Отговори
# 690
  • Плевен / София
Алекс, и аз съм защитничка на Серкан винаги, но сякаш заслужава малко да се гърчи, докато си спомни всичко и Еда му прости 😀 ама то май няма да е малко, де
Серкан с амнезия или не заслужава да опита малко от това, което сервира на Еда...

# 691
Всъщност Еда казва за предложението на Дениз, но не и какъв е нейният отговор. Предполагаме, че ще е положителен, де, но дори самата идея, че до вчера тичаше след Серкан и го молеше да си спомни за тях, а днес вече е готова да приеме този, който е бил до нея в месеците, когато Серкан го е нямало, ще разбие алгоритъма на роботчето Smiling Imp Той и в началото се засегна от нея, когато го нарече безчувстен робот. Сега пак по тази линия ще го изработи май. Един вид, че дори и да го е обичала много, може да бъде заменен.

Джерен вероятно се сърди, защото, дори да знае, че Дениз ще игре роля, много добре помни как Еда се влюби в Серкан наистина при подобна схема. Ако правилно сме усетили, че Джерен изпитва някакви чувства към Дениз, естествено, че ще изревнува. И не заради това, че Еда ще му даде някакви надежди, а защото един вид ще го използва и при първа възможност ще го захвърли.

# 692
# 693
  • София
Че заслужава да опита от това, което сервира на Еда, съм съгласна. Wink Но нека не развалят повече образи в сериала. Особено този на Еда. И да спрат да скачат от жанр в жанр, че получавам би-полярно разтройство заради тях. Wink

Серкан действително е много смешен, докато Еда го замеря с дрехите. Чуди се и той откъде му е дошло. Както каза навремето, тя вкара цвят (дъга) в неговия сив и скучен свят. Simple Smile

Чудя се какво са се притеснили толкова феновете... Гледам и в Инстаграм тече кампания да се гледа епизодът в събота, че трябвало да си повишим рейтинга. 🤔

# 694
А бе, моля ви, ако Еда се сгодява действително дори напук няма да го направи с жълтата рокля, защото ще обиди Дениз. Всичко е игра. Еда продължава да се мъчи да "събуди" Серкан. Просто е сменила тактиката. Вместо да му вика и плаче: спомни си, спомни си... Сега просто повтаря ситуации, фрази, дрехи,...все още. А може и да се умори, ако това продължи много дълго. Нали казвате, при някой никога не се връща изтритото...Аз затова в оная инфарктна събота вечер писах, че той може отново да се влюби в Еда, нали ни обеща 100 пъти. Но тогава още всички с емоциите на Еда: никакво влюбване, да си спомни голямата любов... Ще видим...Мисля, че прескочиха ден-два с фрага за да объркат кашата толкова много, до степен, в която да не знаем какво искаме повече... Wink

# 695
Заповядайте, нещо тъжно и красиво:

# 696
# 697
Керем е харесал пост на фен и има и коментар

# 698
Всички страници на списание "Hello" с Ханде и Керем в тези сторита. Приятно гледане! Прекрасни са!

https://www.instagram.com/stories/hanker.bulgaria/2501795991378178160/

# 699
2 024 529 прегледа за 5 часа Hands Metal

# 700
Здравейте, момичета,
Според мен акцията в Туитър започва по-рано, защото Fox пускат новия сериал с Мехмет Асланту в понеделник и трябва да анулират поне един сериал.
Аз нямам очаквания за епизода, защото още ближа рани.
Пускам ви нещо забавно:
Керем-мания до краен предел 😂:
https://twitter.com/livingformalik/status/1356950598663438337?s=21
Run Selin:
https://twitter.com/hailz12343/status/1355917996116553729?s=21
И пожеланието към испанските зрители за СВ Валентин:
https://twitter.com/telecincoes/status/1357457450509733888?s=21

Андрееа най-добре обобщава състоянието ми:
“Наистина мисля, че СЦ на ДЕК и SCK са се уговорили да направят живота ми нещастен”.

И последният анализ на блогърката Мh musings, която за съжаление вече няма да пише анализи на епизодите...
https://www.mh-musings.com/post/sen-cal-kapimi-sunk-cost-fallacy
Превод:
Скрит текст:

В света на поведенческата икономика и вземането на бизнес решения „Лицата извършват заблуда на потъналите разходи, когато продължават с дадено поведение или полагат усилия в резултат на предварително инвестирани ресурси (време, пари или усилия) (Arkes & Blumer, 1985). Тази заблуда, която е свързана с нежелание за загуби и склонност към статуквото, може също да се разглежда като пристрастност, произтичаща от съществуващ ангажимент. " И това е капанът, в който попаднах със седмичните си анализи на SÇK, трудоемка задача, която предприех с желанието да подкрепям темите за любовта и справедливостта, докато навигираме в живота. Бях привлечена към историята с това, което според мен беше женски ориентиран разказ, оживен от добре начертани герои. Исках да използвам интерпретаторските си умения, за да подкрепям възхитителни женски характеристики, които ни позволяват да поемем съдбата си в свои ръце в доминиран от мъже свят.

