Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 75 031
  • 800
  •   2
Отговори
# 405
Аз ще го направя това, още сега. Но при мен пара от капака няма. Като не вдигне налягане, готви като на обикновена програма, без налягането. Ще взема и книжката да прочета пак.

# 406
  • Paris, France
А почва ли да отчита времето в някакъв момент? Или топли, но налягането не се вдига? Ако е първото, може да е някакъв датчик или кабел. Второто може да се дължи на изместена тежест, пружина в механизма. И на мене ми се случва.

# 407
А почва ли да отчита времето в някакъв момент? Или топли, но налягането не се вдига? Ако е първото, може да е някакъв датчик или кабел. Второто може да се дължи на изместена тежест, пружина в механизма. И на мене ми се случва.

Отчита времето. Всъщност и двата варианта са ми се случвали. Направи ми впечатление, че като затварям капака, все едно не прилепва плътно, а хлопа. Питах един познат със същият кукър, и каза, че било нормално да е така. Затяга се капакът, когато вдигне налягането. Възможно е, не знам. Утре ще го пробвам пак и ще видя как ще е. Разглобих капака и го измих, макар че си беше чист. Не видях да има някъде запушване. Явно наистина си е дефект на самата марка, на този модел. Що така не ми върви с уредите напоследък, не знам.
Утре ще пиша пак.

Забравих да питам, Невена, като ти се случи така, какво правиш? Стартираш програмата отново?

# 408
  • Paris, France
Като ми се случи подобно нещо отварям, развинтвам вътрешния капак, разглобявам онова нещо с пружината и металната топка, плакна, сглобявам внимателно така, че пружината да е стабилно поставена и машинката тръгва 🌞.

Не ми се е случвало да не вдигне налягане, а да отчита.

Да, не е ненормално да е хлабаво докато вдига налягане, но парата трябва да може да херметизира съда и капакът да не хлопа.

# 409
Да доложа:
Две манджи сготвих /супа и зеле/, вдигна си налягане нормално, засега всичко е 6. Защо така се магарясва тоя кукър на моменти, не знам. Дано не ме излага повече.
Май имам нужда от още една купа.

# 410
  • Paris, France
Е, той и моят така 😇🥳🥵. Много е фина механиката и от налягането пружинката вероятно се размества. А спря ли да хлопа? Аз затова харесвам повече кукърите със закачен външен капак. Така и да хлопа вътрешния капак, поне не го виждаме 🥳.

# 411
Дали спря да хлопа? Сега, като го измих и затворих, демек празна купа, хлопа. Ама по ми е важно да не хлопа като готви. 🤪
Ще почива тези дни и пак ще го пробвам, че се наготвих засега.
Благодаря!

# 412
Според мен прочетете отново инструкциите за употреба. В книжката пише, че при първите използвания може да изпуска налягане .

Също така проверявайте уплътнението дали е сложено правилно. Защото то е хлабаво, за да се сваля и измива.
За друго, което се сещам, е количеството, което слагате за готвене. Внимателно вижте да не е под минимума и над максимума, отбелязани на съда за готвене.

Ние сме доста жени с такъв мултикукър, купуван от Технополис мисля. Ние го имаме от 3-4 години, а свекърва ми и майка й доста преди нас. Майка ми пък си го купиха след нас. Досега никоя не е имала проблем.
За този пиша
Скрит текст:

# 413
  • София
И аз в отбора на тези с мултикукър Тефал, който не прави налягане. Първо помислих, че проблемът е в мен, защото при първото готвене всичко беше наред, но след това не и не. Не дава грешка, прави температура, отброява време, но налягане не прави. Сглобявах и разглобявах капака, слагах и махах уплътнението, не става. Забелязах, че при започнала вече програма, като е достигната нужната температура, отварям и затварям капака по време на готвене се получават нещата, но трябва да го правя по средата на готвенето, не е нормално това. Иначе капакът се върти, хлопа, не седи заключен. Ще се ходи до сервиза май. 🙄

# 414
  • Paris, France
Гелева, щом ти показва температура, то може да си избрала програма без налягане. Моят кукър се отваря по всяко време на програми без налягане като Печене, Пържене, Бавно готвене, Млечна каша и подобни. Обикновено кукърите показват степен налягане на програмите с налягане, а не температура.

# 415
  • Пловдив
Здравейте, имам проблем с Тефал One Pot. От декември го ползвам, постоянно, но снощи се появи следния проблем на всички програми с изключение на Bake и Brown дава грешка Е2. Няма значение капака, в каква позиция пищи и показва грешка. Някой да е имал подобен проблем и да ми даде съвет. Опитах се да се свържа със сервиза в Пловдив без успех.
Лека вечер и благодаря за отговора.

# 416
Грешките бяха описани в книжката по спомен, виж да не е нещо елементарно. А сервиза ако не ти вдига свържи се с центъра за обслужване на клиенти на Тефал по телефона:
https://www.tefal.bg/consumer-services/contact-us-m

# 417
  • На изток от Ада
Брей, Слава Богу, че не взехме tefal one pot! Щяхме от К да го вземем, ама все нямахме пари като го пуснат. Заделихме, ама не го пуснаха. И дойте ноември, аз бях разучила . Само фраер щяхме да взимаме, но навих мъжа ми и за кукър на кредит на черен петък . И имам Инстант пот про и Вортекс фраер. Много съм доволна!

# 418
Чудя се за Instant Pot Pro и Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER. Искам дръжки на тенджерата, лесно изпускане на пара, искам и фрайър.

# 419
Чудя се за Instant Pot Pro и Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER. Искам дръжки на тенджерата, лесно изпускане на пара, искам и фрайър.

Аз и преди съм писала, че за нашето домакинство 2 в 1 МК и фарер е не приложимо. Хубаво си помислете , защото реално ползвате само единият уред и докато готвите на него , не може да ползвате другия .  В началото плакнех очи по Нинджата, но след няколко месеца готвене и на двата уреда установих , че това не е за мен : смесен уред . Бих си взела Прото и да инвестирам в по-ниска марка фраер

Общи условия

Активация на акаунт