Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 74 945
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
Мисля, че моите въпроси се свеждат то това:

Тефал One Pot

или Inatant Pot duo

Скрит текст:

Аз търся: готвене без миризма, лесно миене, печене на месо и зеленчуци.
От този Тефал доста хора се оплакаха от дефектни бройки, моят също излезе дефектен и накрая ми върнаха парите. Иначе много ми харесваше.
Готвене съвсем без миризма няма, когато изпускат парата си мирише.

Това през цялото време на готвене или накрая?

# 391
5.7 литра са достатъчни за 4 членно семейство. ИП имаха някакъв код за остъпка
ПРОМО КОД: IPFEN   
Условия и валидност на ПРОМО КОДА:   
Този ПРОМО КОД предоставя отстъпка от 10% при поръчка на налични продукти на www.instantpot.bg, като важи само за продукти тип МУЛТИКУКЪР (уреди за готвене под налягане), включително и за комбинирани уреди:
Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER / PRO CRISP + AIR FRYER
Този ПРОМО КОД не важи за продукти на промоционална цена, за еър фрайъри Vortex, аксесоари и резервни части.
Този ПРОМО КОД е валиден до 10.02.2022г. или до изчерпване на съответния ограничен брой поръчки.
Този ПРОМО КОД е валиден за ограничен брой поръчки.
Този ПРОМО КОД е предназначен единствено за съответната платформа, в която е предоставен. Произволното му разпространение, ще доведе до анулирането му.
Как да използвате ПРОМО КОДА? 
Добавете желаните уреди в количката, след което копирайте ПРОМО КОДА в полето за промо код и натиснете бутон ПРИЛОЖИ.
Стойността на ПРОМО КОДА ще бъде автоматично приспадната от крайната сума на поръчката.
ПРОМО КОДЪТ не може да бъде приложен към вече финализирана и изпратена поръчка

# 392

За миризмата ли? Накрая.

# 393

За миризмата ли? Накрая.

Благодаря за отговоря! Какво направих сз накрая? Поръчах Инстант пот duo crisp. Бях си обещала да не давам повече от 200лв. Дано си струва. Бшагодарение на ioana_g, дори спестих 40лв. Благодаря за кода. Сега се чудя дали ще се справя с дисплея. Има много оплаквания поради липсата на зададени функции. Не знам как да го нарека това.

# 394
  • Стара Загора
Здравейте,Може ли мнение за мултикукър на vоltz V51985C5?От 20 .01 го пускат в Метро за 79.50.Приличен ли е или да не го взимам изобщо?Благодаря на отговорилите!

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 05:08 от мисис Бонд

# 395
Има ли някой с First Аustria, трябва ли силиконовия уплътнител на капака да е плътно прилепнал или е нормално да стои хлабав? Започна да ми изпуска пара през капака, разглабях, мих, но не се оправя и се чудя дали уплътнителя се е прецакал, доста е хлабав.

# 396
.....От този Тефал доста хора се оплакаха от дефектни бройки, моят също излезе дефектен и накрая ми върнаха парите. Иначе много ми харесваше. ...

Може ли да споделиш какъв точно е дефекта?
Два пъти хващам моят /мисля, че е същият модел/, че не вдига налягане. Като го пусна втори път, вече всичко е наред, но е доста изнервящо. Особено първият път като се случи - мислех, че яденето е готово, но не го погледнах, а просто го оставих без да го отварям, докато стане време за обяд. Сега сложих да готвя леща и бях нащрек. По принцип точно преди да започне да отброява времето, "изпушваше" така да се каже, и си готвеше без забележки. Сега това "изпушване" го няма. Лещата стана пак от второто пускане. Аз ли нещо бъркам, уж вече му свикнах, но се чудя. Затова питам за дефекта, ако е това, да му правя рекламация. Аман, не ми върви с тези уреди. Един Филипс върнах, сега ако трябва и този.....А е супер машинка иначе.