С течение на времето, дори когато сериалът загуби пътя си и героите загубиха първоначалния си чар, аз продължих да го правя заради настоящия си ангажимент към читателите и като ода за цялото време, което вече бях отделила. Не признах, че икономическата теория също така предполага, че „във всеки един момент от времето най-доброто нещо, което трябва да се направи, зависи само от настоящите алтернативи и единствените важни неща са бъдещите последици.“ Причините, породили желанието да правя тези анализи отдавна бяха изчезнали и въпреки това, чрез сложни разсъждения, които не мога да формулирам напълно, се опитах да намеря оскъдните златни парченца във всяка история, изплитаща разказ за герои, които вярвах, че все още мога да подкрепям.

Истината е, че надеждата не е стратегия. В надеждата си, че характеризирането ще се обърне към потенциала на историята, както си представях от първите няколко епизода, отхвърлих логиката си. Бях си позволила да приема пластове върху пластове от женски изображения, които нито мога да уважа, нито наистина да защитя.

Мъжете като спомагателни герои

Освен Серкан, чиято обща последователност като герой с бодлива външност, но с нежно сърце, сега е разрушена с изцяло клиширана сюжетна линия с амнезия, всички останали мъже са доста статични образи. Имаме придворния шут Ердем, безсмисления любовник Енгин, нежния любим Ферит, отдадения помощник Сейфи и сега Алекс, влюбчивия италианец и Дениз, влюбеният тийнейджър.

Останалата част от историята лежи върху раменете на жените и за съжаление, в хода на приказката сме виждали силни, способни жени да поемат всички нюанси на човешките заблуди, започвайки от егоистичните до безгръбначните, от отвратителните до диаболичните, от самообслужващите се до заблудените, от оправомощени до правоимащите. И с тези характеризации, които отнеха дълбочината на почти всички женски образи в един или друг момент (с изключение на Мело и Лейла), стигнах до края, опитвайки се да оправдая подобни творчески избори. Вече не мога да стана жертва на заблудата на потъналите разходи.

Убийство на герои
В един единствен епизод бяха въведени сюжетни линии на герои, които намирам за непоправими. Първоначално подвеждащите схващания, че Айдан е изцяло погълната от себе си, сега са циментирани по непростим начин. Нечувствителността с която се е отнесла към Еда, показва майка в най-лоша светлина, особено спрямо сираче, загубило родителите си заради съпруга на Айдан.

Обсебеността на Селин от Серкан е довела една способна, уязвима жена до самообслужваща се емоционална насилница.

Пъръл, професионалната и талантлива партньорка във фирмата, не може да прави разлика между добро и грешно и не заема по-категорична позиция срещу несправедливостта извършена от Селин.

Айфер, жената на средна възраст, способна да отгледа две прекрасни момичета, е заета да преследва своята младежка любовна история и остава отдадена на дребните си занимания, докато нейната повереница емоционално и физически се разпада.

Джерен, която има потенциала за последователно изобразяване на вътрешна сила, е сведена до това на надменна блондинка по желание.

Дори не искам да навлизам в героините, които дойдоха и си отидоха, много от които нямат нито вътрешна последователност нито възхитителни качества. Единственият човек, когото уважавах, е бабата, която никога не скри своите амбиции и намерения и до преждевременния край на появата си изпълни своето изкупление. Тя е единствената, която наистина упълномощи Еда без никакво желание да отнеме чувството й за принадлежност, след като разбра до каква степен Еда е готова да се бори за Серкан.

Еда, която започна своето пътуване като пламенно, самоуверено младо момиче, беше сведена до понасяща емоционално насилие от един или друг вид от Серкан или от някой от неговото обкръжение още преди първата им среща. Показвайки момиче, което продължава да се завръща заради обещание за епична любов, но продължава да се изправя пред трудности, с които е тествана като личност, е подсъзнателно послание да приемаш най-различни оскърбления с надеждата за по-голяма награда, но я задържаш за минути. Постоянното нещастие и страдания, разрушаващи нашето вътрешно чувство за съществуване, не са любовта, за която искам да пиша.

Актьорски изпълнения

Напълно се възхищавам на талантливия актьорски състав, който може да изиграе толкова много различни нюанси на даден герой така както са написани и им желая всичко най-добро. Ханде, по-специално, се справи изключително добре в последния епизод, демонстрирайки своите разочарования, страдания и болка, но това не заличава няколкото епизода, в които тя беше сведена до ролята на надута госпожица без ясни планове за това, което иска от живота си и любовта, кръжаща около един грешен избор на Серкан, за който той многократно поиска прошка.

Нюансиранато изобразяване на Серкан от Керем в по-ранните епизоди, чиито защитни стени падаха всеки път с Еда, сега се свежда до манипулиран човек, чиято логика му е изневерила. Той знае, че е бил сгоден за Еда, всички други освен Селин му казват колко много е обичал Еда, той вижда огромната физическа болка на Еда и въпреки това не е показан нито натъжен нито наистина засегнат от нейнато страдание, той не поставя под съмнение проблясъците на паметта си, нито реакциите си към Еда.

