НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 389
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, ще потърся и аз в Лидл.
Иначе, току що пробвах рецептата и стана супер! Simple Smile

# 76
9 лева е наистина адски много. Откакто го пуснаха това в Лидл (води се смлени бадеми, мисля), се родих. Иначе взимах някакво на промоция във Фантастико, когато беше намалено от 7 на 6 или 5.50 лева. Но пак идавше скъпичко.

# 77
Аз съм от Стара Загора и тук си имаме само стандаттните - Лидл, Кауфланд, Билла и Метро. Simple Smile
Но ще потърся утре в Лидл.
Така или иначе трябва и някои друго неща да взема за режима и да обновим малко хладилника, че сега е пълен с въглехидрати основно. Close

# 78
Аз за себе си открих смляно ленено семе. От въглехидратие в състава му по-голямата част са фибри. Цената е най-ниската възможна от всички работи, които заменят брашно. Допълнителен бонус - Омега 3.

# 79
Здравейте, по темата с бадемовото брашно - ако сте от София, на Алабин има едно ново магазинче за ядки на едро (дълги години на мястото му имаше магазин за дамски ризи) - казва се ядки Начев. Бадемовото брашно се предлага за 22 лв./кг, няма по-малки разфасовки, а и всички останали ядки, семена и брашна са на доста изгодни цени.
За тези, които не са от София - имат и сайт за онлайн поръчки (там бадемовото брашно е 23,50 лв./кг, което пак е супер).

# 80
  • София
За мен Веси (nosugar) и Вили (vilistime) са най-смислените бг блогъри/инфлуенсъри на тема нисковъгледхидратно хранене и с нетърпение им чакам публикациите, сторитата в Инстаграм и книгите. Работят момичетата и имат авторски рецепти. Ерменкова превежда подред рецептите Joy

Но Веси има и страхотни козметични рецепти (вещерските истории). Следя я отдавна. Мина през фаза с подсладители, млечни, сега най ми харесва Heart
Аз също ги харесвам nosugar и vilistime.Ерменковата краде от всякъде и си представя ,че е открила нещо нечувано и невиждано,ама хората като не четат чужди сайтове и си мислят ,че е голямата работа и се прехласват ,че е открила рецепта за кето шоколад,кето пица и тн.Много ми харесва тази мадама  -    https://sugarfreelondoner.com/ ,има страшни неща и дава без абонамент и коучинг много хубави и полезни неща:smiles:

# 81
danielad, благодаря за линка. А на Вили кето пицата е от години, аз поне я пробвах преди две, по спомени. И тя е много мила. Те също правят и шоколади, но не съм си взимала.

# 82
  • София
За вечеря подходящи ли са супи?Правих 16 ч фаст,на обяд свински котлет с гъби в масло и салата зелена за цвят.Мислех пак да правя за вечеря котлети,но нещо не ми се яде месо.Правя гъбена супа и от тиквичка супа.Ще им сложа сметана животинска и ако им добавя повече масло ще покрият ли концепцията НВ-ВМХ и палео? Simple Smile

# 83
  • Благоевград
Здравейте, здравейте!
Отдавна не съм писала, че бях затънала в разни проблеми, но ви следя.
Миналата година в началото на януари направих зверска алергична реакция към яйца. 1 година така и не се захраних с цяло яйце.
Тази година на 9 януари ядох НВ-ВМХ баница с доста яйца, ядох и едни гризинки с бадемово брашно и яйца и пак направих алергична реакция, за щастие не беше като първата и бях само на хапчета, не се наложи Орбазон този път.
Та от тогава се наложи да спра за известно време ядките, категорично изключване на яйца и силни алергени. Това определено много ме затрудни. Започнах пак да ям бял хляб, ориз и картофи, защото от доста храни получавах сърбежи.
В крайна сметка се оказа, че вече 1 месец не съм близнала сладко или захар, само от време на време пълномаслено мляко с черни боровинки, малко круша и сушени сливи. Това е доста голям успех за мен. Не съм го правила от 4 години, но сега доста се мотивирах и си поставих предизвикателство до 30 април да продължа така като намаля и бялото брашно. Засега съм на 3-4 сухара на ден. На по-късен етап ще мина на пълнозърнести.
Има един хляб Живена, той е с много ниски В и се вписва в това, което искам, а именно 50 гр-60гр В на ден, но заради семената и ядките, в момента не ми е опция.
С тази алергия към яйца ми е ад, това е основна храна и наистина ми е трудно. Имам и лактозна непоносимост, но си намерих кисело мляко, сирене и крема сирене без лактоза И съм много щастлива, с висока масленост са.
Въпросът ми е от какво мога да си набавям нужните В за деня след като напълно изключа бялото брашно?
Купих си сладки картофи, пекох с подправки на фурна, ми все едно ям тиква със сол. Не ми е фаворит, но мога да го преглътна. Купувам брюква и ряпа, тях нямам проблем да ги ползвам вместо обикновени картофи, но пак В няма да мога да стигна.
Ще съм благодарна на всякакви идеи и насоки, в момента ми е много трудно.

