Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 396
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Веднъж бяхме в Санта Кристина, но бързичко си се върнахме на нашето място. Откак малкия е в АК, все си празнуваме НГ там (стоим цялата Коледно-новогодишна ваканция). И нашето е гурме-хотел, за ужас на ММ, за който това означава кг в плюс...

# 661
  • София
Фран, интересно, явно са го променили, защото аз съм сигурна, че преди години отписах Велина, защото не работеше външния басейн, а сега един приятел беше ползвал спа-то и пак не работел, само вътрешния. Иначе на мен обстановката си ми е много ОК там и ме беше яд, че няма такъв. Аз заразлика от теб, хич не се интересувам от вътрешните, но няма ли външен и мен ме няма. За това и Римската Баня съм я зачеркнала.

В Италия по принцип пистите са по-кратки и сравнително по-леки от тези в Австрия. Не знаех, че Ливиньо вече не е евтината безмитна зона, от която още си пазя снимки на цените на алкохолите и горивата, дори за българи беше адски евтино.
Иначе аз съм карала на Мадона ди Кампилио, Ливиньо и Кордина ДамПецо (извене за правописа), но те за мен отстъпват категорично на големите Зьолден, Ишгл, Китцбюл, Гюргелите и т.н. , че даже и на някои хоум зони, като Кютай. Да не говорим, че термите в Австрия ме впечетлявам повече от тези на Италия. Вкусовете ни явно доста се различават, но е страхотно, че има такова разнообразие.Тук в БГ, Банско, Пампорово, Боровец и Чепеларе (цялата писта, да , ама е хубава Grinning ). Другите са, като да начешеш малко крастата с децата...

# 662
  • София
Кортина и Мадона ми идват твърде прехвалени на мен. Карала съм там - стари съоръжения /някои от времето на баба ми Joy /, пистите - нищо особено /има добри, де, в Кортина има писта 11 км./. Не бих казала, че в Италия пистите са по-леки и къси от тези в Австрия. Може би където ти си ходила /тя е огромно количество ски зони и писти/. Саслонг например и 3,4 км. и съвсем не е лека. Е, не е Серен, но има и по-дълги, както и преливане от писта в писта. А изхранването в Италия, в сравнение с Австрия /за еднаква категория хотели/ е несравнимо по-добро. И купонът е по-голям. Simple Smile
Ливиньо май още е безмитна зона, но цените са доста различни от това, което бяха в началото.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 19:20 от sanaka

# 663
  • София
От Мармолада спускала ли си се?

# 664
  • София
Даам.  Иръчкали сме целия район. Simple Smile

# 665
  • София
Санака, едно от нещата е, че ние не ядем в хотелите. Предпочитаме изхранване по кръчми (да ги наречем така). Апре ски баровете в Италия са супер, ама на мен ми липсва- Хели-хели-хели-коптер Grinning
Иначе говоря като цяло за пистите, не е като да няма изключения Wink
В Зьолден ми е рекорда от 120 км каране по писта (според тракера на телефона и 115 км според този на картата), не виждам в Италия къде ще ги направя за ден Wink На Мадоната бях стигнала 85км , на Ливиньо доста по-малко, но там карах предимно извън пистите, та е нормално, впрочем най-якото Off ми е било там, но с пристигането ни падна над метър нов сняг Simple Smile

# 666
  • София
И кръчмите в Италия са по-хубави. Joy И работят по до късно. А в Австрия в хотелите храната не става. За разлика от Италия.
И аз говоря като цяло за пистите. Какви изключения? Доломити суперски включва 1200 км писти. Въпрос на вкус е къде ти харесва повече, а и зависи къде си ходил. Просто не съм съгласна със заключението за принципно по-късите и лесни писти в Италия. Ти така и не даде конкретни данни за това твърдение /при това каза, че си ходила само на три места в Италия/. Ей, сега Шарки как ми напомни за Мармолада - величествено е като се качиш на върха на глетчера. И 12 километра писта.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 21:07 от sanaka

# 667
  • София
Ох, наистина е образователно, дано някой да не изтрие постовете
Хели-хели-хели-коптер срещу италианска храна Joy rainy, миналата година съпругът ми намери чуден плейлист в спотифай (любимият хит беше "Hier kommt das Bier Kapitan", простете правописа), така че ако си го пуснеш на слушалки в италианска кръчма, можеш да имаш най-доброто от двата свята Joy

# 668
Чак ме накарахме да изгледам някой и друг клип, щото застрахователите не ми дават да карам ски😀

# 669
  • София
Що? Да не си си застраховал краката като Марая Кери? Joy

# 670
  • в страната на чудесата
Главата. Главата на Нот е ценна!
Simple Smile
За последен път карах ски преди 6-7 години на Пампорово, заради детето. Не ми е емоция както беше като бях на 20. Сега предпочитам спа. И спА Simple Smile

# 671
Всичко, не само краката😀
Обаче съжалявам, като гледам каква красота е по пистите😀

# 672
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нот, има едни хора, пишман скиори, които се качват само да разходят екипите по обед и после си тръгват. Ама стига да подишат въздух и да се порадват на природата. Само казвам Wink

# 673
  • София
Аз лично съм от тях, защото падам (буквално) на слизане от седалката. Затова моите мъже карат, а аз enjoy-вам life. Екипът ми е за снежни разходки, не скиорски (последният ми умаля). На Мармолада се качих от туристически интерес Simple Smile. Има много як миниатюрен параклис на върха.

# 674
  • София
Санака, я дай да погледна някой Италиански курорт, който сравняваш с топ Австрийските. Приемам да греша и с удоволствие ще се образовам, а и обичам нови места да посещавам.
Права си, че в Италия съм била само на 3 места, а в Австрия... то и аз не помня вече ама да кажем около 20. Иначе аз харесвам Австрийските кръчми повече, но това е въпрос на вкус. Хотелска храна имам точно 0 опит и на двете места, така че няма как да коментирам. Най-много да си харесам друга италианска дестинация от целия спор, в което няма лошо Simple Smile

Dandelion, Hier spriecht der Bierkapitaen Simple Smile Но достатъчно близко да се сетя. То е незабравимо да видиш камара полупияни (някои направо напълно) да танцуват на тия идиостки песни

Общи условия

Активация на акаунт