп хотел - тип Орловец или Хот Спрингс - в Австрия цената е с около 20-30% отгоре (това не е съществена разлика). Между другото - най-хубавото хотелско изхранване с ММ сме имали в хотел в Австрия - но хотелът беше от много скъпите. Това беше преди да се родят децата. Ех, какъв живот си живеехме Simple Smile

И затова досега ходехме в БГ, защото с три малки деца (разлика между най-малкото и най-голямото - 2 г. и 10 м.) въобще не бяхме годни за дълъг път. Но от догодина, живот и здраве, без ковид, ще отидем. Но уви - вероятно пак ще търсим къща или апартамент с пералня Satisfied
Скрит текст:
Само за info - за района тук в Банско, ако някой търси къща с по-високи критерии - май Русковец и Pirin Golf Club покриват по-добре критериите.

# 683
  • София
sanaka, аз не с лошо. Винаги съм ходила без семейството на ски в Австрия и Италия (това е моята седмица "отпуска"), но вече детето се понаучи и ще иска, та бих проучила и други възможности извън тези, на които съм свикнала. Имаш 3 броя и съответно доста по-голям опит от мен с това Wink
На Бабин зуб си спим в хотела и наистина е удобство и с храната и близостта до пистите и със спа-то. Франция не съм била, но приятели хвалят много. Вариант и там е самолет и рент а кар, че 3000 км са ми в повече за трипче Simple Smile Швейцария не ни е по джоба, защото не искам да си разделя на 2 почивки една зимата и една лятото Simple Smile

Dandelion, аз не действах с google, ама ми стана любопитно и наистина не излиза, а трябваше и чичкото да се сети Grinning

# 684
За Италия и Гърция и мен ме бройте. Аз даже имам самолетни билети за Великден. Да видим.

# 685
Нищо не сме планирали, то не ми остава и време де. И а както се очертава, май ще ми се наложи спешно пътуване до САЩ.
Но поне си взех билет за Пласидо Доминго за август

# 686
  • Отвъд алеята зад шкафа
Olive, съгласна съм с теб.

В Хот Спрингс 7 нощувки ни излизат 2100 лв с храна. За мен си е супер опция.
На Бабин зуб в хотел Стара планина и  ние ходим, но като нещо допълнително, не като основни ски. Септември е чудесно за преход до вр.Миджур.

Днес условията за ски са перфектни. Не знам как да кача видео да чуете как скърца снегът. Сега се препичам на слънце като гущер.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:48 от gadamer

# 687
  • София
Предлагам ви на двамата междувременно да удавим мъката по вояжите на другите у нас на кафе-соаре Simple Smile
Е, само на тях двамата ли? И само на кафе? Joy

Рейни, с дете и хотелската храна ще ти стане важна. Laughing

Ох, бе, Гадамер, стига ме дразни с тези снимки! Frowning1 И да не прецакате снега до събота, ей!

# 688
  • София
Да не остана по-назад Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 16:55 от Аш

# 689
  • Отвъд алеята зад шкафа
Оо, Аш, ти си на Шилигарника:)

Общи условия

Активация на акаунт