# 397
Ами за съжаление така започна и моя, после започна леко да изпуска пара от единия агъл на капака, после и от вентила и стана ясно че е заминал. Така че ако още можеш, най-добре го връщай. Иначе и на мен не ми върви с кукърите, след тефала взех фърст, сега пък той започна да изпуск на третото готвене. Ако ще вземам трети ще е от Амазон, не е нормално всичко да се разваля след седмица.

# 398
Уф, много съжалявам да прочета това. То как и да го върна? В гаранция е, и сигурно ще искат да го ремонтират. Мисля да му дам шанс още седмица-две и тогава ще реша. Сега просто не ми се занимава.

# 399
Наистина си е разправия. Моя беше от емаг, ходи на две разходки до сервиза плюс че се обяснявах със съпорта им. Които реагираха адекватно между другото, но така или иначе си губих времето да се занимавам.

# 400
Тоест го връща два пъти за ремонт? И моят е от Емаг. Беше на доста ниска цена в сравнение с другите магазини като го купих - 170 лв. Чудя се дали не си утикаха боклуците тогава. За още два случая прочетох във фейса. В интерес на истината писах на Емаг да ги питам какъв е редът, но не съм решила още как да постъпя. Четох да се мушне клечка в малката дупчица отстрани и така се вдигало налягането. Ще пробвам. Другият ми вариант е да пусна кукъра, да го спра, и да го пусна втори път, освен това като загрее, защото пък загрява и си отчита време, да пробвам да изпусна налягане, за да видя, че е вдигнало. Изфъска ли, ок. Ама да стоя да му бая, не ми се вижда добра идея.

# 401
  • Paris, France
Има ли някой с First Аustria, трябва ли силиконовия уплътнител на капака да е плътно прилепнал или е нормално да стои хлабав? Започна да ми изпуска пара през капака, разглабях, мих, но не се оправя и се чудя дали уплътнителя се е прецакал, доста е хлабав.

Не е ненормално да стои леко хлабав. А след като измиеш, мажеш ли с мазнина? В инструкцията на моя пише да се маже с мазнина и така и правя. 10 години вече работи и не съм сменяла уплатнител. Моят е залепен за вътрешния капак.

Пара може да излиза отстрани когато е препълнен с течност. Гледай да не пълниш над половината с вода + продукти. Зеленчуци може да стърчат над водата и да се поставят над нея.

Ако е препълнен догоре може някой зеленчук да е притиснал и затворил клапата. 

Идея е да го сложиш в хладилника или фризера, защото когато е горещ леко се разтяга и трудно уплътнява.

В краен случай купуваш нов уплатнител. Мисля, че този за Olla GM ще пасне.

# 402
Изпратих го веднъж, върнаха го по-зле отколкото го пратих, отвсякъде излизаше пара, писах през де що видях форма в сайта на съпорта им и те ми се обадиха. След един по-дълъг разговор им го пратих пак и после получих имейл, че ми връщат парите. Иначе реда за изпращане е през формата в сайта за ремонт, попълваш и те пращат куриер. За клечката не знам доколко е безопасно, все пак си е тенджера под налягане, а на електронна платка не знаеш какво ще ѝ хрумне. Ако реши както стана с моя изведнъж пък рязко да вдига налягането и ти си блокирала една от защите, не е добре. Иначе за емага и аз отначало си мислех, че изчистиха боклуци, но като чета има купени отвсякъде в Бг дефектни. За следващия ме посъветваха да гледам кода на табелката да не е за Бг, но не открих такъв тук и затова смених марката.

# 403
Ясно, ще има ходене по мъките, то се е видяло.
Сега като чета Невена, дали не е проблема в уплътнителя? От самото вачало стои хлабав, не е залепен за капака, а си се движи, но пък работеше нормално кукъра. Ако има тук други потребители с Тефал, как е при вашите?

# 404
  • Paris, France
Препоръчвам да се разглоби и щателно почисти целия горен капак, заедно с механизма на клапата, да се подсуши и сглоби, като уплатнението се намаже с мазнина. Може да е нещо блокирала някоя клапа и затова да излиза парата от капака.

Общи условия

Активация на акаунт