# 84
  • WonderLand
Печените моркови са ми много вкусни на мен. Аз ги правя на еърфраера, но може и на фурна да стават добре. Те имат и повечко В.

# 85
  • На острова
Е, усетих, че нещо ми се губите, ама да не съм се записала в темата чак, странно..

Моя приятелка тук в Лондон си поръча шоколадите на Вили, ама хич не са изгодни като съотношение грамаж/цена. Скоро гледах рецепта, за да си направя, но реших, че ще пропусна. Така и не мога да го харесам тоя пусти Еритритол. Гаден ми е на вкус и поредният опит на десерт с него се оказа провал. Тирамисуто на вид е супер, но не ми е вкусно и това е. Торта също правих за рд, и нея я изхвърлих половината.. вече такива десерти не правя. Ако ми се прияде нещо сладко толкова, ще си го ям истинско и после фаст/омад и си влизам в час.

Освен Вили, Веси, гледам във ФБ едни кето рецепти на Мая и една друга дама, не се сещам за блога и, но кето торта червено кадифе беше изкарала лятото още. На Ерменкова слогана трябва вместо “пише история” да е “преписва история” 😆

Днес за пръв път си правих seed crackers - само семена (слънчогледови, тиквени, лен, чиа, сол и гореща вода), перфектни. Утре ще си забъркам и домашна майонеза и с малко риба тон ще са супер!

# 86
signоra-tina, много гадно това с яйцата. Дано се оправиш с времето.
Яйчен белтък се замества и дори десерти като шоколафов мус може да се направи с водата от консерва нахут (разбива се точно като белтък). Въглехидрати може да си набавиш и от ориз басмати (разрешен е в палеото, с нисък ГИ и по-малко въглехидрати от другия).
Като заместител на картофите най-харесвам глава целина.
В палеото е допустимо също елда и брашно от нея. Има и едни палачинки само от елдово брашно и вода,  вървят много със солена гарнитура. Има и сухарчета от елдово брашно.Използват също и кестени (обичам) и брашно от кестени (не обичам).
Мия, и аз отдавна не хабя продукти за режимни десерти. Почти всичките отиват в боклука. Имам само 2-3 нещица и това е. Вече и не търся.

# 87
Мия, тези хвърлени торти от на Ерменкова рецептите ли са? Хвърлила съм око на немалко от тях, но или време нямам, или не ми се рискува... Иначе, че краде рецепти, краде, но пък не мога да отрека, че популяризира кето режима, а той явно е помогнал на немалко нейни клиенти да подобрят здравословното си състояние. Това също е важно.

Аз знам, че в някои рецепти яйцата се заместват с ленено семе. Не знам как точно, просто ми е миналано през погледа, като съм гледала рецепти.
Като казах ленено семе, напоследък си правя страхотни крекери с ленено семе, сусамово семе и яйце. Минавам ги в блендера, слагам яйце, малко вода и сол, разстилам, пека на 180 градуса с вентилатор 5 минути. На петата минута вадя и разразвям на формички. Връщам и допичам. Впрочем след тези крекери, които ядох с маслинова паста, малко бекон, малко кашкавал, и за десерт суровата торта на Веси от NoSugar час след това хранене захарта ми беше 4,2.

При мен февруари беше на задържане до голяма степен. От 4 януари досега съм свалила 7 кг. По принцип ми се ще още 6-7, но предвид, че вече изследванията са ми добре, това си е вече суета. Свалих доста от коремните мазнини, а това е важно за здравето. Имам и още, имам бая и по краката, но когато стане. Хубавото е, че и по време на тренировка се усеща разликата - не ми тежи, по-гъвкава съм, сгъвам се.

# 88
Относно десертите : Тази седмица правих натурален шоколад : какаово масло+ какао на прах . Друтият десерт който направих е : пр.мляко желатин и какао и като се стегна 1 л. петмез ат черница артистично наръсена отгоре .
Често правя и хошаф . Това е почистени от костилките  фурми сварени с пр. мляко
Също често правя и сусамов тахан разбъркан с кокосови стърготини и рожково брашно , стова като халва

# 89
  • София
Пиете ли бронирано кафе?Имам много да свалям,но ако не сложа кокосово масло,не мога да изкарам 16 ч фаст.То не греба с черпака,но слагам половин чаена .Въобще имам чувството ,че прекалявам с мазнините-снощи правих котлети и те едни сухички-хайде масло .Мислите ли ,че без да следя с приложение макросите ще свалям?

Общи условия

Активация на акаунт