Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 770
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Абе 5джито, аз откога съм се записала за чипиране, ама... грънци. А вижда се, че един чип добре би ми се отразил Joy Извинявай Росита, ама не знам защо реших, че е Аш Joy

# 196
  • София
но пък рЕзко се върна'аме в образованието - е тва е положението: https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U

# 197
  • софия
пуснАх си го, бях забравила колко много е депресиращо....брррррр

# 198
  • София
пуснАх си го, бях забравила колко много е депресиращо....брррррр
пробвай с това (по-релаксиращо е): https://www.youtube.com/watch?v=1mdgUbOdJAk

# 199
  • софия
хахахаххаахахах Аш, опасна си. И на лични получих предложения, направо нямате равни Simple Smile

Аш, пускала съм филма на моите момичета...... ей, чудо беше, голяма забава. Или както се казва - ма ней добре бе Simple Smile

Имам въпрос от огромно политическо значение:
Нот пак ли го карантинираха?
Ако не, да се съибрази с даването на отчет и всеки ден да дава знак, че е жив! Иначе не е добре работата, ше стане комунизъм, няма да разберем ...

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 20:12 от Амели

# 200
  • София
Нали знаете, че с "Коня боб яде ли?" имате пряко попадение в Миленита (оригиналната реплика е на Вола).

# 201
  • София
Шарки, нищо не разбрах, ама айде да се местим в другата тема за ЧУ - там поне още е демокрация.Joy

# 202
  • София
Аз, Миленита и Петя сме "алумнита" на една и съща гимназия, а във филма "Вчера"са използвани не само старата ѝ сграда, ами и прототипи - съвсем реални учители в нея.

# 203
  • София
Ама защо продължават да изчезват постове? Това и при Бай Тошо го нямаше Joy

# 204
Ама защо продължават да изчезват постове? Това и при Бай Тошо го нямаше Joy

Е, отне им малко повече от 30 мин. Всичко е точно.
Дайте да си говорим за времето. На нашият булевард духа страшен вятър. При вас как е?

Шарки, тоя спор за "Вчера" сме го водили и друг път. Филмът е заснет в Пловдив, в бившата сграда на Духовната семинария, после музикално училище и накрая английската и пансионът към нея. НО...всъщност всичко във филма касае спомените на Даверов от немската гимназия в Ловеч. Удавянето е реален случай.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 20:55 от Fancy

# 205
  • София
Даа, Фенси, и при нас на Къра духа много и се опасявам от спиране на тока тази нощ. Blush

# 206
  • софия
Даа, Фенси, и при нас на Къра духа много и се опасявам от спиране на тока тази нощ. Blush
Абе да не си ми съсед!
И ори нас на къра, извън големия перспективен и престижен град, духа. И аз си мисля, че тока ще сприра, вероятно не само един път.
Тъй е, на село сме векове назад.
Получих известие за сериозни намаления на обувки. Утре ще ги посетя Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 21:06 от Амели

# 207
  • София
О, нима, Мисис Уиндърмиър - да не би да живеете в подножието на планината?! На изток от Княжево? Нима и у Вас спира токът? Удивително !

# 208
  • софия
Тока спира по неудивителен начин индиид Simple Smile
точно така както описвате по тези земи. Мисля,ч е сме плъзнали в цялото подножие, образуваме една изящна линия от потребители .

# 209
  • София
Да, дорева ми се от откъса, макар че образът на Никола Рударов е само частично взет от легендарния ни даскал по математика. И именно той, Фенси, е част от това, че си права само в известен смисъл. В немската в Ловеч не е имало такъв образ, както и в книгата. Говорили сме го и друг път, да. И тогава пояснявах, че заради присъствието на наши гимназисти в екипа на “Вчера” във филма има привнесени елементи от Английската в Пловдив, които ги няма в книгата. Майка ми е свидетел на събитията от книгата (тя е в осми клас, когато Владо Даверов е 11-ти) и потвърди, че от бременното момиче в началото до удавянето основните моменти и герои са си били така, но и в самата книга има и малко художествени измислици, а във филма още повече. Което не пречи и двете да са чудни произведения за времето и епохата. А за мен са много свидни и лични.

Общи условия

Активация на акаунт