Плутон в пети дом в началната карта- как може да се тълкува.

 • 4 351
 • 29
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 985
Здравейте,

Моля ви за малко повече информация как може да се тълкува Плутон в пети дом в наталната карта.

Астроложката, която ми прави консултацията каза, че означава бездетност, невъзможност за задържане на бебе. От друга страна, ако все пак има успешна бременност- детето ще бъде нестандартно, майката много трудно ще изгради връзка с него. Не се препоръчва дори и осиновяване с Плутон в пети дом.

Какви са вашите наблюдения и опит.
Има ли тук някой с такъв Плутон.
Много ще се радвам и астролог да се включи с професионално мнение.

Благодаря ви !

# 1
 • Мнения: 3 254
Плутон е вторичен фактор и никога не се тълкува изолирано от останалото.
Плутон не е сигнификатор на децата.
За деца и бременност не е достатъчно да се разгледа 5 дом, неговият управител и планетите вътре /ако има/, гледат се също така други домове и астрологични връзки.

Това, което са Ви дали като тълкуване, вероятно е било според модерната астропсихология, тя е с ограничени възможности за съжаление.

Без карта няма казус. Никой уважаващ себе си астролог няма да тълкува хвърчащи позиции и аспекти, извадени от контекста на цялото. Качете си наталната карта на картинка, ако искате по-адекватно мнение.

Тия колежки са за разстрел направо, какви глупости говорят на клиентите. И за това се плаща...

# 2
 • София
 • Мнения: 985
Много благодаря за отговора.
Това е картата.


# 3
 • Мнения: 3 254
Тази карта не може нито да се увеличи, нито да си изтегли.
Не се виждат градусите на планетите, нито техните конфигурации.
Астролозите работят с рождени данни, всеки сам си строи карта и я тълкува с различни методи.

Можете ли да я построите в astro.com?
Размазани картинки от телефон не гледам и не тълкувам, астролозите не са магьосници.

Доколкото виждам от позициите на трите транссатурнови планети, сте все още много млада и във фертилна възраст, за да се дават толкова негативни прогнози за децата.
На специализирана репродуктивна консултация ли сте била, или са Ви говорили напосоки общи приказки по цялата карта?

# 4
 • София
 • Мнения: 985
Направих я, но не зная как да я споделя така, че да се вижда.
Напосоки общи приказки по цялата карта- обща прогностика.
Направих по голяма снимка. Ако не се вижда така, моля дайте съвет как да я споделя.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 014
Как се казва астроложката ви? Ако споделите името може и да се ориентираме по името и дали да вярвате на прогнозата.

# 6
 • Мнения: 3 254
Ако не се вижда така, моля дайте съвет как да я споделя.

Малко по-добре от предната снимка, но пак не се вижда отчетливо.
Пратете ми данните си на л.с., за да мога да го разгледам тук във форума. Няма да разгласявам рождените данни.

А от тълкуване на натална карта напосоки, при това с методите от модерната психологическа астрология, няма как да очаквате адекватна репродуктивна прогноза. Това е тема, която подлежи на отделен анализ. Определят се сигнификатори, оценява се техният статус и връзки, гледат се тематични жребии, и т.н.

Доколкото разбирам обаче, фокусът на консултацията не е бил върху децата и майчинството. Затова не вярвам да е разгледала темата в детайли, просто е тълкувала отделни позиции – планета в знак, планета в дом, планета в аспект. С други думи, ала-бала.

Името на астроложката също не е ориентир за оценка. Много известни и рекламирани имена също се дънят, при това с много категорични изказвания.

ПП. Намерих начин да видя картинката – може да се увеличи процентът видимост на десктопа.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 20:47 от Sotis

# 7
 • Мнения: 1
Здравейте,

Аз съм с Плутон в пети дом и имам две прекрасни деца, с които, поне засега, имаме доста силна връзка- и двамата имат слънце в четвърти дом. Всяко дете е нестандартно за себе си, моите също. Не съм имала репродуктивни проблеми, даже напротив- бременностите ми са от раз и при желание щях да имам повече деца.
Сещам се, че когато за пръв си правих хороскоп преди доста години, и на мен ми бяха споменали нещо за трудности относно имане на дете. Моят личен опит обаче напълно опроверга това, така че не го взимайте особено присърце, поне Плутон Simple Smile.

# 8
 • Мнения: 410
Познавам две жени с Плутон в 5 дом, едната е майка ми. И двете жени имат по две дъщери . 😉

# 9
 • София
 • Мнения: 2 014
Плутон нали се свързва с трансформациите а не със ограниченията? Плутон в 6 дом дава проблеми с яйчниците, ето това например заедно със други планети и аспекти може да даде стерилитет.

# 10
 • Мнения: 362
Интерпретацията на всяка карта, започва от една база, или филтър, който да ни покаже каква карта разглеждаме. Условно казано-силна, средна или слаба, в астрологията винаги сравняваме положения на планети в знак, дом, какъв диспозитор има…
Има 2 „прости” техники, които ни показват колко важна е оценката в началото, това са есенциалните и акцидентални качества на планетите и най-вече на Водещото Светило в картата.
Защото, да оценим една тема в наталната карта, на нас ни е нужна оценка на силата на планетите в наталната карта, да можем да оценим, кой е Управителя на картата-Алмутена, в какъв дом е Водещото Светило, кои са Диспозиторите на това Светило и как са разположени, в какви домове-в ъглов, следващ, падащ. Изглежда лесно, но са  важни подробности за ориентирането в картата….
От Светило, до Светило има разлика-позиция по дом, аспекти и т.н.
Съществува и разлика в силата на ъгловите домове-10 дом е по силен от 4, но пък зависи и коя планета е в ъгловият дом…
Освен планетите до Сатурн, се използват Терми, Жребии, Додекадемории, като всяка тема се анализира съгласно сигнификаторите на съответната тема. Или както в случая е разглеждана тема Деца, то сигнификатори са Луна, Венера Юпитер, Жребии на децата плюс управителите на 10,11, 5, АСЦ и планетите в тези домове....
Така се анализира тема от даден хороскоп, и за това е необходимо астролога предварително да е анализирал темата, определил сигнификаторите и за съответният период Хронократорите.....
Плутон, Уран и Нептун не се използват и в Класическата астрология не са използвани.
Астролозите, които са ни оставили трактати- Птолемей, Валенс, Павел Александрийски, Езра, Бонати....са били философи, математици, лекари, или хора на науката и по това време Астрологията е била Наука, и обучението е продължавало с години, за разлика от днес, когато за няколко месеца може да "станеш" астролог, достатъчно е да говориш за "карма" "проработка" и т.н....


# 11
 • София
 • Мнения: 2 014
Елейда, жребиите и термите от западната или ведическата астрология са?

# 12
 • Мнения: 4 706
Кажете коя е астроложката? Да не ходи никой при нея!

# 13
 • Мнения: 362
Елейда, жребиите и термите от западната или ведическата астрология са?

Термите и Жребиите са в Елинистична и Арабска астрология.

# 14
 • Мнения: 3 254
Във ведическата астрология също има жребии, но не съм виждала да се използват. Може и да са излезли от употреба вече или да се използват само от определени школи. А вместо терми се използват накшатри, като всяка от тях се дели на 4 части – "пади".

Общи условия

Активация на акаунт