Предпазливият Серкан, който не може да не поеме пътя на почтеността, който не може да не помогне на околните, въпреки грубостта си, е станал дървен в отговорите си. Преди амнезията Серкан дълго обмисляше, преди да направи крачка към Еда, и въпреки това, тъй като сегашната му крехка психика се чувства застрашена да тръгне по път, за който са му казали, че не е избрал сам, неговата разбита логиката го подтиква да предложи брак на Селин.

Била съм с пациенти с мозъчна травма и мога да преценя как периодите на затъмнение могат да променят възприятията и поведението, но като се има предвид, че той е показан като възстановка от преди година, когато неговата логика беше най-големият му съюзник, да видиш дори това помрачено, подкопава и последната капка характеризация от първоначалното обещание на историята.

Разказ
Романтичният жанр, с преобладаващо женска аудитория, процъфтява чрез истории за способни млади жени, които пробиват пътя си през живота като се променят положително, свързвайки се с партньори, като и двамата печелят по равно. Това е формулата, установена от кралицата на романтиката Джейн Остин - където женитбата и бракът не са функция на логиката, а на любовта, където любовта ни прави по-добри и където финалното събиране е непредвидено празнуване на трайната любов. Това страхотно четиво от Литературната фондация на Джейн Остин илюстрира социалните норми на времето, които Остин непрекъснато осмива.
https://janeaustenlf.org/pride-and-possibilities-articles/2018/0 … me-of-jane-austen

SÇK е регресия на такава структура, при която историята за пламенното момиче, което успява да укроти дивия, се превърна в тази за момиче, което трябва да се промени във всяко малко пространство, което й е дадено, с граници, определени от въртящи се герои, които нямат нито последователност, нито чест как да се държат. Вече няма социален коментар, който провокирайки мислене поставя под съмнение нормите.

Продуцентите ще продължават да тъкат историята, докато не бъдат принудени да анулират и поздравления за тях, че оптимизират икономическите си печалби в индустрия, която е изправена пред тежка конкуренция на множество фронтове. Факт е, че освен с естествената си конкуренция от публичните телевизионни канали, те също се борят с нарастваща, впечатляваща библиотека от стрийминг съдържание в техните граници, което е невероятно креативно, кохерентно и сдържано в разказа си, а също и евтино за достъп. През 2021 г. се очаква потребителската база за стрийминг съдържание в Турция да има годишен ръст от над 10% [източник: statista].

Традиционният доходоносен начин за продажба на международните пазари, особено в страни със слабо местно програмиране, ще бъде канибализиран, тъй като тези стрийминг услугите също навлизат на тези пазари, позволявайки на потребителите да прескочат на по-висококачествени турски сериали на достъпни цени. Тъй като икономиката на индустрията се променя, просто се надявам настоящите продуценти да не попаднат в същата заблуда на потъналите разходи, която описах по-рано, и да не променят тактиката, защото са твърде отдадени на настоящите си склонности.

С тази публикация завършвам пътуването си на анализиране на SÇK. Сигурна съм, че историята ще поеме по творческия път на епично събиране на Серкан и Еда, но за мен женският разказ за повечето герои не може да бъде възстановен докъдето стигна. С изключение на Мело, Лейла и Ферит, не мога с добра съвест да защитя нито един герой в неговата цялост и такъв, към който трябва да се стремим, в живота или в любовта.

И за лека нощ два красиви паралела:

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 04:05 от druon77

# 701
Серкан беше работохолик, робот както го наричаше Еда, но имаше чувства, които криеше от себе си и другите. Сегашният Серкан е дърво в пълния смисъл на думата. Недопустимо е след вдичко, което Еда направи независимо дали е правилно, поне да се запита защо тази жена се държи така с него.Чавката Селин му изпи мозъка до степен , че го лиши от мисловна дейност и от стария Серкан остана само костюма. А и Селин я представят като велика комбинаторка и манипулаторка.

Аз усещам някакво безсилие на сценаристите и след като успеят да ги съберат да приключват с достойнство сериала, за да не остане блудкав вкус у зрителите. Започват да се повтарят твърде много, а това не е добре. Джерен за втори път се джафка с Еда, затова, че не е споделила своите планове с тях, за ГГ няма да говоря. Вярно, че е с цел възстановяване паметта на Серкан и все пак...

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 05:07 от Mery18

# 702
А защо блогърката няма да пише повече анализи?

# 703
Явно блогърката се е подразнила от факта, че са развалили образите на Серкан, Еда, Айдан, Ферит, Енгин, Пъръл - че всички били сложени в клишета и правят нелогични неща.
Написала е, че сериалът е загубил чара си и че са убили героите.

Между другото снощи се фокусирах върху пръстена на Селин и неромантичното предложение от Серкан - искам да носиш това. Остава да й каже "сложи си сама пръстена"...
Но не забелязах, че Серкан няма пръстен.

Не знам дали скоро няма Селин да го накара да носи и той пръстен, но фактът, че няма пръстен на ръката вътрешно ме радва Smile

# 704
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета Flowers Hibiscus

Желая ви един ползотворен ден изпълнен с много усмивки и положителни емоции Hug

Общи условия

Активация на акаунт